Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Innovation

#16576 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Albin Zuhric wrote:Post Postao/la Albin Zuhric dana 13/09/2013 12:42
Naša stranka traži od Tužilaštva da prihvati odgovornost za hapšenje Živka Budimira

Naša stranka izražava zabrinutost zbog činjenice da ni pet mjeseci nakon što je SIPA uhapsila i pritvorila predsjednika FBiH Živka Budimira zbog sumnje da je uzimao mito za pomilovanje osuđenika, još uvijek ne postoji optužnica kojom bi se objasnila odluka o jednomjesečnom pritvoru.

"Činjenica da još uvijek nema optužnice koja bi opravdala način hapšenja predsjednika Budimira i dužinu njegovog držanja u pritvoru jasno govori da je ta akcija tužilaštva i SIPA-e izvedena bez adekvatne zakonske pripreme", izjavio je Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke.

"Hapšenje Živka Budimira sada predstavlja najgrublje kršenje jednog od osnovnih postulata u demokratskim pravnim državama, koji zabranjuje izvršnoj vlasti da ljude drži u zatvoru bez podizanja optužnice. Zahtijevamo da odgovorna osoba u tužilaštvu prihvati odgovornost i sve posljedice svoje odluke", dodao je Gratz

Pozdrav
Ja mislim, da ste vi prvi izrekli javno :thumbup: ono o cemu svaki normalan covjek razmislja, a nema i ne moze nikoga da pita. Svaka cast. :thumbup: :thumbup:
veljaca

#16577 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

zippoo87 wrote:
veljaca wrote:Cijenjeni Pedja,

Ako mozes da pitas predsjednika NS - gosp. Gratza ( tebi je blizi ) sta je mislio pod onim izgovorenim u sinosnjem TV-Dnevniku:

" mi se necemo baviti vise posljedicama rata ... " , i da mi to ovdje saopstis.

Recimo i porusena i opustosena privreda je posljedica rata/agresije ....

Ja bih najvise volio da rata/agresije nije ni bilo, ali ona se ipak desila ..... i posljedice rata/agresije ( mnogobrojne ) su tu oko nas ....

Sve najbolje u zivotu,

Veljaca,
s.r.
mislim da je tu vise mislio na to da se ne vracaju u historiju i ratne price a da se vise okrecu buducnosti i boljem zivotu
Znam da je ovo Forum i da svako ima pravo iznijeti svoje misljenje .... :thumbup:

Ali ja bih ipak volio cuti sta je licno gosp. Gratz kao predsjednik NS-a mislio .... Jer ima jako puno posljedica rata .....

Veljaca,
s.r.
VjecitiStudent

#16578 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Ako mozes da pitas predsjednika NS - gosp. Gratza ( tebi je blizi ) sta je mislio pod onim izgovorenim u sinosnjem TV-Dnevniku:

Ja bih najvise volio da rata/agresije nije ni bilo, ali ona se ipak desila ..... i posljedice rata/agresije ( mnogobrojne ) su tu oko nas ....

Sve najbolje u zivotu,

Veljaca,
s.r.
Pitanje za tebe: Do kojeg bi tačno datuma rat trebao biti izgovor za lijene političare i naivne glasače?
Pedja Kojovic

#16579 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Nisam imao prilike pricati sa Dennisom tako da je ovo moje misljenje...

Ako ste gledali intervju - koji je, usput budi receno, cudno smontiran - onda je smisao onoga sto je Dennis govorio potpuno jasan i predstavlja nas stav - koji smo na ovom forumu bezbroj puta iznijeli - da se vlast jedne zemlje treba baviti onim sto je danas i onim sto ce biti sutra a istoriju prepustiti istoricarima.

p.k.
Innovation

#16580 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Innovation wrote: Postao/la Innovation dana 12/09/2013 10:27

Pedja Kojovic je napisao/la:innovation
Link ne radi.
p.k.

