Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Hafis

#16576 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hafis »

Svakakvih ovdje ima.
Izgleda da na ovoj temi treba imati ratkapNu odzada,i to onu FAP-ovu, cinčanu... :lol:
Kikibombona

#16577 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

commendatore wrote:boli l tebe lijevo jaje - ja sve ljecim makazama i vindeksom
Meni je istinski zao Palestinaca ali ne zato sto su muslimani vec zato sto su ljudi.

Izrael je zlocinacka drzava i od njih nista dobro ne ocekujem. Amerika i Evropa gledaju svoj interes.

Zasto Turska, Iran, Pakistan i arapske zemlje ne posalju mirovne snage u Gazu? Mirovne snage bi razoruzale Palestince i istovremeno onemogucili Izrael da napada i otima. Tada bi se, nakon usppstavljanja mira, stekli uslovi za pregovore.

Problem ovakvog plana je sto Turska, Iran i Pakistan nisu nikad prstom mrdnuli za Palestinu niti ce ikada. Jedino je hrabri i pravedni Egipat istinski zainteresovan za Palestinu.
Hafis

#16578 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hafis »

Inače sve su redom koherentne države, s jakim međunarodnim autoritetom i Izraelu bi bilo drago da ih vidu u susjedstvu.
Ne znam što ljudi očekuju tko može sutra zamijeniti Hamas? Koliko me sjećanje služi, uvijek je vodstvo Palestinaca bilo li-la likovi s određenim terorističkim backgroundom. Fatah je odlaskom Arafata manje-više prošlost, a u nastali vakuum mogu doći samo gori od sadašnjih lidera, ako se ova interesna klika može nazvati liderima.
jeza u ledja

#16579 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Hafis wrote:Inače sve su redom koherentne države, s jakim međunarodnim autoritetom i Izraelu bi bilo drago da ih vidu u susjedstvu.
Ne znam što ljudi očekuju tko može biti zamijeniti Hamas? Koliko me sjećanje služi, uvijek je vodstvo Palestinaca bilo li-la likovi s određenim terorističkim backgroundom. Fatah je odlaskom Arafata manje-više prošlost, a u nastali vakuum mogu doći samo gori od sadašnjih lidera, ako se ova interesna klika može nazvati liderima.
Problem je sto oni sluze ostalim zemljama za raskusurivanje s Izraelom i konstantno potpirivanje sukoba, koji uvijek dobro prolazi i kod domaceg konzumenta.
Hafis

#16580 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hafis »

jeza u ledja wrote:
Hafis wrote:Inače sve su redom koherentne države, s jakim međunarodnim autoritetom i Izraelu bi bilo drago da ih vidu u susjedstvu.
Ne znam što ljudi očekuju tko može biti zamijeniti Hamas? Koliko me sjećanje služi, uvijek je vodstvo Palestinaca bilo li-la likovi s određenim terorističkim backgroundom. Fatah je odlaskom Arafata manje-više prošlost, a u nastali vakuum mogu doći samo gori od sadašnjih lidera, ako se ova interesna klika može nazvati liderima.
Problem je sto oni sluze ostalim zemljama za raskusurivanje s Izraelom i konstantno potpirivanje sukoba, koji uvijek dobro prolazi i kod domaceg konzumenta.
Veći je problem što Palestinci u organizacijskom smislu godinama idu unazad, i za nekih dvadesetak godina neće biti u stanju oformiti bilo kakav pregovarački tim za bilo kakav dogovor.
Organizacijski su trenutno na razini Južnih Slavena s kraja 8. stoljeća.
Kikibombona

#16581 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

Hafis wrote:Veći je problem što Palestinci u organizacijskom smislu godinama idu unazad, i za nekih dvadesetak godina neće biti u stanju oformiti bilo kakav pregovarački tim za bilo kakav dogovor.
Palestinci su sludjen i izgubljen narod. Nemaju potencijal nizasta.

Za palestinsko pitanje se moraju zauzeti islamske zemlje. Tu prije svega mislim na Egipat i druge arapske drzave, zatim Tursku, Iran i Pakistan.

