zaštiti relej sad kad ga postaviš jebo te on - i mojne glumit Jutu Klajnšmit kroz lokveamar1994 wrote:
no sikiriki
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- commendatore
#16501 Re: Pitamo Mehanicare ?
- mad_max_ba
#16502 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pomogo bi ti brat al neam pojma kako to izgleda jbg, fktamar1994 wrote:
no sikiriki
- amar1994
#16503 Re: Pitamo Mehanicare ?
ako ga popravimcommendatore wrote:zaštiti relej sad kad ga postaviš jebo te on - i mojne glumit Jutu Klajnšmit kroz lokveamar1994 wrote:
no sikiriki
- amar1994
#16504 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma hajde , pa nije pitanje zivota i smrtimad_max_ba wrote: Pomogo bi ti brat al neam pojma kako to izgleda jbg, fkt
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#16505 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zovi ilmu jelah, kad su imali za hondu, valjda imaju i za mazgu...
- amar1994
#16506 Re: Pitamo Mehanicare ?
zvao sam njih za dihtung sto sam izgubio , kae 30KMkonektovan wrote:Zovi ilmu jelah, kad su imali za hondu, valjda imaju i za mazgu...
ja nov kupio 16,50KM
- mad_max_ba
#16507 Re: Pitamo Mehanicare ?
A ovi iz conecte???amar1994 wrote:ma hajde , pa nije pitanje zivota i smrtimad_max_ba wrote: Pomogo bi ti brat al neam pojma kako to izgleda jbg, fkt
- amar1994
#16508 Re: Pitamo Mehanicare ?
zadnja opcija , nemaju oni elektricara dobrogmad_max_ba wrote: A ovi iz conecte???
ako sve propadne , uzet cu prekidac , novu instalaciju i uradit pa nek se jebu i moduli i procesori
Last edited by amar1994 on 10/08/2018 19:24, edited 1 time in total.
-
Throttle
#16509 Re: Pitamo Mehanicare ?
Taj relej možda mogneš naći u Japan autu, obzirom da ide većinom na Japanske aute, bar ovo sto sam ja vidio
Mogu li ti u autodijelovima naručit
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#16510 Re: Pitamo Mehanicare ?
E to je istina, poskupi su...amar1994 wrote:zvao sam njih za dihtung sto sam izgubio , kae 30KMkonektovan wrote:Zovi ilmu jelah, kad su imali za hondu, valjda imaju i za mazgu...![]()
![]()
ja nov kupio 16,50KM
- amar1994
#16511 Re: Pitamo Mehanicare ?
jedva osigurace nasao kod njihThrottle wrote:Taj relej možda mogneš naći u Japan autu, obzirom da ide većinom na Japanske aute, bar ovo sto sam ja vidio
- mad_max_ba
#16512 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa natoĆi nekad i na karticuamar1994 wrote:jedva osigurace nasao kod njihThrottle wrote:Taj relej možda mogneš naći u Japan autu, obzirom da ide većinom na Japanske aute, bar ovo sto sam ja vidio
Mogu li ti u autodijelovima naručit, imaju zamjenske mozda , NAIS nema , slao sam otpadima pa cemo vidjet , ima na ebay 5$ al nece kartica nesto
- amar1994
#16513 Re: Pitamo Mehanicare ?
nije do toga , moram sutra vidjet u banKi sta je , ne da se usranom do potokamad_max_ba wrote: Pa natoĆi nekad i na karticu![]()
-
MAN-lion's coach
#16514 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moliću za jednu malu pomoć, ali odma da podcrtam bez nepotrebnih zajebancija, poput promijeni kantu i harabatiju, tuner trkač i slično.
Dakle, problem je slijedeći:
Lampica od ulja u vozilu blinka const. i to pretežno kad je hladnija vanjska temperatura. Odradi malo u leru par minuta, prestane i u neka doba u vožnji opet počne. I to se sve nekada javi, a nekada ne javi nikako, ali kad je vani baš baš vruće. Recimo u drugom stepenu prenosa kao da lampica utihne pa blago se vidi na tabli, a već u 3 i 4 opet počne jače, zujalica se nije palila.
Ulja ima unutra, na šipki na max. nema nikakvog gubitka, temperatura motora malo ispod pola na indikatoru, ne ide ni do pola osim u gradskoj vožnji, normalno upali ventilator i svoje odradi.
1.6, 55kW, benzinac, jetta 2.
