HS kablovska
Moderator: anex
- TheWatcher
#16576 Re: HS kablovska
sta je sa ulicom dr. fetaha becirbegovica,cengic vila
jeli puusten signal TM mogu li se uzimati paketi 
-
kakaljin
#16577 Re: HS kablovska
Hvala na brzom pozivu, i dobio sam informacije koje bi mozda mogle i bolje biti. Jer imam jedan modul , a na drugom tv-u da bi imao prosireni paket moram doplatiti jos 10 KM, dok to kod HS-a nisam morao. I napokon sam dobio informaciju koja me je interesovala da kao bivsi korisnik digitalne HS-a sada dobijam kao zamjenu odmah prosireni paket i dalje mogu da biram hocu li jos neki paket uzimati ili ne. Samo nisam dobio informaciju, da li se ovo podrazumjeva bez potpisivanja bilo kakvog ugovora i ostaje prosireni paket i nakon 01.08.2016..MH i HS kablovska wrote:Jasnokakaljin wrote:Evo da ponovo postavim pitanje:MH i HS kablovska wrote:
Poštovani,
nije problem, rado ćemo odgovoriti, samo se bojimo da nismo baš najbolje razumjeli Vaš upit pa Vas molimo da precizirate.
Sta mjenja pretplatu digitalne tv od HS-A od 13,50 KM. Da li je to prošireni paket od 10 KM i još nešto dodatno za 3,50 KM( primjer dodatni modul/resiver sa isto prosirenim paketom ili nesto drugo) ? Molim odgovor sa DA ILI NE. Ili da objasniste sta je zamjena za sadasnju pretplatu digitalne tv od 13,50 KM.
NAdam se da je sada jasnije pitanje.
Jos jedno pitanje kada pustate novi signal u ulicu Avde Smajlovica jer na Vasoj stranici pise da je u drugoj polovini februara pustanje signala, a jos je 5 dana do kraja februara.zovemo Vas odmah.
Na zalost signal mi nece doci prije pocetka marta, nadam se da ce u prvoj sedmici doci novi signal.
Last edited by kakaljin on 24/02/2016 12:52, edited 3 times in total.
- design
#16578 Re: HS kablovska
Meni je istekao aktivacioni paket, aktivirala mi se puna brzina interneta ali opet kad igram multiplayer igara, ping mi svakih 1-2min ode preko 800 pa se vrati na normalu (40). Zna li neko kako bi to mogao da napravim?

- MH i HS kablovska
#16579 Re: HS kablovska
Nažalost, nismo u mogućnosti da u potpunosti pozitivno odgovorimo na Vas problem. Budući da ping prema nekom od servera ne zavisi samo od nas, nismo u mogućnosti kontrolisati rute do pojedinih servera, niti utjecati na protok podataka prema ili od nekog servera.design wrote:Meni je istekao aktivacioni paket, aktivirala mi se puna brzina interneta ali opet kad igram multiplayer igara, ping mi svakih 1-2min ode preko 800 pa se vrati na normalu (40). Zna li neko kako bi to mogao da napravim?![]()
Na ping utiče mnogo faktora, ali jedna od najbitnijih je sama opterećenost servera koji posjećujete. Obično u večernjim satima serveri budu više opterećeni, te je vrlo moguće da i nemaju dovoljno kapaciteta za podmirivanje velikog broja igrača.
Ovdje se ne radi samo o broju igraća koji su trenutno na serveru, već i stalni pokušaji ulaska na server koji je popunjen.
Sve to dodatno utiče na opterećenost servera, linka na kojem se nalazi i sl.
Ono što možete pokušati je podešavanje postavki u samoj igri, i u tome Vam mogu pomoći malo iskusniji igrači. Osim samih postavki vezano za veličinu paketa, anti-lag funkcije i sl - čak i grafičke postavke mogu utjecati na ping.
Veća rezolucija i uključeni razni efekti uzrokuju i povećanje pinga, u što se možete uvjeriti posebno u igrama tipa Call of Duty.
