Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Norm

#16526 Re: Zeničani

Post by Norm »

Freamon Lester wrote: Stavovi sape po nekim pitanjima su tragikomicni ali jos veci deficit mozdanih vijuga je u onom Stop ugrizu. :izet:
...nazalost znam pojedince, 'aktiviste' iz shape, a znam i ko stoji iza stop ugrizu...jedni imaju jasan cilj i pomazu, drugi samo vide znak $ na svakom oznacenom i uslikanom pascetu...tako da o deficitu mozdanih vijuga...
kamen spoticanja

#16527 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Shapina ostrica fino otupljena...ako im akcija ostane na sporadicnom sakrivanju kerova bice jednostavno...taman da alba ima vremena da ih skloni fino...
Ja sam ocekivao jasare i ostale jalijashe da za pare marishu radnike albe
well played donzeFu :thumbup:
Norm

#16528 Re: Zeničani

Post by Norm »

kamen spoticanja wrote:Shapina ostrica fino otupljena...ako im akcija ostane na sporadicnom sakrivanju kerova bice jednostavno...taman da alba ima vremena da ih skloni fino...
...pa kome su to shapavci ista platili...jasar i ostali trebaju biti ponosni da to urade zbog njih dzaba...cuj jos da im plate...znaci da su dzaba tolike PP racune otvarali i tolike 'filmove' u digitalnim Haparatima istrosili na slikoVanje 'sad eyes' da im na kraju nista ne ostane...
SAMO PO ZAKONU!
nadžak

#16529 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Freamon Lester wrote:
nadžak wrote:
avenija wrote:‎Mersudin Nadzakovic‎ - Udruženje za spašavanje i zaštitu životinja ŠAPA Zenica

Dolaze mi poruke u kojima pise, poceli su kupit cuke, eno ih u bolnici, ja odma na taxi i gore, a dok sam isao taksijem, strefila su me 3 mozdana, 2 srcana infrakta, pitam portira na ulazu u bolnicu jel ovda proslo ono higijensko smece sto hvata cuke, kaze nije niko, svu sam bolnicu obiso, a nasi prijatelji miruju i spavaju.

:run:
Sve više prihvatam onaj stih iz pjesme Balaševića "krivi smo mi što smo se sklanjali".

Mi se smijali ovakvim debilima, pa se onda ibretili pa sad lagano ispaštamo a oni uživaju u plodovima svog rada.
Trebalo je to sve govnjivom štangom nalupat mater im licemjernu i bezobranu svima.
opaa odmah nasilje. :-) Trebalo je imati svijesti i uraditi projekat da se zakonski uredi problematika, a onda i na terenu sklone kerovi. To traje vec 5-tu godinu i kriviti sapoljupce za stanje je van pameti.

Stavovi sape po nekim pitanjima su tragikomicni ali jos veci deficit mozdanih vijuga je u onom Stop ugrizu. :izet:
Čuj deficit moždanih vijuga kod Stop ugrizu! :lol: Pa gdje ti živiš jadna ti godina! Još bolje pitanje, gdje ja živim Bože me sačuvaj!
apsidejzi

#16530 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

kamen spoticanja wrote:Shapina ostrica fino otupljena...ako im akcija ostane na sporadicnom sakrivanju kerova bice jednostavno...taman da alba ima vremena da ih skloni fino...
A o tome se radi u onom videu sa djevojkama koje ubacuju cuku u gepek... Sakrivanje pasa? Zasto ih sakrivaju i gdje?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#16531 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

apsidejzi wrote: A o tome se radi u onom videu sa djevojkama koje ubacuju cuku u gepek... Sakrivanje pasa? Zasto ih sakrivaju i gdje?
Sakrivaju ih jer imaju koristi od njih. A gdje ih sakrivaju ne znam baš? Najviše po stanovima i ovako kad plate nekom ko ima dvorište...
belfy wrote: posto sam prije nekoliko mjeseci izgubio psa, ja bih to rado prihvatio. i prosla dva su mi bili SODZ i DODZ. samo ako to nude barem 6 mjeseci. vrsta psa nije bitna.
Ne bi bilo loše da im se javiš na fejsbuku, tj da pošalješ poruku u inbox ovima što su glavni... imaju oni tako par ljudi što uvijek uzimaju tako kerove za pare. Ja nisam htio jbg, imam mačku ai ne volim više to, uprljaju i usmrde oko kuće.
apsidejzi

