HS kablovska
Moderator: anex
-
laik1981
#16551 Re: HS kablovska
Na usluzi je kad hoce i kome hoce.. Vecinu pitanja izignorise totalno.. Ne treba nikom psovati preko foruma jer je to papanski ali bi se i oni trebali puno vise potruditi..
-
operacija labrador
#16552 Re: HS kablovska
Upravo s jaranom razgovarao preko Skype-a ,živi u Bavarskoj (da grad ne pominjemo) ima O2 mrežu ,extra oprema (5GHz router, Home box i sl) ali internet nuuuuulaaaa jedva 10 mbs (paket 100 mbs). Na O2 podršci neće da čuju da je do njih (lijepi TM i HS kojima i evo "majku" pominju). Uspio sam podesiti router i sad fercera,nekih 95 mbs ... ali to nije moj posao a vidiš čovjek bi rekao Njemačka je to a ono ...hrasno38 wrote:Zasto jebes majku ljudima ovdje koji ti pokusavaju pomoci???? Nemozes sve kriviti za losu uslugu. Svi izgleda imamo problem sa internetom i ko je na HS-i ko je na TM ali nemoj bez veze psovati majku ljudima koji su nam ovdje na usluzi.Fox_Fox wrote:I sad sam ih uspio dobiti preko broj 033974444 kad se javlja automat da se desio problem sa njihovim call centrom.
JEBEM VAM MAJKU!!! TI ŠTO ODGOVARAŠ NA OVU TEMU ISPRED KOMPANIJE HS / TELEMAH I TEBI JEBEM MATER. Umjesto da radiš kako bi klijenti dobili uslugu koju redovno plaćaju ti se dopisuješ po forumu.
JEBEM VAM MAJKU!!!
P.S. Momak izvini se ljudima imam i ja preoblema sa netom od "tranzicije" ali "psovke i dobacivanja" ne ide to ...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#16553 Re: HS kablovska
Meni router na wifi podesen da radi na 2,4 GHz i ne vidim nacina na koji bi ga mogao podesiti da radi na 5 GHz a imam i ja konstantno problem sa brzinom...ponekad dobaci do nekih 42 Mb i to obicno bude navecer i onda opet sutradan padne na nekih 20 pa boga mi zna i dobro ispod. Inace sad mi je Cisco Router iz TM-a. Sta si ti cacko po routeru?:)operacija labrador wrote:Upravo s jaranom razgovarao preko Skype-a ,živi u Bavarskoj (da grad ne pominjemo) ima O2 mrežu ,extra oprema (5GHz router, Home box i sl) ali internet nuuuuulaaaa jedva 10 mbs (paket 100 mbs). Na O2 podršci neće da čuju da je do njih (lijepi TM i HS kojima i evo "majku" pominju). Uspio sam podesiti router i sad fercera,nekih 95 mbs ... ali to nije moj posao a vidiš čovjek bi rekao Njemačka je to a ono ...hrasno38 wrote:Zasto jebes majku ljudima ovdje koji ti pokusavaju pomoci???? Nemozes sve kriviti za losu uslugu. Svi izgleda imamo problem sa internetom i ko je na HS-i ko je na TM ali nemoj bez veze psovati majku ljudima koji su nam ovdje na usluzi.Fox_Fox wrote:I sad sam ih uspio dobiti preko broj 033974444 kad se javlja automat da se desio problem sa njihovim call centrom.
JEBEM VAM MAJKU!!! TI ŠTO ODGOVARAŠ NA OVU TEMU ISPRED KOMPANIJE HS / TELEMAH I TEBI JEBEM MATER. Umjesto da radiš kako bi klijenti dobili uslugu koju redovno plaćaju ti se dopisuješ po forumu.
JEBEM VAM MAJKU!!!![]()
P.S. Momak izvini se ljudima imam i ja preoblema sa netom od "tranzicije" ali "psovke i dobacivanja" ne ide to ...