Savjetujemo Vam da u trenutku kada primijetite povećan i nestabilan ping u samoj igri, zatvorite igru i uradite Speed Test na
www.speedtest.net (po mogućnosti na nekoliko servera - Beč, Ljubljana, Beograd, Frankfurt..), kao i pingtest koji će Vam biti ponuđen na istoj stranici. Na osnovu toga, vidjećete da li je problem globalno do konekcije, ili do samog servera na kojem igrate.
-
hoggarr
#16580 Re: HS kablovska
Dobar dan MH i HS kablovska,MH i HS kablovska wrote:Obzirom da ste Vi aktivan učesnik na forumu, najljubaznije Vas molimo da pretražite temu jer na slične ili iste upite smo već odgovarali, ili su Vam svoje iskustvo i informacije prenijeli drugi učesnici na temi.hoggarr wrote:@MH i HS kablovska
Obavezni ste mi odgovoriti na svaki upit, jer za podršku/održavanje mreže plaćam 15,00 KM/mjesečno.
1.) Post od 22/02/2016 10:07
"Dobro jutro MH i HS kablovska,
Kada se može očekivati ujednačavanje programskih shema za preostale pretplatnike, kojima još nije pušten novi signal?
Već odavno je nastupila druga polovina februara. Htio bih potpisati Ugovor, ali ne mogu dok ne dobijem novi signal.
LP"
Nije odgovoreno na moj post, niti mi je rečeno da će biti provjereno! Dijelimičan odgovor je uslijedio 23/02/2016 09:06, drugom korisniku foruma.
Molimo Vas za još malo strpljenja, puštanju signala predstoji korekcija mreže, stoga je puštanje signala prolongirano na 02.03. tekuće godine. O svim eventualnim izmjenama ćete biti blagovremeno obavješteni, također sva naša obavještenja za korisnike možete osim ovdje na forumu, pratiti putem različitihh medija komunikacije uključujući i web stranicu http://www.hs-hkb.ba/
2.) Post od 23/02/2016 09:25
"Hoću li biti jednako tretiran u obračunu kao ostali korisnici koji su već punih mjesec dana koristili prošireni paket?"
Do ovog trenutka nije odgovoreno, niti da će provjeriti, niti da će nam ovo biti na neki način kompenzovano!
Usluge koje koristite biće Vam fakturisane prema postojećem Ugovoru i cjenovniku.
Obrazloženje: Svi mi koji još uvijek nismo prešli na novu programsku shemu smo uskraćeni za akciju korištenja proširenog paketa do 01.08.2016, u pravilu trebalo bi da svi podjednako imamo iste uslove korištenja pogodnosti unutar jedne kompanije, međutim svi koji su prešli početkom februara uživaće šest mjeseci, a mi koji tek treba da budemo pušteni u novu mrežu ostaje nam još pet mjeseci akcije, a naplata usluge i jednima i drugima biće u potpunosti ista.
Sve dok sam Vaš korisnik i dalje ću insistirati na Vašoj podršci, jer na to imam pravo.
U slučaju da ne dobijete konkretan odgovor na upit od predstavnika kompanije koji su ovdje na temi, molimo Vas da Vaš upit proslijedite u inbox, radi brže provjere i odgovora.
Jesam, aktivan sam učesnik na ovoj temi, na forumu i nisam nešto, 120 komentara i nije neka pozamašna cifra, ali o ovoj temi možemo kada se nađemo na kafici. Nego, Vi ste predstavnik pravnog lica, dosta ćaskanja. Ostali učesnici foruma, baš kao i ja, na ovoj temi razmjenjujemo iskustva o usluzi, a Vi ste ovdje jer za to primate platu i jedino ste Vi relevantni da odgovarate na konkretna pitanja.
Hvala Vam, što ste me podučili o službenoj korespondenciji. Tako ću i raditi, u slučaju da ne dobijem konkretan odgovor na upit od predstavnika kompanije koji su ovdje na temi, upit ću proslijediti u inbox, radi brže provjere i odgovora. Primljeno k znanju!