5.Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo-skraćeni postupak;

Nesto im nije u redu.
Da li ste za ovu tacku glasali ZA?
LP i hvala
Pedja Kojovic

#16581 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

innovation

Izvinjavam se, vidio sam pitanje i ranije(na telefonu), pa mislio odgovoriti kasnije i zaboravio.

Jesmo, glasali smo za.

p.k.
veljaca

#16582 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

VjecitiStudent wrote:

Sve najbolje u zivotu,

Veljaca,
s.r.
Pitanje za tebe: Do kojeg bi tačno datuma rat trebao biti izgovor za lijene političare i naivne glasače?
Evo da ti odgovorim: Rat nikada nije izgovor ni za koga. Ali su posljedice bitne. I ja govorim ( a i Gratz ) o posljedicama agresije. O tome se radi .....
A posljedica ( nadam se da shvacas ) ima jako, jako puno ....

Veljaca,
s.r
veljaca

#16583 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:veljaca

Nisam imao prilike pricati sa Dennisom tako da je ovo moje misljenje...

Ako ste gledali intervju - koji je, usput budi receno, cudno smontiran - onda je smisao onoga sto je Dennis govorio potpuno jasan i predstavlja nas stav - koji smo na ovom forumu bezbroj puta iznijeli - da se vlast jedne zemlje treba baviti onim sto je danas i onim sto ce biti sutra a istoriju prepustiti istoricarima.

p.k.
Cijenjeni Pedja,

Odgovorio sam i ovom Vjecitom - a ja cu mu prvi cestitati kada bude svrseni student :D -

Posljedice agresije se osjete i danas. A sigurno ti kao dobar politicar znas ( i ne moram tebi to objasnjavati - kao nekima ovdje ) o kojim posljedicama se radi ...
Tako da danas se, na zalost, osjete jos uvijek te POSLJEDICE i sa njima se MORA baviti. Kada kazem posljedice - najmanje mislim na POLITIKU ....

Veljaca
s.r.
Innovation

#16584 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Pedja Kojovic wrote:Post Postao/la Pedja Kojovic dana 13/09/2013 15:59
innovation

Izvinjavam se, vidio sam pitanje i ranije(na telefonu), pa mislio odgovoriti kasnije i zaboravio.

Jesmo, glasali smo za.

p.k.
Hvala lijepo na odgovoru. :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#16585 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja.

Da li set razmisljali o pokretanju inicijative za oduzimanje mogucnosti pomilovanja iz ruku precjednika Federacije, ili da se barem to stavi pod neki vid kontrole?

Zamolio bih vas da dodjete do informacije koji je postotak povratka u teski kriminal osoba koje su pomilovane na ovaj nacin. Fascinantan je podatak.

Moje je misljenje da se ova praksa koju je koristio Budimir, a i ovi prije njega, jednostavno mora na neki nacin kontrolisati. Nije normalno da se covjek koji je visestruki povratnik u teska kriminalna djela pomiluje, i da se onda isti taj covjek vrati cijeloj toj kriminalnoj prici i nastavi ciniti identicna, ili slicna, krivicna djela.

Nekako formulisati i napraviti neku kontrolu nad svim tim. Cuj "Mirsu svicarca" pomiluje, a traze ga sudovi u nekim zemljama EU, i ovaj se vrati reketarenju po BiH. Ko ce odgovarati za to? Ko ce odgovarati za pustanje par desetina teskih krivicnih prestupnika koji su po izlasku nastavili sa svojom praksom i kriminalnim radnjama ???
Pedja Kojovic

#16586 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

libero

Svoj stav o nadleznosti pomilovanja i o tome ko je sve nezasluzeno pomilovan smo javno vise puta iznijeli.
Ako nam glasaci daju povjerenje na sljedecim izborima onda cemo biti u prilici da nesto i uradimo u vezi s tim.

p.k.
VjecitiStudent

#16587 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:libero

Svoj stav o nadleznosti pomilovanja i o tome ko je sve nezasluzeno pomilovan smo javno vise puta iznijeli.
Ako nam glasaci daju povjerenje na sljedecim izborima onda cemo biti u prilici da nesto i uradimo u vezi s tim.

p.k.
Jel' na isti način na koji (ne)rješavate jumbo plakate u gradu Sarajevu?