#16532 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Jimmy McNulty wrote:
apsidejzi wrote: A o tome se radi u onom videu sa djevojkama koje ubacuju cuku u gepek... Sakrivanje pasa? Zasto ih sakrivaju i gdje?
Sakrivaju ih jer imaju koristi od njih. A gdje ih sakrivaju ne znam baš? Najviše po stanovima i ovako kad plate nekom ko ima dvorište...
Izvini al ja sam totalno neupucen u "ekonomske tokove" kad su ove cuke u pitanju. Kako neko moze imat korist od cuke u stanu a da nije u pitanju rucak ili seksualno iskoristavanje :D Jel im to fakat neko plati sto imaju cuku, il imaju zalihe cuka koje izbacuju kasnije na ulicu, il ih razmnozavaju kod kuce pa onda izbacuju na ulicu... Fakat ne znam tok novca u ovom slucaju. Cudno mi sto ona cura stavi cuku u gepek...
saraxy

#16533 Re: Zeničani

Post by saraxy »

Vi fht prepumpavate priču oko sape "financijskog udomljavanja", i masovnog bogadjenja navodeci da se raja bogati na psima.

Pa hajte vi meni recite koja bi budala uzela psa sa ulice i strpala ga u stan za pisljivih 100KM mjesečno, ako se uzme u obzir šta sve treba tom psu da preživi i vlasniku tog stana ili kuce.
Imala sam psa, i vrlo dobro znam koliki je "luksuz" imati zdravog i sretnog psa...
Da bi neko uzeo psa u stan ili kucu prije svega mora jako, jako biti privržen životinji i voljeti životinje do te mjere da me smeta sva prljavština oko istog, dakle žrtvovanje u korist tog psa/životinje.

100 KM je fina svota za prehranu psa i ništa više, a da se neki udimitelj bogati na tom, žalosno je reci tačnije smiješno!
I sasvim je ok, ako postoji udruga bilo kakva da mora imati izvor financiranja za vlastite potrebe i potrebe rada. Čisto sumnjam da se raja koja radi u tom može "bogatiti" na lutalicama. Da bi neko radio to, prije svega MORA voljeti te životinje, bila to šapa ili neka druga udruga ili organizacija.

Poslano sa mog LG-K350
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#16534 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

apsidejzi wrote:
Izvini al ja sam totalno neupucen u "ekonomske tokove" kad su ove cuke u pitanju. Kako neko moze imat korist od cuke u stanu a da nije u pitanju rucak ili seksualno iskoristavanje :D Jel im to fakat neko plati sto imaju cuku, il imaju zalihe cuka koje izbacuju kasnije na ulicu, il ih razmnozavaju kod kuce pa onda izbacuju na ulicu... Fakat ne znam tok novca u ovom slucaju. Cudno mi sto ona cura stavi cuku u gepek...
Jednostavno: dok je kerova na ulicama biće i donacija. Kad nema kerova za šta će pristizati bogate donacije iz Njemačke?

Ja imam informacije iz prve ruke jer je moja rodica (ako neko želi imenovati ću je na pp) dosada u Njemačku udomila preko 100 kerova, znači dođe u Bosne i poveze ih par i tamo ih sretno udomi. To je radila čisto volonterski jer je nevjerovatna osoba. Sada u zadnje vrijeme, ona i njen muž su se distancirali od Šape jer su skontali šta ova gamad sve radi, tj ne radi ništa samo spinuju jer ih zanima novac. A prema riječima rodice ljetos, postoji jedna Njemica koja Šapi šalje cifre od kojih se vrti u glavi i ta Njemica je htjela da sve ide preko rodica ali ona pametna neće ni da čuje. Eh sad mene zanima gdje su te pare? Gdje? Gdje Šapino sjedište, ljudi nemaju telefona, nemaju adrese, nemaju ništa.

Još šta su sve znali raditi za te pse, nađu sliku psa lutalice na internetu iz Mađarske npr i onda kukaju, traže donacije, bolestan, treba mu za operaciju itd. To je jedna kriminalna hobotnica koja je dobro shvatila kako klefat pare nizašta i učinit će sve da tako i ostane.