Na kraju, molim konkretan odgovor: Hoću li biti jednako tretiran u obračunu kao ostali korisnici koji su već punih mjesec dana koristili prošireni paket ili će mi biti kompenzovano na drugi način, npr. produženjem akcije do 01.09.2016. godine, jer koja je razlika između mog Ugovora i Ugovora drugog korisnika koji je uključen na novu programsku shemu, osim što sam zakinut za uslugu?
Odgovoriti mi možete i putem PP.
Lijep pozdrav!
Last edited by hoggarr on 24/02/2016 13:57, edited 1 time in total.
-
MAN-lion's coach
#16581 Re: HS kablovska
Smatram da najavljeno poskupljenje na 15KM za KATV je krajnje bezobrazno jer prije toga ste ukinuli podosta programa i ubacili potpuno nepotrebne kanale.
U kući imam penzionera kojem je zabremedet gledati nešto što je bilo u prethodnom paketu , sada već nije , a da ne pričam o gubljenju kanala.Meni je donekle svejedno jer ne gledam mnogo TV u toku dana.
Što se mene tiče osjetno je kvalitet interneta (brzine) smanjen od kada ste se pojavili u udruženom poduhvatu sa Telemahom u večernjim satima pogotovo.
Toliko od mene.
U kući imam penzionera kojem je zabremedet gledati nešto što je bilo u prethodnom paketu , sada već nije , a da ne pričam o gubljenju kanala.Meni je donekle svejedno jer ne gledam mnogo TV u toku dana.
Što se mene tiče osjetno je kvalitet interneta (brzine) smanjen od kada ste se pojavili u udruženom poduhvatu sa Telemahom u večernjim satima pogotovo.
Toliko od mene.
-
Bambino Blu
#16582 Re: HS kablovska
Ma fino cu vas odjaviti smece jedno. Placam vam 50km mjesecno i vi ukidate neke programe internet kurcu ne valja znaci vise ga nemam nego sto ga imam. Ovo je vise jadno odjaviti govna ba pa ne placam ja petobanku da nemam internet i kanale vec da imam. Digitalna je katastrofa znaci ubacili ste totalno idiotske kanale jedino sto valja je sport klub paket i nista vise ostalo je 0 znaci 0.
-
dadem17
#16583 Re: HS kablovska
Hvala na brzom pozivu, i dobio sam informacije koje bi mozda mogle i bolje biti. Jer imam jedan modul , a na drugom tv-u da bi imao prosireni paket moram doplatiti jos 10 KM, dok to kod HS-a nisam morao. I napokon sam dobio informaciju koja me je interesovala da kao bivsi korisnik digitalne HS-a sada dobijam kao zamjenu odmah prosireni paket i dalje mogu da biram hocu li jos neki paket uzimati ili ne. Samo nisam dobio informaciju, da li se ovo podrazumjeva bez potpisivanja bilo kakvog ugovora i ostaje prosireni paket i nakon 01.08.2016..
Na zalost signal mi nece doci prije pocetka marta, nadam se da ce u prvoj sedmici doci novi signal.[/quote]
I mene to zanima,jer je sve nedoreceno kad je broj otkljucanih digitalnih kanala poslije "promotivnog" perioda (nakon 01.08.) u pitanju. Ja ih razumijem kad je izmjena programske sheme u pitanju,i bilo bi nerealno ocekivati da sve ostane isto kao I prije preuzimanja. Ali ocekujem da ce nam ostaviti priblizan broj/kvalitet kanala koje smo imali. Bilo bi neposteno da nam na KID paketima ostave samo osnovni paket. Takodje me interesuje da li cu morati doplatiti dodatno za koristenje modula koji sam kupio od vas za pracenje digitalnih kanala na drugom tv-u (jer mi opcija D3 kuca ne odgovara).Da li cemo morati doplatiti ,Iako ste nam tu opremu prodali uz opciju da u cijeni JEDNE pretplate koristimo I drugi modul, I koliko? Hvala.
