Izrael je opet pocinio zlocin!
- LBVIEW
#16526 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Prostis ti moj kurac, trolu
Dakle, tema je?
Dakle, tema je?
- bunk
#16527 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kiki tvoje mete su ocite ovdje na forumuKikibombona wrote:Turska, Iran, Pakistan i arapska ekipa imaju puno vise oruzja i para od Izraela. Neka napadnu. Veoma su uspjesni kada treba klati sirotinju u vlastitim drzavama. Evo im prilike da polome cioniste.bunk wrote:Izrael se vec 60 i kusur godina izivljava nad Palestinom samo i iskljucivo zato sto moze.Jer iza ledja imaju SAD a u sefu milijarde dolara.
Cisto sumnjam da bi se ovakav pakao desio Palestini da SAD ne stoji i cuva ledja Izraelu unatoc svoj sili novca kojim Izrael raspolaze.
A da ne pricamo o pravoj borbi Davida i Golijata u kojoj goloruki palestinci prackom gadjaju tenk Abrams.
I svako ko nije na strani Palestine je na strani zla u ovom slucaju.
Ja lijepo napisah da bi bez SAD iza ledja stvari bile potpuno drugacije.
Ovako sa Uncle Samom koji samo ceka na kavgu niko se ne usudi uraditi sto bi zelio..i trebao na kraju dana..
- славянин
#16528 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
LBVIEW wrote:Prostis ti moj kurac, trolu
Dakle, tema je?
Tema je zlocini izraela naravno - i opet je izrael pocinio zlocin tj. Ispalili su 600 raketa na isti
- Kikibombona
#16529 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sve su to cinjenica koje niko normalan i zdrav u glavi ne moze negirati.LBVIEW wrote:Trolu, tu pricu o ummetu, Kurdima itd. ste poceli ti i tvoji drugovi salonci kako bi relativizirali zlocine Izrela.
Dakle, okupacija, krsenje rezolucija UN, ilegalna naselja na okupiranoj teritoriji, aparthejd, "preventivna" ubijanja...
Izrael nastupa iz pozicije sike i ne mari ljudska prava.
...
Tragedija nastaje kada Palestinu brane zlocinac Tajip Erdogan i zlocinac Ali Hamnei. Vrhunska hipokrizija. To bi bilo kao da je Hitler prigovarao Musoliniju za zlocine. I da stvar bude jos zalosnija, Palestince koriste za vlastite potrebe. Bog ih ne bi natjerao da se ozbiljno suprostave Izraelu. Dok zlocinacka Turska satro kritikuje zlocinacki Izrael istovremeno jacaju ekonomsku saradnju. A krezuba rulja nasjeda.
...
Jedina zemlja kojoj je istinski stalo do Palestinaca je Egipat. Nekoliko puta su se potukli sa Izraelom radi Palestinaca sto tursko-iranski crvi nikad ne bi uradili. Egipat je zemlja koja uprkos svim manama postuje i brani prava manjinskih zajednica. Iako imaju moralno pravo kritikovati opet ne prosipaju patetiku kao zlotvori iz Turske i Irana. Zato kazem, jedino Egipat i uvazeni Abdel Fatah al-Sisi mogu pomoci Palestincima. Vec postoje planovi da Sisi otpocne pregovore sa Izraelom za konacno rjesenje palestinskog pitanja.
- BHCluster
#16530 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A taj isti Izrael ubio vise civila nego teroristi.славянин wrote:LBVIEW wrote:Prostis ti moj kurac, trolu
Dakle, tema je?au prekipilo ti ,nemoj jako ta udaras tastaturu slomit ces - ipak si za*ban sto bi rekli
![]()
Tema je zlocini izraela naravno - i opet je izrael pocinio zlocin tj. Ispalili su 600 raketa na isti
- славянин
#16531 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A te brojke civili/ ne civili hamas - teroristicka organizacija daje - ista ona koja montira lanser raketa izmedju zgrada punih civila..
- Kikibombona
#16532 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Je li Amerika veca i jaca od Boga?bunk wrote:Kiki tvoje mete su ocite ovdje na forumu![]()
Ovako sa Uncle Samom koji samo ceka na kavgu niko se ne usudi uraditi sto bi zelio..i trebao na kraju dana..
Ima li ista ljepse nego poginuti u borbi za potlacenog brata u svetom mjesecu?
