iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#16526 Re: iPhone - All about

Post by Maharadza »

http://gizmodo.com/ios-9-smarts-securit ... 1709837924

Konačno ubacili splitview za multitasking...a S3 imao multiwindow još na jelly bean verziji...DAVNE 2012. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I ovo je naravno ograničeno SAMO ZA IPAD AIR 2! :mrgreen:
Quaresma

#16527 Re: iPhone - All about

Post by Quaresma »

Maharadza wrote:http://gizmodo.com/ios-9-smarts-securit ... 1709837924

Konačno ubacili splitview za multitasking...a S3 imao multiwindow još na jelly bean verziji...DAVNE 2012. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

to se ne racuna, racuna se tek sad kad je apple ubacio ovu mogucnost u svoje uredjaje, tacnije, uredjaj
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#16528 Re: iPhone - All about

Post by heat »

Raja,

Imam lijepu ponudu za polovan iPhone 5 (otključan na sve mreže-šta to znači ja veze nemam). :D
Mene zanima šta trebam gledati kod Apple mob. osim vizuelnog izgleda i očuvanosti? :roll:
Koje su cijene iPhone 5 mobitela realne ? :roll:

Hvala :kiss:
Giovanni

#16529 Re: iPhone - All about

Post by Giovanni »

Zna li neko molim vas, zasto Youtube ne moze da mi zapamti historiju i da ona ostane u history traci kad god izadjem iz aplikacije? Npr udjem kucam par video klipova il pjesama svi ce oni ostati zapamceni ali cim izadjem iz YT, ponovo udjem gube se? :? I da, logovan sam. Pomozite, iritantna pojava bas!! Pozzich
Ali_G

#16530 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Fino izgleda iOS9. Par novina, lijepo utegnut graficki, ne zauzima puno.
Sto se tice tih multiwindow opcija, po meni pravu funkcionalnost imaju tek na vecim dijagonalama
hakazvaka

#16531 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Wow.
Upozorenje pred iskljucenje, offtopic i nekonstruktivno.
Qler

#16532 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

haka priznaj da prodaju muda pod bubrege sa ovim multitaskingom. Jos kad sam procitao revolucionaran nisam mogao da vjerujem sta pricaju..
NK33

#16533 Re: iPhone - All about

Post by NK33 »

Qler wrote:haka priznaj da prodaju muda pod bubrege sa ovim multitaskingom. Jos kad sam procitao revolucionaran nisam mogao da vjerujem sta pricaju..
Za Apple je opstepoznato da gledaju samo sebe i porede se samo sa sobom, tako da jest revolucionarno u poredjenju s onim sto su imali ranije :)
Ali i dalje vladaju trzistem i za mene su jos uvijek daleko ispred Android uredjaja po dizajnu aplikacija i OS-a, ekosistemu (ko ima Mac/iPad/iPhone kombinaciju), funkcionalnostima i sve ozbiljnije aplikacije uvijek prvo izadju za iOS (ili u najmanju ruku u isto vrijeme kad i za Android).

Ne bih imao nista protiv Note 4 recimo na poklon, al kad dajem svoje pare onda samo Apple :)
hakazvaka

#16534 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Qler wrote:haka priznaj da prodaju muda pod bubrege sa ovim multitaskingom. Jos kad sam procitao revolucionaran nisam mogao da vjerujem sta pricaju..
Nisu muda pod bubrege, fakat prije nije bilo :P ljudi stigli Windows feature iz 2009. :D
kazo

#16535 Re: iPhone - All about

Post by kazo »

Ima li neki slican program Airdroidu za iphone? Pokvario mi se usb, pa da mogu neke slike prebacivati preko wi fi.
aktivacija

#16536 Re: iPhone - All about

Post by aktivacija »

Kako da aktiviram mobilni internet na petici? Poslao onu poruku "prijava" ali nista se ne desava? Pa ako moze neko (kome nije mrsko) da samo ukratko objasni proceduru u koracima... Fala
heat

#16537 Re: iPhone - All about

Post by heat »

heat wrote:Raja,

Imam lijepu ponudu za polovan iPhone 5 (otključan na sve mreže-šta to znači ja veze nemam). :D
Mene zanima šta trebam gledati kod Apple mob. osim vizuelnog izgleda i očuvanosti? :roll:

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

:roll:
iSwagga

#16538 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

heat wrote:

Paznju obratiti na nekoliko stvari:
- Da li je iCloud ugasen, tj. Find My iPhone
- Testirati WiFi
- Naravno ono osnovno, zvucnik, kameru i tako to
dimitrov

#16539 Re: iPhone - All about

Post by dimitrov »

Jeli iko kod nas fabrički otključavao Iphone 6,ne znam tačno na kojoj je mreži,pa me zanima kako se okvirno kreću cijene?
ado_sar

#16540 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

aktivacija wrote:Kako da aktiviram mobilni internet na petici? Poslao onu poruku "prijava" ali nista se ne desava? Pa ako moze neko (kome nije mrsko) da samo ukratko objasni proceduru u koracima... Fala
Settings -> Cellular -> Cellular Data Network.

U polje APN upises:

active.bhmobile.ba
aktivacija

#16541 Re: iPhone - All about

Post by aktivacija »

ado_sar wrote:
aktivacija wrote:Kako da aktiviram mobilni internet na petici? Poslao onu poruku "prijava" ali nista se ne desava? Pa ako moze neko (kome nije mrsko) da samo ukratko objasni proceduru u koracima... Fala
Settings -> Cellular -> Cellular Data Network.

