Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pepeljara

#16526 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pepeljara »

dale cooper wrote:
karanana wrote:Ja odrona od zadnje epizode castle rocka, sta je ono jarane.
Castle rock i sharp objects se opasno takmice koja ce biti gluplji brain fuck. Mislim da ce castle rock pobijediti jrr king nikad nije znao zavrsiti kako treba svaku fenomenalno zapocetu pricu. Na kraju petljavina i limunada razmucena ali poprilicno bezukusna. Bas mi se ova zadnja epizoda ogadila tako da ne znam ni hocu li odgledat preostalih par epizoda.
Koji kurac? :? :zoka: Čovječe...najbolja epizoda sezone. Kakav mindfuck i kurac, uopšte nije bilo teško za pratiti i skontati. :zoka:
Prikazali su epizodu sa stajališta lika Sissy Spacek koja boluje od demencije. Uspjeli su u nakani da prikažu kako jedna takva osoba u svom umu procesuje sjećanje i kako mozak nelinearno preživljava događaje iz prošlosti i budućnosti. Jedino sidro i način na koji može razlikovati jedno od drugog su one šahovske figure. Da ne govorimo o glumi Spacekove koja je razvalila i pružila maksimum svojih glumačkih sposobnosti. Emotivna i
dirljiva epizoda sa srceslamajućim završetkom. Meni lično...pa možda i najbolji sat neke tv serije u ovoj godini.

Ja cekam kraj sezone, pa da krenem.

Vrijedil to gledat?
dale cooper

#16527 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

pepeljara wrote:
dale cooper wrote:
karanana wrote:Ja odrona od zadnje epizode castle rocka, sta je ono jarane.
Castle rock i sharp objects se opasno takmice koja ce biti gluplji brain fuck. Mislim da ce castle rock pobijediti jrr king nikad nije znao zavrsiti kako treba svaku fenomenalno zapocetu pricu. Na kraju petljavina i limunada razmucena ali poprilicno bezukusna. Bas mi se ova zadnja epizoda ogadila tako da ne znam ni hocu li odgledat preostalih par epizoda.
Koji kurac? :? :zoka: Čovječe...najbolja epizoda sezone. Kakav mindfuck i kurac, uopšte nije bilo teško za pratiti i skontati. :zoka:
Prikazali su epizodu sa stajališta lika Sissy Spacek koja boluje od demencije. Uspjeli su u nakani da prikažu kako jedna takva osoba u svom umu procesuje sjećanje i kako mozak nelinearno preživljava događaje iz prošlosti i budućnosti. Jedino sidro i način na koji može razlikovati jedno od drugog su one šahovske figure. Da ne govorimo o glumi Spacekove koja je razvalila i pružila maksimum svojih glumačkih sposobnosti. Emotivna i
dirljiva epizoda sa srceslamajućim završetkom. Meni lično...pa možda i najbolji sat neke tv serije u ovoj godini.

Ja cekam kraj sezone, pa da krenem.

Vrijedil to gledat?
Vrijedi. :)
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#16528 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by lmo »

vrijedi. :thumbup:
pepeljara

#16529 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pepeljara »

e super.
Mislim ne bi bila prva serija adaptacija knjige od kinga a da je sranje :D

Sjetimo se samo kupole :D
dale cooper

#16530 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

pepeljara wrote:e super.
Mislim ne bi bila prva serija adaptacija knjige od kinga a da je sranje :D

Sjetimo se samo kupole :D
Vidi, Castle Rock nije klasična adaptacija, jer nije bazirana ni na jednoj specifičnoj knjizi Stephena Kinga nego je zasebna priča bazirana
na njegovom kompletnom književnom opusu sa specifičnim lokacijama i svijetom tih knjiga. Ima mnogo referenci na dosta njegovih
radova, ali priča je originalna. Zamisli Castle Rock kao Kingov filmski univerzum. :D
dječak sa šibicama

#16531 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dječak sa šibicama »

Dobra mi je scena u prvoj epizodi ja mislim, kad dolazi nova upravnica i prekida policajca u sred recenice kad je mislio reci "tu je cak i rupa na zidu kad je upravnik Norton..." :D
dale cooper

