Djete zamjenika ministra odbrane Rusije, generala Krivoručkog je drzavljanin USA. Supruga se porodila u Majamiju.
Trolanje maximal level.S obzirom na prijetnju civilnom stanovništvu, dogovorili smo s ukrajinskim zapovjedništvom otvaranje humanitarnih koridora za stanovnike Belgoroda koji trpe granatiranje od strane režimske vojske. Stoga se svi koji trebaju pomoć uz dobrovoljni pristanak mogu evakuirati duboko u Ukrajinu kako bi osigurali azil i sve potrebne osnovne potrebe.
Da biste to učinili, trebate se obratiti predstavnicima Legije "Sloboda Rusije" ili Ruskog dobrovoljačkog korpusa i zatražiti azil.
telegram | Facebook | Cvrkut
Pošaljite vijest/fotografiju/video
@mysiagin_chat
Bernardinac wrote: ↑04/06/2023 23:12I nije neki izvor. On je pisao da ukrajinci neće napraviti ništa oko Izjuma u jesenjoj ofanzivi kada su uzeli sve do Kupjanska i da će rusi tu razvaliti najbolje ukrajinske snage jer će ih ruska odbrana udariti po dubini jer imaju premoć u zraku, artilheriji i bla, bla.
Znači sve je fulio.
Lik je propagandist i žestok ruski navijač.
Meh, postavio sam oko 10 izvora ovaj vikend i jedan je bio ruski.drug_profi wrote: ↑04/06/2023 23:59Voli drug madner ruske izvore jer mu godi sto zakljucuju jednako.
Ili mozda sto je zarazen suptilnom propagandom, na koju misli da je imun.
Sada se vode bitke za naselja Belgorodske Narodne Republike:
Myrom
Nehotivky
Zybrovka
Arkhangelsk
Nova Tavolžanka
Shchebekino
Rževka
Nezhgolsk
Voznesenivka
Neki od ovih nacionalnih parkova već su pod kontrolom volontera Legije "Sloboda Rusije" i RDK.
Telegram | Facebook | Cvrkut
Pošaljite vijest/fotografiju/video
@mysiagin_chat
Pa džaba kad ti se to prima. Evo ne znam, da li ruski izvor smatras relevantnim?madner wrote: ↑05/06/2023 00:55Meh, postavio sam oko 10 izvora ovaj vikend i jedan je bio ruski.drug_profi wrote: ↑04/06/2023 23:59
Voli drug madner ruske izvore jer mu godi sto zakljucuju jednako.
Godi mi analiticki clanci, zato volim citati Coopera.
Da te ne bih pratio u zečiju rupu, neka ostane napisano.
Sad ce se njima ofanzive prividjati posvuda.Itsoktobealone wrote: ↑05/06/2023 01:05 Ako je vjerovati ruskom MoD, Ukrajinska ofanziva počela večeras u Donetsku. 6 mehanizovanih i 2 tenkovska bataljona.
Ja se nešto ne sjecam da je RUMoD izlazila do sada sa ovako egzaktnim objavama, tako da je moguće da se nešto kuha.drug_profi wrote: ↑05/06/2023 01:09Sad ce se njima ofanzive prividjati posvuda.Itsoktobealone wrote: ↑05/06/2023 01:05 Ako je vjerovati ruskom MoD, Ukrajinska ofanziva počela večeras u Donetsku. 6 mehanizovanih i 2 tenkovska bataljona.
A bice tamo gdje se Chally i Leopardi pojave.
Svako malo objave kako je negdje poceo napad, da bi vec sutra, objavili kako je napad odbijen uz "ogromne" ukrajinske gubitke...Itsoktobealone wrote: ↑05/06/2023 01:24Ja se nešto ne sjecam da je RUMoD izlazila do sada sa ovako egzaktnim objavama, tako da je moguće da se nešto kuha.drug_profi wrote: ↑05/06/2023 01:09
Sad ce se njima ofanzive prividjati posvuda.
Svakako treba čekati potvrde (kredibilnijih) izvora![]()
A_A_AKCIJA wrote: ↑05/06/2023 01:04Da te ne bih pratio u zečiju rupu, neka ostane napisano.
Ti kažeš, Bahmut je zajeb, spržili vojsku.
Ja kažem, niđe veze, gledaj ofanzivu i uživaj.
Da se ne bih bavio glupostima poput ofanzive u martu, bez zapadnih tenkova, PVO i još gomile naoružanja (fakat, malo manje rusa, gdje ćeš pušiti ovo), neka ostane na ovome.
Uglavnom, Rusi nakon što su ubili Zalužnog, pa ga nekromanceri NATO saveza oživjeli, ubili su i Budanova.
I sada valja opet sa budalama se raspravljati.
Not.
Postavio sam snimak ruskog drona, vidi se motorizovana ceta ZSU u napadu.Itsoktobealone wrote: ↑05/06/2023 01:24Ja se nešto ne sjecam da je RUMoD izlazila do sada sa ovako egzaktnim objavama, tako da je moguće da se nešto kuha.drug_profi wrote: ↑05/06/2023 01:09
Sad ce se njima ofanzive prividjati posvuda.
