iPhone - All about
Moderator: Benq
- pajero
#16501 Re: iPhone - All about
Nije druze. Iskreno pocelo mi se desavati kad sam instalirao app Uber. Nije proslo 10-15 min i telefon poceo da ludi, deinstalirao Uber i bilo OK par dana ali sad opet. I najcudnije mi to da radi nekoliko dana savrseno a onda sat-dva pocne luditi...
-
kazo
#16502 Re: iPhone - All about
Je li se nekome desavalo na 4s da se ugasi mob sam od sebe i da nece vise da se upali? tj upali se i trazi da ga spojim na itunes da uradi update i nikad ga ne urade jer izbaci neku gresku.
Nosio sam vec u jedan servis i nisu uspjeli napraviti. Hocu li u mekline nositi, kakvi su sa cijenom popravki ?
Nosio sam vec u jedan servis i nisu uspjeli napraviti. Hocu li u mekline nositi, kakvi su sa cijenom popravki ?
- Jaha TZ
#16503 Re: iPhone - All about
napravi totalni reset
pa onda restore backup-a
a ako i to ne pomogne, napravi restore iPhone-a
pa onda restore backup-a
-
kazo
#16504 Re: iPhone - All about
Eh super, hvala ti. Ovo ce morati pomoci, samo se treba potruditi malo. Sad mi se desio novi problemJaha TZ wrote:napravi totalni reset
pa onda restore backup-a
- Jaha TZ
#16505 Re: iPhone - All about
pazi dobro ako budeš radio restore iphone-a onda s njega briše apsolutno sve pa i sam operativni sistem
a onda ubacuje posljednju verziju iOS-a koju prvo traži sa tvog kompjutera (bilo bi dobro da ga imaš memorisanog) a ako ga ne nađe tražit će na internetu, a onda ako budeš imo slabu konekciju, prenos može poooootrajat (cca 1,5 GB je iOS)
tako da budeš spreman šta te čeka
a onda ubacuje posljednju verziju iOS-a koju prvo traži sa tvog kompjutera (bilo bi dobro da ga imaš memorisanog) a ako ga ne nađe tražit će na internetu, a onda ako budeš imo slabu konekciju, prenos može poooootrajat (cca 1,5 GB je iOS)
- Kona__
#16506 Re: iPhone - All about
Ola, pukao mi displej Iphone 5, dakle pao na ivicu i ciknuo od ivice malo prema sredini, savršeno radi displej i sve ok, samo ovo ružno. Po gradu sam gledala i cijene da se promjeni "kompletan displej jer ne može drugačije" su od 100 do 130 KM. Ima li kakva jeftinija varijanta?
- zateznistub
#16507 Re: iPhone - All about
molim za pomoc, za neke mailove kad kliznem lijevo dobijem jednu grupu komandi a za neke drugu. Šta treba uraditi da sve imaju verziju sa komandom smeće?

- hakazvaka
#16508 Re: iPhone - All about
Ovako na slijepo, vjerovatno su ti neki mailovi stigli na jedan account (tipa GMail), a neki stignu na drugi account (tipa neki Exchange), pa ne mozes iste stvari raditi sa njima, jer mail servis ne podrzava mozda tu akciju
- zateznistub
#16509 Re: iPhone - All about
Upravo tako, na gmail racunu ne mogu kliznuti lijevo sa mailom da bih dobio opciju smeće, dok na outlook-u to mogu.hakazvaka wrote:Ovako na slijepo, vjerovatno su ti neki mailovi stigli na jedan account (tipa GMail), a neki stignu na drugi account (tipa neki Exchange), pa ne mozes iste stvari raditi sa njima, jer mail servis ne podrzava mozda tu akciju
Znaći, to je tako i ne moze se mijenjati?
- hakazvaka
#16510 Re: iPhone - All about
To vjerovatno mozes promjeniti negdje u opcijama, da stavis koja ti je preferirana. U principu, preferirana ti je Arhiviraj, a Outlook ti ne podrzava arhiviranje pa nudi Brisanje samo...zateznistub wrote:Upravo tako, na gmail racunu ne mogu kliznuti lijevo sa mailom da bih dobio opciju smeće, dok na outlook-u to mogu.hakazvaka wrote:Ovako na slijepo, vjerovatno su ti neki mailovi stigli na jedan account (tipa GMail), a neki stignu na drugi account (tipa neki Exchange), pa ne mozes iste stvari raditi sa njima, jer mail servis ne podrzava mozda tu akciju
Znaći, to je tako i ne moze se mijenjati?
edit:
Settings > Mail, Contacts, Calendars > Swipe Options > ...
