Ukrajina

Post Reply
jastuk1

#16551 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Al kad ga vuče za repić od 1:00 do 1:10. :lol: :lol: :lol:

L u c i f e r

#16552 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

jastuk1 wrote: Impliciraš da kad imperijalizam nije ili kad ne bi bio autokratski onda je relativno ok? Kao ovi neki drugi bajni imperijalizmi. Mislim. :roll:

Ih, vićeš ti šta je autokratizacija, kad ti Strelkov dođe na vlast u Rusiji. (šala, a šta ako jednog dana bude stvarnost ewwww)
Prvo nauči bolan šta je impliciranje... :D

Po tvojoj "logici" ako kažeš dole mrski zlotvori impliciraš da kad zlotvori nisu mrski onda je relativno ok što su zlotvori, niđe veze - al od tebe me ništa ne čudi... :-)
GAU8

#16553 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

detroit-mercy wrote:
Challenger__ wrote:
Kaligula I wrote: ...Černovick oblast...miting protiv mobilizacije...ogorčeni mitingaši pretukli političara koji je došao da mobilizira stanovništvo za rat...

https://www.youtube.com/watch?v=vlMrG_JUSjs#t=136
Razmjere nezadovoljstva građana Ukrajine ovim ratom treba i vizuelno približiti onima koji prate temu:

Ne, ovo su ustvari oni koji traze jedno mjesto vise za voz koji polazi za Krim :mrgreen:. Eno covjek im lijepo goovori da se strpe malo, da ima mjesta za sve jer se za vikend ocekuje smjena turista :mrgreen: .
ama džaba sve kad ne razumijem šta kažu. Koji su dole, odn. gore, šta govore, šta hoće...
jastuk1

#16554 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

L u c i f e r wrote:
jastuk1 wrote: Impliciraš da kad imperijalizam nije ili kad ne bi bio autokratski onda je relativno ok? Kao ovi neki drugi bajni imperijalizmi. Mislim. :roll:

Ih, vićeš ti šta je autokratizacija, kad ti Strelkov dođe na vlast u Rusiji. (šala, a šta ako jednog dana bude stvarnost ewwww)

Po tvojoj "logici" ako kažeš dole mrski zlotvori impliciraš da kad zlotvori nisu mrski onda je relativno ok što su zlotvori, niđe veze - al od tebe me ništa ne čudi... :-)
Ah, ah. Znam ja da šejtana ništa ne čudi. ;-)

Ne al fakat, znači imperijalizam je uvijek autokratski, ne može biti demokratski? (retoričko, nećemo dalje tušit van teme)

Evo makar malo na temu:

Rock Solid Politics @BradCabana · 43m
RT @NewsAlliance ITAR-TASS confirms National Guard has broken into #Donetsk and vicious street battle ensues between them and #NAF #Ukraine
elfa

#16555 Re: Ukrajina

Post by elfa »

jos uvijek mi nije jasno zasto muslimani kliksovci podupiru neo-naciste ukrajince koji se bore protiv obicnih ljudi koji ne zele EU i Nato gamad u svojoj drzavi,kad neko kaze da u Donjecku zive samo pro ruski separatisi koji su se borili 90-ih u bosni,taj nije dobar sa glavom,u donjecku zive i muslimani tatari,zidovi,pro-rusi pravoslavci itd.Ljudi prestanite vjerovati amero-evropskim medijima i nasim nazovi info-portalima u regionu sve su to iskrivljene informacije...

http://www.youtube.com/watch?v=s1UoEHfp ... 77Qj6z9t3g
elfa

#16556 Re: Ukrajina

Post by elfa »

jastuk1

#16557 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

elfa wrote:jos uvijek mi nije jasno zasto muslimani kliksovci podupiru neo-naciste ukrajince...
Na podupiru svi. Od samog početka nisam bio za Majdan. Šejtani jedni glupi koji rado daju živote da bi bili robovi u dužničkom i svakom smislu lihvaro-cionista. Vidjelo se da traže hljeba preko pogače i imaju ogromno preveliko mišljenje o sebi. Isto kao što se upravo sada kaju ovi u Bengaziju koji pokrenuše svrgavanje Gadafija, upravo sada se gorko kaju kada su juče Bengazi preuzeli Islamisti. Neka, neka, arogantne, pokvarene egoiste. Tako će se isto kajati i oni koji su bili na Majdanu.

