PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

VjecitiStudent

#16526 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Corto Maltese wrote: Demir M., to je onaj što je nestao nakon susreta s Tajom, 13. februara 2008.?
Kakve on veze ima sa ovom temom?
Malo je glupo, kao dokaz tvrdnje da se nešto neće zaboraviti, postavljati sliku nekoga ko je poprilično zaboravljen. Ali ako te veseli da sam sebi proturječiš, ko sam ja da te ometam.
Želiš nam reći da su nakon njega proteste nastavili da vode, sa nepromijenjenom metom, stranački neopredijeljeni građani poput ovoga?
Corto Maltese wrote:Što se tiče teze da Lagumdžija blamira SDP, mislim da ona ide pod kategoriju "100 puta ponovljena laž postaje istina". Još nisam čuo da mu niko (osim Radonjčičevih trabanata) zamijera išta osim nadmenosti. Pošto ne mislim kafu pit' sa njim, mene taj dio njegove ličnosti ne opterečuje. Viče me diraju džepovi prepuni oraha kod najvećeg dijela ostatka političke scene. Zbog toga se kod glasanja orijentišem na politički program te na minuli rad. A minuli rad je vidljiv u Tuzli, Bihaću i tri Sarajevske opštine koje vode SDP načelnici. Kad taj rad uporedim sa minulim radom Stranke Dajdžića i Amidžića, ZAgraBIH, HorDeZle i inih, onda me još više zaboli da li je Zlatko sujetan, narcisoidan ili samo pretjerano iskren.
http://www.klix.ba/forum/postizborne-ko ... 70#p923470
Corto Maltese

#16527 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

VjecitiStudent wrote:
Corto Maltese wrote: Demir M., to je onaj što je nestao nakon susreta s Tajom, 13. februara 2008.?
Kakve on veze ima sa ovom temom?
Malo je glupo, kao dokaz tvrdnje da se nešto neće zaboraviti, postavljati sliku nekoga ko je poprilično zaboravljen. Ali ako te veseli da sam sebi proturječiš, ko sam ja da te ometam.
Želiš nam reći da su nakon njega proteste nastavili, sa nepromijenjenom metom, stranački neopredijeljeni građani poput ovoga?
Corto Maltese wrote:Što se tiče teze da Lagumdžija blamira SDP, mislim da ona ide pod kategoriju "100 puta ponovljena laž postaje istina". Još nisam čuo da mu niko (osim Radonjčičevih trabanata) zamijera išta osim nadmenosti. Pošto ne mislim kafu pit' sa njim, mene taj dio njegove ličnosti ne opterečuje. Viče me diraju džepovi prepuni oraha kod najvećeg dijela ostatka političke scene. Zbog toga se kod glasanja orijentišem na politički program te na minuli rad. A minuli rad je vidljiv u Tuzli, Bihaću i tri Sarajevske opštine koje vode SDP načelnici. Kad taj rad uporedim sa minulim radom Stranke Dajdžića i Amidžića, ZAgraBIH, HorDeZle i inih, onda me još više zaboli da li je Zlatko sujetan, narcisoidan ili samo pretjerano iskren.
http://www.klix.ba/forum/postizborne-ko ... 70#p923470
Pa ja sam postao klasik, vade se i citiraju moja pisanja iz davne 2006. :D
Šteta što nisam sujetan, pa da mi srce zadrhti od ovoga.
Šteta je i što ne mijenjam ime, čak ni forumsko, pa se može vidjeti šta sam pisao u neko davno doba. Pametan može skontati i ko se u međuvremenu promijenio, ja ili stranka koju sam tada hvalio. Zloban može... hajd' neka publika sama zaključi.

I da, proteste su nastavili, između ostalih, i građani koji su, u trenutku protesta, godinu i pol nakon ovog citata, već odavno bili stranački neopredjeljeni. Mada su prije toga bili toliko zabrazdili, da su, svojevremeno, čak i za Komšića glasali. Mislim, ima l' niže? Ali, neko je došao tobe prije 6-7 godina, a neko nikada. Također, neki od onih koji su nastavili proteste, su bili stranački opredijeljeni, nismo stavljali rampu, nikome nije bilo zabranjeno da učestvuje. Ako neko nije mogao da se nametne, pa sad pati zbog toga, i na forumu liječi frustracije, jebi ga. Nije svakome kroz selo pjevati.
I dalje, kakve veze citat iz oktobra 2006., ima sa temom koja se zove "PROTESTI!!! - aktuelnosti"?
Citat iz tog doba bi više pristajao podforumu Istorija. Skupa sa temom, "Šta je bila Viječnica 1951. godine?"

