Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
muxa wrote: ↑20/12/2020 11:08
Ja sam se lakše odlučio kad sam auto kupovao
Jos sam u dilemi hoće li 65 inča biti veliko. Jest veći dio ugaone nasuprot tv na udaljenosti od cca 3 m al je najbliže mjesto sjedenja na udaljenosti manjoj od 2 m (1.8 m).
Da li je to preblizu za 65 inča?
Ovdje nema dileme,sto vece to bolje...
Slobodno kupi TV od 65 inca ako ti to finansije dozvoljavaju,neces zazaliti jer ce ti i ta dijagonala nakon par dana ocne adaptacije postati normala bez obzira sa koje udaljenosti ga gledao.
Pored moga TV-ea od 65 inca se nalazi sto sa racunarom sa kojeg trenutno pisem i naravno gledam TV i sasvim mi normalno izgleda bez obzira na udaljenost od jedan metar i gledanja iskosa.
Samo kad gledam filmove sjednem na trosjed koji je udaljen oko tri metra od TV uredjaja.
Jos sam u dilemi hoće li 65 inča biti veliko. Jest veći dio ugaone nasuprot tv na udaljenosti od cca 3 m al je najbliže mjesto sjedenja na udaljenosti manjoj od 2 m (1.8 m).
Što se tiće velićine je tako. Zavisi kakve sadržaje ćeš uglavnog gledat, jer velićina uvijek nije plus:) Ako se gledaju uglavnom 4k sadržaji onda se danas uzimaju veće diagonale, ali za mješovite sadržaje je nekad bolje uzet nešto malo manji televizor.. Tako, da ako nećeš gledat uglavnom 4k sadržaje ti ja svakako preporućujem za takvu udaljenost koji televizor velićine 55.58˝.
Slobodno uzmi, lahko se covjek navikne na tu velicinu, poslje nekog vremena postat ce ti mali haha
Istina. Uzeo od 70 inci. Na pocetku mi bilo skoro pa neprijatno koliko je ogromno djelovao. Nakon tri mjeseca pomislim da ni 80 inci ne bi bilo preveliko Razmisljam da mi sledeca investicija, kada ovom tv-u dodje vrijeme za zamjenu, bude neki kvalitetan projektor. Valjda do tad padnu cijene 4k projektorima..
I, btw., ima li kakva tema za projektore na forumu?
Pa uzmi Sony jer je uglavnom u svim aspektima slike bolji:) Lg ionako nije u konkurenciji drugih poznatih proizvođaća što se tiće kvalitet slike.. Što se tiće Lg televizora jedino OLED.
bower wrote: ↑20/12/2020 11:35
Pa uzmi Sony jer je uglavnom u svim aspektima slike bolji:) Lg ionako nije u konkurenciji drugih poznatih proizvođaća što se tiće kvalitet slike.. Što se tiće Lg televizora jedino OLED.
hmmm ova nanocell serija ima bolje recenzije nego sony
kakvi su ovi Philips 8545 vidim recenzije iskaču svuda i ima dobre karakteristike, cijena, hardware, software!
Neznam gdje si ti gledao te recenzije, a mogu ti iz prve ruke kazat, da Lg zaostaje.. A što se tiće Philipsa je svakako best buy što se tiće modela 8505/8545:)
kakvi su ovi Philips 8545 vidim recenzije iskaču svuda i ima dobre karakteristike, cijena, hardware, software!
Pa i ovdje Philips recenzije iskacu cesto ali se niko ne obazire i svi kupuju samo Samsung ili Sony TV uredjaje i to im se i preporucuje kako na ovom,tako i na svim domacim i stranim forumima jer dobrim i renomiranim markama nije potreban agresivni marketing jer dobar glas se daleko cuje.
Elem,meni izgleda da ti i nisi nesto zainteresovan za preporuke vec onako okolo pa dodje do Philipsa...
Taj model im je odličan. Sigurno nećeš pogriješiti.
Pa i ovdje Philips recenzije iskacu cesto ali se niko ne obazire i svi kupuju samo Samsung ili Sony TV uredjaje i to im se i preporucuje kako na ovom,tako i na svim domacim i stranim forumima jer dobrim i renomiranim markama nije potreban agresivni marketing jer dobar glas se daleko cuje.
Elem,meni izgleda da ti i nisi nesto zainteresovan za preporuke vec onako okolo pa dodje do Philipsa...
Dosao da trazi TV a nahvali Philips posteno i sa uzvicnikom na kraju. Pa sta onda pita ako je Philips toliko dobar, neka njega odmah uzme i neka zavrsi posao.
Dosao da trazi TV a nahvali Philips posteno i sa uzvicnikom na kraju. Pa sta onda pita ako je Philips toliko dobar, neka njega odmah uzme i neka zavrsi posao.
A što nebi kupio. Konkretno šta nevalja u odnosu na druge osim trolanja vas 5 na forumu.Zdravo
A što nebi kupio. Konkretno šta nevalja u odnosu na druge osim trolanja vas 5 na forumu.Zdravo
Pa neka kupi, ko mu brani? A kanite se vi Philips-asi nekome govoriti da trola, nema vecih trolova i botova od vas. Vi ste spremni otvarati i po 5-6 profila samo da bi reklamirali Philips.