Neka Erdogan i Hamnei posalju vojsku, 20 miliona, nece ni Amerima biti svejedno. Kada mogu ubijati krivovjerne muslimane u svojim zemljama vala mogu i sejtanske cioniste.
- bunk
#16533 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jesi se natakario na Erdogana ..pisemo o strasnoj nepravdi koji izrael cini spram Palestine,ti to koristis za neke svoje licne obracune..Kikibombona wrote:Je li Amerika veca i jaca od Boga?bunk wrote:Kiki tvoje mete su ocite ovdje na forumu![]()
Neka Erdogan i Hamnei posalju vojsku, 20 miliona, nece ni Amerima biti svejedno. Kada mogu ubijati krivovjerne muslimane u svojim zemljama vala mogu i sejtanske cioniste.
- salik79
#16534 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da. Na zalost, nisam ga pitao za detalje, volio bih da jesam, ali sam citirao njegove rijeci. Zadnji put sam bio s njim na ljeto '99, ili '00 (na ahiret je preselio 2005), a tada sam nosao Nokiu 5110, koja nije imala kameru.Mišo_Kovač wrote:Na Bastaymaza misliš? Koje godine i za koje je svoje dostignuce trebao dobiti nagradu, a nije; ko je dobio Nobela umjesto njega i za šta? Kad vec tvrdis nesto takvo, daj da vidimo napismeno. Da je bio stručnjak u svom polju, ne sumnjam, al za Nobela iz fizike je potrebno mnogo vise od toga...salik79 wrote: Pa, npr., nas Bosnjak, musliman, doktor elektrotehnike i fizike, prof. na ETH i sef odsjeka za vakuumistiku i elektronsku optiku na Odjelu za industrijsko istrazivanje (sve do svog umirovljenja 1984), je bio visestruko nominovan za Nobelovu nagradu, sjedio s lentama u safu sa Gustavom, ali po njegovom kazivanju - nikada se nije nadao nagradi, upravo zbog imena i (prethodnog, kasnije je dobio svicarsko) turskog drzavljanstva.
A Turci, obzirom na njegovo mjesto rodjenja, drzavljanstvo i srednjeskolsko obrazovanje, ga ponosno isticu u svojim "Memoarima" najistaknutijih fizicara turskog porijekla. Tako, prof. dr. Mehmet Erbudak (takodjer njegov doktorant na ETH) o njemu pise sljedece (prijevod sa turskog mozda i nije na nivou struke, al' potrudili smo se):
A, Slovenac, prof. dr. Alojz Paulin u svom "in memoriamu" u strucnom casopisu "Vakuumist" je napisao sljedece:Prof.dr. Enis Behic* Bas (1919 – 2005)
Enis Behic Bas , sin veterinara Ibrahim Hakije i gospođe Fatime koji su iz Anadolije odselili u Bosnu i Hercegovinu, rođen je 30. maja 1919 u Istanbulu. U Duvnu je 1930 okončao osnovno-školsko obrazovanje. Dalje školovanje je nastavio na Hajdarpaša gimnaziji u Istambulu. Kao devetnaestogodišnjak završava maturu i biva primljen na Univerzitet Humboldt u Berlinu. Nakon studija fizike 1940 studirao je elektrotehniku na Visokoj tehničkoj školi Charlottenburg u Berlinu. U to vrijeme Berlin je bio rasadnik kako naučnika tako i mjesto okupljanja poznatih pronalazača. Primjera radi, profesor Ernst Ruska je tih godina radio na razvoju elektronskog mikroskopa, za koji je kasnije nagradjen Nobelovom nagradom. Osnovna načela mnogih elektronskih uređaja, koji se danas primjenjuju u tehnici, je razvijen, ili je njihov razvoj započet, istraživanjima i radovima naučnika koji su tada djelovali u Berlinu.
Uticaj Prvog svjetskog rata i nacionalsocijalizma, koji se je tih godina etablirao, primorao je mnoge naučnike da napuste Njemačku. Tradicionalni istraživački duh, kojeg su razvili, je i dalje bio prisutan u Berlinu. U tom okruženju se, nakon završene Hajdarpaša gimnazije, obreo i mladi Enis Bas, koji je i sam, sve do odlaska u penziju 1984, održavao taj duh brojnim pronalascima na polju elektronske fizike, čime je bio primjer mladim naraštajima.
