Naravno da je frustrirajuca! Ne ulazim ja u to na koji nacin ce oni objediniti usluge,ja govorim o tome da mi je HS prodao opremu I uslugu koju oni sada drasticno mjenjaju. Daju nam opciju ili platite vise ili cete imati manje kanala I necete moci koristiti opremu koju smo vam prodali jer ce biti odsada sve onemoguceno/zakljucano na istoj. Nije tacno da su neki kanali koje smo imali u HS-ovoj kako sada nazivate OSNOVNOJ (jer nije bilo nikakve druge digitale) ponudi bili oduvijek u TM dodatnim paketima. Imali smo hrpu pink filmskih kanala,TM ih nije imao,Imali smo HD sportske kanale koje TM nije imao,sad cemo ih imati upola manje. Ovo sto rade nije promjena programske sheme,nego samo bezobrazno poskupljenje zato sto sada udruzeno/monopolski nastupaju.crnivrag wrote:Znam da ova promjena je vama kao korisnicima bivšeg HS-a jako frustrirajuća, ali ovo je ponuda Telemach-a kakva je inače već godinama.dadem17 wrote: DUO NET GRANDE je otprilike cjenovno ekvivalent KID 22 paketa usluga koje smo imali/mo (uz malo brzi internet). Dodje nas 47.9 KM umjesto dosadasnjih 47.3 KM. Znaci da bi imali priblizno isti “kvalitet” kanala,odnosno usluge koju smo imali prije ovog “udruzivanja” moracemo doplatiti za dodatni paket 5 KM ili 10KM? I ako smo ranije kupili od HS-a dodatni modul/receiver za pracenje istih na drugom TV-u u cijeni JEDNE pretplate na drugom TV-u,moramo za isti doplatiti jos 10 KM? Sve se svodi na to! Zele nam poskupiti dosadasnju uslugu 35-40%? A sve to upakovano lijepo u nove prihvatnljive pakete!
Dakle i ostali Telemach pretplatnici plaćaju usluge na isti način, i zbog toga se ne mogu sad prilagođavati samo vama, a ostalih 7 kompanija koje djeluju u okviru Telemach grupacije da ostanu na cjedilu.
Zbog toga su vam i dali priliku da ostanete na starim HS paketima i uslugama, i niko vas ne primorava da potpisujete nove Telemach pakete.
A što se ukidanja kanala tiče, Arene i Pinkovi više ne žele saradnju sa HS-om, otkako se pridružio Telemach-u.
A nažalost neki kanali koje ste imali u osnovnim paketima, su oduvijek bili u dodatnim paketima Telemach ponude, i opet kažem ne bi bilo fer da vi imate nešto besplatno, što ostali korisnici drugih kompanija masno plaćaju.
HS kablovska
Moderator: anex
-
dadem17
#16501 Re: HS kablovska
-
made_in_sarajevo
#16502 Re: HS kablovska
e vidis to je vec varanje korisnika i to je ono sto mene nervira sad sad kod HS sto vecinom nas prave budalama. ako je napisano na vise televizora i u paketu pise preko 150 kanala, dakle to je njihova ponuda i tako je napisano i ja sad hocu digitalnu na vise televizora i da imam preko 150 kanala na svakom. znam vrlo dobro sta pricam, ja u svom poslu ako zarez ne napisem na ponudi odma zovu i pametuju, drugim rijecima zovu da vide slucajno kao jesam li pogrijesio to jest mogu li me zajebati, a ja u zurbi preletim nesto. oni su fino,glasno,jasno napisali za 56.90KM ja dobijem digitalnu TV na vise televizora i preko 150 kanala. da su napisali analogna nije problem ali to ne pise u ovom nabrajanju sto su naveli.crnivrag wrote:Ovaj drugi Trio paket sadrži Prošireni paket kanala, ali samo za jedan TV.made_in_sarajevo wrote:uzmem ovaj drugi trio paket, u cijenu od 56,90KM ja mogu za dva tv-a dobiti digitalnu TV bez dodatnog placanja d3 kuce i ostalih cuda? ne govorim za analognu nego govorim da dobijem dva resivera ili zamjene mi HS-ov CI modul sa svojim i na drugom TV-u mi stave resiver i imam digitalne kanale i tamo i vamo, sa prosirenim paketom?
U ovaj paket nije uključena usluga D3 Kuća, pa ako želiš Prošireni paket i na drugom TV-u putem drugog resivera i posredstvom usluge D3 Kuća, onda će te to koštati dodatne 3,5 KM, pa će ti sve ukupno iznositi 60,40 KM mjesečno.