Ne gajim naročite simpatije ni prema Rusima, čak šta više kritikujem taj režim koji ima brojne kikseve unutar same Rusije glede dugoročnog opstanka Rusije, al Ukrajinska hunta su prepredeni cionistički fašisti bez presedana.

Sem toga, agresiju na BiH i genocid nad Bošnjacima nisu samo podupirali ruski dobrovoljci, bilo je tu i etničkih ukrajinaca dobrovoljaca.
L u c i f e r

#16558 Re: Odg: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

jastuk1 wrote:
L u c i f e r wrote:

Ah, ah. Znam ja da šejtana ništa ne čudi. ;-)

Ne al fakat, znači imperijalizam je uvijek autokratski, ne može biti demokratski? (retoričko, nećemo dalje tušit van teme)

Evo makar malo na temu:

Rock Solid Politics @BradCabana · 43m
RT @NewsAlliance ITAR-TASS confirms National Guard has broken into #Donetsk and vicious street battle ensues between them and #NAF #Ukraine
Jbg u svakom tvom postu je 2+2=5, tako da se ne cudim da odnekud izvlacis zakljucak o obaveznoj autokraticnosti svih imperijalizama.
elfa

#16559 Re: Ukrajina

Post by elfa »

jastuk1 wrote:
elfa wrote:jos uvijek mi nije jasno zasto muslimani kliksovci podupiru neo-naciste ukrajince...
Na podupiru svi. Od samog početka nisam bio za Majdan. Šejtani jedni glupi koji rado daju živote da bi bili robovi u dužničkom i svakom smislu lihvaro-cionista. Vidjelo se da traže hljeba preko pogače i imaju ogromno preveliko mišljenje o sebi. Isto kao što se upravo sada kaju ovi u Bengaziju koji pokrenuše svrgavanje Gadafija, upravo sada se gorko kaju kada su juče Bengazi preuzeli Islamisti. Neka, neka, arogantne, pokvarene egoiste. Tako će se isto kajati i oni koji su bili na Majdanu.

Ne gajim naročite simpatije ni prema Rusima, čak šta više kritikujem taj režim koji ima brojne kikseve unutar same Rusije glede dugoročnog opstanka Rusije, al Ukrajinska hunta su prepredeni cionistički fašisti bez presedana.

Sem toga, agresiju na BiH i genocid nad Bošnjacima nisu samo podupirali ruski dobrovoljci, bilo je tu i etničkih ukrajinaca dobrovoljaca.
Istina da,ali svi oni koji se smatraju predsjednicima drzava ili diktatorima,sefovima bilo kako oni imaju istog gazdu i taj gazda izdaje naređenje i planove,nit su rusi mehlem niti ameri niti mi sitne boranije sa balkana,svi oni imaju istog gazdu to znaju svi i odakle dolaze i gdje su i kako djeluju,jedna pametna izreka...

Kad sva drveca bivaju posjecena,
Kad sve zivotinje nestanu,
Kad voda biva otrovana,
Kad vazduh vise nije siguran za udisati,
Samo tada otkrijes da ne mozes jesti novac.
jastuk1

#16560 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Upravo. Lihvaro-cionisti/vlasnici multinacionalnih kompanija (u šta spadaju i najveće svjetske banke) ustvari diktiraju kako će se ponašati vojno-obavještajni establišment velikih država. Oni narede njima, a onda u lancu od vrha ka dnu, čelnici velikih država izdaju naredbe čelnicima manjih država (sitnoj buraniji) kako da oni djeluju.

