Ukrajina

Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#165376 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Krokodajl wrote: 02/06/2023 19:26Ofanziva počinje napadom na Vuledar.
:cuvajse:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#165377 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

ovo je pravo stanje mordorske armade....njene organizacije, treninga i opreme....level pro seljačke bune od prije 200 godina i to je taj vrli, novi svijet Trećeg Rima!

Kakav tek prazni um i duh mora insan biti da se loži na ovu žgadiju kao civilizacijski uzor :?
zigzag

#165378 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Lože se na isti um samo na veće pleme. Drago im vidjeti da nisu sami.

Al šta kae... rusi mogu zaustaviti ukrajinske ofanzivne napade.

Ova bulumenta može biti samo pometena do Kurska
Last edited by zigzag on 03/06/2023 14:40, edited 1 time in total.
JoseMujica

#165379 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

sudeći po dubinkom rokanju infrastrukture pripreme su u toku...pitanje je samo kad će krenuti talas
Čitalac

#165380 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

madner wrote: 03/06/2023 13:39
mishic wrote: 03/06/2023 13:25
Naravno ali oni nisu bili u prilici da izbjegnu sukobe. Odluka je bila na Putleru.

Za one koji imaju vremena evo drugačiji primjer: KAKO JE SEDAM PIJANIH NIJEMACA OKUPIRALO BEOGRAD:
Povijest koju nikad nismo učili u školi
Sumnjam da su bili pijani, to je bila prva ceta izvidjaca 2. SS divizije, sa komandatom koji ce poslje dobiti najveca vojna odlikovanja Njemacke. Dakle najbolja SS divizija.

Tacno je da je prevario gradonacelnika Beograda da je ostatak divizije blize nego sto je bio, pa je covjek pocinio samoubistvo kada je shvatio da je prevaren ali kraljevina nije imala nikakve sanse.

Ni bolja ni veca vojska nije nikad bila spremnija a granica duza.

Zato i nemam pardona za ove istocne Evropske saveznike Hitlera, jedna zemlja je rekla ne i platila cijenu u ratu. Drugi su rekli da i platili cijenu poslje rata.
Da ne zatrpavamo temu, samo da napomenem da gradonačelnik Jevrem Tomić nije počinio samoubistvo u aprilu 1941, bio je živ i docnije tokom okupacije. Ne znam da li je nestao tokom rata ili nakon njega, u svakom slučaju zasigurno je bio živ i 1944. godine.
GandalfSivi

#165381 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Bit ce dronova…

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#165382 Re: Ukrajina

Post by pici »

KAD JE PUTIN u veljači prošle godine pokrenuo agresiju na Ukrajinu, očekivao je nekoliko tjedana borbi, ukrajinsku kapitulaciju te potom velebni početak obnove Ruskog Carstva (ruskim vojnicima koji su išli na Kijev rečeno je da ponesu svečane odore).
Od svecanih odora do crnih kesa za djubre. Malo kome je palo na pamete tog 24.2.2022. da ce se razviti ovakva situacija. Od Kijeva za tri dana do strepnji za pad Belgoroda.
Sjecam se prvih sedmica i kad su dobrovoljci sa zapada pristizali, medju njima je bio i jedan americki veteran iz avganistana, gdje je opisao ukrajince u jednoj recenici.Talibani na stereoidima.
Ovakav poraz i gubitak ljudstva i tehnike nije se vidio od ww2. To je otprilike komletan gubitak ljudstva koji je ARBiH imala za cetri godine ratovanja. To je ono sila, qurČenje, satraše nas.
Rusija vise nema ni minimalnih sansi za nekom pobjedom. Jedino da mole boga da ukrajinska ofanziva propadne ili bude kratkog daha pa zatraze primirje za diplomatskim stolom.

Evo realnosti malo. Ukrajinci su na pocetku bili mnogo slabiji i rusi su dosli pred Kijev. Danas je Ukrajina visestruko naoruzanija, borbenija i opasnija.

