Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Hasan006
#16576 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Odlična epizoda sve do zadnjih 5 minuta. Još od prve scene jebene serije White Walkeri su predstavljeni kao glavna prijetnja, veća od svih međuljudskih ratova, politike, muljaža itd. i evo opet će serija završiti sa politikom i pitanjem "ko će sjediti na prijestolu." Razočaravajuće, stvarno sam mislio da je serija nešto više od toga. Sad me ne bi iznenadilo da na kraju Jon i Daenerys vladaju ko kralj i kraljica, Tyrion kao Hand of the King i svi ostali na svojim starim položajima. Jebo ovo kad skontaš.
- Arslan_11
#16577 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja sam uvjeren da ce biti jos nesto sa NK. Navlakusa neka sigurno. Sto se tice previse mrtvih u WF, pa ostao je jos jedan zmaj 
- MarlboroGold
#16578 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako Dany odmah zapuca do KL nema od toga ništaArslan_11 wrote:Ja sam uvjeren da ce biti jos nesto sa NK. Navlakusa neka sigurno. Sto se tice previse mrtvih u WF, pa ostao je jos jedan zmaj
-
cassius
#16579 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mislim da dosta vas ima neka svoja zamisljanja stvari pored onih ociglednih koje su kreatori postavili, pa vas dosta zavrsava razocarano.
Tipa kao ovaj Hasan iznad. Serija se zove care moj, Game of Thrones, koje pitanje treba da se postavi , osim ko je na prijestolju.
ako su ww predstavljeni kao glavna prijetnja, ne znaci da ne mogu biti porazeni.
kakav si ti rasplet ocekivao bgti, da cersei ubije night kinga?
pored three eyed ravena i many-faced arye , i moda azor ahai jon-a i daenerys sa 2 zmaja.
Tipa kao ovaj Hasan iznad. Serija se zove care moj, Game of Thrones, koje pitanje treba da se postavi , osim ko je na prijestolju.
ako su ww predstavljeni kao glavna prijetnja, ne znaci da ne mogu biti porazeni.
pored three eyed ravena i many-faced arye , i moda azor ahai jon-a i daenerys sa 2 zmaja.
-
drogon2
#16580 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Evo jos jedne teorije koja se nece obistinitMarlboroGold wrote:Exodus bi mogao biti ne samo povlačenje trupa prema jugu, već i bježanje iz Winterfella zbog zaraznih bolesti i ostalog. Previše je mrtvih tijela u i izvan WF-a da bi to mogli zakopati i šta već, a uslovi nikakvi.
-
drogon2
#16581 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
MarlboroGold wrote:Ako Dany odmah zapuca do KL nema od toga ništaArslan_11 wrote:Ja sam uvjeren da ce biti jos nesto sa NK. Navlakusa neka sigurno. Sto se tice previse mrtvih u WF, pa ostao je jos jedan zmaj
0.21 Na sekund,dva mozes vidjet da oba zmaja lete
- Hasan006
#16582 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kakva navlakuša, frajer se rasprsnuo u komadiće zajedno sa svim ostalim Walkerima. Nema ništa od toga, svaki put kad tako pomislimo da D&D spremaju neki jeben plot twist skontamo da nemaju ni muda ni pameti za to. Shvatam da je morao neko da pobijedi, ali očekivao sam jednostavno nešto više od White Walkera, da imaju neki jasan cilj, da nisu samo ledeni demoni koji ubijaju sve pred sobom, ali bez Martina nema više nikakve dubine u priči. Ako ikad dovrši knjige siguran sam da se neće ni blizu ovako završiti.Arslan_11 wrote:Ja sam uvjeren da ce biti jos nesto sa NK. Navlakusa neka sigurno. Sto se tice previse mrtvih u WF, pa ostao je jos jedan zmaj
- Kiki_Musampa
#16583 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja na kraju vidjeh šaku jada da stoji u wf. Samo dortrakija je bilo hiljada i hiljada, gdje su neokaljani i 100000 prijašnjih mrtvih. I ja sam to kontao, ono sve treba zapaliti, zajedno sa wfomdrogon2 wrote:Evo jos jedne teorije koja se nece obistinitMarlboroGold wrote:Exodus bi mogao biti ne samo povlačenje trupa prema jugu, već i bježanje iz Winterfella zbog zaraznih bolesti i ostalog. Previše je mrtvih tijela u i izvan WF-a da bi to mogli zakopati i šta već, a uslovi nikakvi.Pa frajeri ce samo pokupit tijela i zapalit ih,imaju dva jebena zmaja
- Optimus09
#16584 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ono ghost nastrada zajedno s dotrakijima,nisam vidio da se vratio s nekolicinom 
-
1Dante1
#16585 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije nastradao, moze se vidjeti u preview-u za 4. epizodu.Optimus09 wrote:Ono ghost nastrada zajedno s dotrakijima,nisam vidio da se vratio s nekolicinom
- MarlboroGold
#16586 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
drogon2 wrote:MarlboroGold wrote:Ako Dany odmah zapuca do KL nema od toga ništaArslan_11 wrote:Ja sam uvjeren da ce biti jos nesto sa NK. Navlakusa neka sigurno. Sto se tice previse mrtvih u WF, pa ostao je jos jedan zmaj
Ko će čekati jbt...