U polje APN upises:

active.bhmobile.ba
U mene pod Cellular nema opcije Cellular Data Network?!
Ali_G

#16542 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Meni se to isto desilo na iP4. Bio zakljucan na at&t, ja nesto cack'o i ostao bez toga. Kad sam ga otkljucao skroz i uradio fabricki reset, vratilo se. Proguglaj, ima o tom problemu
kazo

#16543 Re: iPhone - All about

Post by kazo »

Hoce li prevariti ovi iz mekline ? nosio kod njih da mi ustanove kvar i bilo do baterije ( ja svoju narucio sa ebay.co.uk "OEM verzija" ) odem po mobitel, baterija dosta slicna mojoj haman pa ista ( zeznuh se sto nisam zapiso broj baterije ). Najgore od svega sto traje dan. Zar ne bi trebala orginalna, jos nova da traje bar dan ipo- dva ?
Mislim da on nije bateriju ni zamjenio, vec samo sofwer popravio i naplatio mi 60 KM.
heat

#16544 Re: iPhone - All about

Post by heat »

iSwagga wrote:
heat wrote:

Paznju obratiti na nekoliko stvari:
- Da li je iCloud ugasen, tj. Find My iPhone
- Testirati WiFi
- Naravno ono osnovno, zvucnik, kameru i tako to
Hvala :thumbup:
Vertig0

#16545 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

kazo wrote:Hoce li prevariti ovi iz mekline ? nosio kod njih da mi ustanove kvar i bilo do baterije ( ja svoju narucio sa ebay.co.uk "OEM verzija" ) odem po mobitel, baterija dosta slicna mojoj haman pa ista ( zeznuh se sto nisam zapiso broj baterije ). Najgore od svega sto traje dan. Zar ne bi trebala orginalna, jos nova da traje bar dan ipo- dva ?
Mislim da on nije bateriju ni zamjenio, vec samo sofwer popravio i naplatio mi 60 KM.
Dan normalnog koristenja. Ako bas malo koristis moze dva izdrzati.
Maharadza

#16546 Re: iPhone - All about

Post by Maharadza »

hakazvaka wrote:

Wow.
Upozorenje pred iskljucenje, offtopic i nekonstruktivno.
hakazvaka wrote:
Nisu muda pod bubrege, fakat prije nije bilo :P ljudi stigli Windows feature iz 2009. :D
Wow. Po čemu je moj bold off a tvoj nije? Da nismo malo dvolični?! :run:
pinokio04

#16547 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

[quote="aktivacija"]Kako da aktiviram mobilni internet na petici? Poslao onu poruku "prijava" ali nista se ne desava? Pa ako moze neko (kome nije mrsko) da samo ukratko objasni proceduru u koracima...
Nazoveš 1444 i oni te priključe, i ja sam tako na iphone 5
pinokio04

#16548 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

1444 nazoves i oni aktiviraju
clarion_

#16549 Re: iPhone - All about

Post by clarion_ »

pinokio04 wrote:
1444 nazoves i oni aktiviraju
U postavkama za celular data ukucaš sve elemente koje ti pošalju ili nađi na netu.
Maharadza

#16550 Re: iPhone - All about

Post by Maharadza »

Provališe kinezi "najsigurnije":
Critical zero-day flaws in Apple’s iOS and OS X could allow hackers to steal passwords

Researchers have revealed some serious zero-day flaws in Apple’s iOS and OS X operating systems that when exploited could allow attackers to break into the company’s password-storing keychain, app sandboxes, as well as circumvent its App Store security checks, effectively letting them steal passwords from installed apps, including iCloud, Mail app, as well as Google Chrome.

“Our malicious apps successfully went through Apple’s vetting process and was published on Apple’s Mac app store and iOS app store,” said lead researcher Luyi Xing. “We completely cracked the keychain service – used to store passwords and other credentials for different Apple apps – and sandbox containers on OS X, and also identified new weaknesses within the inter-app communication mechanisms on OS X and iOS which can be used to steal confidential data from Evernote, Facebook and other high-profile apps.”

What’s worth mentioning here is that the flaws were reported to Apple back in October last year. At that time, the Cupertino-based company asked the researchers to withhold their research, saying that it needs at least six months to fix the flaws. However, the researchers haven’t received any update from Apple since then, and are claiming that the flaws are still present in the company’s software.

The research is detailed in a paper titled Unauthorized Cross-App Resource Access on Mac OS X and iOS (click the Source link below).
http://blog.gsmarena.com/critical-zero- ... passwords/

Apple CORED: Boffins reveal password-killer 0-days for iOS and OS X

Keychains raided, sandboxes busted, passwords p0wned, but Apple silent for six months

Recently we discovered a set of surprising security vulnerabilities in Apple's Mac OS and iOS that allows a malicious app to gain unauthorised access to other apps' sensitive data such as passwords and tokens for iCloud, Mail app and all web passwords stored by Google Chrome," Xing told The Register's security desk.

"Our malicious apps successfully went through Apple’s vetting process and was published on Apple’s Mac app store and iOS app store.
Demo:

http://www.theregister.co.uk/2015/06/17 ... litzkrieg/

6 mjeseci otkad su ih kinezi upoznali sa ovim fatalnim propustom a jabučari još uvijek nisu reagovali! :zzzz:
Post Reply