- zateznistub
#16511 Re: iPhone - All about
To sam prvo i pokusao, li nemam mogucnosti osim bez, i stavi zastavicu...nema veze, hvala svakakohakazvaka wrote: To vjerovatno mozes promjeniti negdje u opcijama, da stavis koja ti je preferirana. U principu, preferirana ti je Arhiviraj, a Outlook ti ne podrzava arhiviranje pa nudi Brisanje samo...
edit:
- Maharadza
#16512 Re: iPhone - All about
A klix string of text can disable iPhone Messages
http://www.theverge.com/2015/5/27/86651 ... ext-string
Poruka za ultimate troll:

Apple device owners have discovered a string of text characters that, when received on an iPhone in Messages, can lock people out of the app and — reportedly in some cases — crash the phone. Users who receive the string with Messages open won't be able to go back to other conversations without crashing the app, while users who get the string on their lock screen won't be able to open the Messages app entirely.
People have already started using this forbidden string for evil, sending the code to others in a bid to block them from seeing Messages from any recipients. The effect is undone if the sender follows up with another message, but according to a legion of Twitter users, some nefarious jokesters are refusing to send replies to unlock the apps. The characters seem to have the same debilitating effect on the app whether they're sent via native Apple Messages or SMS, meaning Android or Windows Phone users can restrict access to Apple's Messages with a simple text.
In some cases, you can undo the damage yourself. If you have a Mac, and the message was sent by another Apple user via the iMessage service, simply open the offending conversation in the Messages app and send another reply — even "hi" will do. If your only Apple product is an iPhone, you can either send the person who sent the string a message using the share sheet — the box that appears after pressing the "share" button in other apps — or open Siri and ask it to "send [whoever sent it] a message."
effective.
Power
لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ
冗
- Jaha TZ
#16513 Re: iPhone - All about
poklanjam aplikaciju za PC sa kojom možete utvrditi stanje (kolko je ciklusa odradila) i kapacitet baterije
http://www.icopybot.com/blog/check-ipad ... eaking.htm
evo konkretno za moja dva iPhone-a

http://www.icopybot.com/blog/check-ipad ... eaking.htm
evo konkretno za moja dva iPhone-a

- hakazvaka
#16514 Re: iPhone - All about
isprobano, fakat skrsi messages, a ako pokusas otvoriti notifikaciju, ugasi iphoneMaharadza wrote:A klix string of text can disable iPhone Messages
Apple device owners have discovered a string of text characters that, when received on an iPhone in Messages, can lock people out of the app and — reportedly in some cases — crash the phone. Users who receive the string with Messages open won't be able to go back to other conversations without crashing the app, while users who get the string on their lock screen won't be able to open the Messages app entirely.
People have already started using this forbidden string for evil, sending the code to others in a bid to block them from seeing Messages from any recipients. The effect is undone if the sender follows up with another message, but according to a legion of Twitter users, some nefarious jokesters are refusing to send replies to unlock the apps. The characters seem to have the same debilitating effect on the app whether they're sent via native Apple Messages or SMS, meaning Android or Windows Phone users can restrict access to Apple's Messages with a simple text.
In some cases, you can undo the damage yourself. If you have a Mac, and the message was sent by another Apple user via the iMessage service, simply open the offending conversation in the Messages app and send another reply — even "hi" will do. If your only Apple product is an iPhone, you can either send the person who sent the string a message using the share sheet — the box that appears after pressing the "share" button in other apps — or open Siri and ask it to "send [whoever sent it] a message."
effective.