- hrasno38
#16554 Re: HS kablovska
Na Cisco EPC3928S routeru ja mislim da je opcija samo 2,4 GHz i da nije moguce setovati na 5 GHz.(naravno ako je to rjesenje internet konekcije)
-
operacija labrador
#16555 Re: HS kablovska
@hrasno38
Samo jedno iskustvo. Nevezano za tvoj problem sa netom ...
- hrasno38
#16556 Re: HS kablovska
Aha ok sorryoperacija labrador wrote:@hrasno38
- Maharadza
#16557 Re: HS kablovska
Da vidiš tek u ruralnim dijelovima tamo...hoćeš 1&1 DSL, paket od 25mbps, kad ono javljaju ti da su izmjerili i da mogu samo 8mbps pružiti max. , ali ćeš ti svakako plaćati kao da imaš 25 pa hoćeš - nećeš, libo njih (iskustvo jednog rođaka tamo)!operacija labrador wrote:Upravo s jaranom razgovarao preko Skype-a ,živi u Bavarskoj (da grad ne pominjemo) ima O2 mrežu ,extra oprema (5GHz router, Home box i sl) ali internet nuuuuulaaaa jedva 10 mbs (paket 100 mbs). Na O2 podršci neće da čuju da je do njih (lijepi TM i HS kojima i evo "majku" pominju). Uspio sam podesiti router i sad fercera,nekih 95 mbs ... ali to nije moj posao a vidiš čovjek bi rekao Njemačka je to a ono ...hrasno38 wrote:Zasto jebes majku ljudima ovdje koji ti pokusavaju pomoci???? Nemozes sve kriviti za losu uslugu. Svi izgleda imamo problem sa internetom i ko je na HS-i ko je na TM ali nemoj bez veze psovati majku ljudima koji su nam ovdje na usluzi.Fox_Fox wrote:I sad sam ih uspio dobiti preko broj 033974444 kad se javlja automat da se desio problem sa njihovim call centrom.
JEBEM VAM MAJKU!!!![]()
Sreća pa i tamo ugl. imaju kablovsku koja ih izvlači sa brzinama!
- hrasno38
#16558 Re: HS kablovska
Posto je srbijanski SBB fakticki ista kompanija evo ovdje mozete vidjeti i iskustva njihovih korisnika koja su vrlo slicna nasima
http://forum.benchmark.rs/showthread.ph ... ja/page480
Takodje brzina interneta bi trebala biti najstabilnija i najbolja kada su ovi prvi brojevi sto blizi nuli (dBmV) sto evo kod mene nije ni u blizu i svi su oko 4.
Downstream Channels
Channel 1: -4.2 dBmV 40.8 dB
Channel 2: -3.9 dBmV 40.7 dB
Channel 3: -4.4 dBmV 40.2 dB
Channel 4: -4.4 dBmV 40.3 dB
Channel 5: -4.2 dBmV 40.0 dB
Channel 6: -3.8 dBmV 40.3 dB
Channel 7: -3.9 dBmV 40.8 dB
Channel 8: -3.7 dBmV 40.8 dB
Mada ovdje kaze da bas i nije tako:)
http://www.speedguide.net/faq/what-cabl ... ed-good-78
http://forum.benchmark.rs/showthread.ph ... ja/page480
Takodje brzina interneta bi trebala biti najstabilnija i najbolja kada su ovi prvi brojevi sto blizi nuli (dBmV) sto evo kod mene nije ni u blizu i svi su oko 4.
Downstream Channels
Channel 1: -4.2 dBmV 40.8 dB
Channel 2: -3.9 dBmV 40.7 dB
Channel 3: -4.4 dBmV 40.2 dB
Channel 4: -4.4 dBmV 40.3 dB
Channel 5: -4.2 dBmV 40.0 dB
Channel 6: -3.8 dBmV 40.3 dB
Channel 7: -3.9 dBmV 40.8 dB
Channel 8: -3.7 dBmV 40.8 dB
Mada ovdje kaze da bas i nije tako:)
http://www.speedguide.net/faq/what-cabl ... ed-good-78
-
kakaljin
#16559 Re: HS kablovska
Postovani,MH i HS kablovska wrote:Zdravo kakaljin,kakaljin wrote:Poštovani predstavniče hs-a,
Kada možemo očekivati novi signal jer je evo prošlo preko sedam dana od vaše informacije da treba signal da bude pušten. Jer će doći kraj mjeseca a mi ne znamo šta plaćamo po cjenovniku.
