SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
yoyo13
#16501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja mislim da bi jedna kafa sve vase nesuglasice rijesila

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#16502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sa kondenzovanim mlijekom 
- Sodom1
#16503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam procitao dva puta i nisam skontao , ipak mislim da si se prosuo ko onaj lik,u slucaju Memic,kad je analizirao one slikesupercali wrote:Ajde procitaj ponovo sta sam napisao al polako mozda i skontasvješalica wrote:supercali wrote:
Uzmimo primjer da je otac jedne od djevojaka advokat I zapadne ga da brani sefica
On bi morao njega braniti pa.makar bila situacija da je ubio.njegovu kcer
Samo naravno to se nece nikd desiti al takva je duznost![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
itd itdKo ne može biti branitelj
(1) Branitelj ne može biti oštećeni, bračni odnosno vanbračni drug oštećenog ili Tužitelja, niti njihov
srodnik po krvi u pravoj liniji do bilo kog stepena, u pobočnoj liniji do četvrtog stepena ili po tazbini
do drugog stepena.
(2) Branitelj koji je pozvan kao svjedok, ne može biti branitelj u tom predmetu.
(3) Branitelj ne može biti osoba koja je u istom predmetu postupala kao sudija ili Tužitelj.
ima toga još ali neeeeee
ima ovdje stručnjaka iz laktaša
Samo ti nes da priznas
- karanana
#16504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i ja dvaput procitah i smijesno mi sto respo rece.
- pecpec
#16505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja jednom procitah i svatih sta je htjeo da kaze.Zajeban je to posao i moras na sve bit spreman ,svidjalo ti si ili ne.Dok se ne dokaze krivica i najveci ubica je nevin.Ti ga moras braniti jer ti je to posao.
- karanana
#16506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
cak iako je branjeni ubica tvog djeteta?pecpec wrote:Ja jednom procitah i svatih sta je htjeo da kaze.Zajeban je to posao i moras na sve bit spreman ,svidjalo ti si ili ne.Dok se ne dokaze krivica i najveci ubica je nevin.Ti ga moras braniti jer ti je to posao.
- pecpec
#16507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa fino je rekao da se to ne moze nikad desiti ali je takav posao.I onda ovaj njemu dokazuje da je to nemoguce a lik sam rekao da se to ne moze desiti.karanana wrote:cak iako je branjeni ubica tvog djeteta?pecpec wrote:Ja jednom procitah i svatih sta je htjeo da kaze.Zajeban je to posao i moras na sve bit spreman ,svidjalo ti si ili ne.Dok se ne dokaze krivica i najveci ubica je nevin.Ti ga moras braniti jer ti je to posao.
- karanana
#16508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa ako se ne moze desiti sto je uopste to uzimao za primjer i rekao da bi advokat morao braniti ubicu svoga djeteta.
sigurno je napisano zbunjujuce.
sigurno je napisano zbunjujuce.
- pecpec
#16509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ocigledno da je htjeo reci kako je to jeben posao kolko se god cinilo nekom da nije i da sam advokat mora radit stvari koje mozda licno ne zeli ali jebiga mora.Raja kod nas ne shvata da je to posao bez obzira sto brani najveceg ubicu npr.
- vješalica
#16510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
što bi čitala pročitaj ti ko ne može po zkp-u biti branitelj,sudija,tužilac tj. u kojim situacijamasupercali wrote: Ajde procitaj ponovo sta sam napisao al polako mozda i skontas
pa lupetaj u svom stručnom stilu dalje
dogovoreno?
- vješalica
#16511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ljudi hipotetički u svom stilu izmišljaju iako je zakon jasno pdcrtao ko ne može biti braniteljkaranana wrote:cak iako je branjeni ubica tvog djeteta?pecpec wrote:Ja jednom procitah i svatih sta je htjeo da kaze.Zajeban je to posao i moras na sve bit spreman ,svidjalo ti si ili ne.Dok se ne dokaze krivica i najveci ubica je nevin.Ti ga moras braniti jer ti je to posao.
ali oni ne znaju zakon
zato nekakve hipotetičke priče lupaju koje nigjde na svijetu nisu osnovane niti se o stvarima takvim uopće raspravlja
- vješalica
#16512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa ti i ne znaš kako se advokat dodjeljuje i kako to fercera pa misliš da je moranjepecpec wrote:Ocigledno da je htjeo reci kako je to jeben posao kolko se god cinilo nekom da nije i da sam advokat mora radit stvari koje mozda licno ne zeli ali jebiga mora.Raja kod nas ne shvata da je to posao bez obzira sto brani najveceg ubicu npr.
hahahah
još jedna bravura na forumu
odjavi se kod pružatelja usluge
zdravo
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#16513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
S ovim si se provalio pravo.supercali wrote: Uzmimo primjer da je otac jedne od djevojaka advokat I zapadne ga da brani sefica
On bi morao njega braniti pa.makar bila situacija da je ubio.njegovu kcer
Samo naravno to se nece nikd desiti al takva je duznost
Ja bih obrisao acc.
-
BadBoy
#16514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pored ovakvog vještaka, ovako nestručnih nalaza i mišljenja, vi se hvatate advokata i njegovog morala i etike?
Vještaci (svih struka) su najveća boljka našeg pravosuđa i to će vam potvrditi svako ko je barem dva puta otišao na jedno ročište.
