Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
animus

#16576 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by animus »

Pretplatu im necu placati dok ne postanu ponovo bosanske televizije. Do tada nek im placaju navijaci partizana. Evo bas gledam racun od eleķtra. Kako cu im lijepo umanjiti racun za pretplatu.
zrakomlat

#16577 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zrakomlat »

spree wrote:
Fudo387 wrote:Dobro, slabo ovo pratim, koji smo sad, kakve su sanse da se ode na SP?
Polako tek smo počeli. Nakon ove faze kvalifikacija 3 od 4 idu dalje i krizaju se sa jos jednom grupom i onda ja mislim 4 prva iz te grupe idu na sp.
Mogli su vala jos jednu fazu ubaciti negdje, ili makar baraž kakav na kraj, malo je ovo :D
Nikako iz grupa izaći jbt
golman

#16578 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by golman »

Dobra utakmica,dinamična,brza...
Mladi igrači se sasvim dobro snašli,ukomponovali su se sasvim solidno,nisu se prepali..
Trener iskoristio ogromno iskustvo,dobre poteze povlačio..
Malo više koncetracije i malo manje nervoze i moglo bi biti dobro

ps,šta je sa Willbekinom?
Melbourne_Australia

#16579 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Melbourne_Australia »

golman wrote:Dobra utakmica,dinamična,brza...
Mladi igrači se sasvim dobro snašli,ukomponovali su se sasvim solidno,nisu se prepali..
Trener iskoristio ogromno iskustvo,dobre poteze povlačio..
Malo više koncetracije i malo manje nervoze i moglo bi biti dobro

ps,šta je sa Willbekinom?
U proceduri je dobivanja drzavljanstva :thumbup:
denny84

#16580 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by denny84 »

Nismo mi ni svjesni koji je ovo uspjeh! Jest da su oslabljeni, al i mi smo brate!

Dobro je da su Francuzi dobili, bitno je da se ovo prodje, da budemo makar treci, pa se onda potuci s Fincima i Cesima. Steta sto Finci dobise Bugare u gostima (2 razlike), jer ce im se vjerovatno pripisat i ti bodovi. Ne treba sad neku euforiju dizat, al nije bas toliko nemoguc plasman na svjetsko. Ovo bi nam bila zadnja prilika da skupa igraju Teletovic i Nurkic, s ovim mladim nadama.

Dobro je da smo nasli dobrog pleja, bit cemo bas jaki na toj poziciji. A tamo na ljeto kad mozda igramo i kljucne utakmice, s Francuzima kuci i Belgijancima u gostima, mogli bi igrati i ova dvojica iz NBA. Jest da ce i Francuzi tad biti jaci, ali Belgijanci i nece, jer nemaju oni previse igraca u Euroligi.
Juliuscezar

#16581 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Juliuscezar »

i samo da kazem kako je dostojanstveno i ivilizovano ispracena ruska himna sa ustajanjem i aplauzom, stvarno lijepa slika
luckylaka

#16582 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by luckylaka »

Melbourne_Australia wrote:
luckylaka wrote:Musa ko da je iz logora dosao,pa nema 40 kila.Ovo treba dobro nahraniti
Ufati se hrkljusa sviju ti...
Ufati se ti za kengura
Kih

#16583 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Kih »

RAZVALJOTKA :mrgreen:
Sara03

#16584 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Sara03 »

Bravo! :thumbup: :bih:
arzuhal

#16585 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by arzuhal »

bhnapoleon1 wrote:i samo da kazem kako je dostojanstveno i ivilizovano ispracena ruska himna sa ustajanjem i aplauzom, stvarno lijepa slika
Pa košarka je to, sport urbanih sredina, gradske raje, ulice, asfalta & betona... :mrgreen:

Fudbal je nešto drugo, mnogo univerzalniji, privlači ljubitelje iz svih i svakakvih slojeva društva... :mrgreen:
babanovac

#16586 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by babanovac »

arzuhal wrote:
bhnapoleon1 wrote:i samo da kazem kako je dostojanstveno i ivilizovano ispracena ruska himna sa ustajanjem i aplauzom, stvarno lijepa slika
Pa košarka je to, sport urbanih sredina, gradske raje, ulice, asfalta & betona... :mrgreen:

Fudbal je nešto drugo, mnogo univerzalniji, privlači ljubitelje iz svih i svakakvih slojeva društva... :mrgreen:
Tzv. Lumpen proleterijat.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#16587 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Nurudin »

Trebaju pitati Dodika i malog mu za koga su navijali :D
KB9

#16588 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by KB9 »

sta bi jusuf sinoc radio onim rusima u reketu :roll:

svaka cast momcima, bas smo nekako simpaticna reprezentacija uz majstorcinu na klupi 8)
phillie

#16589 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by phillie »

U Francuskoj bi bod bio k'o kuca :D :D

Sad ozbiljno, da li se u slijedecu fazu prenose bodovi i iz utakmica u kojima si porazen? ili se samo pobjede prenose?
zlajapravaraja

#16590 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zlajapravaraja »

phillie wrote:U Francuskoj bi bod bio k'o kuca :D :D

Sad ozbiljno, da li se u slijedecu fazu prenose bodovi i iz utakmica u kojima si porazen? ili se samo pobjede prenose?
Biće makar bod, to je sigurno :D

Prenose se i pobjede i porazi protiv preostale dvije ekipe koje se plasiraju dalje.