Da sam ruski general (hvala bogu pa nisam) isao bi na defanzivan mod i pokusao moralisat ljudstvo i nabavljati tehniku suhim zlatom. Inace rusima se lose pise. NATO igracke su dallleeeeko bolje i u rukama Talibana na stereoidima.
Koji kepecov Epic Fall.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#165383 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Image
JoseMujica

#165384 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

pici wrote: 03/06/2023 14:54
KAD JE PUTIN u veljači prošle godine pokrenuo agresiju na Ukrajinu, očekivao je nekoliko tjedana borbi, ukrajinsku kapitulaciju te potom velebni početak obnove Ruskog Carstva (ruskim vojnicima koji su išli na Kijev rečeno je da ponesu svečane odore).
Od svecanih odora do crnih kesa za djubre. Malo kome je palo na pamete tog 24.2.2022. da ce se razviti ovakva situacija. Od Kijeva za tri dana do strepnji za pad Belgoroda.
Sjecam se prvih sedmica i kad su dobrovoljci sa zapada pristizali, medju njima je bio i jedan americki veteran iz avganistana, gdje je opisao ukrajince u jednoj recenici.Talibani na stereoidima.
Ovakav poraz i gubitak ljudstva i tehnike nije se vidio od ww2. To je otprilike komletan gubitak ljudstva koji je ARBiH imala za cetri godine ratovanja. To je ono sila, qurČenje, satraše nas.
Rusija vise nema ni minimalnih sansi za nekom pobjedom. Jedino da mole boga da ukrajinska ofanziva propadne ili bude kratkog daha pa zatraze primirje za diplomatskim stolom.

Evo realnosti malo. Ukrajinci su na pocetku bili mnogo slabiji i rusi su dosli pred Kijev. Danas je Ukrajina visestruko naoruzanija, borbenija i opasnija.

Da sam ruski general (hvala bogu pa nisam) isao bi na defanzivan mod i pokusao moralisat ljudstvo i nabavljati tehniku suhim zlatom. Inace rusima se lose pise. NATO igracke su dallleeeeko bolje i u rukama Talibana na stereoidima.
Koji kepecov Epic Fall.

i mordorcima je došlo iz šupka u glavu...ne pomažu više ni otvoreni prozori, kore od banana ni začinjeni čajevi
JoseMujica

#165385 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

zanimljiv logistički thread o trolanju Mordora sa Belgogradskom republikom

pade mi na pamet dok ih ovoliko trolaju sjeverno glavni pravci ofanzive idu centralno i južno
Edin H.

#165386 Re: Ukrajina

Post by Edin H. »

mishic wrote: 03/06/2023 14:15
GandalfSivi wrote: 03/06/2023 14:10

Ubi te povrsnost, nekada se treba i text procitati, otici malo dalje od naslova…
Da, da, naglasak je na odlučnosti da se neko (nešto) brani. I kada nema teodlučnosti inda je sve moguće. Moderni ratovi i oružja su komplikovani ali ljudi i njihova volja i odlučnost su ključ.
To je ona Njegoševa: “Boj ne bije svijetlo oružje, boj bije srce u junaka!”, ali prije će biti da je Njegoš bio ili pijan ili drogiran kad’ je to pisao, ali zasigurno nije predvidio potencijal napretka proizvodnje sofisticiranog oružja. :oops:
mishic

#165387 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Pa i kada nije moguće ovladati sofisticiranim oružjem odlučni ljudi nađu načina da likvidiraju i uklone onoga ko njime raspolaže.
Edin H.

#165388 Re: Ukrajina

Post by Edin H. »

mishic wrote: 03/06/2023 13:35
mishic wrote: 03/06/2023 13:25 Povijest koju nikad nismo učili u školi
https://www.braniteljski-portal.com/kak ... i-u-skoli/
E nek su mu Ameri dohakali. :D
CrveniKuk

#165389 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Girkin i njegova razmišljanja.
Bossona

#165390 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Vodkaška je hrabrost pregolema, od skrivanja iza ukrajinskh žena i djece do prijetnji samouništenja nuklearkama.

mishic

#165391 Re: Ukrajina

Post by mishic »

O ovome sam dosta čuo i slušao i zbog toga često spominjem "rat dronovima" pa koga zanima treba pogledati.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kako ... /230603018
mishic

#165392 Re: Ukrajina

Post by mishic »

A na ovu Putlerovu prijetnju Ukrajinci mu trebaju poslati snimke sa ovoga testiranja dronova i poneki onaj klip kada dronom pogađaju šljem ruskih junoša koji se kao krtice zavlaće u rupe u zemlji.
madner

#165393 Re: Ukrajina

Post by madner »

JoseMujica wrote: 03/06/2023 13:54
madner wrote: 03/06/2023 13:34

Bilo bi efikasnije da ima veze sa istinom, imas drugoligaski mentalni sklop koji nesto sto mu ne odgovara automatski stavlja pod subjektivno.
hvala na komplimentu :D

čast mi je biti drugoligaš pored prvoligaša kojima Putlerov fašizam nije mrzak i lupaju gluposti po forumu!