Problem je sto niko nema ni namjeru ni zelju da pomogne. Turska i Iran ekspolatisu palestinsko pitanje za vlastite interese.

Jedino Egipat ima interes i zelju pomoci Palestincima. Egipcani su nekoliko puta podbacili ledja za Palestince dok Turci i Iranci prosipaju supljake za nepismene mase.
Hafis

#16582 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hafis »

Kikibombona wrote:
Hafis wrote:Veći je problem što Palestinci u organizacijskom smislu godinama idu unazad, i za nekih dvadesetak godina neće biti u stanju oformiti bilo kakav pregovarački tim za bilo kakav dogovor.
Palestinci su sludjen i izgubljen narod. Nemaju potencijal nizasta.

Za palestinsko pitanje se moraju zauzeti islamske zemlje. Tu prije svega mislim na Egipat i druge arapske drzave, zatim Tursku, Iran i Pakistan.

Problem je sto niko nema ni namjeru ni zelju da pomogne. Turska i Iran ekspolatisu palestinsko pitanje za vlastite interese.

Jedino Egipat ima interes i zelju pomoci Palestincima. Egipcani su nekoliko puta podbacili ledja za Palestince dok Turci i Iranci prosipaju supljake za nepismene mase.
Tu se slažem. Trenutno na palestinskoj političkoj sceni ne postoji niti jedna osoba, ali niti i neka politička platforma koja bi mogla jasno artikulirati svoju politku. Potuno sluđen i obezglavljen narod prepušten na milost i nemilost skupine dilera međunarodne pomoći, bez vizije i strategija, s tim da na drugom kraju stola ima protivnika kojeg ni mnogo jači ne bi poželili.
Ali opet, i arapsko-muslimanski svijet je jedna šarema bašta isprepletena svojim interesima, države s osebujnim likovima na čelu, promrežene međusobnim rivalitetom, neprijateljstvom...i čini mi se da i većina njih treba pomoć, a ne samo Palestinci. Uglavnom - mrka kapa.
славянин

#16583 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

Slag na to je uvijek su drugi krivi , pored toliko resursa i dobre pozicije uvijek neko drugi kriv..
jeza u ledja

#16584 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Hafis wrote: Veći je problem što Palestinci u organizacijskom smislu godinama idu unazad, i za nekih dvadesetak godina neće biti u stanju oformiti bilo kakav pregovarački tim za bilo kakav dogovor.
Pa jeste, ali su dosli do te faze da tesko da se sami mogu izvuci iz govana. Naravno to i Izraelu odgovara, tj. misle da im odgovara. :roll:

A sami su u mnogome krivi - dosli u Jordan - napravili belaj. Dosli u Liban - napravili belaj. Egipat im zatvara granicu svako malo, Izraelci ih jebu u mozak, a 70 godina mastaju o povratku. Haman ta regija proizvodi takva lutajuca plemena. Mozda se za 2000 godina Palestinci iz bijela svijeta tu vrate i osnuju svoju zemlju :-)

I mnogi od njih nece dvije drzave - hoce jednu drzavu u kojoj misle da ce biti vecina. To je ta prica.

Al mislim tuzno je to kad tolike sile igraju oko tebe, a ti nemas ni vode kako treba. Normalno da ce bit korupcije.

Tacno je ovo sto Kiki kaze da okolne zemlje trebaju napravit taj dogovor, al nece jer im odgovaraju Palestinci kao vjecite zrtve.
Hafis

#16585 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hafis »

Mislim da i vrijeme radi protiv njih, mada neki analitičari govore suprotno, računajući na demografsku pobjedu i izoliran položaj Izraela.
Njihovim daljnjim političkim derogiranjem društvenih struktura, a s druge strane jačanjem ekstremističkih elemenata koji nemaju dovoljno šlifa za komplicirane političke zavrzlame, biti će svedeni na jednu terorističku organizaciju koja drži par milijuna ljudi na okupu kao taoce, isključivo za svoju materijalnu korist. U prijevodu - ''svijet'' će se možda umoriti od njih... jer ako sami ne znaju što hoće, kako im se može pomoći.
A činjenica je da na svijetu nemaju niti jednog jedinog iskrenog prijatelja...ovi dossadašnji su im samo odmogli.
славянин