Vještaci (svih struka) su najveća boljka našeg pravosuđa i to će vam potvrditi svako ko je barem dva puta otišao na jedno ročište.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#16515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da, veoma je neozbiljno davanje dva potpuno različita nalaza i to pravdati time što je prvi put uzeo činjenice koje su drugi rekli, a drugi put one s lica mjesta. Cirkus.
- pecpec
#16516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dzaba pametujes i nesto pokusavas ali ne ide ti jer se samo provaljujes.Ovde ja ne iznosim svoje misljenje po pitanju ovoga nego vam crtam sta je supercali htjeo da kaze, posto se ocigledno pravite englezi pa ga ne kontate.vješalica wrote:pa ti i ne znaš kako se advokat dodjeljuje i kako to fercera pa misliš da je moranjepecpec wrote:Ocigledno da je htjeo reci kako je to jeben posao kolko se god cinilo nekom da nije i da sam advokat mora radit stvari koje mozda licno ne zeli ali jebiga mora.Raja kod nas ne shvata da je to posao bez obzira sto brani najveceg ubicu npr.
hahahah
zdravo
Prijatno.
- fidoremilienko
#16517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa sta ga branis? Obojica ste se prosuli ko grah. Sad se pokupite i crta.
- pecpec
#16518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Branim ga jer mi se moze.Crtu kuci podvalici sinak i razvlacifidoremilienko wrote:Pa sta ga branis? Obojica ste se prosuli ko grah. Sad se pokupite i crta.
- Thorgerson
#16519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Niko ni ne govori da ce se izvuci. Naravno da ga nece pustiti. Fazon je sto nece dobiti maksimalnu kaznu sigurno. Dobice mozda 5 godina.mnjonja wrote:Ne vjerujem da će se tek tako moći izvući.
Ubio je dvije djevojke.
Pa haos bi u gradu nastao da ga puste.
S druge strane, ne razumijem osuđivanje advokata.
Advokat odbrane, naravno da će pokušati sve da ga izvuče, to mu je posao.
I komentarisanje koliko li je para dobio, šta je tu čudno, plaćen za posao koji radi.
Sada ce godina od kako je Sefic uhapsen u Srbiji. Dakle, on je godinu zatvora vec odradio. Jos cetiri, pustice ga prije vremena na uslovnu, mlad, bla bla ...i eto njega opet za volanom 2021. godine.
Ja samo ne mogu da vjerujem da vjestak u jednom nalazu govori da su pjesakinje isle prema muzeju, u drugom da su isle u suprotnom pravcu, prema americkoj ambasadi. Zatim se pati i ne moze da dokaze da je ovaj vozio 100km/h. Cuj odbrana mu odgovara mozda je vozio 50 i to je to. Ostane na tome...
Ja nisam nikakav strucnjak...ali jbmu zar je fkt danas u 21 vijeku na osnovu udubljenja u automobilu, stete nastale udarom, te obdukcijom tijela, polozaja tijela gdje je odbaceno, utvrditi da li je auto isao 100km ili 50km/h kako kaze odbrana... ne znam..to mi nekako izgleda kao fizika iz 7-og osnovne.
- vješalica
#16520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jedan nalaz je dao na osnovu tuđih priča
a drugi je dao na osnovu svg ličnog zapažnja
zato ovakvi ko ševal sjebavaju društvo
al nek se on eksponirao
a drugi je dao na osnovu svg ličnog zapažnja
zato ovakvi ko ševal sjebavaju društvo
al nek se on eksponirao
- vješalica
#16521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
šta ti imaš nekome crtati tuđe provaljotine?pecpec wrote:Dzaba pametujes i nesto pokusavas ali ne ide ti jer se samo provaljujes.Ovde ja ne iznosim svoje misljenje po pitanju ovoga nego vam crtam sta je supercali htjeo da kaze, posto se ocigledno pravite englezi pa ga ne kontate.vješalica wrote:pa ti i ne znaš kako se advokat dodjeljuje i kako to fercera pa misliš da je moranjepecpec wrote:Ocigledno da je htjeo reci kako je to jeben posao kolko se god cinilo nekom da nije i da sam advokat mora radit stvari koje mozda licno ne zeli ali jebiga mora.Raja kod nas ne shvata da je to posao bez obzira sto brani najveceg ubicu npr.
hahahah
zdravo
Prijatno.
da se i ti bolje provališ?
pa hajde kad imaš vremena
-
yoyo13
#16522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Al vas vjesalica istrese naizvrat
sto ti je dobar advokat

-
mnjonja
#16523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kolika je, zakonski, maksimalna kazna za ovakvo nešto?
- pecpec
#16524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne da se ja bolje provalim nego ti i slicni tebi.Ako se jedan provalio ne moraju ostali za njim.vješalica wrote:pecpec wrote: šta ti imaš nekome crtati tuđe provaljotine?
da se i ti bolje provališ?
pa hajde kad imaš vremena
- supercali
#16525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bravo to je upravo poentapecpec wrote:Ocigledno da je htjeo reci kako je to jeben posao kolko se god cinilo nekom da nije i da sam advokat mora radit stvari koje mozda licno ne zeli ali jebiga mora.Raja kod nas ne shvata da je to posao bez obzira sto brani najveceg ubicu npr.
ti kao advokat bez obzira i ako se kosi sa tvojim nacelima shvatanjima ili bilo cim ti moras to uraditi kao da branis majku terezu jer je takav posao