Do sada, koliko sam barem upratio, a evo ima još ovdje raje koja ovu temu prati od početka pa neka me slobodno iscipelare ako lažem, ti prepametni prvoligaši ništa nisu svojim genijalnim analizama utrefili, ponajviše jer im rusofilija, odnosno baljenje za moći, te osobni egoizam i oholost stvaraju iskrivljenu sliku stvarnosti.

Predvodniče prvoligaša, stvarni svijet postoji i mimo tvog i mog šupka i ima nekakve vrijednosti, ma koliko fiktivne bile...kad to shvatiš možda i postane insan od tebe...do tad truhni u tom projektovanom, istočnjačkom mudroseranju po svemu :kakoste:
Rekao sam vec da sam liga prvaka, jaz je prevelik da bi se opisao samo jednom ligom.

Mislim da imam bar dva primjera gdje su analize bile 100% tacne i na nivou ovih clanaka ljudi koji su dobro placeni za iste. Uz to i prognoze koje su se takodje ostvarile u velikoj mjeri. Prosle godine kada su Rusi uzeli SD rekao sam da je glupa ideja istu braniti jer su u Popasni izgubili.
Ove godine za Bakmut, pogledati postove iz Januara Februara i usporediti sa stvarnom situacijom. To su vece stvari, manje tipa ovo ismijavanje propagande i PVO koji obori sve ne brojim, to je cista logika.
Ne kazem da je sve bilo tacno, no za ovu godinu je score vise nego jasan.

Tako je, postoji stvarni svijet i u njemu ne pomaze reci Bakmut je nasa tvrdjava i moramo ga odbraniti nego to treba i uraditi. Kepec ima stvarno puno slicnosti sa Churchilom, kada god se petljao u posao vojsci napravio je katastrofu i jedan i drugi.
Te projekcije da sam Rusofil su odraz nemoci jer nemas nista pametno da kazes pa igrac na igraca a ne na loptu.

Najvise poklapanja sa analizama imam zapravo sa Rob Leeom, ali ne ide navijacu u glavu da nije sve sjajno u ekipi.
quoter

#165394 Re: Ukrajina

Post by quoter »

Popiša ova Orbana :lol:

madner

#165395 Re: Ukrajina

Post by madner »

madner wrote: 03/06/2023 13:39 Sumnjam da su bili pijani
Ubi te povrsnost, nekada se treba i text procitati, otici malo dalje od naslova…
Rece Gandalf koji je citirao pola recenice u nadi da tako moze naci pola argumenta.
mishic

#165396 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Ali treba ga i upitati jeli lično prebrojao nuklearne bojeve glave jer bi se moglo dogoditi da su mu i njih pokrali i prodali kao i drugu vojnu opremu.

Ako su mu i te bojeve glave spremne kao ostala vojna oprema moglo bi se dogoditi kao sa onim pojedinim avionima da eksplodiraju iznad ruskih glava.
GandalfSivi

#165397 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

madner wrote: 03/06/2023 16:40

Rece Gandalf koji je citirao pola recenice u nadi da tako moze naci pola argumenta.
Lakse se fokusirati na nebulozu koja dokazuje da se nisi potrudio ni procitati text, nego cijeli post gdje se bit izgubi.

Jesi li procitao ili nisi prije komentarisanja? Sasvim jednostavno pitanje.
SanskiBiser

#165398 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Stefan Korshak
https://www.facebook.com/stefan.korshak

Jun 3 - Dan 465 - Ponosni domoljubi, Frontier se veseli, Ritam se nastavlja, pokvareni Lukašenko

Bok FB!
Počet ću sa slikom mačke koja je morala biti odvedena u sklonište za zračni napad (metro) u Kijevu. Ime je Hloya. On ne misli da su zračni napadi zabavni. Nije sam.

Na frontu raketnog napada, bio je to prilično glasan tjedan, ali čini se da su Rusi protosili svoju najnoviju pošiljku oružja i sve u svemu, čini se da Ukrajinci još uvijek imaju više projektila presretača nego što Rusi mogu ispaliti.