Ako na drugom TV želiš modul sa Proširenim paketom kanala, onda će to to koštati dodatnih 10 KM (za Prošireni paket), odnosno 66,90 KM na mjesečnom nivou.
http://www.hkb.ba/?page_id=4451
ja jesam corav i nosim naocale, ali ja ovdje nigdje ne vidim da pise "analogna TV". "Uz nove TRIO pakete dobivate još veći broj digitalnih TV i radio kanala, koje možete gledati gdje i kada želite.". ljudi su jasno napisali da na vise televizora imamo preko 150 digitalnih paketa.
znao sam ja vraze
-
hoggarr
#16503 Re: HS kablovska
Ko Vas spriječava da se i Vi usprotivite ponudi koja Vam se nudi ukoliko smatrate da to nije fer prema Vama kao korisniku Telemach-a. Vi ih plaćate, a ne oni Vas. Uostalom, šta tražite na temi HS-a, kada i ne koristite usluge te kompanije? Ovdje se rasprava vodi među postojećim korisnicima i otkud Vam pravo da dovodite u zabludu ostale korisnike, niste Vi HS portparol, još pritom da Vi govorite šta bi nama bilo fer. Naše je pravo da znamo šta plaćamo, mi to u ovom trenutku ne znamo, jer nam se informacije plasiraju na kapljicu.crnivrag wrote:Znam da ova promjena je vama kao korisnicima bivšeg HS-a jako frustrirajuća, ali ovo je ponuda Telemach-a kakva je inače već godinama.dadem17 wrote: DUO NET GRANDE je otprilike cjenovno ekvivalent KID 22 paketa usluga koje smo imali/mo (uz malo brzi internet). Dodje nas 47.9 KM umjesto dosadasnjih 47.3 KM. Znaci da bi imali priblizno isti “kvalitet” kanala,odnosno usluge koju smo imali prije ovog “udruzivanja” moracemo doplatiti za dodatni paket 5 KM ili 10KM? I ako smo ranije kupili od HS-a dodatni modul/receiver za pracenje istih na drugom TV-u u cijeni JEDNE pretplate na drugom TV-u,moramo za isti doplatiti jos 10 KM? Sve se svodi na to! Zele nam poskupiti dosadasnju uslugu 35-40%? A sve to upakovano lijepo u nove prihvatnljive pakete!
Dakle i ostali Telemach pretplatnici plaćaju usluge na isti način, i zbog toga se ne mogu sad prilagođavati samo vama, a ostalih 7 kompanija koje djeluju u okviru Telemach grupacije da ostanu na cjedilu.
Zbog toga su vam i dali priliku da ostanete na starim HS paketima i uslugama, i niko vas ne primorava da potpisujete nove Telemach pakete.
A što se ukidanja kanala tiče, Arene i Pinkovi više ne žele saradnju sa HS-om, otkako se pridružio Telemach-u.
A nažalost neki kanali koje ste imali u osnovnim paketima, su oduvijek bili u dodatnim paketima Telemach ponude, i opet kažem ne bi bilo fer da vi imate nešto besplatno, što ostali korisnici drugih kompanija masno plaćaju.
-
made_in_sarajevo
#16504 Re: HS kablovska
evo nisam puno ni trazio za ovo prodavanje muda pod bubrege sad od telemacha. Zakon o nedopustenom oglasavanju http://www.parlamentfbih.gov.ba/dom_nar ... avanje.pdf
ima i ovdje o oglasavanju, mrsko mi dalje traziti. ima dosta zakon o telekomunikacijama gdje pise sta provajderi smiju raditi,a sta korisnici.
kako god, nova ponuda trio i duo paketa je prodavanje muda pod bubrege. ja necu da mislim sta je pisac htio reci,kako ce kabal doci do mene i hoce li fata napraviti 3 ili 4 kafe u bifeu. ja hocu uslugu, ja sam vidio za 56KM preko 150 kanala na vise televizora u kuci i to digitalnih kanala. ja to hocu. eh hocu malo sutra to. ja cu dati 56KM, pa daj 3,5KM za D3 kuca, pa daj 10KM za kanale koje vec placas po njihovoj ponudi i onda sam prevaren blago receno,a svezali me 24 mjeseca.
http://www.mvteo.gov.ba/zakoni/zakoni/d ... gTag=bs-BAČlan 4.
(1) Obmanjujuće oglašavanje je oglašavanje koje na bilo koji način, uključujući i njegovo predstavljanje, obmanjuje ili je vjerovatno da će obmanuti lica kojima je upućeno ili do kojih dopire i za koje, zbog njegovog obmanjujućeg karaktera, postoji vjerovatnoća da će uticati na njihovo ekonomsko ponašanje, kao i ono oglašavanje koje iz navedenih razloga povređuje ili je vjerovatno da će povrijediti konkurente na tržištu.
(2) Obmanjujuće oglašavanje nije dopušteno.