Samo shvati kad su oni u mogućnosti 100 maraka platit da ker bude kod tebe, nema dalje. I hrana naravno...
kamen spoticanja

#16535 Re: Zeničani

apsidejzi

#16536 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Jimmy McNulty wrote:
apsidejzi wrote:
Jednostavno: dok je kerova na ulicama biće i donacija. Kad nema kerova za šta će pristizati bogate donacije iz Njemačke?

Ja imam informacije iz prve ruke jer je moja rodica (ako neko želi imenovati ću je na pp) dosada u Njemačku udomila preko 100 kerova, znači dođe u Bosne i poveze ih par i tamo ih sretno udomi. To je radila čisto volonterski jer je nevjerovatna osoba. Sada u zadnje vrijeme, ona i njen muž su se distancirali od Šape jer su skontali šta ova gamad sve radi, tj ne radi ništa samo spinuju jer ih zanima novac. A prema riječima rodice ljetos, postoji jedna Njemica koja Šapi šalje cifre od kojih se vrti u glavi i ta Njemica je htjela da sve ide preko rodica ali ona pametna neće ni da čuje. Eh sad mene zanima gdje su te pare? Gdje? Gdje Šapino sjedište, ljudi nemaju telefona, nemaju adrese, nemaju ništa.

Još šta su sve znali raditi za te pse, nađu sliku psa lutalice na internetu iz Mađarske npr i onda kukaju, traže donacije, bolestan, treba mu za operaciju itd. To je jedna kriminalna hobotnica koja je dobro shvatila kako klefat pare nizašta i učinit će sve da tako i ostane.

Samo shvati kad su oni u mogućnosti 100 maraka platit da ker bude kod tebe, nema dalje. I hrana naravno...
Hvala na info... Neko je tu skontao fin biznis...

Evo sad gledam imamo i nadzorne odbore u javnim preduzecima u Zenici.

http://www.zenit.ba/video-pogledajte-ko ... -u-zenici/

I-JP za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica
1. Duraković Miralem, dipl.pravnik,
2. Mulić Nedžad, dipl. ekonomist,
3. Trivičević Dragan, dipl.ing. arhitekture,

II- JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica
1. Dervenčić Mirsad, dipl.ekonomist,
2. Arnaut Elvedin, prof.sporta i tjelesnog odgoja,
3. Salčinović Tarik, prof. sporta i tjelesnog odgoja,

III- JP “Gradsko groblje” d.o.o. Zenica
1. Ahmić Melisa, dipl. pravnik,
2. Pehadžić Mirsad, dipl. pravnik,
3. Lerotić Bruno, dipl. ekonomist,

IV- JP “Tržnica” d.o.o. Zenica
1. Lovrić Branislav, dipl. ing. mašinstva,
2. Mehmedović Belma, dipl. ekonomist,
3. Mutapčić Ahmed, dipl. ing. elektrotehnike,

V-JP “Parking servis” d.o.o. Zenica
1. Marković Zoran, dipl.ing. mašinstva,
2. Karić Inela, dipl.ekonomist,
3. Burina Džemal, dipl.ing. saobraćaja i komunikacija,

VI- JP “”Grijanje” d.o.o. Zenica
1. Helvida Hasan, mr. ekonomije,
2. Tuka Murisa, dipl. pravnica
3. Husanović Edin, dipl. ekonomist,

VII- PD Regionalna deponija “Mošćanica” d.o.o. Zenica
1. Terzić Edin, dipl.ing. metalurgije,
2. Hasanbašić Zlatko, dipl. ekonomist,
3. Ekmeščić Amina, dipl. ing. mašinstva

kamen spoticanja

#16537 Re: Zeničani

Svi random i s biroa :oops: :D
a nema ni pola iz sda :D
Freamon Lester

#16538 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

kamen spoticanja wrote:Svi random i s biroa :oops: :D
a nema ni pola iz sda :D
Napredak je to. Prije bi bili svi. :D A i nije da vas nema strucni i pametni. Samo ste lopovi to vas jebe. :D
kakavdanakneiskustvu