Ko je zaboravio, evo šuplje NS od prije godinu dana.
Nakon što su gradske vlasti postavile ogromne reklamne panoe (billboard) ispred najpoznatijih spomenika kulture i tradicije u Sarajevu, Općinski odbor Naše stranke Centar podržava hrabri istup Srđe Hrisafovića, prodekana na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i protestuje protiv uništavanja pogleda na najljepše građevine i krajeve starog Sarajeva.

Zahtijevamo od uprave Grada Sarajeva da zabrani postavljanje džambo reklamnih panela u opštinima Stari grad i Centar, i da se već postavljeni reklamni panoi odmah demontiraju.
Albin Zuhric

#16588 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

VjecitiStudent,

Imate priliku krajem mjeseca gledati sjednicu Gradskog vijeca na kojoj ce nasi vijecnici imati i vijecnicka pitanja i inicijativu po pitanju reklamnih panoa.

Meni je, a ovo govorim sasvim iskreno i bez sarkazma, veoma drago kada nas podsjecate kojim pitanjima se trebamo baviti. Ja se nadam da cete insistirati na ovom pitanju dok ne iscrpimo sve mogucnosti da ga rijesimo. Mozete ostvariti i direktan kontakt sa Robijem, Sanjom ili Viborom.

Zdravo
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#16589 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja Kojovic wrote:libero

p.k.
Onda ste mogli u ovom obavjestenju vezano za Budimira, ubaciti, barem kroz par recenica, i taj vas stav. Ovako djeluje izvadjeno iz konteksta. Po meni, dobija totalno drugaciju konotaciju.
O'zone
Globalni moderator

#16590 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by O'zone »

Pedja samo da te citiram
Možda su glasači zaista toliko oprhvani suštim preživljavanjem, zauzeti "ganjajući" uvijek nekakve papire, oslijepljeni i gluhi od medijskog bombardovanja o političkim i finansijskim skandalima u vlasti, podzemlju i muzičkoj estradi da ne pamte i nemaju viziju.

Na kraju krajeva takvo tretiranje glasača kao besvjesne, lako povodljive rulje se tim strankama višestruko isplatilo i omogućilo da od rata do danas, 18 godina, budu u, i na, vlasti. Iz njihove perspektive sistem ne samo da funkcioniše nego funkcioniše perfektno. Naiđu momenti, naravno, kada bijes građana zbog siromaštva ili nepravde zaprijeti da ugrozi njihove pozicije, ali tada se, putem kontrolisanih medija fokus javnosti sa ekonomskih i socijalnih politika vlasti prebaci na etničke, epske teme. U četiri izborna ciklusa ta se strategija pokazala isplativom, a jasno je da ono što nije pokvareno ne treba popravljati.
E sad svaki put kad ti bude čudno što se ništa ne događa i zašto narod ne reaguje sjeti se ovog svog citata.

Da pojednostavim. U BiH imaš trenutno tri kategorije stanovništva.

1. Koja se bori da preživi dan za danom i ništa im drugo nije bitno.

2. Koja bi možda i izašla iz kolotečine ali im se lako ispire mozak i ugoni strah sa onim "Vidi ih šta rade".

3. Koja je direktno vezana za vlast i strukture vlasti i ovakva im situacija odgovara.

Da bi država Bosna i Hercegovina krenula u pravom smijeru potrebno se orijentisati na prve dvije grupe i to za prvu grupu orijentacijom prema ekonomskom i osnovnom životnom pitanju te za drugu grupu orijentacijom prema stabilnom političkom stanju uz jaku potporu ekonomskog programa koji je namjenjen prvoj grupi. Sit i situiran čovjek puno lakše sagleda realnost nego gladan i nesiguran.