I sta mjenja pretplatu digitalne tv od HS-A. Da li je to prošireni paket i još nešto dodatno za 3,50 KM? Molim odgovor sa DA ILI NE.
signal u novim naseljima će se pustiti 2.3., a detalje i spisak ulica, ćemo objaviti naknadno, kako ovdje tako i na našoj web stranici.
Podsjećamo puštanje signala će ići postepeno po svim preostalim dijelovima grada, kako smo to i do sada činili, kako bi se pružila maksimalna podrška korisnicima na tim segmentima.
niste mi odgovorili na ovo pitanje:
I sta mjenja pretplatu digitalne tv od HS-A. Da li je to prošireni paket i još nešto dodatno za 3,50 KM? Molim odgovor sa DA ILI NE.
- kemox
#16560 Re: HS kablovska
Ovi zadnji rezultati nisu loši, vjerovatno što je ovako kasno
Ali je ovo dosta nestabilno+ne radi mi frekvecija sa HD kanalima eurosportovi, bht i ostali HD kanali na toj frekvenciji

Ali je ovo dosta nestabilno+ne radi mi frekvecija sa HD kanalima eurosportovi, bht i ostali HD kanali na toj frekvenciji

- hrasno38
- MH i HS kablovska
#16562 Re: HS kablovska
Poštovani,laik1981 wrote:Na usluzi je kad hoce i kome hoce.. Vecinu pitanja izignorise totalno.. Ne treba nikom psovati preko foruma jer je to papanski ali bi se i oni trebali puno vise potruditi..
na većinu postova i upita smo odgovorili kako podrška na temi, tako i iskusni učesnici na koji su svojim komentarima pomogli drugim učesnicima.
Predlažemo da kod pitanja koja se često ponavljaju pretražite temu. Svakako Vas molimo da sve konkretne upite i zahtjeve proslijedite direktno u inbox radi brže provjere, odgovora i realizacije zahtjeva.
- MH i HS kablovska
#16563 Re: HS kablovska
Najljubaznije Vas molimo da računar spojite direktno s modemom i na taj način izmjerite Vašu internet brzinu te nam pošaljete PrtSc mjerenja. Mjerenje brzine preko mobilnih uređaja i routera nije relevantno.kemox wrote:Ovi zadnji rezultati nisu loši, vjerovatno što je ovako kasno
-
kakaljin
#16564 Re: HS kablovska
Postovani,MH i HS kablovska wrote:Najljubaznije Vas molimo da računar spojite direktno s modemom i na taj način izmjerite Vašu internet brzinu te nam pošaljete PrtSc mjerenja. Mjerenje brzine preko mobilnih uređaja i routera nije relevantno.kemox wrote:Ovi zadnji rezultati nisu loši, vjerovatno što je ovako kasno
preskocili ste pitanja na istoj ovoj strani post prije ovoga nadam se ne namjerno, pa ako nije problem da mi odgovorite na postavljeno pitanje. Hvala
-
hoggarr
#16565 Re: HS kablovska
@MH i HS kablovska
Obavezni ste mi odgovoriti na svaki upit, jer za podršku/održavanje mreže plaćam 15,00 KM/mjesečno.
1.) Post od 22/02/2016 10:07
"Dobro jutro MH i HS kablovska,
Kada se može očekivati ujednačavanje programskih shema za preostale pretplatnike, kojima još nije pušten novi signal?
Već odavno je nastupila druga polovina februara. Htio bih potpisati Ugovor, ali ne mogu dok ne dobijem novi signal.