Bilo je dosta rasprava o tome kako Ukrajinci općenito uspijevaju u igri premještanja proturaketnog oružja na putanju nadolazećih projektila i bespilotnih letjelica. Ključna poanta je: Rusi ne samo da pokušavaju nadvladati sofisticiranu mrežu protuzračne obrane dobro naoružanu vrhunskim protuzračnim oružjem NATO-a, oni se pokušavaju probiti u zračni prostor uz prisustvo svih vrsta ukrajinskih civila koji užurbano pomažu svom PVO, ne toliko različito od civilnih zračnih redara tijekom Bitke za Britaniju.Slučajno sam imao sreće na izletu sjeverno od glavnog grada kako bih se susreo s nekima od tih tipova, a imao sam još više sreće da, slučajno, završim u razgovoru sa zapovjednom i kontrolnom ćelijom koja je uspjela parkirati tipa s mandpadom Igla-1 koja je oborila krstareću raketu usmjerenu na nas u Kijevu. Evo zapisa:
https://www.kyivpost.com/post/17697

Ako vas zanima kako ide najnovija verzija ruske kampanje za potucanje Ukrajine do koljena - ova OS uglavnom je pogodila glavni grad mješovitim salvama krstarećih projektila, balističkih projektila i bespilotnih letjelica, a dolazi iz više smjerova - iz s točke gledišta izravnog promatranja ranije ovog tjedna (mislim da je bio utorak) promatrao sam tri Patriota od lansiranja do presretanja i potvrđujem da su radili. Da, Domoljubi. Deffo mi je drago što su američki porezni obveznici odlučili platiti za to.

Ako želite statistiku i raščlambu prema vrsti oružja o tome kako Rusi bombardiraju Ukrajinu, moj kolega Pete Shmigel bio je jedan od prvih izvjestitelja koji je to napisao, evo njegovog članka, obratite pažnju na riječ "neuspjeh" u naslovu: "Russia’s Month of Missile Madness: 90% of Projectiles Failed, $1.7 Billion Spent"
https://www.kyivpost.com/post/17726

Zatvorit ću ovaj odjeljak primjedbom da je na ruskoj propagandnoj TV sinoć jedna od najviših državnih glasnogovornica, dama po imenu Olga Skabayeva (fotografija) upala u govor gostu u studiju koji je govorio da Rusija mora pregovarati o izlasku iz rata jer pobjeda više nije moguće, a njezin je odgovor bio "Ne, ono što se treba dogoditi jest da mi Rusi samo trebamo odlučiti izbrisati mjesta poput Kijeva".

Ovo je tempirana bomba. Činjenica je da Rusi, stvarni svjetski vojni kapacitet, više nemaju sposobnost ugroziti glavne ukrajinske ciljeve udarima dugog dometa. Svaki put kad ruski državni informacijski stroj ponovi narativ da su ruski neuspjesi u Ukrajini stvar izbora, da je sve što je potrebno volja za pobjedom, povjerenje javnosti u državu u državu je narušeno. Oni od nas dovoljno stari da se sjećaju američkog rata u Vijetnamu vidjet će neke ozbiljne paralele. U prilogu: Vijest ruske državne televizije u kojoj se pokušava prikazati evakuacija iz Belgoroda pozitivnom, a vlada kompetentnom.

Granične smicalice

Nastavljajući s temom problema s ruskim državnim narativom, većina vas je vidjela izvješća o tome da su “partizani” koji su prešli granicu u Rusiju iz regije Harkov i napravili mnogo buke i videozapisa u blizini i oko ruskog grada zvanog Shebekino , ponovo su to ucinili.

Točnije, izvršili su prepadnu akciju preko granice u četvrtak 1. lipnja, pucali na graničnu kontrolnu točku i prema većini izvještaja vozili su se okolo i patrolirali u nekim pograničnim selima, ispalili minobacačke i tenkovske granate i rekli civilima da ostanu unutra. Ruske pogranične snage su se pojavile, na prilično slučajan i neorganiziran način, a do kraja dana Ukrajinci su "poraženi" i "uništeni" i "potpuno izbačeni s ruskog teritorija".