Pogledajte kakvi su razgovori vođeni u Ruskoj Federaciji! Zastupnik Državne dume Konstantin Zatulin iz Jedinstvene Rusije (!) izravno je priznao da niti jedan cilj “specijalne operacije” u Ukrajini nije postignut, a Rusija više nema snage ne samo zauzeti Ukrajinu, nego čak ni osvojiti Zaporožje i Herson. .
Zatulin je rekao da je invazija na Ukrajinu bila pogreška i da je u početku bio protiv priznanja LDNR-a jer je shvatio da je to zamka.
Štoviše, Zatulin je otvoreno rekao da je Putin osobno odgovoran za kobne neuspjehe u Ukrajini, jer se odlučio kladiti na Janukoviča, od kojeg je sve počelo.
Prije godinu dana bilo je nemoguće zamisliti da član Putinove stranke otvoreno kaže da je Putin kriv za neke neuspjehe. I sada o tome otvoreno govore! Čini se da je već svima jasno da djed nije adekvatan. Djed radi neke ludosti. Djed vozi ovaj Titanic do Iceberga. I vrijeme je da nešto odlučimo s djedom.
https://www.youtube.com/watch?v=hMRs1FVHApc
De ba, ne budi pokvaren. Lik je na pocetku svega ovoga rekao da su tri dana preambiciozan rok.janje_ wrote: ↑04/06/2023 23:27Na koga me ovo podsjeca..Bernardinac wrote: ↑04/06/2023 23:12 Znači sve je fulio.
Lik je propagandist i žestok ruski navijač.![]()
i Viktor Orban jednako misli da je jedini prvoligaš u EU a svi ostali drugologaški klocevidrug_profi wrote: ↑04/06/2023 23:59Voli drug madner ruske izvore jer mu godi sto zakljucuju jednako.
Jutros prenose na vijestima ruske objave kako je odbijen veliki ukr. napad oko Donbasa, ali nema informacija gdje tačno. Kaže uništili bruku tenkova, tehnike, i oko 250 ukr. vojnika...zilog wrote: ↑05/06/2023 01:37Svako malo objave kako je negdje poceo napad, da bi vec sutra, objavili kako je napad odbijen uz "ogromne" ukrajinske gubitke...Itsoktobealone wrote: ↑05/06/2023 01:24
Ja se nešto ne sjecam da je RUMoD izlazila do sada sa ovako egzaktnim objavama, tako da je moguće da se nešto kuha.
![]()
Moraju necim dizati moral, a znaju, da kada stvarno krene, nece biti lako naprdjivati o ukrajinskim gubicima...
"Ne vjeruj lažovu ni kad istinu govori", mislim CiceronGAU8 wrote: ↑05/06/2023 07:53Jutros prenose na vijestima ruske objave kako je odbijen veliki ukr. napad oko Donbasa, ali nema informacija gdje tačno. Kaže uništili bruku tenkova, tehnike, i oko 250 ukr. vojnika...
Nadam se da je preuveličavanje... nije prvi ni posljednji put da hladno izmisle "zvanične" podatke
Lijevo (zapadno) od Ugledara, neprijatelj je ograničenim snagama, koristeći do deset oklopnih vozila, krenuo u ofanzivu u pravcu Zlatna niva – Novodonjecko. Do sada je bio uspješan. U drugoj polovini noći počeo je da pravi pokrete, stvarajući utisak da će nastaviti pritisak na mestu jučerašnjeg proboja kod Velikonovoselovke.
Vazdušno izviđanje zabilježilo je kretanje do tridesetak oklopnih vozila u taktičkom rejonu, ali zbog ograničenih mogućnosti nisu uspjeli utvrditi tačku "uspona".
Kao rezultat toga, udarna grupa, koja sada radi na Novodonjeckom, stigla je do linije napada gotovo neprimjetno. Tradicionalnim slamanjem komunikacija, neprijatelj nas je uspio dovesti u težak položaj. stanje u razvoju.
Heavy battles are going on for the Novodonetsk settlement in the Ugledar direction of the front.
Ukr units reported to be attacking in 'waves'.
Ide lagano, lažov Konašenko neka se pripremi...GAU8 wrote: ↑05/06/2023 07:53Jutros prenose na vijestima ruske objave kako je odbijen veliki ukr. napad oko Donbasa, ali nema informacija gdje tačno. Kaže uništili bruku tenkova, tehnike, i oko 250 ukr. vojnika...
Nadam se da je preuveličavanje... nije prvi ni posljednji put da hladno izmisle "zvanične" podatke
Od svega ovoga vjerovatno su pogodili jednog tenka i to je to.GAU8 wrote: ↑05/06/2023 07:53Jutros prenose na vijestima ruske objave kako je odbijen veliki ukr. napad oko Donbasa, ali nema informacija gdje tačno. Kaže uništili bruku tenkova, tehnike, i oko 250 ukr. vojnika...