PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

PeppermintSA

#16551 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by PeppermintSA »

jest'...gumene čizme, deke, čamci i hrana u konzervama će negativno utjecati na nečije zdravlje...

ljudi ginu, a ova nakaza od države drka k****
goran16v

#16552 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Ja sam nekad radio na slicnim operacijama van BiH pa znam da takvo nesto nije novo niti neobicno...
Koliko sam mogao procitati na netu pomenuta odobrenja su paking lista/otpremnica/tovarni list ovjeren od strane nacionalnog CK i upucen CK BiH. Ne traze se ni spediter, ni carinska deklaracija ni ploba. Otkucaj, ovjeri i vozi...
Last edited by goran16v on 17/05/2014 18:55, edited 1 time in total.
goran16v

#16553 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

PeppermintSA wrote:jest'...gumene čizme, deke, čamci i hrana u konzervama će negativno utjecati na nečije zdravlje...

ljudi ginu, a ova nakaza od države drka k****

Da ne ulazim u dalju polemiku, ocigledno nemas puno dodira s time, osim sto ne mozes znati da li su to samo camci, gumene cizme, konzervirana hrana, deke tj roba od koje nema rizika ili tu ipak ima i neprovjerene i kvarljive robe odaslane iz najbolje namjere ali koja moze donijeti vise stete nego koristi, dovoljno je reci da to ne sprjecava nekog "spretnog" da u tu robu gurne paletu kafe i paket lazne vijagre ili kakvog drugog lijeka, da ne pisem o necemu puno ilegalnijem, ali puno profitabilnijem...
omar little

#16554 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by omar little »

goran16v wrote:Ja sam nekad radio na slicnim operacijama van BiH pa znam da takvo nesto nije novo niti neobicno...
Koliko sam mogao procitati na netu pomenuta odobrenja su paking lista/otpremnica/tovarni list ovjeren od strane nacionalnog CK i upucen CK BiH. Ne traze se ni spediter, ni carinska deklaracija ni ploba. Otkucaj, ovjeri i vozi...

evo, ljudi ovdje kontaktirali hrvatski crveni kriz i sve informacije sto su dobili.

http://lupiga.com/vijesti/skupili-ste-r ... s=og.likes

zvuci ovo ruzno mozda, ali ovo je dobra odluka. izgleda ovdje ima puno djece koji se rata i sta se sve u ratu radilo ne sjecaju. svercerskim genima bi sunce svanulo da nema kontrole granicne sta se unosi u zemlju.
goran16v

#16555 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Bio sam ukljucen u operacije slanja pomoci npr za Kosovo i Tursku (zemljotres), nisi mogao paket toalet papira provuc' bez papira...

Cudno je to kako su neki jedva docekali taj detalj oko uvoza da krenu u novi napad. Nesto slicno vidjeh "u Fahra" i prici o 20 mil KM...
wolf07

#16556 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by wolf07 »

Ne postoji situacija u kojoj se na BILO KOJOJ normalnoj granici mogu prevoziti robe 'nako! Mogucnosti zloupotrebe su vise nego velike cak i ako samo malo promijenite rezim transporta roba preko granice a kamo li da tek tako odvorite vrata.
goran16v

#16557 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Da se vratimo na predjeno gradivo... To je taj vec dobro poznati modus operandi namjenskog i selektivnog sirenja poluistina i poluinformacija...
mayab

#16558 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mayab »

OK, s obzirom na ovu prirodnu katastrofu sta je pogodila nasu drzavu, mislim da se politicarima pod hitno moraju skresati nezasluzena primanja,i skupi sluzbeni automobili, i viskove usmjeriti u obnovu i izgradnju da se slicne stvari ne bi dogadjale u ovolikoj mjeri u buducnosti
Istina boli