Enis Bas je 1945, nakon okončanja radnog angažmana u Berlinu, otišao u Cirih gdje započinje profesionalnu karijeru kao asistent na Federalnoj tehničkoj visokoj školi/visokoškolskoj ustanovi (ETH). Prvi rad mu je bilo istraživanje sekundarnih elektrona emitiranih iz tečnih materijala. Svoje pronalaske na ovom polju je iskoristio u televizijskom projektoru „Eidophor“ na čemu je 1949 i doktorirao. 1951 pristupa Odjelu za industrijsko istraživanje (AFIF) pri ETH, gdje rukovodi Odjelom za vakuumsku tehniku i elektronsku optiku. Šezdesetih godina dvadesetog stoljeća Enis Bas usmjerava svoje interesovanje na područje fizike površina, koja je tek bila u razvoju, načinivši pionirska istraživanja na polju svojstava emisije elektrona, udarivši temelje pomenutoj oblasti u Švicarskoj.
Pored toga što je Bas često citiran u naučnim člancima, njegovi pronalasci su našli praktičnu primjenu i u raznim oblastima. Basove LaB6 (Lantanheksaborid) katode, sačinjene od monokristala, su zbog svoje dugotrajnosti i visokih amplituda pri niskim temperaturama, te sposobnosti energetske distribucije, zahvaljujući svojstvima uske emisje elektrona, našle široku primjenu u preciznom varenju minijaturnih dijelova elektronskim zavarivačem, koji je razvijen primjenom elektrona sa visokim elektronskim sadržajem, čime je fokusiranje elektrona moglo biti svedeno na minimum. Isti uređaj je promjenom režima rada omogućavao pravljenje jako malih procjepa/rupa u različitim materijalima. Time je, recimo, omogućeno bušenje ležajeva točkića sa safirnim kristalima u industriji satova. Na isti način je Enis Bas realizirao i uređaj koji je lokaliziranjem i usmjeravanjem topljenja omogućavao izuzetno čist monokristalni rast metala kod materijala s visokom tačkom topljenja, kao što su Mo (Molibden) i W (Volfram). Također, barium-aluminatske katode, na čijem razvoju je radio, korištene su u betatronima kao elekronski injektori. Panoramix – rentgenski uređaj, kojim je omogućen prikaz svih zuba u ustima vrlo kratkim zračenjem, te akcelerator 1,5 milionskog elektronskog mikroskopa u gradu Tuluzu su Bašovi izumi.
Izumi prof.dr. Enisa Basa na polju elektronske optike su dovela do razvoja mnogih uređaja upotrebljavanih za osnove istraživačkog rada. Sve do odlaska u mirovinu (1984) prof.dr. Enis Bas je obavljao obje funkcije – šefa odjela (Vakuumistika i elektronska optika) AFIF-a i profesora-predavača na polju elektronske optike pri odjelu za fiziku ETH, gdje je vodio postdiplomske i doktorske studije. Asim Orhan Barut, koji je doktorirao 1951 na tezi istraživanja osobina elektronskih multiplikatora je jedan od njegovih najpoznatijih studenata.

Ako treba prevest cu sve, ali ja bih izdvojio posljednju recenicu:
Sasvim opravdano ga ubrajamo medju one velikane ljudske historije koji su stoljecima covjecanstvo vodili od petrolejke do svemira.
- славянин
#16535 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ocito da se nisu slozili - mislim na par univerziteta i akademskih zajednica koje biraju ko ce dobiti nagradu nakon sto zaprime kandidature od desetina drugih fakulteta i akademskih zajednica
- sve to jer je musliman bio , cafiri krstasi..
- BHCluster
#16536 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kad Izrael (IDF) moze pogoditi auto u pokretu i ubiti teroristu mogu i gagjati imedju zgrada na kraju krajeva sta ocekuju od onih koje drze pod vojnom okupacijom ipak ubili su vise civila nego teroristi zapravo ubili su vise civila nego terorista.славянин wrote:A te brojke civili/ ne civili hamas - teroristicka organizacija daje - ista ona koja montira lanser raketa izmedju zgrada punih civila..
- Kikibombona
#16537 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa ja ti ozbiljni govorim.bunk wrote:Jesi se natakario na Erdogana ..pisemo o strasnoj nepravdi koji izrael cini spram Palestine,ti to koristis za neke svoje licne obracune..
Neka Turska, Iran, Pakistan i arapska ekipa zaprijete Izraelu totalnim ratom ako ne prekinu sa otimanjem palestinske zemlje. Potencijalno mogu regrutovati desetine miliona vojnika, imaju populaciju, oruzje i pare. Pakistan ima atomske bombe.