Jasno? :wink:
phillie

#16591 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by phillie »

Ma jasno...
svi u napad

#16592 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by svi u napad »

Prvo cestitka momcima i selektoru na pobjedi. Jebo te kad bi u fudbalu imali u pola kvalitetnog selktora kao Vujosevic gdje bi bio kraj. Dakle ovo je cudo nevidjeno. Kosarkaski Savez bez lova uspjeva cijelo vrijeme da pronadje dobre selektore. Neki ce reci da je lakse naci dobrog trenera u kosarci nego u fudbalu ali ja mislim da je do ljudi u savezima. Koliko god da je Vujosevic slabog zdravlja i oslabio na zivcima on jos uvijek ima taj sport u malom prstu. Gledam sinoc kako bez pardona izvadi Musu i izdere se na njega zbog njegovih gresaka. To je to. Mora se znati ko je sef i ko odlucuje a ne ko ranije kad Teletovic nece da izadje iz igre. Vujosevic daje svima sansu i na sviju se dere istim intenzitetom kad pogrijese. Nismo ni svjesni sta znaci imati ovakvog trenera.
Mislim da je dobro za razvoj nase kosarke sto "zvijezde" ne igraju bez obzira sto bi s njima lakse dolazili do pobjeda. Ovako imamo mladu ekipu koja se zeli dokazati i u kojoj vlada jedinstvo. Drago mi je da selektor ukazuje Musi na njegove greske i da ga ohladi ponekad. Musa je odlican (nas najbolji igrac) ali mora raditi na mentalnom planu da bi bio extra klasa. Mnogi ce reci da je mlad (sto je tacno) ali momak se ponakad izgubi sto se igracu njegovih kvaliteta ne smije desavati. Sinoc pri kraju tekme kad treba da preuzme odgovornost napravi 2 greske koje veliki igraci prave jednom u 5 godina. Ova momcad ima potencijala i sa jos 2-3 igraca mozemo ocekivati vrlo dobre rezultate i radost nama navijacima (naravno uz ostanak selektora).
No da zavrsim tekst sa jos jednom cestitkom igracima i slektoru na odlicnoj tekmi a vama dragim forumasima cestitam Dan drzavnosti jedne nam jedine. Zivjeli. :bih: :bih: :bih: :bih:
El_comadante

#16593 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

ovo je dobro i iz razloga što bi eventualno prenjeli ovu pobjedu protiv Rusa jer nevjerujem da če oni ispasti. opet če biti lakše od 1/3 nešto napraviti nego 0/4.
Ljakan

#16594 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ljakan »

Selektor je pola ekipe.Mozes imat zvijezde ali ako ne jebu zivu silu na klupi i rade sta hoce tu nema uspjeha.Neko spomenu fudbal,slazem se,pa nisu dzaba ciru postovali jer je bio blesav,prema papetu je bio respekt do svjetskog a poslje,nasa posla...nego da ne skrecem sa teme drago mi je zbog pobjede ali nemojte im sutra jebat mater ako ne pobjede i srat na selektora,uspjesi se ne smiju zaboravit a ovo je za nas neocekivan uspjeh ako uzmemo sve u obzir.
Uzdravlje
Tomahawk11
Globalni moderator

#16595 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Ima dosta mjesta za kritiku, bekovi, prostor pod košem, nekad i tranzicija, ali....neću o tome, dosta je mladih igrača, ovo je odlično :thumbup:
Uz Gordića, Stipanovića, Kikanovića, mladi igrači Musa, Atić, Gegić, Sulejmanović....na sve to Dule...ljepota :)
Fino je vidjeti ovu ekipu, a fino je vidjeti i kako Dule pravovremeno traži time oute, kako rotira ekipu...još su nas i sudije žestoko klale kad se lomilo i na kraju smo dobili...prva pobjeda nad Rusima...a nije im loša ekipa, dosta euroligaša, istina je da je falilo par onih najboljih, ali falilo je i nama.
Idemo sad s Francima, pobjeda bi bila odlična, ali ako i izgubimo, nije kraj svijeta.
Prolaz ne bi trebao doći u pitanje, mislim da se možemo nositi sa Belgijancima, pitanje je samo koliko ćemo uzete sa Francima i Rujama, odnosno koliko ćemo prenijeti dalje, a to je veoma bitno.
It_is_a_Leclerc

#16596 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Meni Francuzi i u ovom sastavu djeluju zastrašujuće, baš zbog fizičke nadmoćnosti nad protivnikom. Kako su se Belgijanci držali u egalu, nek' ti Bog zna. Trebat će svemirska odbrana da ih se proba držati na što većoj distanci od koša.