#16559 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Istina boli »

mayab wrote:OK, s obzirom na ovu prirodnu katastrofu sta je pogodila nasu drzavu, mislim da se politicarima pod hitno moraju skresati nezasluzena primanja,i skupi sluzbeni automobili, i viskove usmjeriti u obnovu i izgradnju da se slicne stvari ne bi dogadjale u ovolikoj mjeri u buducnosti
E sto bi rekao Soic iz Bele Ladje "nece da moze" da to oni sami od sebe urade, samo opstenarodni pritisak. Mi nismo trenutno ni svijesni koji smo broj "izbjeglica" dobili ovom katastrofom, u oba entiteta. Mozda bi se sta pozitivno desilo kada bi narodu na nasim prostorima napokon doslo iz "g..ice u glavu" da je bitno od cega i kako zivimo a ne koje smo nacionalnosti a da onda otjeraju politicku stoku,naravno bez paljevina i bez podrske makar i verbalne bilo koje politicke opcije ILI POJEDINCA u BiH...
Istina boli

#16560 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Istina boli »

Istina boli wrote:
mayab wrote:OK, s obzirom na ovu prirodnu katastrofu sta je pogodila nasu drzavu, mislim da se politicarima pod hitno moraju skresati nezasluzena primanja,i skupi sluzbeni automobili, i viskove usmjeriti u obnovu i izgradnju da se slicne stvari ne bi dogadjale u ovolikoj mjeri u buducnosti
E sto bi rekao Soic iz Bele Ladje "nece da moze" da to oni sami od sebe urade, samo opstenarodni pritisak. Mi nismo trenutno ni svijesni koji smo broj "izbjeglica" dobili ovom katastrofom, u oba entiteta. Mozda bi se sta pozitivno desilo kada bi narodu na nasim prostorima napokon doslo iz "g..ice u glavu" da je bitno od cega i kako zivimo a ne koje smo nacionalnosti a da onda otjeraju politicku stoku,naravno bez paljevina i bez podrske makar i verbalne bilo koje politicke opcije ILI POJEDINCA u BiH...
Zaboravih napomenuti da osim politicarima u ovoj tragediji nesmijemo dopustiti da profitiraju na bilo koji nacin likovi poput Almira Cehajica Batka koje se na Face Tv ponovo promovise kao "opstenarodni prijatelj, humanista i pljuvac ovdasnje politike. A zaboravio je da javnosti pojasni sumnjive tokove novca koje je dobio za pomoc bolesnim a zavrsili su ko zna gdje.
Dr. Kuca

#16561 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Dr. Kuca »

U ovoj drzavi svako misli da zna sve, da moze raditi sve, da je pametniji od onog tamo. Zato smo u kucu krasnom.
wolf07

#16562 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by wolf07 »

Dr. Kuca wrote:U ovoj drzavi svako misli da zna sve, da moze raditi sve, da je pametniji od onog tamo. Zato smo u kucu krasnom.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#16563 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Zbog terorističkog napada na Predsjedništvo BiH: Podignuta optužnica protiv Gorana Zupca
05. juni 2014. u 20:45

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Gorana Zubca, direktora SIPA-e, javila je FTV. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje. Zubac je osumnjičen da nije poduzeo sve radnje koje su mogle spriječiti teroristički napad na zgradu Predsjedništva BiH.

Inače, 7. februara kada je zapaljena zgrada Predjsedništva Zubac je odbio poslati Specijalnu jedinicu SIPA-e u odbranu života i imovine.

Državni tužilac Miroslav Marković uputio je ranije i dopis Nezavisnom policijskom odboru BiH, u kojem ih obavještava da je donesena naredba o provođenju istrage protiv prvog čovjeka SIPA-e.

Ukoliko se proglasi krivim Zubcu prijeti kazna od jedne do deset godine zatvora, a istraga o nesvajesnom radu u službi trajala je tri i po mjeseca.
homega

#16564 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by homega »

O'zone wrote:
Zbog terorističkog napada na Predsjedništvo BiH: Podignuta optužnica protiv Gorana Zupca
05. juni 2014. u 20:45

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Gorana Zubca, direktora SIPA-e, javila je FTV. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje. Zubac je osumnjičen da nije poduzeo sve radnje koje su mogle spriječiti teroristički napad na zgradu Predsjedništva BiH.