#16539 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

macchiato wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

pa vjerovatno ce ih uspavljivati ako poslije nekog vremena ne budu udomljeni,tako se svugdje u evropi radi
pa u praksi bi trebalo tako biti, ali jos nigdje ne procitah kakav plan imaju, dozivotan pansion ili pak nesto drugo...
problem je sto je eutanazija zabranjena prema nasem retardiranom zakonu kojeg su promjenili prije desetak godina :roll:

pa eto vidis, oko samo moje zgrade ima copor od jedno njih 7, a dvije zgrade dalje takodjer imaju svoju bandu tako da ih u krugu par zgrada ima skoro dvadesetak, za dalje se ni ne usudim brojati. :D
ako u sarajevu kazu da ih ima priblizno oko 13000, ne znam zasto djeluje nemoguce da ih u zenici ima blizu 5000, naravno ne racunajuci samo centar nego i okologradska naselja.

nema prostora za dozivotni pansion,niti je to normalno,pa nisu ljudi u pitanju
kakavdanakneiskustvu

#16540 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:Nude ljudima novce za udomljavanje kerova :-D Meni je ponuđeno 100 maraka za mjesec plus hrana :mrgreen:

Nego je li počela akcija sklanjanja?

odavno sapa placa pojedincima da im cuvaju kerove po selima

jeste,nocu rade
kakavdanakneiskustvu

#16541 Re: Zeničani

Norm wrote:
Jimmy McNulty wrote:Nude ljudima novce za udomljavanje kerova :-D Meni je ponuđeno 100 maraka za mjesec plus hrana :mrgreen:

Nego je li počela akcija sklanjanja?
...obzirom da se pozivaju na zakon kao veliki postivaoci istog i zatitnici zivotinja (to su obicni lezihljebovici, paraziti i niskoristi koji iskoristavaju situaciju za licnu dobit) moze samo ako su psi cipovani i kao vlasnici upisani aktivisti sape, pa ako se kojim slucajem takav pas ponovo nadje na ulici da se zna koga treba globiti...PO ZAKONU!!!
:thumbup: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#16542 Re: Zeničani

Freamon Lester wrote:
nadžak wrote:
avenija wrote:‎Mersudin Nadzakovic‎ - Udruženje za spašavanje i zaštitu životinja ŠAPA Zenica

Dolaze mi poruke u kojima pise, poceli su kupit cuke, eno ih u bolnici, ja odma na taxi i gore, a dok sam isao taksijem, strefila su me 3 mozdana, 2 srcana infrakta, pitam portira na ulazu u bolnicu jel ovda proslo ono higijensko smece sto hvata cuke, kaze nije niko, svu sam bolnicu obiso, a nasi prijatelji miruju i spavaju.

:run:
Sve više prihvatam onaj stih iz pjesme Balaševića "krivi smo mi što smo se sklanjali".

Mi se smijali ovakvim debilima, pa se onda ibretili pa sad lagano ispaštamo a oni uživaju u plodovima svog rada.
Trebalo je to sve govnjivom štangom nalupat mater im licemjernu i bezobranu svima.
opaa odmah nasilje. :-) Trebalo je imati svijesti i uraditi projekat da se zakonski uredi problematika, a onda i na terenu sklone kerovi. To traje vec 5-tu godinu i kriviti sapoljupce za stanje je van pameti.

Stavovi sape po nekim pitanjima su tragikomicni ali jos veci deficit mozdanih vijuga je u onom Stop ugrizu. :izet:

zbog kojih njihovih stavova to tvrdis?
kakavdanakneiskustvu

#16543 Re: Zeničani

Casual's wrote:Meni su pruzili svu pravnu pomoc kod ujeda. Broj sape nije bio ni aktivan.

nije ni sad,nemaju ni adresu prijavljenu,misteriozno udruzenje
kakavdanakneiskustvu