P.S. A možda sam radio za BPS?
Corto Maltese wrote:Sefer nije osobito elokventan, ali kako je sinoc spustio reisu Cericu treba zapisati za buduce narastaje.
http://www.klix.ba/forum/posting.php?mo ... 4&p=629730
Last edited by Corto Maltese on 12/05/2014 23:02, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#16528 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

A možda me je bio Mile lično poslao:
Corto Maltese wrote:Nekad se govorilo: 'Psi laju, a karavani prolaze'.
Da Vas podsjetim, mi i dalje nemamo ni vladu ni skupštinu, ni federalne predstavnike na državnom nivou. Al zato imamo Dodika da se sva negativna energija usmjeri na njega. O, kako je to produktivno!
I tako život zatvara krug. Kerovi i dalje laju, a karavani i vozovi nam prođoše.
http://www.klix.ba/forum/dodik-nemamo-l ... 5#p1025645
Corto Maltese wrote:Za biznis su dobre i Češka, Slovenija, Švedska, Finska...itd, ali poenta nije u tome, već poenta leži u činjenici da naš veći entitet odnedavno postaje givikt našem manjem entitetu (da pojasnim- to su oni što imaju vladu dok mi nemamo još ni skupštinu), a jedini argument sa federalne strane je: "Vidi ga što se zarumenio...dere se kad govori... papak... pjeva po sadbama..." (Da pojasnim- papak iz ove priče je onaj što je uzeo 1,3 milijarde u kešu za telekom, onaj kojem će Austrijanci graditi autoput, onaj kome sele firme iz Federacije u 100% Bošnjačkom vlasništvu te, te za kraj, ali ne i kao posljednje, onaj što je na prvoj sjednici vlade odvojio 500.000KM za obnovu Ferhadije)
http://www.klix.ba/forum/dodik-srbi-su- ... 1#p1016651
Drinski

#16529 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Koristim ovu priliku da svim prijeratnim, aktivnim i rezervnim, pripadnicima organa državne i armijske bezbjednosti kao i jedinica milicije, čestitam sutrašnji jubilej - 13.maj Dan službi bezbjednosti.
Drugovi, kod Vas se ovakvi teroristički akti ne bi mogli desiti, stoga Vam vječno hvala. :D :D :D
Corto Maltese

#16530 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

Hvala Drnski, znao sam da će se neko sjetiti. :-D

A sad nešto aktuelno, vezano i za proteste, i za sutrašnji praznik:
Službenici kriminalističke policije MUP-a TK, poslije istrage koja je trajala tri mjeseca, uhapsili su šest osoba koje su osumnjičene da su zapalili zgradu u kojoj je bila smještena Vlada TK u uličnim demonstracijama 7. februara 2014. godine.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/uhapseno ... /140512154
Last edited by Corto Maltese on 12/05/2014 23:06, edited 1 time in total.
Dr. Kuca

#16531 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Dr. Kuca »

Tako, tako. :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#16532 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Chmoljo »

Drinski wrote:Koristim ovu priliku da svim prijeratnim, aktivnim i rezervnim, pripadnicima organa državne i armijske bezbjednosti kao i jedinica milicije, čestitam sutrašnji jubilej - 13.maj Dan službi bezbjednosti.
Drugovi, kod Vas se ovakvi teroristički akti ne bi mogli desiti, stoga Vam vječno hvala. :D :D :D
:lol:

dobar :D
Alfons Kauders

#16533 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Hapsi sve milicijo! :postar:
Janjicar

#16534 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Koliko ce jos budzetlije moci izdrzati bez protesta ?
To ce tek da bude veselo :D
Drinski

#16535 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

pa nece oni lupati, mislim ako budu strajkovali, dovoljno je samo da zatvore one saltere, vrate školarce kucama, bolesnike upute u apoteke a građane koji trebaju policiju upute na Mirnesa Ajanovica...zna čova kung fu... :lol: :lol:
Alfons Kauders

#16536 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Drinski wrote:pa nece oni lupati, mislim ako budu strajkovali, dovoljno je samo da zatvore one saltere, vrate školarce kucama, bolesnike upute u apoteke a građane koji trebaju policiju upute na Mirnesa Ajanovica...zna čova kung fu... :lol: :lol:
Mirnes Li :D