Inače, 7. februara kada je zapaljena zgrada Predjsedništva Zubac je odbio poslati Specijalnu jedinicu SIPA-e u odbranu života i imovine.

Ukoliko se proglasi krivim Zubcu prijeti kazna od jedne do deset godine zatvora, a istraga o nesvajesnom radu u službi trajala je tri i po mjeseca.
Ova optužnica je niđe veze što se tiče odgovornosti Zubca za zgradu Predsjedništva BiH, ovo je samo politička eliminacija Zubca iz SIPE
Drinski

#16565 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

homega wrote: Ova optužnica je niđe veze što se tiče odgovornosti Zubca za zgradu Predsjedništva BiH, ovo je samo politička eliminacija Zubca iz SIPE
A jel ipak moguce da je on kriv? i na koncu, zasto to Zubac ne demantuje?
homega

#16566 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by homega »

Drinski wrote:
homega wrote:Ova optužnica je niđe veze što se tiče odgovornosti Zubca za zgradu Predsjedništva BiH, ovo je samo politička eliminacija Zubca iz SIPE
A jel ipak moguce da je on kriv?
Naravno da je moguće, ali naš policijski sistem RIK-a ima određene specifičnosti
i na koncu, zasto to Zubac ne demantuje?
Imaće priliku na sudu :D
VjecitiStudent

#16567 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Sutra protestuju trudnice, ko je na redu nakon njih?
madridist

#16568 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madridist »

Oni što ih napraviše trudnima :D
Dr. Kuca

#16569 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Dr. Kuca »

Glupost je ovo smanjenje, umjesto da daju podsticaj omladini da se zeni i prave djecu, da raste natalitet oni ubijaju svaku zelju za razmnozavanjem.
wolf07

#16570 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by wolf07 »

Dr. Kuca wrote:Glupost je ovo smanjenje, umjesto da daju podsticaj omladini da se zeni i prave djecu, da raste natalitet oni ubijaju svaku zelju za razmnozavanjem.
Kad vidis kakvi smo ljudi mozda ovo sa sprjecavanjem razmnozavanja i nije tako losa ideja.
Seoskivaralica

#16571 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Seoskivaralica »

Ha ha ha ha ....ova je dobra.....
Nego sta da radim kad su mi sve cure...treba ostaviti prezime za koje se krv lila....hmmmm
Jedino da se naprave kolektivni smjestaji za politicare i porodice im.....tad bi se malko usteedilo parrrraaa..... :-x :-x :lol: :lol: :lol: :lol: :izet:
golf_loptica

#16572 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by golf_loptica »

..
Last edited by golf_loptica on 09/03/2015 02:31, edited 1 time in total.
putokaz1

#16573 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by putokaz1 »

Protesti je nešto najgore što se desilo BIH,ZAPALILI SMO SMO SUDOVE,SVOJE OPĆINE,MATIČNE UREDE,ARHIVE,A DOBILI umihanijeće u čemu je razlika njega i Čauševića ili Jašarevića,kad je SDA krala sve ,uništavala Umihanijić ih podržavao bio njihov simpatizer,i dan danas vlada TK finansira projekat u koji se ulazi samo ako imaš platu,ili si na nekoj funkciji, projekat oko zemljišnjih knjiga
zato Umihanijić
=NIŠTA
Drinski

#16574 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

putokaz1 wrote:,ZAPALILI SMO SMO SUDOVE,SVOJE OPĆINE,MATIČNE UREDE,ARHIVE,
Ovo mozes samo reci u svoje ime, ali ne i u moje.
Ja to palio nisam.
putokaz1

#16575 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by putokaz1 »

Izvinjavam se!
Naš narod naši neki ludi ljudi su zapalili matične urede, da bi čekali rodni list godinama,zapalili sud da bi svoju njivu koja je formalno u ZK upisano na nekog drugog vraćali decenijama itd...
Post Reply