Članovima 4. i 5. proklamuje se osnovni stav da obmanjujuće oglašavanje nije dopušteno, a jedan od oblika načelno nedopuštenog oglašavanja jeste i
upoređujuće oglašavanje. Obmanjujuće je, dakle, ono oglašavanje koje stvara kod ljudi zabunu, zbog čega oni donose poslovnu odluku koju inače, da te zabune nije bilo, ne bi donijeli. Na primjer, ako bi netačna obavještenja u pogledu određenog proizvoda, koje su data u oglašavanju, navela lica kojima je takvo oglašavanje upućeno da pribave taj proizvod, takvo bi oglašavanje bilo obmanjujuće. Isto tako, obmanjujućim se smatra i ono oglašavanje kojim se, zbog netačnosti, nepotpunosti ili neadekvatnosti informacija koje sadrži, povređuju tržišni konkurenti. Da bi se određeno oglašavanje moglo smatrati obmanjujućim, moraju se ispuniti dvije pretpostavke: da se njime, na bilo koji način, dovodi u zabludu ili je vjerovatno da će se dovesti u zabludu lica kojima je upućeno ili do kojih dopire, te da zbog toga ono utiče na ekonomsko ponašanje tih lica, odnosno da povređuje ili je vjerovatno da će povrijediti konkurente na tržištu. U smislu navedenog, obmanjujućim bi se smatralo oglašavanje u kojem je navedeno da proizvod ima određena svojstva, koja u stvarnosti nema. Obmanjujućim bi se isto tako smatralo ono oglašavanje koje je činjenično tačno, ali koje je nepotpuno jer ne sadrži sve potrebne informacije, kao što je to slučaj u kojem se ne navodi da određeni proizvod ima određena svojstva, odnosno sastojke. Obmanjujućim bi se isto tako smatralo ono oglašavanje kojim se navodi pogrešna cijena robe, proizvoda ili usluge, odnosno kojim se potrošači dovode na zabludu u pogledu uslova plaćanja cijene ili načina njenog izračunavanja. Konačno, obmanjujućim se smatra i ono oglašavanje kojim, u svrhu privlačenja potrošača, trgovac netačno tvrdi da je član određenih udruženja, te da je dobio određena priznanja, nagrade i slično. U ovom članu Zakona propisana su pravila
dokazivanja činjeničnih nav
ima i ovdje o oglasavanju, mrsko mi dalje traziti. ima dosta zakon o telekomunikacijama gdje pise sta provajderi smiju raditi,a sta korisnici.
kako god, nova ponuda trio i duo paketa je prodavanje muda pod bubrege. ja necu da mislim sta je pisac htio reci,kako ce kabal doci do mene i hoce li fata napraviti 3 ili 4 kafe u bifeu. ja hocu uslugu, ja sam vidio za 56KM preko 150 kanala na vise televizora u kuci i to digitalnih kanala. ja to hocu. eh hocu malo sutra to. ja cu dati 56KM, pa daj 3,5KM za D3 kuca, pa daj 10KM za kanale koje vec placas po njihovoj ponudi i onda sam prevaren blago receno,a svezali me 24 mjeseca.
- crnivrag
#16505 Re: HS kablovska
Kao što si i sam rekao o novim uslugama ne dobijate dovoljno precizne informacije, i ja ovdje jedino želim da pojasnim neke stvari koje korisnicima nisu jasne, a tiču se ponude kompanije Telemach.hoggarr wrote: Ko Vas spriječava da se i Vi usprotivite ponudi koja Vam se nudi ukoliko smatrate da to nije fer prema Vama kao korisniku Telemach-a. Vi ih plaćate, a ne oni Vas. Uostalom, šta tražite na temi HS-a, kada i ne koristite usluge te kompanije? Ovdje se rasprava vodi među postojećim korisnicima i otkud Vam pravo da dovodite u zabludu ostale korisnike, niste Vi HS portparol, još pritom da Vi govorite šta bi nama bilo fer. Naše je pravo da znamo šta plaćamo, mi to u ovom trenutku ne znamo, jer nam se informacije plasiraju na kapljicu.
Naravno ja ni u jednom trenutku nisam nikoga uvijedio ni po kojoj osnovi, niti sam sugerirao korisnicima da pređu na Telemach usluge.
Ono što ja ovdje i na temi Telemach-a radim, je ustvari detaljno objašnjenje usluga i podataka koji se nalaze na zvaničnim stranicama Telemach-a i pripojenih kompanija.