Treća grupa nije ni bitna oni će forsirati svoje dok vide interes u tome tek kad interesa nestane forsirat će one koji više ponude.

Sretno.
VjecitiStudent

#16591 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Albin Zuhric wrote:VjecitiStudent,

Imate priliku krajem mjeseca gledati sjednicu Gradskog vijeca na kojoj ce nasi vijecnici imati i vijecnicka pitanja i inicijativu po pitanju reklamnih panoa.

Meni je, a ovo govorim sasvim iskreno i bez sarkazma, veoma drago kada nas podsjecate kojim pitanjima se trebamo baviti. Ja se nadam da cete insistirati na ovom pitanju dok ne iscrpimo sve mogucnosti da ga rijesimo. Mozete ostvariti i direktan kontakt sa Robijem, Sanjom ili Viborom.

Zdravo
I meni je veoma drago da ste se konačno uspjeli sjetiti vlastite inicijative.
Nažalost, s obzirom da je početni ugovor od 12 mjeseci na koliko su plakati bili dobili dozvolu istekao prije par mjeseci i da je novi već potpisan, inače bi plakati već bili sklonjeni, uopšte ne sumnjam da ćemo ih još dugo, dugo gledati.

Možete li priupitati Robija, Sanju ili Vibora, kako su u gradskom vijeću uspjeli progurati inicijativu o zelenim krovovima, koja će, kada se implementira, konačno riješiti većinu problema grada Sarajeva?
komandant mark

#16592 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by komandant mark »

Mislim da nacin davanja pomilovanja i zeleni krovovi, uz duzno postovanje prema ovim temama, nisu ni medju 100 prioritetnih pitanja za bilo koju politicku stranku u BiH.

Vrlo bi bitno bilo da NS zauzme stav o: (1) reformi raznih socijalnih fondova, zdravstvenog i PIO sistema; te dovodjenju prava raznih borackih polulacija u kakav-takav red i obustavljanje njihovog daljeg sirenja - sve ovo kako bi se sprijecio potpuni bankrot na svim nivoima, pa da onda nikakav novac ne mogu da dobiju ni oni koji zaista sami ne mogu da zarade; (2) smanjenje administracije na svim nivoima, kao i broja zaposlenih u javnim preduzecima; (3) privatizacija svih drzavnih preduzeca (osim nekih izuzetaka kao npr. elektroprivreda, koje treba da ostanu drzavne), uz angazman specijalizovanih medjunarodnih savjetnika sa reputacijom u ovakvim poslovima a koji bi ta preduzeca (posebno ona kod kojih jos ima sta da se kupi - npr. dva telekoma) pripremili za privatizaciju i odredili pravo vrijeme za objavu tendera; (4) plan kako bi se budzetske ustede ostvarene smanjenjem rashoda pod (1) i (2), te sredstva ostvarena privatizacijom iz (3) iskoristile za investicije u razvoj i poboljsanje infrastrukture (npr. da nema vise redukcija vode u 21. vijeku makar), a ne da te pare opet odu za neke stranacke kampanje kao u slucaju novca od privatizacije telekoma u RS. I tako dalje (npr. poreska politika podsticajna za privredu, reforma obrazovanja na svim nivoima...).

Ovo bi sve trebalo ozbiljno razraditi i da to urade kompetentni ljudi, kao sto je npr. NS angazovala Edina Sarcevica da uradi nacrt ustava (samo sto je to opet bilo preuranjeno, nije vrijeme za to jos uvijek).

Ne znam da li je ovo iznad liberalna ili socijalno-liberalna politika, ali na to sam mislio.