#16532 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

dječak sa šibicama wrote:Dobra mi je scena u prvoj epizodi ja mislim, kad dolazi nova upravnica i prekida policajca u sred recenice kad je mislio reci "tu je cak i rupa na zidu kad je upravnik Norton..." :D
Da, da. :D Ima i ona scena kada Diane "Jackie" Torrence priča kako je uzela ime Jackie od ujaka koji je pokušao ubiti svoju familiju u
hotelu na planini da bi napakostila roditeljima. :D Ili kada Molly stavlja znak za prodaju kuće pokojnog upravnika Lacya i onda oni baloni koji
su referenca na It se pojave. Pa onda onaj pas zakopan u dvorištu Deaverovih koji je referenca i na Cujo i na Pet Cemetary. I tako dalje,
mislim da ima još, ali ovo je ono čega se mogu sjetiti. Lijepo je to sve vidjeti i prepoznati, ali nije potrebno prethodno znanje da bi se
uživalo u seriji.
SanskiBiser

#16533 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Mr.
Image

druga sezona pocela :lol: :D
karanana

#16534 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Ne znam meni je zadnja epizoda odron i potpuna diverzija od ritma prethodne epizode gdje je henri zatvoren u onu kucicu kod onih budaletina. I sad mi ubace neku ratrospektivnu fuckup tripovanu epizodu u kojoj je pola stvari iz prethodnih epizoda plus neka bakicina tripovanja gdje vise ne znam sta je sta i ko je ko. Znam ja kako ce to na kraju mlako i nikako zavrsiti kao i neki drugi njegovi serijali. Storm of the century mi pada na pamet.
Ali recimo vidim fanove twin peaksa da im lezi ovo. Jel ono i upeaksu neko naletio na neke cudne sumljake u sumi?

e jebo mater, eno i u merliju pederluk. netflix.
i plus nema zenske golotinje sto je najavljena ovdje, skinu se dvije trebe u grudnjake i to je to.
dale cooper

#16535 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

karanana wrote:Ne znam meni je zadnja epizoda odron i potpuna diverzija od ritma prethodne epizode gdje je henri zatvoren u onu kucicu kod onih budaletina. I sad mi ubace neku ratrospektivnu fuckup tripovanu epizodu u kojoj je pola stvari iz prethodnih epizoda plus neka bakicina tripovanja gdje vise ne znam sta je sta i ko je ko. Znam ja kako ce to na kraju mlako i nikako zavrsiti kao i neki drugi njegovi serijali. Storm of the century mi pada na pamet.
Ali recimo vidim fanove twin peaksa da im lezi ovo. Jel ono i upeaksu neko naletio na neke cudne sumljake u sumi?
Kao prvo, i što sam već spomenuo, ova epizoda objašnjava Ruthino konfuzno ponašanje davajući nam jedinstven prikaz događaja na način kako ih
ona proživljava. Drugo, dobili smo potreban backstory za Matthewa Deavera koji je očigledno bio jedan okrutan kučkin sin i, vrlo vjerovatno,
mentalno bolestan. Koliko je u prethodnoj epizodi ostalo da visi u zraku pitanje Henrya, toliko je bio krucijalan i ovaj bijeg The Kida iz bolnice
i povratak u kuću Deaverovih. Tako da ne vidim kako je ova epizoda diverzija od ritma. Henryeva priča će se vrlo vjerovatno nastaviti u sljedećoj
epizodi i nadam se nečemu približne kvalitete ove sedme epizode. Gotovo svi se slažu, od publike pa do kritike, da je ovo bila najbolje epizoda
sezone. Inače, ranije su najavili da će svaka sezona serije biti zasebna priča, a već su obnovili seriju za drugu sezonu.