Naravno da bih ja kao i svi ostali korisnici volio da za što manje novaca imam što kvalitetniju uslugu i ponudu kanala, ali kao što vidiš ponuda je takva kakva jeste i donosi određena poskupljenja u odnosu na ponudu koju ste prije imali kao korisnici kompanija HS, HKB-NET i M&H Company.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#16506 Re: HS kablovska
Da to zaista izgleda tako kako kazes jer stvarno pise ispod ocito digitalnih kanala "na vise TV-a" i ja sam to najiskrenije mislio kada sam prvi put procitao jer nema apsolutno nikakve logike da bude nesto drugo.made_in_sarajevo wrote:e vidis to je vec varanje korisnika i to je ono sto mene nervira sad sad kod HS sto vecinom nas prave budalama. ako je napisano na vise televizora i u paketu pise preko 150 kanala, dakle to je njihova ponuda i tako je napisano i ja sad hocu digitalnu na vise televizora i da imam preko 150 kanala na svakom. znam vrlo dobro sta pricam, ja u svom poslu ako zarez ne napisem na ponudi odma zovu i pametuju, drugim rijecima zovu da vide slucajno kao jesam li pogrijesio to jest mogu li me zajebati, a ja u zurbi preletim nesto. oni su fino,glasno,jasno napisali za 56.90KM ja dobijem digitalnu TV na vise televizora i preko 150 kanala. da su napisali analogna nije problem ali to ne pise u ovom nabrajanju sto su naveli.crnivrag wrote:Ovaj drugi Trio paket sadrži Prošireni paket kanala, ali samo za jedan TV.made_in_sarajevo wrote:uzmem ovaj drugi trio paket, u cijenu od 56,90KM ja mogu za dva tv-a dobiti digitalnu TV bez dodatnog placanja d3 kuce i ostalih cuda? ne govorim za analognu nego govorim da dobijem dva resivera ili zamjene mi HS-ov CI modul sa svojim i na drugom TV-u mi stave resiver i imam digitalne kanale i tamo i vamo, sa prosirenim paketom?
U ovaj paket nije uključena usluga D3 Kuća, pa ako želiš Prošireni paket i na drugom TV-u putem drugog resivera i posredstvom usluge D3 Kuća, onda će te to koštati dodatne 3,5 KM, pa će ti sve ukupno iznositi 60,40 KM mjesečno.
Ako na drugom TV želiš modul sa Proširenim paketom kanala, onda će to to koštati dodatnih 10 KM (za Prošireni paket), odnosno 66,90 KM na mjesečnom nivou.
http://www.hkb.ba/?page_id=4451
ja jesam corav i nosim naocale, ali ja ovdje nigdje ne vidim da pise "analogna TV". "Uz nove TRIO pakete dobivate još veći broj digitalnih TV i radio kanala, koje možete gledati gdje i kada želite.". ljudi su jasno napisali da na vise televizora imamo preko 150 digitalnih paketa.
znao sam ja vrazesta oni nude ali reko eto nek se napise javno. to je varanje korisnika i prodavanje muda pod bubrege. neko je isto pisao i upravu je, koje to kanale imamo preko 150. ne mora se svaki kanal napisali ali je posteno napisati koji paketi ulaze u to. nude mi ponudu od 56KM gdje je napisano nesto,a nude mi nesto. tek kad to nesto dobijem vidim da nije onako kao sto su napisali u ponudi. prije u HS je sve jasno bilo napisano bez ubleha nekih, telecom sve jasno napise sta imas i sta nemas, samo je kod telemacha sve moze ali u stvari ne moze.
Ja cu opet ponoviti da mi nije bas i najjasnije sa telefonom jer pise da su besplatni pozivi prema svim fiksnim mrezama a na listingu za razliku od HS za te razgovore pise 0.0293 pf sto znaci da se naplacuje uspostava razgovora te se to dodaje na cijenu paketa.
- hrasno38
#16507 Re: HS kablovska
Sto se tice same ponude TM ona je jeftinija nego u Sloveniji i tu je negdje sa cijenama u Srbiji...mozda cak i malo povoljnija s tim da u Sloveniji cini mi se rade i sa mobilnom telefonijom.crnivrag wrote:Kao što si i sam rekao o novim uslugama ne dobijate dovoljno precizne informacije, i ja ovdje jedino želim da pojasnim neke stvari koje korisnicima nisu jasne, a tiču se ponude kompanije Telemach.hoggarr wrote: Ko Vas spriječava da se i Vi usprotivite ponudi koja Vam se nudi ukoliko smatrate da to nije fer prema Vama kao korisniku Telemach-a. Vi ih plaćate, a ne oni Vas. Uostalom, šta tražite na temi HS-a, kada i ne koristite usluge te kompanije? Ovdje se rasprava vodi među postojećim korisnicima i otkud Vam pravo da dovodite u zabludu ostale korisnike, niste Vi HS portparol, još pritom da Vi govorite šta bi nama bilo fer. Naše je pravo da znamo šta plaćamo, mi to u ovom trenutku ne znamo, jer nam se informacije plasiraju na kapljicu.
Naravno ja ni u jednom trenutku nisam nikoga uvijedio ni po kojoj osnovi, niti sam sugerirao korisnicima da pređu na Telemach usluge.
Ono što ja ovdje i na temi Telemach-a radim, je ustvari detaljno objašnjenje usluga i podataka koji se nalaze na zvaničnim stranicama Telemach-a i pripojenih kompanija.