-
drogon2
#16587 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Neka ,slatko je ovo cekanje od sedmicu dana.Uzivam u hajpu bgm.Tesko da ce se ovako sta ponovit za nasih zivota haha
- tuzlak1212
#16588 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Aegon je westeros osvojio sa 3 zmaja, mogu ovi samo KL sa dva valjda...
- Hasan006
#16589 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Knjige se zovu A Song of Ice and Fire, i itekako je jasno da je priča više od pitanja kome će tron pripasti na kraju. Seriju su nazvali "Game of Thrones" po prvoj knjizi jer je to jednostavnije i atraktivnije ime za TV seriju. I ne, nisam očekivao da Cersei ubije Night Kinga, već sam očekivao da serija, nakon što smo vidjeli toliko besmislenih ratova i krvoprolića, kulminira u borbi za opstanak čovječanstva, života, ljubavi. Ovako ispade da White Walkeri nisu bili glavni neprijatelj, već samo alatka u priči da se svi ujedine protiv Cersei. Jebo ja sebi sve ako se knjige tako završe.cassius wrote:mislim da dosta vas ima neka svoja zamisljanja stvari pored onih ociglednih koje su kreatori postavili, pa vas dosta zavrsava razocarano.
ako su ww predstavljeni kao glavna prijetnja, ne znaci da ne mogu biti porazeni.kakav si ti rasplet ocekivao bgti, da cersei ubije night kinga?
- Arslan_11
#16590 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa eto nadam se da je tako, da ne bih bio razocaran. Vidjet cemo. Ja sam bio ubjedjen da je samo drogon ostao ziv. Hajd, ustao sam u 3h
zato cu jos jednom pregledati kada dodjem kuci.
- SanskiBiser
#16591 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Optimus09 wrote:Ono ghost nastrada zajedno s dotrakijima,nisam vidio da se vratio s nekolicinom
GHOST je ziv, on je pratio Joraha tokom jurisa i vratio se s njim nazad, ima ga na sekundu u pozadini ispred Wintefell u najavi za narednu epizodu. U pozadini vidi mu se tijelo stoji pored Brana koliko sam skontao.
- tuzlak1212
#16592 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislio sam neprimjetno u mnogo sirem smislu, da onoliki silni zombiji je ne primjete nego tek jedan WW. Garant se maskirala, morat ću i ja vratit kasnije da ponovo čujem šta joj je Melisandre rekla ono oko očiju, kad je rekla blue eyes dal joj dala indikaciju da se obuče ko oni i da se prišunja.alibaba_i_30_godina wrote:Ne bih rekao da je neprimjetno jer ima scena kada prikažu jednog od onih WW i kako vjetar puhne i pramen kose mu pomakne, a on čudno pogleda. Vjerovatno je to tada Arya prošla ili bila blizu.tuzlak1212 wrote: jedino mi to ima logike kako je mogla neprimjetno proći
Ali pogledam još jednom večeras dobro.
-
drogon2
#16593 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Opet previse gledate u to
Treba se jednostavno prisunjala,jedan ju je primijetio momenat prije nego sto je skocila na NK i to je to .
-
drogon2
#16594 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Inace konacno su nesto normalno uradili sa Sansom kad su je natjerali da prizna da je beskorisna u ovakvim situacijama.Mozda sad pronadje neki mali nivo respekta za bivseg joj polubrata,Daenerys kao i za svu ostalu raju koja se bori. 
- harisoni
#16595 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vidjeti NK kako se smije, nenadjebivo.

-
mrgreen
#16596 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne vjerujem da je ovo sve sa NK i white walkersima.
Jos uvijek je moguce da je Bran Night King i da je bio zajeb ubiti NK i time sprijeciti da ubije Brana... logicno
Nesto jest, ali ne vjerujem da je tako jednostavno nakon 8 godina zajebancije
Jos uvijek je moguce da je Bran Night King i da je bio zajeb ubiti NK i time sprijeciti da ubije Brana... logicno
Nesto jest, ali ne vjerujem da je tako jednostavno nakon 8 godina zajebancije
-
dezurni_ucenik
#16597 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Trebali su ubaciti macevanje Snowa i Kinga.
-
drogon2
#16598 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa da raja kuka da je predvidivodezurni_ucenik wrote:Trebali su ubaciti macevanje Snowa i Kinga.
Last edited by drogon2 on 29/04/2019 11:52, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#16599 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bio bi fazon da je u zadnjoj sceni Cersei cekala sa strane da uleti u Winterfell Koji bi to onda pokolj bio.
-
dezurni_ucenik
#16600 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
drogon2 wrote:MarlboroGold wrote:Ako Dany odmah zapuca do KL nema od toga ništaArslan_11 wrote:Ja sam uvjeren da ce biti jos nesto sa NK. Navlakusa neka sigurno. Sto se tice previse mrtvih u WF, pa ostao je jos jedan zmaj
15. sekunda sjever priznao Deniris?