Ukrajina

Post Reply
exliberal-ex

#16526 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

zavrzlama wrote:
exliberal-ex wrote:
zavrzlama wrote:
nisi skontao...zahvalni smo sto smo od zahtjeva da imamo status pokrajine u okviru srbije koja nam je ukinuta,na kraju izvukli drzavu koju je priznalo dosad 109 drzava svijeta ukljucujuci i vecinu najjacih i najbitnijih u svijetu,a sve to zbog srbijanske kalkulacije da su im rusi saveznici i braca.. :D
ah pa tako reci da si Kosovar...ja sve kontao pricam sa nekim bosnjakom, sad razumjem tvoju opsjednutost srbima I srbijom... :mrgreen:

jos da skontam sto je Alfons opsjednut hrvatima .....
:D ..zar se i tebi moze omaknut ovakav previd :D ,,zar nisi vidio da repliciram tipu koji ima tek 10 postova :D
fakat nisam znao.....do mene.. :wink:
animus

#16527 Re: Ukrajina

Post by animus »

Slika govori sve. Kad pogledas na karti koja su sve mjesta slobodna shvatis koliki je uspjeh jer su to vecinom gradovi od po 100.000 stanovnika. Sad se tek vidi koliko je bio uspjeh oslobadjanja Slavjanska, a uskoro ce se pokazati I znacaj osvajanja "brda" Savur- Mogile koji prorusi vec danima pokusavaju da vrate jer to brdo osigurava kontrolu granicnog prelaza Marynivke gdje su se nedavno I Rusi ukljucili u borbu kada su napali Ukrajinsku vojsku sa VBR-ovima I haubicama sto je I USA ob. sluzba dokumentovala. nakon odbrane ovo "brda" krajinska vojska je usla u borbu u obliznje gradove Torez I Shaktarsk cijim ovladavanjem je zapececena sudbina Donjecke oblasti. Sve se vidi na karti a moze se kontrolisati I kroz svakodnevne vijesti gdje se spominju borbe u gradovima koji su navedeni na karti kao zarista. Uglavnom kraj se blizi I djaba navijanje na ovoj temi. Realnost je nepobitna I predstavljanje pojedinaca (pametnjakovica) kao velikih poznavaoca medjunarodnih odnosa ne pomaže u skrivanju skorog kraja jednog izdajnickog pokusaja ljudi koji su uzivali sve povlastice u toj drzavi a velikom vecinom su doselili u te krajeve u zadnjih 70-ak godina. Samo da hoce ove "nase" cetnike zive pohvatati gore to bi volio vise nego da dobijem na bingu. Pošto nemam ukrajinske zastave stavit cu ovu nasu koja slucajno ima iste boje :bih: :bih:
Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#16528 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

srpski četnik opolčenik
a jes ružan ...

Image
kanaan

#16529 Re: Ukrajina

Post by kanaan »

Dokle su dosli nasi?????:-D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#16530 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

sad mi je jasna ova masovna putinofilija na forumu i nježni osjećaji koje mnogi forumaši gaje prema vladimiru

link
Kaligula I

#16531 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...opolčenci opet kontroliraju cestu između Toreza i Shaktarska koju su nedavno zauzeli ukrajinski teroristi:

DNR militia unblocked path between Thorez and Shakhtyorsk

http://ria.ru/world/20140730/1018195176.html

...Černovick oblast...miting protiv mobilizacije...ogorčeni mitingaši pretukli političara koji je došao da mobilizira stanovništvo za rat...

https://www.youtube.com/watch?v=vlMrG_JUSjs#t=136
Danguba

#16532 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

japin_mutapi wrote:sad mi je jasna ova masovna putinofilija na forumu i nježni osjećaji koje mnogi forumaši gaje prema vladimiru

link
:pisnuo: :pisnuo:
Challenger__

#16533 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote: ...Černovick oblast...miting protiv mobilizacije...ogorčeni mitingaši pretukli političara koji je došao da mobilizira stanovništvo za rat...

Razmjere nezadovoljstva građana Ukrajine ovim ratom treba i vizuelno približiti onima koji prate temu:

General War

#16534 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:
Kaligula I wrote: ...Černovick oblast...miting protiv mobilizacije...ogorčeni mitingaši pretukli političara koji je došao da mobilizira stanovništvo za rat...