Naravno da bih ja kao i svi ostali korisnici volio da za što manje novaca imam što kvalitetniju uslugu i ponudu kanala, ali kao što vidiš ponuda je takva kakva jeste i donosi određena poskupljenja u odnosu na ponudu koju ste prije imali kao korisnici kompanija HS, HKB-NET i M&H Company.
Da ti zaista korektno pokusavas da pomognes i objasnis stvari i ja ti se zahvaljujem u moje ime.
-
The Realist
#16508 Re: HS kablovska
Pa gdje njega napade? Covjek obavio vise posla, nego kompletna Telemach sluzba zajedno.....hoggarr wrote: Ko Vas spriječava da se i Vi usprotivite ponudi koja Vam se nudi ukoliko smatrate da to nije fer prema Vama kao korisniku Telemach-a. Vi ih plaćate, a ne oni Vas. Uostalom, šta tražite na temi HS-a, kada i ne koristite usluge te kompanije? Ovdje se rasprava vodi među postojećim korisnicima i otkud Vam pravo da dovodite u zabludu ostale korisnike, niste Vi HS portparol, još pritom da Vi govorite šta bi nama bilo fer. Naše je pravo da znamo šta plaćamo, mi to u ovom trenutku ne znamo, jer nam se informacije plasiraju na kapljicu.
- crnivrag
#16509 Re: HS kablovska
Izvor: Facebook stranica Telemach-a.25. februara u Malom Bosmalu, na adresi Milana Preloga bb u 11 h, svečano se otvara, novi showroom centar Telemach grupacije.
Od sada nastupamo udruženo sa kompanijama HS, HKB i M&H, kao Telemach Grupacija.
Novi showroom centar poseban je po tome što omogućava korisnicima udruženih kompanija HS, HKB i M&H izmirivanje obaveza, upoznavanje sa inovativnim i vrhunskim servisima iz domena digitalne tehnologije.
Također predstavlja mjesto gdje svi postojeći i novi korisnici, mogu dobiti informacije o novim ponudama, paketima i cijenama usluga.
IZNENAĐENJE Prvih 100 korisnika koji se pretplate na neke od Telemach usluga, dobit će dodatno i benefit u vidu 6 mjeseci besplatan HD paket kao i besplatno 3 mjeseca HBO paket.
Na svečano otvorenje naše poslovnice svi ste pozvani. Sve posjetioce čekaju zanimljive nagrade i sjajna zabava
- hrasno38
#16510 Re: HS kablovska
Jel to vazi i za nas koji smo se pretplatili u zadnjih mjesec dana:)crnivrag wrote:Izvor: Facebook stranica Telemach-a.25. februara u Malom Bosmalu, na adresi Milana Preloga bb u 11 h, svečano se otvara, novi showroom centar Telemach grupacije.
Od sada nastupamo udruženo sa kompanijama HS, HKB i M&H, kao Telemach Grupacija.
Novi showroom centar poseban je po tome što omogućava korisnicima udruženih kompanija HS, HKB i M&H izmirivanje obaveza, upoznavanje sa inovativnim i vrhunskim servisima iz domena digitalne tehnologije.
Također predstavlja mjesto gdje svi postojeći i novi korisnici, mogu dobiti informacije o novim ponudama, paketima i cijenama usluga.
IZNENAĐENJE Prvih 100 korisnika koji se pretplate na neke od Telemach usluga, dobit će dodatno i benefit u vidu 6 mjeseci besplatan HD paket kao i besplatno 3 mjeseca HBO paket.
Na svečano otvorenje naše poslovnice svi ste pozvani. Sve posjetioce čekaju zanimljive nagrade i sjajna zabava
- crnivrag
#16511 Re: HS kablovska
Veze nemam, ali sudeći po ovoj obavijesti, važi samo za one koji taj dan u toj poslovnici potpišu nove ugovore.hrasno38 wrote: Jel to vazi i za nas koji smo se pretplatili u zadnjih mjesec dana:)
- hrasno38
#16512 Re: HS kablovska
Ha vidis i to nije fer al dobro nemam vise zivaca da se ganjam.crnivrag wrote:Veze nemam, ali sudeći po ovoj obavijesti, važi samo za one koji taj dan u toj poslovnici potpišu nove ugovore.hrasno38 wrote: Jel to vazi i za nas koji smo se pretplatili u zadnjih mjesec dana:)
-
The Realist
#16513 Re: HS kablovska
Konačno sam uspio riješiti probleme sa netom, tj. bežičnim internetom (hvala Bogu na netu se mogu naći rješenja za većinu problema).
Uglavnom, ko god planira preći na pakete sa većim brzinama, tj. 80 i 120, neka samo provjeri da li mu uređaji podržavaju 5ghz.
Kod mene jedan laptop podržava, samo sam morao praviti na njemu promjene i brzina može čak doseći jako blizu deklarisane brzine (u jednom momentu 77mbps).