Da li da krenem od jednostavne promjene davača ulja iliti "kruške", inače je Castrol ulje unutra nasuto, pa da možda zamijenim komplet ulje i filtere iako nije prešla ni 800km od promjene ulja i filtera? Možda oni kontakti na davačima da nisu slabi, ali ne vjerujem.
Ili da nije uljna pumpa otišla da mi ne zariba motor? Ili je još nešto gore otišlo?
Svakako moram otići majstoru radi drugih sitnica.
Pa eto svaki savjet bi dobro došao.

Dakle, problem je slijedeći:
Lampica od ulja u vozilu blinka const. i to pretežno kad je hladnija vanjska temperatura. Odradi malo u leru par minuta, prestane i u neka doba u vožnji opet počne. I to se sve nekada javi, a nekada ne javi nikako, ali kad je vani baš baš vruće. Recimo u drugom stepenu prenosa kao da lampica utihne pa blago se vidi na tabli, a već u 3 i 4 opet počne jače, zujalica se nije palila.
Ulja ima unutra, na šipki na max. nema nikakvog gubitka, temperatura motora malo ispod pola na indikatoru, ne ide ni do pola osim u gradskoj vožnji, normalno upali ventilator i svoje odradi.
1.6, 55kW, benzinac, jetta 2.
Da li da krenem od jednostavne promjene davača ulja iliti "kruške", inače je Castrol ulje unutra nasuto, pa da možda zamijenim komplet ulje i filtere iako nije prešla ni 800km od promjene ulja i filtera? Možda oni kontakti na davačima da nisu slabi, ali ne vjerujem.
Ili da nije uljna pumpa otišla da mi ne zariba motor? Ili je još nešto gore otišlo?
Svakako moram otići majstoru radi drugih sitnica.
Pa eto svaki savjet bi dobro došao.
-
Throttle
#16515 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kad je mati imala starog VW Pola doslo je benzina u ulje nekako (nesto je radjeno na autu-ne znam sta) i palilo je lampicu i zujalicu, nevezano za vanjsku temperaturu i temperaturu motora. Kad upali lampu stisnes kvacilo i das gasa i ugasi se lamnpica. Obisli tonu majstora dok jedan nije skuzio da je ulje problem, zamijenili ulje i filter i gas, nikad se vise nije upalila
Vecina je govorila da se zamijenu tzv kruske sto je i uradjeno al nije rijeseno time. Sljedeca dijagnoza je bila uljna pumpa da ne nabija pritisak sto je bilo nakon ulja na redu za zamjenu ako se ne rijesi al zamjenom ulja rijesen problem
P.S. Koje je ulje unutra, mozda je gusto kad je auto hladan pa ne podmazuje dobro
Vecina je govorila da se zamijenu tzv kruske sto je i uradjeno al nije rijeseno time. Sljedeca dijagnoza je bila uljna pumpa da ne nabija pritisak sto je bilo nakon ulja na redu za zamjenu ako se ne rijesi al zamjenom ulja rijesen problem
P.S. Koje je ulje unutra, mozda je gusto kad je auto hladan pa ne podmazuje dobro
-
MAN-lion's coach
#16516 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma ona kad krene da blinka ona se ne gasi. Nekad se znalo desiti, da se nikako ne javlja, pa nakon nekoliko vožnji opet počne.
Probala sam i to sa kvačilom, ali neće, čim se starta na ključu ona radi.
Ne znam tačno koje je Castrol, 15 40 je sigurno, bio je onaj veliki kanister kad se nasulo, ulje meni se čini da je malo pogusto kad nije paljen motor, znači kad ga nije temperatura ugrijala.
I ja još malkice naspem iz rezervne ture "za svaki slučaj" ne previše, reko da ne napravim još veći problem...ali džaba.
Probaću i ja onda u tom slučaju, ne žalim, promijeniti ulje, možda neko drugo da uzmem? Neki savjet šta bi bilo ok, novac mi nije od presudne uloge, samo neka valja.
Probat ću skinuti davače, pa kupiti druge, nije to neka drama, pa vidjeti šta će se dešavati.
Inače problem zbog kojeg moram majstoru su mi aksijalni jer su prolupali i čuje se zupčasti, trebalo bi španer i remen zamijeniti.
A ovo sa uljem mi se u međuvremenu javilo.
Probala sam i to sa kvačilom, ali neće, čim se starta na ključu ona radi.
Ne znam tačno koje je Castrol, 15 40 je sigurno, bio je onaj veliki kanister kad se nasulo, ulje meni se čini da je malo pogusto kad nije paljen motor, znači kad ga nije temperatura ugrijala.