Nek strajkuju i kmeche ko revolucionari, mogu i zajedno sto se mene tice. :D Zahtjevi su im ionako manje vise isti - silovanje realnog sektora i unistavanje privrede kako bi imali guzovache. :D

Al prazna sehara drugari. Neeeee daaaaamooooo vam para, neeeemaaaa vise ni jednim, ni drugim. Nema, snalazite se po strankama, ha ja. Nema hljeba bez motike. Nece biti ni onih debilnih kolektivnih ugovora vise, ni toplih obroka dovoljnih za becku, salatu, dessert i casu vina. Nema, nema i nema. Dzaba i strajkovi i paljevina, dzaba sve kad jednostavno nema vise love za klepiti.

Nadam se da ce im to konacno doci iz guzice u glavu, i jednim i drugim. Mada sumnjam. :D
Drinski

#16537 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Nego, Alf, vidi ti ovo: radnici Konjuha iz Živinica kupe Konjuh i stave u NO Konjuha Bahriju Umihanić, radnici Konjuha potom obore VLadu, izlobiraju Bahriju za premijera, a sada Vlada TK kupuje od radnika dionice Konjuha.
Zaključak: Vlada pala, da bi se dionice mogle prodati. To naravno nije prvi puta da se neka politicka kriza izazove iz "profitnih" razloga ali je ovo školski primjer koji bi se trebao predavati studentima.
The BEN10

#16538 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

Drinski wrote:Nego, Alf, vidi ti ovo: radnici Konjuha iz Živinica kupe Konjuh i stave u NO Konjuha Bahriju Umihanić, radnici Konjuha potom obore VLadu, izlobiraju Bahriju za premijera, a sada Vlada TK kupuje od radnika dionice Konjuha.
Zaključak: Vlada pala, da bi se dionice mogle prodati. To naravno nije prvi puta da se neka politicka kriza izazove iz "profitnih" razloga ali je ovo školski primjer koji bi se trebao predavati studentima.
:|
Nego, odakle info da Vlada TK kupuje dionice Konjuha?
Alfons Kauders

#16540 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

The BEN10 wrote:
Drinski wrote:Nego, Alf, vidi ti ovo: radnici Konjuha iz Živinica kupe Konjuh i stave u NO Konjuha Bahriju Umihanić, radnici Konjuha potom obore VLadu, izlobiraju Bahriju za premijera, a sada Vlada TK kupuje od radnika dionice Konjuha.
:|
Nego, odakle info da Vlada TK kupuje dionice Konjuha?
ne kupuje... dionice su prodali radnici, mislim da je najveci dionicar sad u zagrebu (nas covjek rodom)... isto vazi i za ditu... ali to se zagovara... da vlada sad fakticki ponovo kupi firme od onih koji su ih upropastili, pa da se saniraju i da se trazi strateski investitor... od cega nema nista jer se to radilo desetak godina nakon rata

jednostavno trazi se da vlada sanira sve te firme o trosku poreskih oveznika... samo za konjuh i ditu bi bilo potrebno preko 50 miliona, i to da se pokrije minus, ne da se firme u potpunosti saniraju... i te pare bi otisle vlasnicima, njihov bi dug platili i njihov bi udjel preuzeli

kad bi se mogao naci strateski partner - super, iste sekunde bi to trebalo odraditi... ali jbg nema... a neki ljudi misle da kantonalna vlada sjedi na milijardama i moze u svaku posrnulu firmu (i to privatnu) ulupati desetine miliona...

jednostavno ljudi zive u iluzijama i kontaju da drzava treba i moze skrsiti stotine miliona godisnje na takve firme, i to uz potpuno neizvjestan ishod takve intervencije
Drinski

#16541 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drinski »

Kako ne kupuju, ako je prihvaćen takav plan sanacije? Doduse, moguće je to stopirati sve do potpisa ugovora, ali je jasna vladina namjera i koraci u tom pravcu.
Alfons Kauders

#16542 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

ovo su samo planovi, razmatra se... citao sam juce to...

na papiru ne izgleda lose, ali bez strateskog partnera nema nista od te price... samo minus...

btw, prica o kupovini dionica za 1km i za 850,000km je za budale... nisu problem dionice, vec akumulirani gubitak... naravno da mozes dobiti fabriku za 850,000 kada je u minusu 34,000,000... to je cak i 849,999 maraka previse u slucaju konjuha
Istina boli