Čelnici velikih država imaju tu "privilegiju" da primaju naređenja od lihvaro-cionista, koji se ne bave sitnom buranijom.

Čini se da od ovih ovdje država u okruženju jedino Putin i Erdogan nešto malo prkose i ne izvršavaju sva naređenja lihvaro-cionista i zato je tolika haranga protiv njih.
kanaan

#16561 Re: Ukrajina

Post by kanaan »

Ne mogu da budem na istoj strani na kojoj su i cetnici,mada ne simpatisem i ove druge nesto posebno.
L u c i f e r

#16562 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

kanaan wrote:Ne mogu da budem na istoj strani na kojoj su i cetnici,mada ne simpatisem i ove druge nesto posebno.
:thumbup:
Kaligula I

#16564 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

kanaan wrote:Ne mogu da budem na istoj strani na kojoj su i cetnici,mada ne simpatisem i ove druge nesto posebno.
...dobro, to je onda čisto emotivni, a ne racionalni razlog...ali razumijem...
L u c i f e r

#16565 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Kaligula I wrote:
Izvini molim te, a koji je to racionalni razlog za podršku proruskim separatistima...? :)
elfa

#16566 Re: Ukrajina

Post by elfa »

sve su to placenici
Kaligula I

#16567 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...njemački stručnjaci misle da avion nije moga bit oboren sa zemlje...krivnja se time prebacuje na Ukrajinu...

NEW MH17 SENSATION: German experts point finger at Ukrainian air-force jets.

Read more at http://investmentwatchblog.com/new-m...QtLkcjlqzBB.99
Kaligula I

#16568 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

L u c i f e r wrote:
Kaligula I wrote:
Izvini molim te, a koji je to racionalni razlog za podršku proruskim separatistima...? :)
...npr borba protiv fašizma...
L u c i f e r

#16569 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Kaligula I wrote:
Zašto je Ukrajina fašistička, a Rusija i njene paravojske nisu?
jastuk1

#16570 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

L u c i f e r wrote:
Kaligula I wrote:
Meni je svaka država koja granatama utjeruje svoje civile pred kućnim pragom fašistička. Rusija je u južnoj osetiji i čečeniji pokazala istu bezočnost kao Ukrajina u Donbasu ili Assadista u Siriji. To je kad govorimo o državnom aparatu koji radi fašističke zločine. Baška paravojske koje to isto rade.

Al eto, sad se Rusija debelo iskupljuje Čečeniji. Ne da to može vratiti one koje je ubila, al eto, Čečenija stvarno napreduje dosta dobro, odnosno odlično, čak i po pitanju onoga što su željeli uvesti glede Islama. Ukrajina teško da može ponuditi Donbasu nešto slično, ma mislim neće moći ni desetinu onoga što sada Rusija nudi/daje Čečeniji. A znamo kako brzo vjetrovi znaju promijenit smjer.

U svakom kontekstu i u svakoj situaciji treba gledati i razmišljeti daleko šire. A ne se samo i stalno palit na prvu.
L u c i f e r

#16571 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Nevjerovatno plitko razmišljanje.

Fašizam države se ne određuje po pojedinim incidentima, ako ih je bilo, već po političkim namjerama.

Rusija je izgradila zgrade Čečenskoj kvislinškoj vladi, a te zgrade leže na temeljima kostiju masakriranog nedužnog čečenskog naroda. Ko tada nije bio u pubertetu odlično se sjeća svega.
mirsek

#16572 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

jastuk1 wrote:
L u c i f e r wrote:
Kaligula I wrote:
Meni je svaka država koja granatama utjeruje svoje civile pred kućnim pragom fašistička. Rusija je u južnoj osetiji i čečeniji pokazala istu bezočnost kao Ukrajina u Donbasu ili Assadista u Siriji. To je kad govorimo o državnom aparatu koji radi fašističke zločine. Baška paravojske koje to isto rade.