Power
لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ
冗![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
napokon da vidim kako bug na iOS-u izgleda kad se desi
- zateznistub
#16515 Re: iPhone - All about
Kad pokrenem ono čudo zedge sync kako li, dobijem poruku kako prvo treba "verify itunes instalation" gdje šta kako???
joj jest ovo komplikovano čudo
joj jest ovo komplikovano čudo
-
almirr_51
#16516 Re: iPhone - All about
poz omladinci
da li je moguce uraditi downgrade s ios 8.3 na 8.1.3 ili na 8.2 za koju postoji jailbreak, o iphonu 6 se radi
da li je moguce uraditi downgrade s ios 8.3 na 8.1.3 ili na 8.2 za koju postoji jailbreak, o iphonu 6 se radi
-
Saka
#16517 Re: iPhone - All about
Jesi išao na Account > Advanced i podesio Deleted folder?zateznistub wrote:To sam prvo i pokusao, li nemam mogucnosti osim bez, i stavi zastavicu...nema veze, hvala svakakohakazvaka wrote: To vjerovatno mozes promjeniti negdje u opcijama, da stavis koja ti je preferirana. U principu, preferirana ti je Arhiviraj, a Outlook ti ne podrzava arhiviranje pa nudi Brisanje samo...
edit:
Sjećam se da je i meni isto bilo ali se ne sjećam tačno kako sam podesio.
- HRossi
#16518 Re: iPhone - All about
Ne, apple vise ne potpisuje navedene verzije.almirr_51 wrote:poz omladinci
-
almirr_51
#16519 Re: iPhone - All about
je li moguce ista napraviti s tel sad?
ne mogu ga aktiviriati povezan je ID-om..a nadjoh ga prije neki dan u vozu
ne mogu ga aktiviriati povezan je ID-om..a nadjoh ga prije neki dan u vozu
-
Saka
#16520 Re: iPhone - All about
Jeste, vratiti ga vlasniku.
-
kazo
#16521 Re: iPhone - All about
Kad prikljucim iphone na usb, pojavi se conect to itunes i nece dalje nista, izbaci mi ono upozerenje USB device not recognized i nece nikako ovo da mi se pojavi http://prntscr.com/7bz87d. Kad udjem u itunes i pokusam restore, ne mogu to da oznacim. Ima li neki drugi program da mogu ovo rijesiti? najgore mi je sto nece da ga prepozna,a ne mogu ni to da rijesim. Dakle pali se samo na usb, home i power nece upaliti.Jaha TZ wrote:pazi dobro ako budeš radio restore iphone-a onda s njega briše apsolutno sve pa i sam operativni sistem
-
azdralovic
#16522 Re: iPhone - All about
jesi siguran da ti je taj kabal ispravan... takodjer probaj ga staviti u DFU pa onda raditi restore iz itunesakazo wrote:Kad prikljucim iphone na usb, pojavi se conect to itunes i nece dalje nista, izbaci mi ono upozerenje USB device not recognized i nece nikako ovo da mi se pojavi http://prntscr.com/7bz87d. Kad udjem u itunes i pokusam restore, ne mogu to da oznacim. Ima li neki drugi program da mogu ovo rijesiti? najgore mi je sto nece da ga prepozna,a ne mogu ni to da rijesim. Dakle pali se samo na usb, home i power nece upaliti.Jaha TZ wrote:pazi dobro ako budeš radio restore iphone-a onda s njega briše apsolutno sve pa i sam operativni sistem
-
kazo
#16523 Re: iPhone - All about
Isparavan je, imam dva i na oba isto bude. Ne moze uci u DFU jer se mob upali samo kad spojim na pc i tad se pojavi itunes logo, ostalo nikako ne reaguje.azdralovic wrote:jesi siguran da ti je taj kabal ispravan... takodjer probaj ga staviti u DFU pa onda raditi restore iz itunesakazo wrote:Kad prikljucim iphone na usb, pojavi se conect to itunes i nece dalje nista, izbaci mi ono upozerenje USB device not recognized i nece nikako ovo da mi se pojavi http://prntscr.com/7bz87d. Kad udjem u itunes i pokusam restore, ne mogu to da oznacim. Ima li neki drugi program da mogu ovo rijesiti? najgore mi je sto nece da ga prepozna,a ne mogu ni to da rijesim. Dakle pali se samo na usb, home i power nece upaliti.Jaha TZ wrote:pazi dobro ako budeš radio restore iphone-a onda s njega briše apsolutno sve pa i sam operativni sistem
-
zergtales
#16524 Re: iPhone - All about
Da li neko zna gdje se u Sarajevu moze jeftino napraviti unlock iphone 5s koji je zakljucan preko iCloud-a.. Da li je neko imao iskustva sa tim i isplati li se to? Nasao sam na piku jeftino iphone 5s ali je iCloud zakljucan.
hvala
hvala
- Quaresma
#16525 Re: iPhone - All about
Od danas Apple pay i u Bosni i Hercegovini, sada cemo placati Grasu preko NFC-a