LP"
Nije odgovoreno na moj post, niti mi je rečeno da će biti provjereno! Dijelimičan odgovor je uslijedio 23/02/2016 09:06, drugom korisniku foruma.
2.) Post od 23/02/2016 09:25
"Hoću li biti jednako tretiran u obračunu kao ostali korisnici koji su već punih mjesec dana koristili prošireni paket?"
Do ovog trenutka nije odgovoreno, niti da će provjeriti, niti da će nam ovo biti na neki način kompenzovano!
Obrazloženje: Svi mi koji još uvijek nismo prešli na novu programsku shemu smo uskraćeni za akciju korištenja proširenog paketa do 01.08.2016, u pravilu trebalo bi da svi podjednako imamo iste uslove korištenja pogodnosti unutar jedne kompanije, međutim svi koji su prešli početkom februara uživaće šest mjeseci, a mi koji tek treba da budemo pušteni u novu mrežu ostaje nam još pet mjeseci akcije, a naplata usluge i jednima i drugima biće u potpunosti ista.
Sve dok sam Vaš korisnik i dalje ću insistirati na Vašoj podršci, jer na to imam pravo.
Obavezni ste mi odgovoriti na svaki upit, jer za podršku/održavanje mreže plaćam 15,00 KM/mjesečno.
Kada se može očekivati ujednačavanje programskih shema za preostale pretplatnike, kojima još nije pušten novi signal?
Već odavno je nastupila druga polovina februara. Htio bih potpisati Ugovor, ali ne mogu dok ne dobijem novi signal.
LP"
Nije odgovoreno na moj post, niti mi je rečeno da će biti provjereno! Dijelimičan odgovor je uslijedio 23/02/2016 09:06, drugom korisniku foruma.
"Hoću li biti jednako tretiran u obračunu kao ostali korisnici koji su već punih mjesec dana koristili prošireni paket?"
Do ovog trenutka nije odgovoreno, niti da će provjeriti, niti da će nam ovo biti na neki način kompenzovano!
Obrazloženje: Svi mi koji još uvijek nismo prešli na novu programsku shemu smo uskraćeni za akciju korištenja proširenog paketa do 01.08.2016, u pravilu trebalo bi da svi podjednako imamo iste uslove korištenja pogodnosti unutar jedne kompanije, međutim svi koji su prešli početkom februara uživaće šest mjeseci, a mi koji tek treba da budemo pušteni u novu mrežu ostaje nam još pet mjeseci akcije, a naplata usluge i jednima i drugima biće u potpunosti ista.
Sve dok sam Vaš korisnik i dalje ću insistirati na Vašoj podršci, jer na to imam pravo.
-
hali gali halid
#16566 Re: HS kablovska

Zadnjih mjesec, možda i više, imam česte prekide interneta, moram stalno restartovati modem, ruter...
-
The Realist
#16567 Re: HS kablovska
MH i HS kablovska wrote: Najljubaznije Vas molimo da računar spojite direktno s modemom i na taj način izmjerite Vašu internet brzinu te nam pošaljete PrtSc mjerenja. Mjerenje brzine preko mobilnih uređaja i routera nije relevantno.
Evo, direktan spoj prema Telemach serveru na koji upućuje Telemach služba, kao i tehničari kada dođu.

Evo prema Frankfurtu:

Ovo postavljam čisto ne bi li se neko sjetio da ili ovo popravi (kada je u pitanju Telemach server), ili da se korisnici krenu preusmjeravati prema Frankfurtu, umjesto da bez razloga dolaze tehničari (mada je i ovo jedna čudna situacija, pošto ako brzina prema Frankfurtu nevalja, a prema Telemachu valja, kažu nam da se gleda Telemach server, ali kada je obrnuto kažu da je dobra, jer je prema Frankfurtu sve kako treba....).
Mobiteli uglavnom prema Telemach serveru mjere i zato i jesu niske brzine.