Na zalost signal mi nece doci prije pocetka marta, nadam se da ce u prvoj sedmici doci novi signal.[/quote]
I mene to zanima,jer je sve nedoreceno kad je broj otkljucanih digitalnih kanala poslije "promotivnog" perioda (nakon 01.08.) u pitanju. Ja ih razumijem kad je izmjena programske sheme u pitanju,i bilo bi nerealno ocekivati da sve ostane isto kao I prije preuzimanja. Ali ocekujem da ce nam ostaviti priblizan broj/kvalitet kanala koje smo imali. Bilo bi neposteno da nam na KID paketima ostave samo osnovni paket. Takodje me interesuje da li cu morati doplatiti dodatno za koristenje modula koji sam kupio od vas za pracenje digitalnih kanala na drugom tv-u (jer mi opcija D3 kuca ne odgovara).Da li cemo morati doplatiti ,Iako ste nam tu opremu prodali uz opciju da u cijeni JEDNE pretplate koristimo I drugi modul, I koliko? Hvala.
- MH i HS kablovska
#16584 Re: HS kablovska
Poštovani,Bambino Blu wrote:Ma fino cu vas odjaviti smece jedno. Placam vam 50km mjesecno i vi ukidate neke programe internet kurcu ne valja znaci vise ga nemam nego sto ga imam. Ovo je vise jadno odjaviti govna ba pa ne placam ja petobanku da nemam internet i kanale vec da imam. Digitalna je katastrofa znaci ubacili ste totalno idiotske kanale jedino sto valja je sport klub paket i nista vise ostalo je 0 znaci 0.
izvinjavamo se zbog problema koji imate kao korisnik naše usluge. Ljubazno Vas molimo da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatke ili broj Ugovora kako bismo evidentirali i što efikasnije riješili problem.
- MH i HS kablovska
#16585 Re: HS kablovska
Informacija da li će se produžiti promotivni period za korisnike kojima je kasnije pušten novi signal, trenutno nemamo.hoggarr wrote: Dobar dan MH i HS kablovska,
Jesam, aktivan sam učesnik na ovoj temi, na forumu i nisam nešto, 120 komentara i nije neka pozamašna cifra, ali o ovoj temi možemo kada se nađemo na kafici. Nego, Vi ste predstavnik pravnog lica, dosta ćaskanja. Ostali učesnici foruma, baš kao i ja, na ovoj temi razmjenjujemo iskustva o usluzi, a Vi ste ovdje jer za to primate platu i jedino ste Vi relevantni da odgovarate na konkretna pitanja.
Hvala Vam, što ste me podučili o službenoj korespondenciji. Tako ću i raditi, u slučaju da ne dobijem konkretan odgovor na upit od predstavnika kompanije koji su ovdje na temi, upit ću proslijediti u inbox, radi brže provjere i odgovora. Primljeno k znanju!
Na kraju, molim konkretan odgovor: Hoću li biti jednako tretiran u obračunu kao ostali korisnici koji su već punih mjesec dana koristili prošireni paket ili će mi biti kompenzovano na drugi način, npr. produženjem akcije do 01.09.2016. godine, jer koja je razlika između mog Ugovora i Ugovora drugog korisnika koji je uključen na novu programsku shemu, osim što sam zakinut za uslugu?
Lijep pozdrav!
O novitetima ćemo Vas blagovremeno informisati.
-
hoggarr
#16586 Re: HS kablovska
Hvala! Svako dobro Vam želim.MH i HS kablovska wrote:Informacija da li će se produžiti promotivni period za korisnike kojima je kasnije pušten novi signal, trenutno nemamo.hoggarr wrote: Dobar dan MH i HS kablovska,
Lijep pozdrav!
O novitetima ćemo Vas blagovremeno informisati.