Da, kao fanu Twin Peaks mi leži ovo, ali ne vidim zašto ne bi ležalo i drugima koji to nisu.
:lol: Pa u šumama Twin Peaksa se nalazi portal za crnu kolibu. :D
zomri

#16536 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

karanana wrote: e jebo mater, eno i u merliju pederluk. netflix.
i plus nema zenske golotinje sto je najavljena ovdje, skinu se dvije trebe u grudnjake i to je to.
Naglasio sam da ima ali nije sad najednom da se dva lika počnu žvalit, što raji smeta, nego se odvija tokom cijele sezone.
A šta si očekivao da se svi goli skinu u tinejdžerskoj seriji :mrgreen: Ima epizoda gdje jedna od njih skida i grudnjak ali opet ništa eksplicitno.
dale cooper

#16537 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

zomri wrote:
Naglasio sam da ima ali nije sad najednom da se dva lika počnu žvalit, što raji smeta, nego se odvija tokom cijele sezone.
A šta si očekivao da se svi goli skinu u tinejdžerskoj seriji :mrgreen: Ima epizoda gdje jedna od njih skida i grudnjak ali opet ništa eksplicitno.
Jebiga, ti ko' da ne znaš našeg karananu. :mrgreen:
Last edited by dale cooper on 25/08/2018 18:41, edited 1 time in total.
karanana

#16538 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

zomri wrote:
dobra ona crnka ucenica. i ona druga sto ima kucu s bazenom sto je frajer golu snimo. stavio sam ih na instagram ali mi nisu kao u seriji dobre.
dobra i uciteljica engleskog pa cak i one dvije starke mame geralda i onog poremecenog malo ivan se zove ja mislim.

a znalo se haman pa odmah da ce onaj pasti na svog gay jarana.
thekupus

#16539 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by thekupus »

ma ja, najbolje protjerati homoseksualce iz serija, ne daj Boze da se pojavi neki lik koji se ljubi s muskarcem

Jer to zapravo ne postoji nigdje, jel tako :-) :-) :run:
karanana

#16540 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

ma nekako je neobicno za vidjet. inace zaboli me neka stvar.
i sta jos nervira je to ocigledno provlacenje kroz skoro svaku netflix seriju a i ne samo netflixovu.
ili smo kroz godine navikli da to ne vidjamo i onda sad kad su poceli navlaciti izgleda pretjerano.
SanskiBiser

#16541 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Yellowstone zavrsena prva sezona! :thumbup:
chakany

#16542 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

Završio sa gledam prve sezone serije iz HBO originalne produkcije, Succession.
Odlična posljednja epizoda prve sezone, baš su razvalili :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#16543 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

karanana wrote:ma nekako je neobicno za vidjet. inace zaboli me neka stvar.
i sta jos nervira je to ocigledno provlacenje kroz skoro svaku netflix seriju a i ne samo netflixovu.
ili smo kroz godine navikli da to ne vidjamo i onda sad kad su poceli navlaciti izgleda pretjerano.

da,izgleda pretjerano jer jeste pretjerano
zomri

#16544 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Nije da je sad previše toga, nego je ranije bilo premalo.
zubi

#16545 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zubi »

zomri wrote:

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#16546 Re: Gledate seriju - preporucite je

zomri wrote:

to sto je nekad bilo premalo ne mora dovesti do tog da danas u skoro svakoj bitnijoj seriji mora toga biti
Dosadno mii

#16547 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dosadno mii »

Ma pretjerivanje
Ubacuju gej parove i gdje ima i gdje nema smisla
Samo sam cekala kad ce i u Narcos ubacit, cini mi se da nisu
karanana

#16548 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Dosadno mii wrote:Ma pretjerivanje
cuj nisu? pa u trecoj sezoni se onaj kolumbijski nemilosrdni ubica opasno zvalji i plese sa momkom.
Image
Last edited by karanana on 26/08/2018 20:56, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#16549 Re: Gledate seriju - preporucite je

karanana wrote:
cuj nisu? pa u trecoj sezoni se onaj kolumbijski nemilosrdni ubica opasno zvalji i plese sa momkom.
da
Dosadno mii

#16550 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dosadno mii »

karanana wrote:

Oj :(
Tek sam prve dvije pregledala, spremam se za trecu
Post Reply