nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mehemed
Vozim: automobil

#16576 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Mehemed »

Idealna država, zato i jest prosjek vozila na ulicama starosti 20 godina. Troškovi za puteve(kako kroz registraciju, tako i kroz gorivo) su ogromni, a sve rupa do rupe. Vozi se neko po uređenijoj zemlji godinama, nikada ništa se ne pokvari, samo redovni servisi i gotovo. Dođe u BiH i u roku mjesec dana mora mijenjati kugle, krajnice, selene, stabilizatore i ostalo... Plaćamo putarinu kao da je sve pista, a ono gore od makadama.
Ned071

#16577 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Ned071 »

Nije dvojka problem. Nju dovedes u red za 200 maraka. Bude ko lampa. Astre g, golf iv, focus mk1... To su problemi... Smetlje od 2000 do 2010 godine...
muha_sa

#16578 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

preludezalude wrote:Ljudi voze neispravna vozila jer su im mjerodavne institucije to dozvolile. I sad se prica kako ljudi voze trulje koje truju i direktno ugrozavaju sigurnost u saobracaju. Ne treba se ljutiti na te ljude. Ljudi to rade jer im je dopusteno. Postoji mehanizam koji bi to sprijecio ali se ne koristi.
sve ok-do mjerodavnih institucija je što ne sankcioniše :-) al ne kontam koji je to mentalni sklop vozaca da sjede u neispravnu trulju :-) konta li može li nekog ubit, može li mu djtete ako ga ima zaginut u trulji................................i tako dalje i tako redom :-)
tempuser

#16579 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

preludezalude wrote:Ljudi voze neispravna vozila jer su im mjerodavne institucije to dozvolile. I sad se prica kako ljudi voze trulje koje truju i direktno ugrozavaju sigurnost u saobracaju. Ne treba se ljutiti na te ljude. Ljudi to rade jer im je dopusteno. Postoji mehanizam koji bi to sprijecio ali se ne koristi.
Kad bi drzava profunkcionisala digla bi se kuka i motika zato sto su obicnom gradjaninu uskracena ljudska prava, a procitaj 2 x sta ti je @muha_sa odgovorio, u tome je poenta. Jel treba drzava da te drzava kazni da bi shvatio da si opasnost na cesti?
NediM17

#16580 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

muha_sa wrote:
sve ok-do mjerodavnih institucija je što ne sankcioniše :-) al ne kontam koji je to mentalni sklop vozaca da sjede u neispravnu trulju :-) konta li može li nekog ubit, može li mu djtete ako ga ima zaginut u trulji................................i tako dalje i tako redom :-)
Pa znas onu nasu...ma valjda nece. :mrgreen:
muha_sa

#16581 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

NediM17 wrote:
muha_sa wrote:
Pa znas onu nasu...ma valjda nece. :mrgreen:
u prevodu--znam ja nas jebo nas :lol:
insomnia78

#16582 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

I vani se vozi pun kurac neispravnih auta.
muha_sa

#16583 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

insomnia78 wrote:I vani se vozi pun kurac neispravnih auta.
svugdje halaše ima :-)

kad sam na tehnickom onog mehanicara što vrši pregled zamolim da sve živo detaljno pregleda--jebo mene, nebitan sam :-) al-ne do mi bog ubit nekog :-)
insomnia78

#16584 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Francuzi predpostavljaju da svako peto auto vozi bez tehnickog pregleda. Plus sto je ovdje tehnicki na svake dvije godine a u te dvije godine se puno moze dogoditi na autu
Bakir1

#16585 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Laz, to je samo za Bosnu specifikum, kaka francuska kaki bakraci, kaka francuska socijala :D
Ljudi iz Slovenije dosli u Visoko neki dan, komentarisu, pa ovdje bolja auta nego kod nas :lol:
insomnia78

#16586 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Jbg prodjes na tehnickom kroz iglene usi. Upozorente oni da moras uskoro zamjeniti sta ja znam gume, kocnice, amortizere a tebi auto vrijedi 500€. Sta s drugo nego goniti jos dvije godine
530i

#16587 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

insomnia78 wrote:Jbg prodjes na tehnickom kroz iglene usi. Upozorente oni da moras uskoro zamjeniti sta ja znam gume, kocnice, amortizere a tebi auto vrijedi 500€. Sta s drugo nego goniti jos dvije godine
Daj javi broj računa takvih da im ja odavde uplatim par milja da imaju, da se ne pate
insomnia78

#16588 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

530i wrote:
insomnia78 wrote:Jbg prodjes na tehnickom kroz iglene usi. Upozorente oni da moras uskoro zamjeniti sta ja znam gume, kocnice, amortizere a tebi auto vrijedi 500€. Sta s drugo nego goniti jos dvije godine
Daj javi broj računa takvih da im ja odavde uplatim par milja da imaju, da se ne pate
Ima takvih vise nego uopste vozaca u BiH
530i