Drugi laptop ne podržava i njegov maksimum je oko 45mbps, mada mislim da bi trebao iči do 54mbps ako sam dobro shvatio.
Eksterna antena na PC-u podržava sve, ali iz nekog razloga ne radi kako treba, pa sam direktno spojio PC.
Uglavnom, neka se pripazi da se ne uzme paket sa bržim internetom, a isti se ne mogne koristiti (radi načina na koji puštaju brzine neta, nije moguće provjeriti kada dođu sa opremom, nego tek 2-3 dana poslije).
Uglavnom, ko god planira preći na pakete sa većim brzinama, tj. 80 i 120, neka samo provjeri da li mu uređaji podržavaju 5ghz.
Kod mene jedan laptop podržava, samo sam morao praviti na njemu promjene i brzina može čak doseći jako blizu deklarisane brzine (u jednom momentu 77mbps).
Drugi laptop ne podržava i njegov maksimum je oko 45mbps, mada mislim da bi trebao iči do 54mbps ako sam dobro shvatio.
Eksterna antena na PC-u podržava sve, ali iz nekog razloga ne radi kako treba, pa sam direktno spojio PC.
Uglavnom, neka se pripazi da se ne uzme paket sa bržim internetom, a isti se ne mogne koristiti (radi načina na koji puštaju brzine neta, nije moguće provjeriti kada dođu sa opremom, nego tek 2-3 dana poslije).
- hrasno38
#16514 Re: HS kablovska
Mislis na mreznoj kartici provjeriti wifi ili LAN.The Realist wrote:Konačno sam uspio riješiti probleme sa netom, tj. bežičnim internetom (hvala Bogu na netu se mogu naći rješenja za većinu problema).
-
The Realist
#16515 Re: HS kablovska
Wi-Fi provjeriti na uređajima koje misliš koristiti. Direktnim spojem imam svugdje skoro deklarisanu brzinu (77-78mbps).hrasno38 wrote:Mislis na mreznoj kartici provjeriti wifi ili LAN.
- blinker13
#16516 Re: HS kablovska
Obavijest za sve vas kojima su, kao meni, mijenjali HS receivere svojim D3 minićima, da pripazite da ne izgubite signal usred utakmice, kao ja.
Najprije sam nakon zamjene opreme čekao dva dana da se neka mlada smiluje i nešto tamo klikne da mi pusti signal na novi receiver. Nekoliko dana nakon toga signala opet nema i tad saznam da imaju neku politiku da od trenutka postavljanja opreme puste neki testni signal, kao da provjere da li oprema uredno radi, a to naravno niko nikad nije spomenuo. Idiotima nije palo na pamet da taj signal automatski pretvore u trajni signal ako se korisnik ne pobuni u međuvremenu, nego ti ga fino ukinu, pa opet zovi i maltretiraj ljude u Call Centru koji ti ništa ne mogu pomoći, jer nije do njih, nego do kolega iz Operative, "ali će pokušati to brzo obaviti". Glupost bez granica koja samo mene košta utakmice.
Sreća pa nam za ove stvari uvijek umanje račun za taj mjesec barem 50%...

Najprije sam nakon zamjene opreme čekao dva dana da se neka mlada smiluje i nešto tamo klikne da mi pusti signal na novi receiver. Nekoliko dana nakon toga signala opet nema i tad saznam da imaju neku politiku da od trenutka postavljanja opreme puste neki testni signal, kao da provjere da li oprema uredno radi, a to naravno niko nikad nije spomenuo. Idiotima nije palo na pamet da taj signal automatski pretvore u trajni signal ako se korisnik ne pobuni u međuvremenu, nego ti ga fino ukinu, pa opet zovi i maltretiraj ljude u Call Centru koji ti ništa ne mogu pomoći, jer nije do njih, nego do kolega iz Operative, "ali će pokušati to brzo obaviti". Glupost bez granica koja samo mene košta utakmice.
Sreća pa nam za ove stvari uvijek umanje račun za taj mjesec barem 50%...