#16543 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Istina boli »

Istina boli wrote:
MissGump wrote:Kaže meni jaranica iz Ministarstva sigurnosti neki dan:
Nešto se priča po ministarstvu da su nam upitne plaće za sljedeći mjesec.
Kažem joj ja: jaranice, najbolje bi bilo da se skupite i prosvjede organizirate! Ne dajte na sebe!
Nisu ili mozda jesu mnogi od nas svijesni da je to pitanje dana.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/policija ... /140514083

Kao sto ja napisah vise puta da je pitanje dana da Policija izadje na ulice. A tko ce ona da "zavodi red" ako se dese neredi?????
Alfons Kauders

#16544 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Istina boli wrote:
Istina boli wrote:
MissGump wrote:Kaže meni jaranica iz Ministarstva sigurnosti neki dan:
Nešto se priča po ministarstvu da su nam upitne plaće za sljedeći mjesec.
Kažem joj ja: jaranice, najbolje bi bilo da se skupite i prosvjede organizirate! Ne dajte na sebe!

Kao sto ja napisah vise puta da je pitanje dana da Policija izadje na ulice. A tko ce ona da "zavodi red" ako se dese neredi?????
Beretta, Zastava, Glock, Browning, Heckler & Koch... fina raja skroz
Istina boli

#16545 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Istina boli »

Alfons Kauders wrote:
Istina boli wrote:
Istina boli wrote:

Beretta, Zastava, Glock, Browning, Heckler & Koch... fina raja skroz
I neizostavna trenerka, svilenkasta, "bubreg", tenisice... Da se razumijemo nisam zlurada imam prijatelja ili poznanika u svim i svakojakim stukturama pa i onih na budjetu i bilo cija "muka" finansijska me ne raduje, ali ..... takvi smo kakvi smo onako generalno pa neznam dali smo bolje zasluzili.
Alfons Kauders

#16546 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Istina boli wrote:
Alfons Kauders wrote: Beretta, Zastava, Glock, Browning, Heckler & Koch... fina raja skroz
I neizostavna trenerka, svilenkasta, "bubreg", tenisice... Da se razumijemo nisam zlurada imam prijatelja ili poznanika u svim i svakojakim stukturama pa i onih na budjetu i bilo cija "muka" finansijska me ne raduje, ali ..... takvi smo kakvi smo onako generalno pa neznam dali smo bolje zasluzili.
kako ko
PeppermintSA

#16547 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by PeppermintSA »

Ako ova tragedija, desetine mrtvih i odnos kompletne političke vrhuške nije povod da se svi kolektivno strijeljaju i zapale zajedno sa Poljinama, onda ne znam šta jeste...
Eniac

#16548 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

PeppermintSA wrote:Ako ova tragedija, desetine mrtvih i odnos kompletne političke vrhuške nije povod da se svi kolektivno strijeljaju i zapale zajedno sa Poljinama, onda ne znam šta jeste...
Humanitarna pomoc iz Austrije i jos nekih zemalja zaustavljena na granici jer nema neka odobrenja. Birokratska procedura se ne smje narusiti i institucije da rade svoj posao... :-x
goran16v

#16549 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Iako djeluje rogobatno to je donekle razumljivo, ne mozes otvoriti granice za nekotrolisan promet roba... Osim sto u najboljoj namjeri u drzavu mogu uci robe koje ne zadovoljavaju uslove (sastav, isteklo rokovi trajanja, roba koja se pokvarila u tranposrtu) koje mogu priciniti dalje problema, zamisli kakva je to krasna mogucnost za sverc komercijalne robe i uvoz bez placanja carina i PDV-a.
Alfons Kauders

#16550 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

goran16v wrote:Iako djeluje rogobatno to je donekle razumljivo, ne mozes otvoriti granice za nekotrolisan promet roba... Osim sto u najboljoj namjeri u drzavu mogu uci robe koje ne zadovoljavaju uslove (sastav, isteklo rokovi trajanja, roba koja se pokvarila u tranposrtu) koje mogu priciniti dalje problema, zamisli kakva je to krasna mogucnost za sverc komercijalne robe i uvoz bez placanja carina i PDV-a.
ah pusti omladinu gorane

ne sjecaju se oni kakve smo lijekove dobijali u ratu... i kako smo deverali s njima godinama poslije rata
Post Reply