Rusko ministarstvo obrane (nije institucija poznata po predanosti vjerodostojnom izvješćivanju) tvrdilo je da su dvije cete "terorista" izbrisane, vozila spaljena, ukrajinski tenkovi uništeni i da su se dogodila razna ruska vojna junaštva. Znam da ovo zvuči šaljivo, ali iskreno, ruski državni mediji tako su prikazali incident. Evo razumnog opisa kako je propala racija, s više izvora nego mišljenja Kremlja:

https://www.kyivpost.com/post/17766

Nažalost za rusku službenu partijsku liniju, sljedećeg dana, u petak 2. lipnja, "partizani" (u osnovi, sto ili dvjesto ruskih mladića, neki sa sjekirama za brušenje protiv Putina, ali svi naoružani i podržani od Ukrajinaca) očito ponovno prešao granicu, na istom mjestu, i tenkovi koje su Rusi uništili su se nekim čudom sami popravili, svi "partizani" koje je ruska vojska zbrisala magično su oživjeli, a umjesto minobacača ovaj put regularna ukrajinska vojska poduprla je napad odgovarajućim haubicama.

U prilogu su slike stvari koje gore u selu zvanom Sobolevka, blizu Shebekina, i krhotine koje su navodno pronađene u blizini. To nisu minobacači, to su topničke krhotine. Evo zapisa o tome:

https://www.kyivpost.com/post/17821

Jedan od ishoda je da su sada ruski ljudi iz sigurnosti proglasili veliki dio Belgorodske oblasti (karta) zonom zabranjene vožnje, što je bolje za lov na teroriste i moguće - nisu mi jasna točna pravila i koja vozila smiju se kretati - kako bi spriječili ogromne prometne gužve učinkovitim zaključavanjem lokalnog stanovništva.

Mislim da je sigurno reći da su sve te prekogranične aktivnosti dio cjelokupne ofenzivne strategije UAF-a, ono što vidimo u Belgorodu su operacije osmišljene da degradiraju povjerenje ruske javnosti ne samo u rusku vojsku, već i u rusku državu. istina. Ovo je standardna taktika psihološkog ratovanja: ideja je da će ruske vlasti imati više problema s javnom panikom kad krene velika ofenziva.

Ovo nisu teoretske igre uma, postoje specifične vojne prednosti kojima Ukrajinci ciljaju: ceste koje su potrebne ruskoj vojsci zagušene su vozilima za evakuaciju civila, ruska obavještajna služba zatrpana svim mogućim zastrašujućim izvješćima o ukrajinskoj vojnoj aktivnosti koja vjerojatno nisu istinita, ali mogu Ne treba ignorirati, a ruske borbene jedinice zagađene mišlju da, zapravo, zapovjedni lanac nema pojma što radi, pa zašto slijediti zapovijedi?

U prilogu: Slike članova lokalnog vodstva Belgorodske oblasti, na dan jednog od ovih napada, koji prisustvuju festivalu knedli i domaćeg vrta. Slike poput ove školski su primjer kako Ukrajina naoružava informacije u ovom ratu.

Ofenziva - u fazi smo bombardiranja

Posljednjih nekoliko dana isporučeno je svakakvih pokazatelja da se Ukrajinci probijaju kroz popise ciljeva i otimaju dijelove ruske vojne infrastrukture, prije nego što pošalju trupe na teren. To se događa upravo sada, to je "kompleksno", što znači ne samo jedno oružje ili jedna vrsta napada, i do sada se ukrajinski planeri napada drže konvencionalno i doktrinarno, bez naklapanja, samo udar za udarom za udarom.

U prilogu je najjednostavniji dokaz, upareno lansiranje projektila Hrim objavljeno u petak. To što je Hrim lansiran već je značajno, to što su Ukrajinci lansirali par u tandemu je prilično dobar dokaz da Ukrajinci ozbiljno žele izbaciti ruske stvari.

U ruskoj regiji Kursk, u petak, Ukrajinci su ispalili nešto na vojni aerodrom - to je daleko izvan dometa HIMARS-a - a danas su tvrdili da su uništili vrhunski jurišni avion Su-34, "nekoliko" bombardera i uništili Sustav protuzračne obrane Pantsyr-1S za dobru mjeru. Udar je prvobitno najavilo vrhovno zapovjedništvo UAF-a.