Što se tiče Wi-Fi spoja, laptop kojem sam ja mijenjao postavke može postići skoro identične brzine kao na direktnom spoju, tako da nema smisla govoriti ljudima da je gubitak od 50-60% normalan, ali isto tako trebalo bi obučiti tehničku službu do tog nivoa da mogu pomoći korisniku, jer ne može se sve riješiti uključivanjem i isključivanjem routera, pa nije ovo "The It Crowd", a nisu svi korisnici u stanju da sami riješe problem.
Ovo je samo savjet, ustvari i vid kritike (ne direktno prema Vama @MH i HS Kablovska), jer nije baš korektno da mi sami moramo nalaziti rješenja naših problema na netu pošto nam korisnička služba i tehničari ne znaju pomoći, da nam više pomognu pojedini forumaši, ili da meni tehničar ne vjeruje da trebam imati brzinu downloada 80mbps, jer misli da to nije moguće i preda mnom zove nadležne da to provjeri, iako sam mu nekoliko puta rekao koji paket koristim i koja brzina treba biti (iskreno, to je ponižavajuće, jer se ide sa pretpostavkom da ja ne govorim istinu - ovo sam pripisao neznanju tehničara, a ne nečemu drugom, tako da i nije toliki problem, ali bi trebalo ovakve situacije izbjeći).
-
B Ling
#16568 Re: HS kablovska
Hajde reko i ja da pogledam, da mogu odvagnuti dostupne opcije.hoggarr wrote:Samo da poručim MH i HS kablovska: Samo vi i dalje ignorišite korisnike, a obavezni ste mi odgovoriti na svaki upit, jer za podršku/održavanje mreže plaćam 15,00 KM/mjesečno.
Zbog vašeg ignorisanja, odluka je pala, u stanu mi je već priključena MojaTV. Danas sam predao zahtjev za veći paket zbog interneta. Tako da očekujte u narednom periodu gubitak još jednog korisnika.
:shock:Televizija telefon i internet 5mb/s, 45,63... jel istina ovo?
Da imash nesto slicno logu, ili telemachu morash oko 70 KM dati, josh nisam ulazio u detalje oko opreme.Dakle 20-30 km vishe.
Telemach, ili Logo, to je dilema, ovi BHT nisu normalni.
- MH i HS kablovska
#16569 Re: HS kablovska
Poštovani,kakaljin wrote:
Postovani,
preskocili ste pitanja na istoj ovoj strani post prije ovoga nadam se ne namjerno, pa ako nije problem da mi odgovorite na postavljeno pitanje. Hvala
nije problem, rado ćemo odgovoriti, samo se bojimo da nismo baš najbolje razumjeli Vaš upit pa Vas molimo da precizirate.
- MH i HS kablovska
#16570 Re: HS kablovska
Obzirom da ste Vi aktivan učesnik na forumu, najljubaznije Vas molimo da pretražite temu jer na slične ili iste upite smo već odgovarali, ili su Vam svoje iskustvo i informacije prenijeli drugi učesnici na temi.hoggarr wrote:@MH i HS kablovska
LP"
Molimo Vas za još malo strpljenja, puštanju signala predstoji korekcija mreže, stoga je puštanje signala prolongirano na 02.03. tekuće godine. O svim eventualnim izmjenama ćete biti blagovremeno obavješteni, također sva naša obavještenja za korisnike možete osim ovdje na forumu, pratiti putem različitihh medija komunikacije uključujući i web stranicu http://www.hs-hkb.ba/
Usluge koje koristite biće Vam fakturisane prema postojećem Ugovoru i cjenovniku.
U slučaju da ne dobijete konkretan odgovor na upit od predstavnika kompanije koji su ovdje na temi, molimo Vas da Vaš upit proslijedite u inbox, radi brže provjere i odgovora.
-
kakaljin
#16571 Re: HS kablovska
Evo da ponovo postavim pitanje:MH i HS kablovska wrote:Poštovani,kakaljin wrote:
Postovani,
nije problem, rado ćemo odgovoriti, samo se bojimo da nismo baš najbolje razumjeli Vaš upit pa Vas molimo da precizirate.