Razmjere nezadovoljstva građana Ukrajine ovim ratom treba i vizuelno približiti onima koji prate temu:

:lol:
jastuk1

#16535 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

animus wrote:Slika govori sve. Kad pogledas na karti koja su sve mjesta slobodna shvatis koliki je uspjeh jer su to vecinom gradovi od po 100.000 stanovnika. Sad se tek vidi koliko je bio uspjeh oslobadjanja Slavjanska, a uskoro ce se pokazati I znacaj osvajanja "brda" Savur- Mogile koji prorusi vec danima pokusavaju da vrate jer to brdo osigurava kontrolu granicnog prelaza Marynivke gdje su se nedavno I Rusi ukljucili u borbu kada su napali Ukrajinsku vojsku sa VBR-ovima I haubicama sto je I USA ob. sluzba dokumentovala. nakon odbrane ovo "brda" krajinska vojska je usla u borbu u obliznje gradove Torez I Shaktarsk cijim ovladavanjem je zapececena sudbina Donjecke oblasti. Sve se vidi na karti a moze se kontrolisati I kroz svakodnevne vijesti gdje se spominju borbe u gradovima koji su navedeni na karti kao zarista. Uglavnom kraj se blizi I djaba navijanje na ovoj temi. Realnost je nepobitna I predstavljanje pojedinaca (pametnjakovica) kao velikih poznavaoca medjunarodnih odnosa ne pomaže u skrivanju skorog kraja jednog izdajnickog pokusaja ljudi koji su uzivali sve povlastice u toj drzavi a velikom vecinom su doselili u te krajeve u zadnjih 70-ak godina. Samo da hoce ove "nase" cetnike zive pohvatati gore to bi volio vise nego da dobijem na bingu. Pošto nemam ukrajinske zastave stavit cu ovu nasu koja slucajno ima iste boje :bih: :bih:
Prosto me sramota da zastavu države za koju sam se borio porediš sa tom zastavom koja je postala simbol nacizma. I ne nisam na strani Rusa, ali jesam na strani svakaga ko je protiv ove kriminalne hunte koja je počinila u najmanju ruku ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

S obzirom da su im lihvaro-cionisti dali rok da do početka avgusta očiste rebelse, a to nisu uspjeli, sve će biti veći pritisak da se mobilizira stanovištvo u zapadnim oblastima. To će izazvati buru nezadovoljstva. Ostaje da se vidi kako će se fašisti odnositi prema onima koji neće u rat. U svakom slučaju, iako se čini kao da su izgubili, ustvari su preživjeli, i mislim da Donbas sigurno, a Novorusija izgledno postaju realnost. Da vidimo koliko će hunta imati snage i para da drži preuzete dijelove Donbasa pod kontrolom.

Ovo sad što ću reći ide u domen pretpostavke ali definitivno mislim da je Ukr na velikoj prekretnici. Ulazimo u drugo poluvrijeme. Pošto je hunta doživjela fijasko jer nije očistila rebelse u datom roku, mislim da će sada koristiti sve jače oružje i ako je dosad bilo malo obzira prema civilima, odsad mislim da neće biti nimalo. Volio bih da griješim. Nemam ništa protiv ni da Ukrajina preživi kao normalna država, ali ovo što sada imaju je čisti nacizam. Nakon ovoga svega jedino što Ukrajina zaslužuje je raspad. Država koja granatama utjeruje svoje civile u zemlju pred kućnim pragom gubi svako i moralno i ljudsko pravo da ima kontrolu nad tim stanovništvom i tom teritorijom.
sumirprimus

#16536 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Nije to nista celi je prognoziro granice ukrajine u nivou galicije kad ne lezi vraze ispa kontra,al skroz naskroz.... :)
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#16537 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

jastuk1 wrote:
animus wrote:Slika govori sve. Kad pogledas na karti koja su sve mjesta slobodna shvatis koliki je uspjeh jer su to vecinom gradovi od po 100.000 stanovnika. Sad se tek vidi koliko je bio uspjeh oslobadjanja Slavjanska, a uskoro ce se pokazati I znacaj osvajanja "brda" Savur- Mogile koji prorusi vec danima pokusavaju da vrate jer to brdo osigurava kontrolu granicnog prelaza Marynivke gdje su se nedavno I Rusi ukljucili u borbu kada su napali Ukrajinsku vojsku sa VBR-ovima I haubicama sto je I USA ob. sluzba dokumentovala. nakon odbrane ovo "brda" krajinska vojska je usla u borbu u obliznje gradove Torez I Shaktarsk cijim ovladavanjem je zapececena sudbina Donjecke oblasti. Sve se vidi na karti a moze se kontrolisati I kroz svakodnevne vijesti gdje se spominju borbe u gradovima koji su navedeni na karti kao zarista. Uglavnom kraj se blizi I djaba navijanje na ovoj temi. Realnost je nepobitna I predstavljanje pojedinaca (pametnjakovica) kao velikih poznavaoca medjunarodnih odnosa ne pomaže u skrivanju skorog kraja jednog izdajnickog pokusaja ljudi koji su uzivali sve povlastice u toj drzavi a velikom vecinom su doselili u te krajeve u zadnjih 70-ak godina. Samo da hoce ove "nase" cetnike zive pohvatati gore to bi volio vise nego da dobijem na bingu. Pošto nemam ukrajinske zastave stavit cu ovu nasu koja slucajno ima iste boje :bih: :bih:
Prosto me sramota da zastavu države za koju sam se borio porediš sa tom zastavom koja je postala simbol nacizma. I ne nisam na strani Rusa, ali jesam na strani svakaga ko je protiv ove kriminalne hunte koja je počinila u najmanju ruku ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

S obzirom da su im lihvaro-cionisti dali rok da do početka avgusta očiste rebelse, a to nisu uspjeli, sve će biti veći pritisak da se mobilizira stanovištvo u zapadnim oblastima. To će izazvati buru nezadovoljstva. Ostaje da se vidi kako će se fašisti odnositi prema onima koji neće u rat. U svakom slučaju, iako se čini kao da su izgubili, ustvari su preživjeli, i mislim da Donbas sigurno, a Novorusija izgledno postaju realnost. Da vidimo koliko će hunta imati snage i para da drži preuzete dijelove Donbasa pod kontrolom.