Kao i uvijek, ruski civilni internet brzo je ponudio odličan video koji potvrđuje lokaciju, za razliku od ukrajinskih civila koji su sada vjerojatno više svjesni OSPEC-a nego većina profesionalnih vojski. Videozapis u prilogu, a također i satelitska fotografija preleta koja učinkovito potvrđuje da su Rusi barem nedavno evakuirali četiri jurišna zrakoplova Su-25 sa aerodroma. U prilogu i slika Su-34 po principu da ljudi vole gledati slike vojnih aviona.
Berdjansk je, prema nekoliko izvješća, obje strane, pogođen projektilima Storm Shadow, da, to je množina, u četvrtak. Većina je rekla da je meta bila tvornica kabela koja se koristila za smještaj ruskih trupa i opreme, a do subote ujutro internet je isporučio prije/poslije .gif koji pokazuje štetu. Konvencionalnije, priloženi ukrajinski Su-24 koji nosi par Storm Shadows i slika eksplozije.

https://t.me/voynareal/61455

U gradu Myhailivka, u regiji Zaporizhia, pod okupacijom RF-a, lokalni poduzetnik lojalan Rusiji i aktivan u civilnoj obrani poginuo je u eksploziji automobila bombe. Telegram kanali identificirali su ga kao Sergeja Gidovodiuka. Slika.

Bilo je i drugih udara, svaki dan Ukrajinci gađaju ciljeve. Poanta je ovdje pokazati ukrajinsku strategiju: ne samo HIMARS, ne samo zapadnjačke rakete dugog dometa, ne samo bespilotne letjelice domaće proizvodnje koje lete još dalje, i ne samo špijunski/partizanski napadi na kolaboracioniste. Sve to, zajedno, s općim ciljem potkopavanja ruske sposobnosti za vođenje organizirane obrane.

Stvari za Ukrajinu

Pojavile su se slike UAF Su-25 koji nosi raketne kapsule Zuni američke proizvodnje. Znamo da se isporuka oružja dogodila i sumnjali smo da su Ukrajinci smislili način ispaljivanja američkih raketa iz ukrajinskih zrakoplova, ovo je samo vizualna potvrda. I također, barem na papiru, potvrda da se ukrajinske zračne snage vjerojatno više ne moraju brinuti da će potpuno ostati bez raketa zrak-zemlja.

Ova sljedeća stavka je više U Ukrajini, ali jutros je ukrajinski šef NSC-a Danlylov objavio da je jedan od razloga zašto Rusi još uvijek mogu bombardirati Ukrajinu taj što Iranci još uvijek mogu uvoziti elektroničke komponente za svoje samoubilačke dronove. Slika Shahida u prilogu. Neke od komponenti dolaze iz zemalja saveznika Ukrajine protiv Rusije, rekao je.

Ažuriranje Lukašenka - samo nije jasno jesu li informacije stvarne

Jedna od ukrajinskih populističkih novinskih platformi, koju vodi novinar/showman po imenu Dmitro Gordon, objavila je neke upečatljive, ali apsolutno nepotvrđene detalje o bjeloruskom predsjedniku Aleksandru Lukašenku. Ukratko, navodno se “otrovao”, nejasno je li netko namjerno ili slučajno, te je nakratko ostao bez svijesti. Vrijedno je napomenuti da je bio u Moskvi kad se to dogodilo.

Sada je u teškom, ali stabilnom stanju u moskovskoj bolnici. Nakon što mu je pozlilo, pojavio se simptom "krv curi na sve strane", primio je punu transfuziju krvi, adrenalin, hormone i stabilizirao se. Navodno ima srčani problem koji komplicira liječenje, nalazi se u Moskvi i previše je bolestan da bi ga se transportiralo, ali trenutno je pri svijesti i još uvijek može podređenima davati upute.
Imajte na umu da bi ovo sve mogao biti posao manipulacije informacijama.

[url]Evo veze:
http s://t.me/Pravda_Gerashchenko/72584
geoxx

#165399 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Opet skromni madner o svojim nepostojecim analizama. Druze daj izbaci ih iz arhive ovdje, valjda sam propustio.
Ego za psihologa.
no_sekirli

#165400 Re: Ukrajina

Post by no_sekirli »

geoxx wrote: 03/06/2023 16:56 Opet skromni madner o svojim nepostojecim analizama. Druze daj izbaci ih iz arhive ovdje, valjda sam propustio.
Ego za psihologa.
Skromnost je vrlina najvecih :lol:
Post Reply