Da to urade, garantujem da bi Izrael povukao rucnu i bio spremniji na kompromis. I Amerika bi izvrsila pritisak, ne bi ni oni zeljeli veliki rat.
Medjutimmm... Turke, Irance, Pakije i Arape to ne zanima. I sami su velike ubice, mnogi su gori od Izraelaca. Jadne Palestince izrabljuju za vlastite interese.
- salik79
#16538 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Niko njegov um ne osporava. Naprotiv. Ali, on, kao takav, je daleko "prikladniji" od onog muslimana koji se ne izdvaja tom "posebnoscu" i, u konacnici, "otpadnistvom" u vlastitoj, muslimanskoj, drzavi/domovini.Čitalac wrote:Ukratko, zato što je to, barem kada je reč o nauci, sasma sporedna stvar i nema mesta nikakvim teorijama zavere. Salam je naprosto bio jedan od najznačajnijih fizičara 20. veka, saradnik Johna Warda ("titana kvantne elektrodinamike") a nagradu je dobio za doprinos teoriji elektromagnetske interakcije. Njegova biografija nije proistekla iz bilo kakve "kuhinje" već iz blistavog uma.salik79 wrote:
Sta mislis, zasto im nije smetala njegova "verska pripadnost"?
https://www.nobelprize.org/prizes/physi ... graphical/In the same year he was awarded a scholarship to St. John’s College, Cambridge, where he took a BA (honours) with a double First in mathematics and physics in 1949. In 1950 he received the Smith’s Prize from Cambridge University for the most klix pre-doctoral contribution to physics. He also obtained a PhD in theoretical physics at Cambridge; his thesis, published in 1951, contained fundamental work in quantum electrodynamics which had already gained him an international reputation.
- bunk
#16539 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I Amerika bi izvrsila pritisakKikibombona wrote:Pa ja ti ozbiljni govorim.bunk wrote:Jesi se natakario na Erdogana ..pisemo o strasnoj nepravdi koji izrael cini spram Palestine,ti to koristis za neke svoje licne obracune..
Neka Turska, Iran, Pakistan i arapska ekipa zaprijete Izraelu totalnim ratom ako ne prekinu sa otimanjem palestinske zemlje. Potencijalno mogu regrutovati desetine miliona vojnika, imaju populaciju, oruzje i pare. Pakistan ima atomske bombe.
Da to urade, garantujem da bi Izrael povukao rucnu i bio spremniji na kompromis. I Amerika bi izvrsila pritisak, ne bi ni oni zeljeli veliki rat.
Medjutimmm... Turke, Irance, Pakije i Arape to ne zanima. I sami su velike ubice, mnogi su gori od Izraelaca. Jadne Palestince izrabljuju za vlastite interese.
Ali sa narandzom na celu ne ocekujem nista dobro za Palestinu a mi ovdje imamo srecu sto smo u interesnoj zoni NATO-a pa ce nas poklopit svidjalo se to kome ili ne..
-
asker
#16540 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nakon neuspjelih pokusaja za punopravno clanstvo u UN-u, zbog americkog veta, uradjeno je ovo.
Na jednoj strani ummet (kako salonska ekipa kaze), a na drugoj ovi dole
On Thursday, 29 November 2012, in a 138–9 vote (with 41 abstaining) General Assembly resolution 67/19 passed, upgrading Palestine to "non-member observer state" status in the United Nations. The new status equates Palestine's with that of the Holy See. The change in status was described by The Independent as "de facto recognition of the sovereign state of Palestine". Voting "no" were Canada, the Czech Republic, Israel, the Marshall Islands, the Federated States of Micronesia, Nauru, Palau, Panama and the United States of America.
Pametnom dosta
I kaze sto se ne organizuju, sto ne lobiraju
Na jednoj strani ummet (kako salonska ekipa kaze), a na drugoj ovi dole
On Thursday, 29 November 2012, in a 138–9 vote (with 41 abstaining) General Assembly resolution 67/19 passed, upgrading Palestine to "non-member observer state" status in the United Nations. The new status equates Palestine's with that of the Holy See. The change in status was described by The Independent as "de facto recognition of the sovereign state of Palestine". Voting "no" were Canada, the Czech Republic, Israel, the Marshall Islands, the Federated States of Micronesia, Nauru, Palau, Panama and the United States of America.