Ja na ovom forumu pomazem ljudima u izboru televizora vec 4 godine i preporucujem televizore bez obzira na brend a vjerovao ili ne nekada sam preporucivao i Philips dok mi se nisu poceli javljati pojedini ljudi i mene napadati jer su imali problema sa Philips televizorom.
Bez obzira na sve ja i dalje stojim iza toga da Philips nije toliko los brend ali je cinjenica da je jedan od losijih i da se za isti novac koliko kosta neki Philips TV uvijek moze uzeti bolji TV nekog drugog brenda.
Last edited by CooK on 20/12/2020 13:16, edited 1 time in total.
Dakle ako nece koristi ili mu ne treba HDR(ovaj Philips podrzava i Dolby Vision i HDR10+ ali ima samo 400 nita sto znaci da nije dovoljno svjetao da bi mogao pravilno prikazati HDR sadrzaj),ako ne treba HDMI 2.1,igrati nece a i sport gledati nece jer nema 120HZ panel i VRR ovaj Philips je sjajan izbor..
Dakle ako nece koristi ili mu ne treba HDR(ovaj Philips podrzava i Dolby Vision i HDR10+ ali ima samo 400 nita sto znaci da nije dovoljno svjetao da bi mogao pravilno prikazati HDR sadrzaj),ako ne treba HDMI 2.1,igrati nece a i sport gledati nece jer nema 120HZ panel i VRR ovaj Philips je sjajan izbor..
Ako mu sve to treba onda neka doda jos hiljadu KM i svi brendovi (uključujući naravno i Philips) ce mu ponuditi ono o čemu ti pričaš
Preporucujem svima kojima nisu bas najjasniji pojmovi kao sto su HDR,HDR10,HDR10+,Dolby Vision,HD,SDR ili SD da procitaju ovo dolje detaljno objasnjenje tih pojmova.
Recimo HDR nije isto sto i HD (High Definition) i SDR nije isto kao SD (Standard Definition) itd...
Jedna od glavnih odluka koju treba donijeti prilikom kupovine televizora,posebno LCD televizora,temelji se na HDR-u.
Pa,sta je HDR,kako cete ga koristiti i treba li vam na TV-u:
Ovdje nema dileme,sto vece to bolje...
Slobodno kupi TV od 65 inca ako ti to finansije dozvoljavaju,neces zazaliti jer ce ti i ta dijagonala nakon par dana ocne adaptacije postati normala bez obzira sa koje udaljenosti ga gledao.
Pored moga TV-ea od 65 inca se nalazi sto sa racunarom sa kojeg trenutno pisem i naravno gledam TV i sasvim mi normalno izgleda bez obzira na udaljenost od jedan metar i gledanja iskosa.
Samo kad gledam filmove sjednem na trosjed koji je udaljen oko tri metra od TV uredjaja.
Budžet je cca 2.000 pa je dilema dal 65 srednje klase ili neki bolji od 55 inča. Sve kontam da je 2 metra preblizu za 65 a 3 metra predaleko za 55
Budžet je cca 2.000 pa je dilema dal 65 srednje klase ili neki bolji od 55 inča. Sve kontam da je 2 metra preblizu za 65 a 3 metra predaleko za 55
Niti je 55 inca premalo za 3 metra niti je 65 inca preveliko za 2 metra.
Da sam na tvome mjestu isao bih na manji a kvalitetniji TV ili se protegni jos malo za koju stoju i kupi pristojan TV od 65 inca jer je to dugorocna investicija.
Ne kupujes TV svaki dan,ha ja....
Ma nije se problem protegnuti stoju-dvije al sta kupiti. Bio sam ured presjekao i kupio 65xh900 al sam od par korisnika pročitao da jako reflektuje u dobro osvjetljenjim prostorijama. Idealno za moje potrebe bi bio LG Nano91 al on je u veličini od 65 dobro iznad budžeta. Pošto puno gledam sport a dnevni je dobro osvjetljen idealna kombinacija bi bio IPS sa 120hz.
Niti je 55 inca premalo za 3 metra niti je 65 inca preveliko za 2 metra.
Da sam na tvome mjestu isao bih na manji a kvalitetniji TV ili se protegni jos malo za koju stoju i kupi pristojan TV od 65 inca jer je to dugorocna investicija.
Ne kupujes TV svaki dan,ha ja....
S ovim se apsolutno slazem. Kad je ogranicen budzet a udaljenost do 3 metra mislim da je uvijek pametnije uzeti dobar TV od 55" nego neki ispodprosjecan od 65". Ako je udaljenost veca onda je obrnuta situacija i na npr 4-5 metara udaljenosti bolje je uzeti neki ispodprosjecan TV od 65" ili 75" nego kvalitetan od 55".
muxa wrote: ↑20/12/2020 16:35
Ma nije se problem protegnuti stoju-dvije al sta kupiti. Bio sam ured presjekao i kupio 65xh900 al sam od par korisnika pročitao da jako reflektuje u dobro osvjetljenjim prostorijama. Idealno za moje potrebe bi bio LG Nano91 al on je u veličini od 65 dobro iznad budžeta. Pošto puno gledam sport a dnevni je dobro osvjetljen idealna kombinacija bi bio IPS sa 120hz.
Potrazi onda Sonijevu 65XF8500 ili 65XG8500 seriju, ona je IPS sa 120Hz.