I ja još malkice naspem iz rezervne ture "za svaki slučaj" ne previše, reko da ne napravim još veći problem...ali džaba.
Probaću i ja onda u tom slučaju, ne žalim, promijeniti ulje, možda neko drugo da uzmem? Neki savjet šta bi bilo ok, novac mi nije od presudne uloge, samo neka valja.
Probat ću skinuti davače, pa kupiti druge, nije to neka drama, pa vidjeti šta će se dešavati.
Inače problem zbog kojeg moram majstoru su mi aksijalni jer su prolupali i čuje se zupčasti, trebalo bi španer i remen zamijeniti.
A ovo sa uljem mi se u međuvremenu javilo.
Last edited by MAN-lion's coach on 11/08/2018 12:04, edited 1 time in total.
-
Throttle
#16517 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma sačekaj da se javi neko još, možda i nije do ulja. Samo sam naveo da može slične simptome imati ako je loše ulje.
- drug_profi
#16518 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja mislim da bi prije svega trebao promijeniti ulje. To mi se cini pregusto.
Na netu sam nasao da se preporucuje cak 5w30 za taj motor i godiste.
Nisam mehanicar, ali 15w40 mi ne izgleda odgovarajuce.
Na netu sam nasao da se preporucuje cak 5w30 za taj motor i godiste.
Nisam mehanicar, ali 15w40 mi ne izgleda odgovarajuce.
-
MAN-lion's coach
#16519 Re: Pitamo Mehanicare ?
Danas je stajala vani na vrućini, baš se ono ugrijala. Upalim, napravim par krugova oko kvarta, ništa. Bljesnulo dva-tri puta pri paljenju i ništa. Inače temperatura joj ne ide preko 80 (otprilike), da možda ne odgovara tom ulju takva temperatura?
Inače mijenjala sam termostat, nije dobro dizala temperaturu, pogotovo zimi je zezala, a inače je skoro sve preležala u garaži samo se vozala proljeće/ljeto/jesen, pa mi je i tad znala lampica brljati po tabli.
I inače da upitam, donji red lampica, za šta služi? Nemojte se smijati samo, one nikad ne rade, samo gornje.
Inače mijenjala sam termostat, nije dobro dizala temperaturu, pogotovo zimi je zezala, a inače je skoro sve preležala u garaži samo se vozala proljeće/ljeto/jesen, pa mi je i tad znala lampica brljati po tabli.
I inače da upitam, donji red lampica, za šta služi? Nemojte se smijati samo, one nikad ne rade, samo gornje.
- sheilak
#16520 Re: Pitamo Mehanicare ?
mjenjaj ulje i stavi 5 30 to ti je za pocetak najjeftiniji i najlaksi posao (r)
- basicm
#16521 Re: Pitamo Mehanicare ?
U jettu 2 5w30 da sipa?
Sta vam je ljudi.
Sta vam je ljudi.
- Bakir1
#16522 Re: Pitamo Mehanicare ?
Malo ih baca...
- drug_profi
#16523 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma da. Ludilo. Samo kazem sta nadjoh na castrol stranici.
Ali 10w40 bi bilo vjerovatno mnogo bolje.
-
made_in_sarajevo
#16524 Re: Pitamo Mehanicare ?
Danas rijesi belaj sa klimom. Ipak bila remenica radilice i to kad smo digli auto na dizalicu, rastavili sve oko nje, vidi se da se zaustavi manji dio koji prenosi sa motora, onaj veci se vrti. Sve vuklo na kompresor, 3 majstora slusali, gledali i kazu kompresor i eto, mogao sam beze na servis klime ici 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#16525 Re: Pitamo Mehanicare ?
dobro si prosao zupcasti ti je mogao preskociti...made_in_sarajevo wrote:Danas rijesi belaj sa klimom. Ipak bila remenica radilice i to kad smo digli auto na dizalicu, rastavili sve oko nje, vidi se da se zaustavi manji dio koji prenosi sa motora, onaj veci se vrti. Sve vuklo na kompresor, 3 majstora slusali, gledali i kazu kompresor i eto, mogao sam beze na servis klime ici
jedan delegat prije 2 god vozio tako iz zenice do sarajeva,skupa mu slepa bila,ja mu rekao da ne vozi...dosao kod mene u garazu i ugasio auto,zamijenim ja remenicu ,auto nece da upali ,preskocio na gasenju ...kaze sta cemo sad,reko nista zovi slepu i voz odavde,jesam ti rekao da ne vozis,jesi...zdrao..
bilans - 8 ventila pokrivljenih...