Pametnom dosta
I kaze sto se ne organizuju, sto ne lobiraju
- salik79
#16541 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja nikada nisam vidio niti jedan grob sa oznakom na kojoj pise "musliman". Niti sam ikada cuo za takvo sta. A vidio sam masu muslimanskih grobalja. Ta, valjda bi ga, kao nemuslimana, izmjestili sa muslimanskog groblja?! Ili, cak, ne bi ni dozvolili ukop medju muslimanima? Tako da mi je to praaaavo subheli.zarko.filip wrote:Valjda je logicnije pitanje kakva je to drzava i drzavno uredjenje kada sa groba pokojnika(drzavljanina te iste drzave)skida oznaku "musliman".salik79 wrote:Čitalac wrote:Nije tema, ali kako su spomenuti nobelovci i njihova verska pripadnost, za dobru knjigu uvek ima mesta.
Toplo preporučujem delo Cosmic Anger: Abdus Salam - The First Muslim Nobel Scientist, sjajnu priču o briljantnom fizičaru iz Pakistana kojem je 1979. dodeljena Nobelova nagrada. Na samoj ceremoniji, Salam je pročitao deo sure El-Mulk. Njegova verska pripadnost ni najmanje nije smetala Nobelovom komitetu, ali jeste njegovoj matičnoj zemlji. Salam je pripadao zajednici Ahmadija kojoj pakistanski ustav, do današnjeg dana, negira pripadnost islamu. Tako je i sa njegovog nadgrobnog spomenika, po nalogu vlasti, uklonjena reč "musliman", a sama nagrada je u radikalnim krugovima doživljena kao "uvreda za islam" jer je dodeljena "otpadniku".
Sta mislis, zasto im nije smetala njegova "verska pripadnost"?
-
tesanj
#16542 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne lupaj..Kikibombona wrote:Je li Amerika veca i jaca od Boga?bunk wrote:Kiki tvoje mete su ocite ovdje na forumu![]()
Da ameri naoruzaju Srbiju kao cioniste svirali bi kurcu svi u bliznjem i daljnjem okruzenju.
- Čitalac
#16543 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Salam je sahranjen na groblju zajednice Ahmadija, u mestu Rabwah. Prvobitni epitaf je glasio "Abdus Salam, the First Muslim Nobel Laureate...", nakon čega je uklonjeno ono "Muslim".salik79 wrote:
Ja nikada nisam vidio niti jedan grob sa oznakom na kojoj pise "musliman". Niti sam ikada cuo za takvo sta. A vidio sam masu muslimanskih grobalja. Ta, valjda bi ga, kao nemuslimana, izmjestili sa muslimanskog groblja?! Ili, cak, ne bi ni dozvolili ukop medju muslimanima? Tako da mi je to praaaavo subheli.

- jeza u ledja
#16544 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Btw, i Arafat je dobio tu nagradu za istu stvar kao i Peres.salik79 wrote:
A pogotovo ne listom na kojoj se nalaze Menachem Begin, Henry Kissinger i Shimon Peres (kao najmanje zlo od navedenih), sto samo po sebi govori o karakteru te nagrade.
Ma te Nobelove nagrade za mir su upitne. Ja ih ne bih bas gledao na istoj ravni sa ovim ostalim.
A sto se tice ostalih, tek njih 12 su bili Izraelci, a i pola od tih je rodjeno i odraslo vani. Njih ukupno 0 je rodjeno u drzavi Izrael, znaci od 48-e pa nadalje.
Velika vecina tih jevrejskih Nobelovaca su dio akademske i naucne elite rodjene, odrasle i skolovane u Evropi i SAD, uglavnom u urbanim centrima tih zemalja. A zasto od tamo? Zato sto jevreji historijski nisu mogli posjedovati zemlju u mnogim od bogatih zemalja Zapada (otud i tolika geta). Pametni evropski krscanski kraljevi, banovi, vojvode i lordovi su imali fiks ideje - , npr posto je posudjivanje novca smatrano kao zlo, njima su se prepustili takvi pogani zanati.
I normalno kad imas generacije i generacije porodica odraslih u gradovima, baveci se zanatima, ne poljoprivredom, da ces stvoriti visoko razvijen narod.
Uglavnom nema to veze sa mitovima i legendama, cista posljedica historijskih dogadjaja.