#16589 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Znam, evo dolaze po Bosni da rade na crno, da imaju za hljeba i paštete
NediM17

#16590 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Ma tusnes ga kramenjarku, stos ga ti gonit.
insomnia78

#16591 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Standardni bosnjo. Ti mislis stvarno da narod vani ne zna sta ce sa parama? Koji kurac bih ti ja lagao. Zivim ovdje devet godina svaki bukvalno svaki dan sam za volanom
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#16592 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

Bakir1 wrote:Laz, to je samo za Bosnu specifikum, kaka francuska kaki bakraci, kaka francuska socijala :D
Ljudi iz Slovenije dosli u Visoko neki dan, komentarisu, pa ovdje bolja auta nego kod nas :lol:
Ih,haj nek idu janezi u Rogaticu, pa da to isto potvrde.... :mrgreen:
Bakir1

#16593 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

A sta bi da su otisli u Sarajevo? Neki novi migranti :mrgreen:
Me_again

#16594 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Me_again »

insomnia78 wrote:Standardni bosnjo. Ti mislis stvarno da narod vani ne zna sta ce sa parama? Koji kurac bih ti ja lagao. Zivim ovdje devet godina svaki bukvalno svaki dan sam za volanom
Standardna balkanska bajka, treba se samo zapada dočepati, po mogučnosti Njemačke :roll:
Me_again

#16595 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Me_again »

Bakir1 wrote:A sta bi da su otisli u Sarajevo? Neki novi migranti :mrgreen:
Glede janeza, 4 do 5 godina sam vozio službene aute sa Ljubljanskim tablicama i tamo išao na tehnički pregled i registraciju svake te godine. Ljudi gledaju čak i sijalice osvjetljenja instrument table, nema šanse da i djelimično neispravan auto prodje tehnički. Ovdje kod nas znamo dobro kako je prolazilo, istina u zadnje vrijeme manje ali je to još uvijek čist podsmijeh u odnosu na njih.
preludezalude

#16596 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by preludezalude »

tempuser wrote:
Kad bi drzava profunkcionisala digla bi se kuka i motika zato sto su obicnom gradjaninu uskracena ljudska prava, a procitaj 2 x sta ti je @muha_sa odgovorio, u tome je poenta. Jel treba drzava da te drzava kazni da bi shvatio da si opasnost na cesti?
Odgovor na tvoje pitanje je DA. Cemu inace sluzi tehnicki pregled vozila.
Neka se digne kuka i motika. Kakva ljudska prava? Pravo da ugrozava sigurnost ljudi i imovine? Ovdje se radi o mom pravu, tvom, muhinom, svih nas da smo sigurniji u saobracaju. Postoji drzava, postoji zakon, postoje pravilnici...treba ih samo slijediti. Posmatraj malo iz drugog ugla...zasto drzava nebi kaznila mene jer ugrozavam tvoju sigurnost? Covjek je proklet, pruzis mu prst uzet ce ruku. Tako i prodje tehnicki uz opomenu, registruje i tu se prica zavrsava. Vazno je da je auto registrovano i da su sve dadzbine placene, a ispravnost auta i sigurnost na cesti je sporedna stvar.
tempuser

#16597 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

preludezalude wrote:
tempuser wrote:
Odgovor na tvoje pitanje je DA. Cemu inace sluzi tehnicki pregled vozila.
Neka se digne kuka i motika. Kakva ljudska prava? Pravo da ugrozava sigurnost ljudi i imovine? Ovdje se radi o mom pravu, tvom, muhinom, svih nas da smo sigurniji u saobracaju. Postoji drzava, postoji zakon, postoje pravilnici...treba ih samo slijediti. Posmatraj malo iz drugog ugla...zasto drzava nebi kaznila mene jer ugrozavam tvoju sigurnost? Covjek je proklet, pruzis mu prst uzet ce ruku. Tako i prodje tehnicki uz opomenu, registruje i tu se prica zavrsava. Vazno je da je auto registrovano i da su sve dadzbine placene, a ispravnost auta i sigurnost na cesti je sporedna stvar.
Ako ti trebaju drzava i zakoni da shvatis da je voznja neispravnog auta direktno ugrozavanje sebe i ljudi oko sebe onda je svaka dalja rasprava besmislena, samo mi nije jasno moras li u zakonu procitati da je naginjanje opasno da bi shvatio da ne treba da se naginjes?
Bakir1

#16599 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Treca traka, malo je dvije
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16600 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

malo se divljalo uzbrdo...velika nagrada bradine :run:
Post Reply