-
kakaljin
#16587 Re: HS kablovska
Izgleda da je prosireni paket samo do 01.08.2016. godine, a da nakon toga se trebam odluciti. Sto mi nikako nije jasno jer sada se placa 13,50 KM, a prosireni kosta 10 KM, tako da prosireni mora biti minimum i onda ide izbor zelja za dalje. Inace je ovo veoma pogresno ako nije prosireni zamjena za digitalu koju smo imali kod HS-a. Jos ako se bude trebalo potpisati ugovor da imam prosireni, to ce vec biti veliki problem.kakaljin wrote:Hvala na brzom pozivu, i dobio sam informacije koje bi mozda mogle i bolje biti. Jer imam jedan modul , a na drugom tv-u da bi imao prosireni paket moram doplatiti jos 10 KM, dok to kod HS-a nisam morao. I napokon sam dobio informaciju koja me je interesovala da kao bivsi korisnik digitalne HS-a sada dobijam kao zamjenu odmah prosireni paket i dalje mogu da biram hocu li jos neki paket uzimati ili ne. Samo nisam dobio informaciju, da li se ovo podrazumjeva bez potpisivanja bilo kakvog ugovora i ostaje prosireni paket i nakon 01.08.2016..MH i HS kablovska wrote:Jasnokakaljin wrote: Evo da ponovo postavim pitanje:
Sta mjenja pretplatu digitalne tv od HS-A od 13,50 KM. Da li je to prošireni paket od 10 KM i još nešto dodatno za 3,50 KM( primjer dodatni modul/resiver sa isto prosirenim paketom ili nesto drugo) ? Molim odgovor sa DA ILI NE. Ili da objasniste sta je zamjena za sadasnju pretplatu digitalne tv od 13,50 KM.
NAdam se da je sada jasnije pitanje.
Jos jedno pitanje kada pustate novi signal u ulicu Avde Smajlovica jer na Vasoj stranici pise da je u drugoj polovini februara pustanje signala, a jos je 5 dana do kraja februara.zovemo Vas odmah.
Na zalost signal mi nece doci prije pocetka marta, nadam se da ce u prvoj sedmici doci novi signal.
update: nakon upravo napravljenog razgovora koji je trajao preko 15 minuta, objasnjeno mi je da dobijam prosireni paket i ostajem na prosirenom paketu, ali da moram potpisati ugovor koji nema vremensko ogranicenje za uslugu koji hocu. Sto je po meni dobro jer me neveze vremenom koristenja, ali je veoma razocaravajuce da se mora placati pretplata po tv-u umjsto dosadasnje jedne pretplate na vise tv-a.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#16588 Re: HS kablovska
Evo da kazem da mi je dvije veceri i dana zaredom brzina konstantna na nekih 42-43 Mb (upload je uvijek OK i vrlo blizu 3) sto je ogroman pomak ali naravno nije onih 50 ili makar priblizno 50 za sta sigurno cu istrajati da dobijem ali i imati strpljenja i razumjevanja. Sutra ce biti tacno mjesec dana da sam prvi put potpisao ugovor i mislim da sad imam sve ono sto pise oism interneta koji sad ipak puno puno bolji i nadam se da ce tako i ostati. Jos samo da dobijem racun......i onda ce biti sve u kompletu.
-
made_in_sarajevo
#16589 Re: HS kablovska
Kakaljin jel to za kid pakete? Nakon 1.8. nece nam ukinuti prosireni paket ako se ugovor potpise?
-
kakaljin
#16590 Re: HS kablovska
To ti ne znam jer ja imam samo digitalnu i tako sam pitao i dobio odgovor da cu imati prosireni paket, ali da moram potpisati taj neki ugovor koji me nece vezati vremenski i imacu prosireni paket. Ali ako hocu da na drugom ili vise tv-a imam isto prosireni da moram placati pretplatu po tv-u!!!!!!made_in_sarajevo wrote:Kakaljin jel to za kid pakete? Nakon 1.8. nece nam ukinuti prosireni paket ako se ugovor potpise?
Predpostavljam da ce biti problem sa kid paketima jer duo i trio paketi oni najmanji nemaju prosireni paket vec se mora dodati.
Tako da je najbolje pitati na telefon ili ovdje na pp pa napisati sta su ti rekli.