-
hoggarr
#16517 Re: HS kablovska
Ne napadam nikoga i niko nema potrebe da se brani od mene, niti da zastupa bilo koga. Super je to, ukoliko neko dobrovoljno ili iz drugih pobuda, jer ima viška slobodnog vremena pruža tehničke savjete oko korištenja usluge, ali smatram da nije u redu da se nameće mišljenje kao "ostali Telemach pretplatnici plaćaju usluge na isti način, i zbog toga se ne mogu sad prilagođavati samo vama i kako ne bi bilo fer da vi imate nešto besplatno". KME-KME! Kao prvo mi nismo korisnici Telemach-a. Kao drugo, tržište je slobodno i neumoljivo, sve je moguće. Bitna je obostrana korist, i o tome se treba i mora razgovarati. Uvijek postoje izuzeci, negdje sam pročitao podataka da je u Sarajevu procentualno veći broj korisnika HS-a naspram Telemach pretplatnika i valjda je cilj zadržati većinu korisnika. Niko mene ne prisiljava da ostanem korisnik usluga HS-a, ali mi ne može ni zabraniti da potražim i drugog operatera.The Realist wrote:Pa gdje njega napade? Covjek obavio vise posla, nego kompletna Telemach sluzba zajedno.....hoggarr wrote: Ko Vas spriječava da se i Vi usprotivite ponudi koja Vam se nudi ukoliko smatrate da to nije fer prema Vama kao korisniku Telemach-a. Vi ih plaćate, a ne oni Vas. Uostalom, šta tražite na temi HS-a, kada i ne koristite usluge te kompanije? Ovdje se rasprava vodi među postojećim korisnicima i otkud Vam pravo da dovodite u zabludu ostale korisnike, niste Vi HS portparol, još pritom da Vi govorite šta bi nama bilo fer. Naše je pravo da znamo šta plaćamo, mi to u ovom trenutku ne znamo, jer nam se informacije plasiraju na kapljicu.
Jutros sam postavio pitanje predstavniku HS-a na forumu da mi da informaciju kada počinje prelazak i preostalih korisnika na novu mrežu, a o tome je pisano na web stranici da će biti u drugoj polovini februara. Ostao sam uskraćen za odgovor. Nepunih sedam dana nas dijeli do kraja februara, a još nema nikakvih naznaka da ćemo biti i uključeni u novu mrežu do kraja zadanog roka. Naime, plaćam polovično-nakaradnu programsku shemu, niti sam ovamo, niti sam tamo, ne znam koju uslugu koristim, jer ne znam šta moj paket usluga podrazumijeva, a vjerovatno sam zakinut, dovoljno je da uporedim programske sheme za područja na kojima nije, i na kojima jeste pušten novi signal i konstatujem da nemam veliki broj kanala. Svi mi koji još uvijek nismo prešli na novu programsku shemu smo uskraćeni i za akciju korištenja proširenog paketa do 01.08.2016, u pravilu trebalo bi da svi podjednako imamo iste uslove korištenja pogodnosti unutar jedne kompanije, međutim svi koji su prešli početkom februara uživaće šest mjeseci, a mi koji tek treba da budemo pušteni u novu mrežu ostaje nam još pet mjeseci akcije.
Čak sam htio potpisati i novi Ugovor, ali me uporno odbijaju! Razmišljam o obrnutoj psihologiji, možda ako prestanem tražiti potpisivanje novog Ugovora, da će me sami pozvati i ponuditi mi Ugovor. Čuda su moguća!!!
- crnivrag
#16518 Re: HS kablovska
Ok shvaćam kad negdje nisam poželjan, i prihvatam tuđa mišljenja i kritike.
Ovo je moj zadnji post na ovoj temi, s tim da mi se ostali korisnici mogu slobodno javiti na PP kad god budu imali neko pitanje ili nedoumicu vezanu za Telemach usluge.
Nadalje ću odgovarati na Telemach temi, dok i tamo ne vidim da idem na teret ostalim korisnicima foruma.
Hvala svima ostalima na podršci, i drago mi je ako sam nekome nekada uspio pomoći oko neke nedoumice i problema.
Ovo je moj zadnji post na ovoj temi, s tim da mi se ostali korisnici mogu slobodno javiti na PP kad god budu imali neko pitanje ili nedoumicu vezanu za Telemach usluge.
Nadalje ću odgovarati na Telemach temi, dok i tamo ne vidim da idem na teret ostalim korisnicima foruma.
Hvala svima ostalima na podršci, i drago mi je ako sam nekome nekada uspio pomoći oko neke nedoumice i problema.
-
kakaljin
#16519 Re: HS kablovska
Poštovani predstavniče hs-a,
Kada možemo očekivati novi signal jer je evo prošlo preko sedam dana od vaše informacije da treba signal da bude pušten. Jer će doći kraj mjeseca a mi ne znamo šta plaćamo po cjenovniku.
I sta mjenja pretplatu digitalne tv od HS-A. Da li je to prošireni paket i još nešto dodatno za 3,50 KM? Molim odgovor sa DA ILI NE.
Kada možemo očekivati novi signal jer je evo prošlo preko sedam dana od vaše informacije da treba signal da bude pušten. Jer će doći kraj mjeseca a mi ne znamo šta plaćamo po cjenovniku.
I sta mjenja pretplatu digitalne tv od HS-A. Da li je to prošireni paket i još nešto dodatno za 3,50 KM? Molim odgovor sa DA ILI NE.
- winnie
#16520 Re: HS kablovska
Ova tema je zrela za zatvoriti jer više nema ništa novo da se kaže.