Kad sve ovo rijesimo - reformisemo sistem zdravstva, PIO i obrazovanje, onda mozemo o pomilovanjima. Dotad ne bi trebalo ni da ih bude. A treba razmisliti - mozda i nikad ubuduce ne bi trebalo da se dodjeljuju - ako sudovi misle da su ispunjeni uslovi, mogu da zatvorske kazne mijenjaju novcanim ili da izricu neke mjere drustveno korisnog rada (ako to nije precizno regulisano trenutno, lako je dodati u propise). Nikom ko je pravosnazno osudjen na bezuslovnu zatvorsku kaznu ne treba davati slobodu besplatno, a posebno to ne bi trebala raditi politika. Neka plate novcem ili neka kopaju, nosaju, njeguju bolesne, itd.
Pedja Kojovic

#16593 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Na sluzbenoj stranici KS, u dnevnom redu za 29. sjednicu nalazi se nekoliko prijedloga vaznih zakona.
Posebno je, po meni, vazan, Zakon o javnom prijevozu.
Svako ko je zainteresiran za temu sad ima priliku da ga analizira i da sugestije.

http://skupstina.ks.gov.ba/najave/sjednica/1936

p.k.
Area_51

#16594 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Area_51 »

@Albin Zuhric

Sad gledam ovu emisiju na Pinku. Nacin na koji se cinicno smijete i pokusavate biti sarkasticni izgleda isto, jedna fina paralela, kao kad vidimo press konferenciju o ideji formiranja gradjanskog Bloka14, znajuci da su svi ucesnici tog bloka u potpisanoj, trenutnoj, koaliciji sa SDA. Dakle, NS, SDU, Penzioneri i Liberali, na razlicitim nivoima imaju potpisane pojedinacne koalcije sa SDA. U tom pogledu, formiranje Bloka14 moze se smatrati vasim nastojanjem da ojacate stranu nacionalistickih stranaka. Svaki pokusaj ponovnog objasnjavanja kako je pukom raspodjelom fotelja u opcinskim vijecima i Gradu Sarajevu taj koalicioni sporazum zavrsen, izgled je tog cinizma i sarkazma kojim zracite, kada svi znamo da koalicioni sporazum jos uvijek traje i trajace sve dok se javno ne kaze da se iz njega istupa. Imam kopiju svih vasih koalicionih sporazuma i protokola, nigdje se niti asocijacijom ne moze vidjeti da nakon raspodjele fotelja obaveze vase prestaju. Zakljucno, vi ste jos uvijek u koaliciji sa SDA i to je cinjenica.

@Pedja Kojovic

Glasanjem za Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo-skraćeni postupak, prekrsili ste nekoliko federalnih zakona, posebno onaj Zakon o cestama, gdje eksplicite pise sta Direkcija ili Agencija za ceste moze biti samo javna ustanova, nikako samostalni upravni organ. Pojasnjenje minsitrice kako se moraju voditi upravni postupci, pa Direkcija ili Agencija mora biti upravni organ istovjetna je tome da vi kao pojedinac zelite voditi upravne prostupke, pa morate biti samostalni upravni organ. Postoje vec formirani organi koji vode upravne postupke, dok Direkcija ili Agencija je svjesno planirana kao javna ustanova iz mnogo vise argumentiranih razloga od toga da se vode upravni postupci. Recimo raspolaganje ogromnim sredstvima od strane pojedinca, makar to i bio Adem Zolj, papak iz Foce, sto ce vas dovesti u situacije novih radeljas politika.

Nije ovo prvi put da Nasa stranka, odnosno njeni clanovi krse zakone, zaklanjajuci se iza neznanja, s tim da ako to ima kontinuitet, a ima, to znaci da svjesno krsite zakone, sto nije dobro. Mozda za vas jeste.

Sto se tice Zakona o javnom prijevozu, to je divan nacin da se ugasi GRAS jer ne moze ispunjavati ovako zaduzen uvjete javnih tendera, a samim time i aboliraju svi oni koji su doveli do njegovog trenutnog stanja. Mi gradjani imamo interes prema onome sta je nase, a to je GRAS i nas ne interesiraju privatni poduzetnici, posebno na nacin da im se formira mini monopol. Budete pazljivi.
mikasa

#16595 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

Pedja, da li su tacne informacije koje su kruzile oko Vlade KS:
Ponovo na skupštini 23.09. kreditno zaduženje Kantona Sarajevo .....