Inače, ne znam jeste vidjeli moment u kojem se Vrabac krenuo raspravljati sa sudijom, i onda ga Musa krajnje neprimjereno odgurnuo, vjerujem s dobrim motivom, ali je to izgledalo jako, jako ružno. Odbrusio mu je Vrabac nešto, i onda su se umiješali drugi igrači :roll:
asker

#16597 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by asker »

It_is_a_Leclerc wrote:Meni Francuzi i u ovom sastavu djeluju zastrašujuće, baš zbog fizičke nadmoćnosti nad protivnikom. Kako su se Belgijanci držali u egalu, nek' ti Bog zna. Trebat će svemirska odbrana da ih se proba držati na što većoj distanci od koša.

Inače, ne znam jeste vidjeli moment u kojem se Vrabac krenuo raspravljati sa sudijom, i onda ga Musa krajnje neprimjereno odgurnuo, vjerujem s dobrim motivom, ali je to izgledalo jako, jako ružno. Odbrusio mu je Vrabac nešto, i onda su se umiješali drugi igrači :roll:
Jest ga grubo odgurnuo, da je na treningu puno je a kamoli pred hiljadama ljudi i kamerama. Valjda djecije bubice, bit ce to ok. Ja gledao na linku sa engleskim komentatorom i covjek kaze "kako pametan/zrel potez tinejdzera, pokazuje saigracu da mu to ne treba".

Istovremeno bio je cool kad ga je onaj Rus zavalio laktom u stomak. U momentu se nije vidjelo, samo mu je Musa prisao energicno al' je zakocio i nasmijao se. Na usporenom snimku se vidjelo da ga je Rus zavalio s namjerom. Dobili su tehnicku, mudro iscoolirano od strane Muse.
It_is_a_Leclerc

#16598 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

asker wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Meni Francuzi i u ovom sastavu djeluju zastrašujuće, baš zbog fizičke nadmoćnosti nad protivnikom. Kako su se Belgijanci držali u egalu, nek' ti Bog zna. Trebat će svemirska odbrana da ih se proba držati na što većoj distanci od koša.

Jest ga grubo odgurnuo, da je na treningu puno je a kamoli pred hiljadama ljudi i kamerama. Valjda djecije bubice, bit ce to ok. Ja gledao na linku sa engleskim komentatorom i covjek kaze "kako pametan/zrel potez tinejdzera, pokazuje saigracu da mu to ne treba".

Istovremeno bio je cool kad ga je onaj Rus zavalio laktom u stomak. U momentu se nije vidjelo, samo mu je Musa prisao energicno al' je zakocio i nasmijao se. Na usporenom snimku se vidjelo da ga je Rus zavalio s namjerom. Dobili su tehnicku, mudro iscoolirano od strane Muse.
A ima i moment na 01:40 do kraja, čini mi se, nakon timeouta, Rusi ubacuju loptu sa strane, Musa brani ubacivanje i evidentno se smije u lice Rusu. Čak su dva momka koja su sjedila blizu terena to pokazivali prstima. Onda su Rusi smanjili na četiri poena iz dva napada.

Koliko god samopouzdanja bilo, neke stvari stvarno treba izbjegavati. Motivisanje protivnika vlastitom drčnošću je jedna od tih stvari. :D
asker

#16599 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by asker »

It_is_a_Leclerc wrote:
A ima i moment na 01:40 do kraja, čini mi se, nakon timeouta, Rusi ubacuju loptu sa strane, Musa brani ubacivanje i evidentno se smije u lice Rusu. Čak su dva momka koja su sjedila blizu terena to pokazivali prstima. Onda su Rusi smanjili na četiri poena iz dva napada.

Koliko god samopouzdanja bilo, neke stvari stvarno treba izbjegavati. Motivisanje protivnika vlastitom drčnošću je jedna od tih stvari. :D
Mislim da je ovaj udarac dobio bas od tog Rusa poslije tog trash talk-a.

A ovako izgleda kad kurchevitost bude kontraproduktivno :D

Naravno da je neuporedivo, sredit ce to cika Dule.
animus

#16600 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by animus »

It_is_a_Leclerc wrote:

Nisi primjetio sto mu se musa smijao u lice. Prije toga je rus pokativao rukom da je musa nagazio liniju ocekujuci da musa pogleda dole. Musa siguran i samo mu se nasmija drzeci ruke i glavu gore. Dosta je musa sazrio kao igrac mada nije smio izgubiti onu loptu u napadu pred kraj.
Post Reply