#16586 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

Mislim da je nuklearno oruzije zapecatilo postojanje Izraela - sada je pitanje koje ce granice imati.
CPT

#16587 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by CPT »

славянин wrote:Mislim da je nuklearno oruzije zapecatilo postojanje Izraela - sada je pitanje koje ce granice imati.
da... pored arsenala SAD najbitnija je jos jedna bombica Izraela.... :lol:
славянин

#16588 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

CPT wrote:
славянин wrote:Mislim da je nuklearno oruzije zapecatilo postojanje Izraela - sada je pitanje koje ce granice imati.
80-150 budemo tacniji - i da to im je garant da im ne moze niko nista dole , bez strasnih posljedica...
Hafis

#16589 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hafis »

Mislim da bi ga iskoristili 100 % ako bi bili prisiljeni.
CPT

#16590 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:
80-150 budemo tacniji - i da to im je garant da im ne moze niko nista dole , bez strasnih posljedica...
Da... jako bitnih 4.000 u SAD arsenalu trenutno. Ono, sta bi sa samo 4000 kad mozes imati 4080
славянин

#16591 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

Izrael i USA nisu ista drzava - mada znam , zavjera cionisti iluminati kontrolisu ameriku i tako uredu je :D
scarface32

#16592 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by scarface32 »

CPT wrote:
kad toliko brines o palestincima , odes dole i gledas kako da pomognes. A ne palamuditi na forumu.I ti i seln.Sve se nesto suosjecate a ni prstom da mrdnete.
Ali se bojim da ne prodjete ko onaj italijan koji je godinama pomagao.

https://www.mobilmedia.ba/televizori/tv ... ntent=pp_3
CPT

#16593 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by CPT »

Hafis wrote:Mislim da bi ga iskoristili 100 % ako bi bili prisiljeni.
ma rade i gore stvar stvari, i kad nisu "prisiljeni"... to bas i nije neki argument
CPT

#16594 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by CPT »

jel se ti to javljas iz IDF jedinice?
славянин

#16595 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

CPT wrote:
ma rade i gore stvar stvari, i kad nisu "prisiljeni"... to bas i nije neki argument
Gore stvari od bacanja nuklearnih bombi po gradovima ? Koje - de prosvijetli forumski puk :lol:
Hafis

#16596 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hafis »

Nije bitan broj, bitno je da mogu samostalno odlučiti pokrenuti nuklearni udar i ne moraju nikoga moljakati.
Normalno, to bi bilo samo u slučaju nekog sveopćeg napada na izrael u kojem bi bio upitan opstanak države.
A za takav napad takvih razmjera potrebne su dugogodišnje pripreme koje ne bi prošle neprimjećeno.
CPT

#16597 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:
Gore stvari od bacanja nuklearnih bombi po gradovima ? Koje - de prosvijetli forumski puk :lol:
vjerovatno nisi cuo za sterilizaciju ljudi zbog pogresne boje koze? hoces znati sam pronaci relevantne info?
славянин

#16598 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

Hafis wrote:Nije bitan broj, bitno je da mogu samostalno odlučiti pokrenuti nuklearni udar i ne moraju nikoga moljakati.
Normalno, to bi bilo samo u slučaju nekog sveopćeg napada na izrael u kojem bi bio upitan opstanak države.
A za takav napad takvih razmjera potrebne su dugogodišnje pripreme koje ne bi prošle neprimjećeno.
:thumbup: Posljednji detent ...
CPT

#16599 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by CPT »

Hafis wrote:Nije bitan broj, bitno je da mogu samostalno odlučiti pokrenuti nuklearni udar i ne moraju nikoga moljakati.
Jasta su... Eto Amerikanci jedva cekaju kraj planete. Jes da za bombardovanje okolo Izraela moraju dobiti "go" od SAD ali nuklernu bombu mogu aktivirati samostalno. HOW YES NO.
scarface32

#16600 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by scarface32 »

Locked