BHRT - javni servis, državna radio-televizija
Moderator: anex
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1651 Re: BHT
Za one koji kazu da je izdajnik svatko ko kritizira DRZAVNU TV, jer pobogu ona je DRZAVNA: Da li se ta tv kuca ponasa kao drzavna i po cemu? Kosarkasku reprezentaciju u Skopju smo gledali preko linka, olimpijadu gledam preko BBC, zahvaljujuci forumasima, na BH servisu najvise vidim brazilske plesacice, a na Laktaskoj TV srbovanje devedesetih. Dzumhura nismo gledali. Gledamo snimak snimka utakmica kojima vec znamo rezultat. I agencija za informatiku ili kako se vec zove gdje su politicari uposlili svoju djecu je drzavna, pa jel to znaci da je trebamo bezuvjetno podrzavati? RTVBIH mora, koliko god to bolno bilo, otpustiti visak zaposlenih, a evidentno je da postoje, jer ne znam kako i u cemu provedu osam sati radnog vremena dnevno, preci na budzet insistiranjem za tu politicku odluku, financijski ojacati da vise nikad ne bude u prilici da PTPC tretira kao ravnopravnog partnera u kupovini prava bilo cega, a svoje gledatelje prepustati internetskom prostranstvu da gledaju DRZAVNU reprezentaciju.
-
ivan-tz
#1652 Re: BHT
Ma ova televizija je jadna da jadnija ne moze biti. Bukvalno minimum 5 zadnjih godina koliko se sjecam, a vrlo moguce i mnogo duze pustaju jedan te isti muzicki program od otprilike 30 minuta koji se zove retrovizor valjda. I znam vec napamet raspored pjesama i ono sto ce ici jedno iza drugog na celu sa onim miguel angel munozom, scorpionsima i td. Znaci ne mogu da vjerujem da godinama nisu mogli barem "skinuti" 10 pjesama koje ce upopuniti 30 minuta i tako da naprave makar 10 razlicitih "emisija" u kojima ce se slusati nesto drugo. Znaci bukvalno godinama pustaju isti spoj tih desetak pjesama kad god trebaju da popune shemu. Pa to nema nigdje na citavom svijetu. Mislim da su samo jednom jedne godine promijenili kada je bilo pred euroviziju i ubacili kao pregled pjesama koje ce biti i od narednog puta opet svaka emisija tokom citave godine ista. Pa da nije zalosno bilo bi presmijesno. Nemam ja nista protiv tih pjesama cak mi se nekoliko njih i dopada da se razumijemo ali brate mozes vrtiti u krug nekoliko razlicitih playlista a ne da vrtis jednu te istu dozivotno.
- daky585
-
kakavdanakneiskustvu
-
kreker
#1655 Re: BHT
Hvala vam na još jednoj lijepoj noći uz tenis i pobjedu Dzumhura. Mamu vam jebem a hoćete pretplatu
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1656 Re: BHT
Prava na US Open ima Eurosport. Ne postoji ni promil sanse da je to bilo ko emitovao osim njih. Jedino da se krade signal. Kradja je kaznjivo djelo.kreker wrote:Hvala vam na još jednoj lijepoj noći uz tenis i pobjedu Dzumhura. Mamu vam jebem a hoćete pretplatu
-
DonieBrasco
#1657 Re: BHT
Najavljen je test digitalnog signala u septembru, daj Boze da ova drzava u bilo cemu napreduje.
- It_is_a_Leclerc
#1658 Re: BHT
Al mene stvarno fascinira to kako mali Perica zamišlja prenošenje ekskulzivnih sportskih sadržaja. Pa nije to Alajbegova slama, pa da uzima ko šta želi, kome se šta dopada. To su višemilionski ugovori, prava dogovorena u narednih 10 godina, a Bošnjo misli da je to naći stream na netu i pustiti ga u program.mali_milojica wrote:Prava na US Open ima Eurosport. Ne postoji ni promil sanse da je to bilo ko emitovao osim njih. Jedino da se krade signal. Kradja je kaznjivo djelo.kreker wrote:Hvala vam na još jednoj lijepoj noći uz tenis i pobjedu Dzumhura. Mamu vam jebem a hoćete pretplatu
-
dezurni_ucenik
#1659 Re: BHT
Nakon digitalizacije, sta ce biti sa kablovskim kanalima, mislim na osnovni paket koji ne ide preko risivera?
- bdzs
#1660 Re: BHT
Bit će isto kao što je sad, digitalni signal pretvoren u analogni signal.dezurni_ucenik wrote:Nakon digitalizacije, sta ce biti sa kablovskim kanalima, mislim na osnovni paket koji ne ide preko risivera?