Al eto, sad se Rusija debelo iskupljuje Čečeniji. Ne da to može vratiti one koje je ubila, al eto, Čečenija stvarno napreduje dosta dobro, odnosno odlično, čak i po pitanju onoga što su željeli uvesti glede Islama. Ukrajina teško da može ponuditi Donbasu nešto slično, ma mislim neće moći ni desetinu onoga što sada Rusija nudi/daje Čečeniji. A znamo kako brzo vjetrovi znaju promijenit smjer.

U svakom kontekstu i u svakoj situaciji treba gledati i razmišljeti daleko šire. A ne se samo i stalno palit na prvu.
Izrahell si preskocio. :mrgreen:
Najveci primjer fasizma na svijetu. 8-)
jastuk1

#16573 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

L u c i f e r wrote:Nevjerovatno plitko razmišljanje.

Fašizam države se ne određuje po pojedinim incidentima, ako ih je bilo, već po političkim namjerama.

Rusija je izgradila zgrade Čečenskoj kvislinškoj vladi, a te zgrade leže na temeljima kostiju masakriranog nedužnog čečenskog naroda. Ko tada nije bio u pubertetu odlično se sjeća svega.
Fašistički incidenti i jesu rezultat političkih namjera. Kako bi se drugačije ralizovali da nije bilo namjera. Možeš svojom izvrtačkom retotrikom zbunit naivne i neupućene, mene ne. ;-)

Rusija nije samo napravila zgrade, već uslaže u privredu i sve aspekte života. Mora. U suprotnom zna se šta slijedi. Bolje da su ih pustili, sad Rusiju ne bi muzli. Naravno da se životi ne mogu vratiti. Nema potrebe da se na pokvaren i na perfidan način spominje "ko se sjeća svega," u tonu i stilu kao da ja nisam spomenuo žrtve i kao da nisam rekao da ih ništa ne može vratiti?

A glede NEkvislinške vlade. Dobro se može pretpostavit na šta bi Čečenija ličila danas da je ta opcija vlast. I da li bi uopšte postojala, ne kao nezavisna država, već i uopšte kao ruska republika. :idea:
jastuk1

#16574 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

mirsek wrote: Izrahell si preskocio. :mrgreen:
Najveci primjer fasizma na svijetu. 8-)
Apsolutno. A nalažost ekonomski drže cijeli svijet u šaci i sve poluge moći... Zato to i rade. Nije nužno, ali generalno gledano, onaj ko ima više, i što ima više, veća je zvijer.
L u c i f e r

#16575 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

jastuk1 wrote:
L u c i f e r wrote:Nevjerovatno plitko razmišljanje.

Fašistički incidenti i jesu rezultat političkih namjera. Kako bi se drugačije ralizovali da nije bilo namjera. Možeš svojom izvrtačkom retotrikom zbunit naivne i neupućene, mene ne. ;-)

Rusija nije samo napravila zgrade, već uslaže u privredu i sve aspekte života. Mora. U suprotnom zna se šta slijedi. Bolje da su ih pustili, sad Rusiju ne bi muzli. Naravno da se životi ne mogu vratiti. Nema potrebe da se na pokvaren i na perfidan način spominje "ko se sjeća svega," u tonu i stilu kao da ja nisam spomenuo žrtve i kao da nisam rekao da ih ništa ne može vratiti?

A glede NEkvislinške vlade. Dobro se može pretpostavit na šta bi Čečenija ličila danas da je ta opcija vlast. I da li bi uopšte postojala, ne kao nezavisna država, već i uopšte kao ruska republika. :idea:
Izvini molim te, ali hajde pošteno reci imaš li više od 25 godina?

Po tvojoj kvazilogici, četnici su nas mogli sve pobiti, ali to u potpunosti ispraviti napravivši ovde Sarajevo na vodi.
Post Reply