#16544 Re: Zeničani

Norm wrote:
Freamon Lester wrote: Stavovi sape po nekim pitanjima su tragikomicni ali jos veci deficit mozdanih vijuga je u onom Stop ugrizu. :izet:
...nazalost znam pojedince, 'aktiviste' iz shape, a znam i ko stoji iza stop ugrizu...jedni imaju jasan cilj i pomazu, drugi samo vide znak $ na svakom oznacenom i uslikanom pascetu...tako da o deficitu mozdanih vijuga...
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#16545 Re: Zeničani

apsidejzi wrote:
A o tome se radi u onom videu sa djevojkama koje ubacuju cuku u gepek... Sakrivanje pasa? Zasto ih sakrivaju i gdje?
u podrume zgrada,ljudi to vec prijavljuju u policiji
belfy

#16546 Re: Zeničani

Post by belfy »

Jimmy McNulty wrote:
belfy wrote: posto sam prije nekoliko mjeseci izgubio psa, ja bih to rado prihvatio. i prosla dva su mi bili SODZ i DODZ. samo ako to nude barem 6 mjeseci. vrsta psa nije bitna.
Ne bi bilo loše da im se javiš na fejsbuku, tj da pošalješ poruku u inbox ovima što su glavni... imaju oni tako par ljudi što uvijek uzimaju tako kerove za pare. Ja nisam htio jbg, imam mačku ai ne volim više to, uprljaju i usmrde oko kuće.
ne bih ja uzimao psa radi para, nego zato sto sam navikao zivjeti sa psom. zivim u kuci i niti jednom mi pas nije dosao kao neko ko prlja i smrdi. to je do covjeka kako ce odrzavati. mada...ne da mi se natezati sa Sapom ni oko cega. tri poziva prema njima (u zadnjih par godina) sa ukupno nula ucinka su mi dovoljna... steta sto nisu ozbiljniji, evo ja bi prvi bio zainteresovan. no - jebaji ga.
Kikibombona

#16547 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Mustang1 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Mustang jesi jos u Zeneli?
Ma kakvi, isao 2 dana :lol: 350KM plata, od toga moras 50KM potrositi kod njih, radno vrijeme od 7 do 5 cini mi se a zavrsis kad ne bude posla, ja u 7 zavrsio, a neki su jos ostali.. Nema ni wc nego ides pored Bosne :D Moras hranu uzimati i prijevoz placati.. I jos uz to sve su seljaci koji samo gledaju kako ce tebe potkopati da izgleda kao da oni rade a ti sjedis..
Jarane, horor... :cry: :evil:

Kameni, bolan, vidi kako Turci u Stambolu sa cukama. Ovako i ti trebas svoje ispred zgrade zbrinuti. :D

Image

Image
kamen spoticanja

#16548 Re: Zeničani

Trebam :D
al menscini da necu
ja sam ljubitelj macaka...istanbulskih
commendatore

#16549 Re: Zeničani

Post by commendatore »

kamen spoticanja wrote:Trebam :D
al menscini da necu
ja sam ljubitelj macaka...istanbulskih
treba jaro bit malo veca lola da nafatas istambulskih macaka 8-) osim ako nisu sa Karakoya :mrgreen:
Kikibombona

#16550 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Koliko god volio i zalio pse, drago mi je da se kupe sa ulica. Do sada sam ih spasavao xy puta. I ja i druge komsije. Zivotinja je potpuno neduzna. Ljudi nam za kurac nisu, krivci za sve lose u ovom gradu i drzavi, a psi su tek djelic problema. I ovi iz Sape izgleda nisu najbolji sa mozgom. Par puta sam ih zvao za pse i dobro su se pokazali, ali im ove sizofrene poruke ne idu u prilog, kao ni to sto se suprostavljaju odluci vlasti.

Uglavnom, u mahali ima desetak pasa. Dva psa imaju historiju napada na ljude. Jedna kuja je ujela do sada najmanje 20 ljudi, neki kazu i 50. A iznimno lijepa za oko. Bilo bi dobro kada bi ljudi iz Albe saradjivali sa stanarima, da za pocetak neutealisu agresivne pse, ako ih vec ne mogu sve strpati u azil. Zamisli, pokupe ih recimo 5 iz mahale, koji su potpuno bezopasni i nikad covjeka nisu napali, a ostanu ova dva sto ujedaju ljude!?? Svi u mahali znaju da ova dva napadaju ljude i svi bi pomogli Albi da ih uhvate. Uz saradnju sa gradjanima mogli bi se lako eliminisati agresivni psi.
Post Reply