Sta mjenja pretplatu digitalne tv od HS-A od 13,50 KM. Da li je to prošireni paket od 10 KM i još nešto dodatno za 3,50 KM( primjer dodatni modul/resiver sa isto prosirenim paketom ili nesto drugo) ? Molim odgovor sa DA ILI NE. Ili da objasniste sta je zamjena za sadasnju pretplatu digitalne tv od 13,50 KM.
NAdam se da je sada jasnije pitanje.
Jos jedno pitanje kada pustate novi signal u ulicu Avde Smajlovica jer na Vasoj stranici pise da je u drugoj polovini februara pustanje signala, a jos je 5 dana do kraja februara.
- cpu_fan
#16572 Re: HS kablovska
Najveća laž da fakturišete usluge prema postoječem ugovoru. Usluge fakturišete prema fiktivnim ugovorima !MH i HS kablovska wrote:Obzirom da ste Vi aktivan učesnik na forumu, najljubaznije Vas molimo da pretražite temu jer na slične ili iste upite smo već odgovarali, ili su Vam svoje iskustvo i informacije prenijeli drugi učesnici na temi.hoggarr wrote:@MH i HS kablovska
LP"
Molimo Vas za još malo strpljenja, puštanju signala predstoji korekcija mreže, stoga je puštanje signala prolongirano na 02.03. tekuće godine. O svim eventualnim izmjenama ćete biti blagovremeno obavješteni, također sva naša obavještenja za korisnike možete osim ovdje na forumu, pratiti putem različitihh medija komunikacije uključujući i web stranicu http://www.hs-hkb.ba/
Usluge koje koristite biće Vam fakturisane prema postojećem Ugovoru i cjenovniku.
U slučaju da ne dobijete konkretan odgovor na upit od predstavnika kompanije koji su ovdje na temi, molimo Vas da Vaš upit proslijedite u inbox, radi brže provjere i odgovora.
- MH i HS kablovska
#16573 Re: HS kablovska
Jasnokakaljin wrote:Evo da ponovo postavim pitanje:MH i HS kablovska wrote:Poštovani,kakaljin wrote:
Postovani,
Sta mjenja pretplatu digitalne tv od HS-A od 13,50 KM. Da li je to prošireni paket od 10 KM i još nešto dodatno za 3,50 KM( primjer dodatni modul/resiver sa isto prosirenim paketom ili nesto drugo) ? Molim odgovor sa DA ILI NE. Ili da objasniste sta je zamjena za sadasnju pretplatu digitalne tv od 13,50 KM.
NAdam se da je sada jasnije pitanje.
Jos jedno pitanje kada pustate novi signal u ulicu Avde Smajlovica jer na Vasoj stranici pise da je u drugoj polovini februara pustanje signala, a jos je 5 dana do kraja februara.
- MH i HS kablovska
#16574 Re: HS kablovska
Poštovani,cpu_fan wrote: Najveća laž da fakturišete usluge prema postoječem ugovoru. Usluge fakturišete prema fiktivnim ugovorima !
dostavite nam kontakt broj, sve nedoumice vezane za naše usluge i generalno Ugovor pojasniće Vam kolege iz pravnog sektora.
- cpu_fan
#16575 Re: HS kablovska
Nemaju šta pojašnjavati. Fakturišete uslugu pozivajući se na broj ugovora koji nije potpisan s moje strane. Ne znam koji pravnik to može na neki drugi način pojasniti da nije fiktivni ugovor. Jedini validan ugovor je ugovor potpisan s moje i Vaše strane i on ima broj koji se razlikuje od onoga koji vi navodite na računu. Dalje, fakturišete nepostojeću uslugu DuoKID ?MH i HS kablovska wrote:Poštovani,cpu_fan wrote: Najveća laž da fakturišete usluge prema postoječem ugovoru. Usluge fakturišete prema fiktivnim ugovorima !
dostavite nam kontakt broj, sve nedoumice vezane za naše usluge i generalno Ugovor pojasniće Vam kolege iz pravnog sektora.