-
dezurni_ucenik
#1661 Re: BHT
bdzs wrote:Bit će isto kao što je sad, digitalni signal pretvoren u analogni signal.dezurni_ucenik wrote:Nakon digitalizacije, sta ce biti sa kablovskim kanalima, mislim na osnovni paket koji ne ide preko risivera?
zar moze bez risivera analogni preci u digitalni signal?
-
recto-verso
#1662 Re: BHT
dezurni_ucenik wrote:Nakon digitalizacije, sta ce biti sa kablovskim kanalima, mislim na osnovni paket koji ne ide preko risivera?
platit ce digitalnu dividendu
osim toga i svako ko zeli 4 G mora na kasu kod bhrt-a i rtrs-a
- crnivrag
#1663 Re: BHT
Još niko na svijetu nije smislio način da emitira digitalni signal kroz analognu mrežu kablovskih operatera.dezurni_ucenik wrote: zar moze bez risivera analogni preci u digitalni signal?
Kablovski operateri nude digitalne kanale (putem druge tehnologije - DVB-C), dok se zemaljska digitalna televizija pušta putem tehnologije DVB-T/DVB-T2.
- bdzs
#1664 Re: BHT
Kako gledaš eurosport, history, discovery, NG i gomilu drugih u osnovnom paketu. Svi se preuzimaju sa satelita u digitalnom obliku i konvertuju u analogni signal za koji ti ne treba nikakav resiver nego obični analogni tuner. Istu stvar će raditi sa FTV ili BHT samo će raditi konverziju digitalnog zemaljskog signala u analogni signal prilagođen korisniku kablovskog analognog paketa. Taj kablovski signal će biti puno lošiji od digitalnog zemaljskog signala, ali ipak će biti puno bolji od ovog cirkusa što sada gledamo u prahistorijskom formatu od 4:3.dezurni_ucenik wrote:bdzs wrote:Bit će isto kao što je sad, digitalni signal pretvoren u analogni signal.dezurni_ucenik wrote:Nakon digitalizacije, sta ce biti sa kablovskim kanalima, mislim na osnovni paket koji ne ide preko risivera?
zar moze bez risivera analogni preci u digitalni signal?
-
recto-verso
-
StupskaBitanga
#1666 Re: BHT
Ovo mirise na koncept novog dana n1
Šteta sto nisu nastavili bh magazin jer je imao dobru ideju a vjerovatno je zapelo u realizaciji
Šteta sto nisu nastavili bh magazin jer je imao dobru ideju a vjerovatno je zapelo u realizaciji
-
dassa
#1667 Re: BHT
Ide BH magazin od ponedjeljka 19.09.StupskaBitanga wrote:Ovo mirise na koncept novog dana n1
-
recto-verso
#1669 Re: BHT
A prije tog koncepta te televizije bilo je mali milion takvih koncepata.StupskaBitanga wrote:Ovo mirise na koncept novog dana n1
-
StupskaBitanga
#1670 Re: BHT
Svejedno moram to vidjeti jer je to zaokret kakve je jutarnje programe BHT samostalno i sa FTV pravio
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1671 Re: BHT
Ako ce biti kao zadnji koji je vodila ona Ivana Vidmar i sl njoj,neka i ne pocinju sa njim.
-
pianist
#1672 Re: BHT
Drago mi je sto se i kod njih nesto radi.
Inace, naletio sam na Youtube na neke stare spice za dnevnike tadasnje TVSA i BHT.
Kad ove vidim, cini mi se da je tih godina sve bilo originalnije nego danas, sto se tih spica i muzike tice.
Volio bih da malo vizuelno ojacaju, jest da love nema, ali bi valjalo.
Inace, naletio sam na Youtube na neke stare spice za dnevnike tadasnje TVSA i BHT.
Kad ove vidim, cini mi se da je tih godina sve bilo originalnije nego danas, sto se tih spica i muzike tice.
Volio bih da malo vizuelno ojacaju, jest da love nema, ali bi valjalo.
-
recto-verso
#1674 Re: BHT
E pa ovaj BHT1 opet nista ne prenosi. Sram ih bilo 
-
Srebrni
#1675 Re: BHT
Kao državna televizija i javni emiter od njih se očekuje da ispituju SVE obaveze da prenose dogadjaje od javnog značaja i interesovanja. Nije valjda da treba poslati pismenu zahvalnicu svaki put kad nešto uzmu da prenose? :/recto-verso wrote:E pa ovaj BHT1 opet nista ne prenosi. Sram ih bilo