Ovo sad što ću reći ide u domen pretpostavke ali definitivno mislim da je Ukr na velikoj prekretnici. Ulazimo u drugo poluvrijeme. Pošto je hunta doživjela fijasko jer nije očistila rebelse u datom roku, mislim da će sada koristiti sve jače oružje i ako je dosad bilo malo obzira prema civilima, odsad mislim da neće biti nimalo. Volio bih da griješim. Nemam ništa protiv ni da Ukrajina preživi kao normalna država, ali ovo što sada imaju je čisti nacizam. Nakon ovoga svega jedino što Ukrajina zaslužuje je raspad. Država koja granatama utjeruje svoje civile u zemlju pred kućnim pragom gubi svako i moralno i ljudsko pravo da ima kontrolu nad tim stanovništvom i tom teritorijom.
:bih:
zilog

#16538 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Challenger__ wrote:Hajde da se ne lažemo više: padobranci pojma nemaju, idemo dalje.
Kakva je danas situacija na Kopakabani?
Ima li guzve? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jastuk1

#16539 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

sumirprimus wrote:Nije to nista celi je prognoziro granice ukrajine u nivou galicije kad ne lezi vraze ispa kontra,al skroz naskroz.... :)
Ima još puno do kraja. Tek je počelo.
Challenger__

#16540 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

jastuk1 wrote:
sumirprimus wrote:Nije to nista celi je prognoziro granice ukrajine u nivou galicije kad ne lezi vraze ispa kontra,al skroz naskroz.... :)
Ima još puno do kraja. Tek je počelo.
Pusti Jastuk... Da ono može da shvati razliku između geopolitičkog maratona i trke na 100 metara, ne bi tako lupalo.

_____

Putin o sankcijama:

GAU8

#16541 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Šta je sad sa MH17???

Ne bi ni snimaka ni dokaza... s bilo koje strane. Ostaje na "usmenom predanju" ??

Svako će imati svoju verziju i dalje.
L u c i f e r

#16542 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

jastuk1 wrote:

Reče čovjek koji na drugoj temi pravda ISIS. :roll:
jastuk1

#16543 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Ne da tebi ili bilo kom drugom stvorenju treba da se pravdam, ali NE PRAVDAM IS niti smatram da ima potrebe da ih se pravda. Jasno je da su onakvi postupci za osudu.
L u c i f e r

#16544 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Pa kad su te svi popljuvali zbog pravdanja, eno citiranih postova živih... ;-)
jastuk1

#16545 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

L u c i f e r wrote:Pa kad su te svi popljuvali zbog pravdanja, eno citiranih postova živih... ;-)
Eno ih, nego šta. A kasnije su neki fino nadošli na suštinu, što sam i :thumbup: .
L u c i f e r

#16546 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Kaku ba suštinu? :D
jastuk1

#16547 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

L u c i f e r wrote:Kaku ba suštinu? :D
Ima sve tamo na temi, a očigledno, za tebe nema nikake suštine. Na ovaj off- topic dalje ne odgovaram - nemam vremena da gubim vrijeme, a i ne zaslužuješ. ;-)
L u c i f e r

#16548 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

jastuk1 wrote:
Ima sve tamo na temi, a očigledno, za tebe nema nikake suštine. Na ovaj off- topic dalje ne odgovaram - nemam vremena da gubim vrijeme, a i ne zaslužuješ. ;-)
:lol: E moj jastuče... :roll:

OT: Dole putinov autokratski imperijalizam. 8-)
detroit-mercy

#16549 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Challenger__ wrote:

Ne, ovo su ustvari oni koji traze jedno mjesto vise za voz koji polazi za Krim :mrgreen:. Eno covjek im lijepo goovori da se strpe malo, da ima mjesta za sve jer se za vikend ocekuje smjena turista :mrgreen: .
jastuk1

#16550 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

L u c i f e r wrote:
jastuk1 wrote:
:lol: E moj jastuče... :roll:

OT: Dole putinov autokratski imperijalizam. 8-)
Impliciraš da kad imperijalizam nije ili kad ne bi bio autokratski onda je relativno ok? Kao ovi neki drugi bajni imperijalizmi. Mislim. :roll:

Ih, vićeš ti šta je autokratizacija, kad ti Strelkov dođe na vlast u Rusiji. (šala, a šta ako jednog dana bude stvarnost ewwww)
Post Reply