1. Telemach je poklopio HS i postavio svoju tv šemu koja je lošija od rahmetli HS šeme.
2. Ukoliko želite staru šemu potrebno je da doplatite cca 10KM i možda bude blizu onoga što ste imali prije
3. na 1 i 2 HS nemaju nikakav komentar i mudro (tj. hinjski) šute ili spamaju sa irelevntnim i nepotrebnim podacima
Ukratko, vrlo zanimljiv materijal iz ugla obligacionog prava i zaštite potrošača.
U nekoj uređenoj državi.
1. Telemach je poklopio HS i postavio svoju tv šemu koja je lošija od rahmetli HS šeme.
2. Ukoliko želite staru šemu potrebno je da doplatite cca 10KM i možda bude blizu onoga što ste imali prije
3. na 1 i 2 HS nemaju nikakav komentar i mudro (tj. hinjski) šute ili spamaju sa irelevntnim i nepotrebnim podacima
Ukratko, vrlo zanimljiv materijal iz ugla obligacionog prava i zaštite potrošača.
U nekoj uređenoj državi.
-
AdrianMole
#16521 Re: HS kablovska
Kod mene jutros otvoreni i svi kanali iz HD paketa.Obični KID paket na novoj shemi.Nisam sam se još ugovorom vezao za bilo što.Ne znam koliko će trajati,no sve je bolje i bolje
P.S.@winnie Meni je npr.Telemach shema bolja od HS,a prije desetak stranica foruma objasnio sam i zašto.
http://forum.klix.ba/hs-kablovska-p1223 ... #p12236641
Telemach jeste skuplji,ali ne u svim slučajevima.Ja sam HS plaćao KID 14 i telefoniju,a u prosjeku su mi računi bili oko 57-58 KM.Sada bih se prijavio na Trio Grande Family koji je u redovnoj cijeni 56,9 KM ,tako da je to u potpunosti isti cjenovni rang,no dobio bih znatno više.
P.S.@winnie Meni je npr.Telemach shema bolja od HS,a prije desetak stranica foruma objasnio sam i zašto.
http://forum.klix.ba/hs-kablovska-p1223 ... #p12236641
Telemach jeste skuplji,ali ne u svim slučajevima.Ja sam HS plaćao KID 14 i telefoniju,a u prosjeku su mi računi bili oko 57-58 KM.Sada bih se prijavio na Trio Grande Family koji je u redovnoj cijeni 56,9 KM ,tako da je to u potpunosti isti cjenovni rang,no dobio bih znatno više.
- MH i HS kablovska
#16522 Re: HS kablovska
Ukoliko se ne odlučite za ponudu korištenja naših naprednijih usluga, Vaše trenutno aktivne usluge bit ćete u mogućnosti koristiti i dalje, u skladu s postojećim pretplatničkim ugovorima.amaretto wrote:Imam HS internet standard 15KM i analognu kablovsku 13,90KM. Meni nista bolje ne treba (osim sto je izbacen History Channel) pa ako moze odgovor hoce li se ovdje ista mjenjati po pitanju usluge i cijena.
Hvala unaprijed,
-
dadem17
#16523 Re: HS kablovska
Da je drzava uredjena,ne bi se oni ni mogli ovako "udruzivati"winnie wrote:Ova tema je zrela za zatvoriti jer više nema ništa novo da se kaže.
U nekoj uređenoj državi.
Ĉlan 13. (Zabranjene koncentracije) Zabranjene su koncentracije privrednih subjekata koje kao rezultat imaju značajno narušavanje efikasne tržišne konkurencije, na cijelom tržištu Bosne i Hercegovine ili na njenom značajnijem dijelu, a posebno kojima se stvara novi ili jača postojeći dominantni položaj.
ovo je iz zakona o konkurenciji
- cpu_fan
#16524 Re: HS kablovska
MIslite u skladu sa fiktivnim ugovorima ?MH i HS kablovska wrote:Ukoliko se ne odlučite za ponudu korištenja naših naprednijih usluga, Vaše trenutno aktivne usluge bit ćete u mogućnosti koristiti i dalje, u skladu s postojećim pretplatničkim ugovorima.amaretto wrote:Imam HS internet standard 15KM i analognu kablovsku 13,90KM. Meni nista bolje ne treba (osim sto je izbacen History Channel) pa ako moze odgovor hoce li se ovdje ista mjenjati po pitanju usluge i cijena.
Hvala unaprijed,
- MH i HS kablovska
#16525 Re: HS kablovska
Zdravo kakaljin,kakaljin wrote:Poštovani predstavniče hs-a,
signal u novim naseljima će se pustiti 2.3., a detalje i spisak ulica, ćemo objaviti naknadno, kako ovdje tako i na našoj web stranici.
Podsjećamo puštanje signala će ići postepeno po svim preostalim dijelovima grada, kako smo to i do sada činili, kako bi se pružila maksimalna podrška korisnicima na tim segmentima.