- hrasno38
#16591 Re: HS kablovska
Da moras za drugi TV ako hoces digitalu placati pretplatu (3, 5 10....KM).kakaljin wrote:To ti ne znam jer ja imam samo digitalnu i tako sam pitao i dobio odgovor da cu imati prosireni paket, ali da moram potpisati taj neki ugovor koji me nece vezati vremenski i imacu prosireni paket. Ali ako hocu da na drugom ili vise tv-a imam isto prosireni da moram placati pretplatu po tv-u!!!!!!made_in_sarajevo wrote:Kakaljin jel to za kid pakete? Nakon 1.8. nece nam ukinuti prosireni paket ako se ugovor potpise?
Predpostavljam da ce biti problem sa kid paketima jer duo i trio paketi oni najmanji nemaju prosireni paket vec se mora dodati.
Tako da je najbolje pitati na telefon ili ovdje na pp pa napisati sta su ti rekli.
-
made_in_sarajevo
#16592 Re: HS kablovska
pitao sam ih par puta i ovako i telefonom. zadnji put su kao nesto rekli u fazonu da je kid 8 paket = duo paketu onaj najmanji. to mi je bukvalno sa konja na magarca prelazak, ako bude na kraju takokakaljin wrote:To ti ne znam jer ja imam samo digitalnu i tako sam pitao i dobio odgovor da cu imati prosireni paket, ali da moram potpisati taj neki ugovor koji me nece vezati vremenski i imacu prosireni paket. Ali ako hocu da na drugom ili vise tv-a imam isto prosireni da moram placati pretplatu po tv-u!!!!!!made_in_sarajevo wrote:Kakaljin jel to za kid pakete? Nakon 1.8. nece nam ukinuti prosireni paket ako se ugovor potpise?
- piupiu
#16593 Re: HS kablovska
Korisnik isključen zbog kršenja pravila foruma, neprimjeren rječnikFox_Fox wrote:I sad sam ih uspio dobiti preko broj 033974444 kad se javlja automat da se desio problem sa njihovim call centrom.
JEBEM VAM MAJKU!!! TI ŠTO ODGOVARAŠ NA OVU TEMU ISPRED KOMPANIJE HS / TELEMAH I TEBI JEBEM MATER. Umjesto da radiš kako bi klijenti dobili uslugu koju redovno plaćaju ti se dopisuješ po forumu.
JEBEM VAM MAJKU!!!
14 dana
- hemed
#16594 Re: HS kablovska
Nesto ste mi danas slabo aktivni 
- hrasno38
#16595 Re: HS kablovska
hahahaha ja cekam racun!!!!hemed wrote:Nesto ste mi danas slabo aktivni
- kemox
#16596 Re: HS kablovska
Ja platio račun, ista cifra za KID 8 kao i ranije. Samo ne znam da li sam trebao? Bilo je svega i svačega sa njihove strane. Ne radi mi frekvecija gdje je bht 1 HD. Znali li neko koliko bi mi za ovo trbao biti umanjen račun?????
Možda je najbolje da mi odgovori predstavnik kablovske.
Možda je najbolje da mi odgovori predstavnik kablovske.
- Maharadza
#16597 Re: HS kablovska
hrasno38 wrote:hahahaha ja cekam racun!!!!hemed wrote:Nesto ste mi danas slabo aktivni

Samo opušteno!
- hrasno38
#16598 Re: HS kablovska
Ma iskreno jebe mi se ne moze biti veci nego sto pise hahahah ali manji radi silnih zajebancija ko zna.....mozda:)Maharadza wrote:hrasno38 wrote:hahahaha ja cekam racun!!!!hemed wrote:Nesto ste mi danas slabo aktivni
Samo opušteno!
-
operacija labrador
-
kakaljin
#16600 Re: HS kablovska
Samo da kazem sta su mi malo prije rekli, posto hocu kada mi dodje novi signal i da uzmem prosireni paket, da moram platiti prikljucnu taksu.
Ovo prelazi sve moguce bezobrazluke, da platim nesto sto vec imam prikljuceno i sto sam platio pri prikljucenju kablovske kada je dosla u naselje i doplacivao za modul kada sam mjenjao resiver.
Ovo prelazi sve moguce bezobrazluke, da platim nesto sto vec imam prikljuceno i sto sam platio pri prikljucenju kablovske kada je dosla u naselje i doplacivao za modul kada sam mjenjao resiver.