Naravno mitovi i legende o jevrejima su i dan danas zivi i zdravi, a mnogi ih i ovdje okolo kole vole spomenuti, a kad im odgovara ubacaju jevreje i Izrael u isti kos.
- salik79
#16545 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ah to, zato mi je bilo cudno odakle natpis "musliman" na necijem grobu... Sada mi je jasno. Ovo skrnavljenje nije odradila drzava, nego neki pojedinci, pretpostavljam iz vehabijskog pokreta. Uletili, pobrisali, kasnije opet restaurirano i tako...Čitalac wrote:Salam je sahranjen na groblju zajednice Ahmadija, u mestu Rabwah. Prvobitni epitaf je glasio "Abdus Salam, the First Muslim Nobel Laureate...", nakon čega je uklonjeno ono "Muslim".salik79 wrote:
Ja nikada nisam vidio niti jedan grob sa oznakom na kojoj pise "musliman". Niti sam ikada cuo za takvo sta. A vidio sam masu muslimanskih grobalja. Ta, valjda bi ga, kao nemuslimana, izmjestili sa muslimanskog groblja?! Ili, cak, ne bi ni dozvolili ukop medju muslimanima? Tako da mi je to praaaavo subheli.
- salik79
#16546 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja Jevreje i cioniste nikada ne bacam u isti kos. To rade ovi (pro)cionisti, igrajuci na kartu antisemitizma.jeza u ledja wrote:Btw, i Arafat je dobio tu nagradu za istu stvar kao i Peres.salik79 wrote:
A pogotovo ne listom na kojoj se nalaze Menachem Begin, Henry Kissinger i Shimon Peres (kao najmanje zlo od navedenih), sto samo po sebi govori o karakteru te nagrade.
Ma te Nobelove nagrade za mir su upitne. Ja ih ne bih bas gledao na istoj ravni sa ovim ostalim.
A sto se tice ostalih, tek njih 12 su bili Izraelci, a i pola od tih je rodjeno i odraslo vani. Njih ukupno 0 je rodjeno u drzavi Izrael, znaci od 48-e pa nadalje.
Velika vecina tih jevrejskih Nobelovaca su dio akademske i naucne elite rodjene, odrasle i skolovane u Evropi i SAD, uglavnom u urbanim centrima tih zemalja. A zasto od tamo? Zato sto jevreji historijski nisu mogli posjedovati zemlju u mnogim od bogatih zemalja Zapada (otud i tolika geta). Pametni evropski krscanski kraljevi, banovi, vojvode i lordovi su imali fiks ideje - , npr posto je posudjivanje novca smatrano kao zlo, njima su se prepustili takvi pogani zanati.
I normalno kad imas generacije i generacije porodica odraslih u gradovima, baveci se zanatima, ne poljoprivredom, da ces stvoriti visoko razvijen narod.
Uglavnom nema to veze sa mitovima i legendama, cista posljedica historijskih dogadjaja.
Naravno mitovi i legende o jevrejima su i dan danas zivi i zdravi, a mnogi ih i ovdje okolo kole vole spomenuti, a kad im odgovara ubacaju jevreje i Izrael u isti kos.
O. T. :

-
_Scarlett_
#16547 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne volim Izrael ali ovo Hamasovo ponasanje je krajnje debilno.
Znaju da su Izraelci desetostruci jaci a ipak svako malo ispale granate na njih.
Znaju da su Izraelci desetostruci jaci a ipak svako malo ispale granate na njih.
- commendatore
#16548 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ja kako si bistra..... otkrila si suplju rupu na svirali..... jadni ti izraelci..... kuku majko - teroriše ih onaj ogavni hamas....._Scarlett_ wrote:Ne volim Izrael ali ovo Hamasovo ponasanje je krajnje debilno.
-
Hafis
#16549 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ima i te. Nepotrebno čačkaju mečku. Ako nemaš kila za marisane, polkopi se i čekaj svoj vakat...ako ikad dođe.
- commendatore
#16550 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
u kojem si gej klubu ti clan da i ja dodjem da se posluzim malo ako si za? frcace ko u guz... pardon Gazi.... obecavam - a ti se strpi dok ja zavrsim treba mi dugo jbg....Hafis wrote:Ima i te. Nepotrebno čačkaju mečku. Ako nemaš kila za marisane, polkopi se i čekaj svoj vakat...ako ikad dođe.
Last edited by commendatore on 07/05/2019 18:43, edited 1 time in total.