Kampanja za novi-stari kredit je krenula poslije razgovora Premijera ekspertne Vlade Suada Zeljkovica i radnika ZOI-84 a jedini problem je kako pronaci dvije ruke u Skupstini koje nedostaju (Zekovic i Hosic)...
Ali SDA nije stranka od jucer pa je i tu pronasla rjesenje. Osim njima najvaznije i najpopularnije tzv "taxi-kampanje" (pricati okolo, po mahalama, u taxiju, ljudima da pojedini poslanici nisu za skolstvo, nisu za kapitalne projekte, oni su krivi sto radnici nemaju platu ...) pokrenute su i odredjene prijetnje dvojici poslanika iz Nase stranke. Prijetnja se ogleda u ne usvajanju izjestaja Mess-a za 2012, jedna od tacaka na sjednici koja je zakazana u ponedeljak, cime bi se otvorila mogucnost za smjenu direktora Mess-a Dine Mustafica, jednog od rukovodecih ljudi u NS.
Pedja Kojovic

#16596 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

mikasa

Culi smo za to.
Nije prvi put da smo pod pritiskom.
Ponovo su na dnevni red stavljeni krediti i neovisni policisjki odbor.
Hosic i Zekovic su mi jutros potvrdili da nisu promjenili stav o ovim prijedlozima

Vidjecemo u ponedjeljak sta je istina a sta ne.

p.k.
Innovation

#16597 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Tacka dnevnog reda 6a i 6b.
Banksy

#16598 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

mikasa wrote:Pedja, da li su tacne informacije koje su kruzile oko Vlade KS:
Ponovo na skupštini 23.09. kreditno zaduženje Kantona Sarajevo .....

Prijetnja se ogleda u ne usvajanju izjestaja Mess-a za 2012, jedna od tacaka na sjednici koja je zakazana u ponedeljak, cime bi se otvorila mogucnost za smjenu direktora Mess-a Dine Mustafica, jednog od rukovodecih ljudi u NS.
Zašto bi smjena Dine Mustafića bila problematična? Pa MESS nije privatna firma, a on je direktor, čini mi se, već 19 godina. Ne znam nijednog direktora s tim stažom u privredi, politici, kulturi, bilo gdje. Zar nije vrijeme da na to mjesto dođe neko nov, možda mlađi, prodorniji, nebitno? Zašto bi to bila prijetnja?
mikasa

#16599 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

Pedja Kojovic wrote:mikasa

Culi smo za to.
Nije prvi put da smo pod pritiskom.
Ponovo su na dnevni red stavljeni krediti i neovisni policisjki odbor.
Hosic i Zekovic su mi jutros potvrdili da nisu promjenili stav o ovim prijedlozima

Vidjecemo u ponedjeljak sta je istina a sta ne.

p.k.
Hosic je u malo drugacijoj situaciji od Zekovica - ministar Pecanac, ali Doktora poznajem jos iz ratnih desavanja sa Treskavice, tako da sto ga budu sve vise i vise pritiskali, on ce biti sve jaci i jaci. Zekovic nema sta izgubiti, on je davno napustio parlamentarnu vecinu.
Pedja, cuvaj te se, situacija je sve slozenija...
Pedja Kojovic

#16600 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

banksy

Uopste nije problem.
(MESS je kulturna javna institucija koja je skoro svake godine isticana kao primjer na SKS jer 75% svog budzeta stvara od sopstvenih prihoda, proizvodi programe tokom cijele godine i po cijeloj BiH. Prvi sljedeci na listi iz iste branse ostvaruju 25% sopstvenih prihoda).

Problem je sto se to ne radi iz razloga koje vi spominjete nego se radi o politickoj ucjeni, a katastrofalno je, za samo odrzavanje festivala, to uraditi tri dana prije pocetka ovogodisnjeg izdanja.

p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 20/09/2013 17:41, edited 1 time in total.
Locked