Novogradnja u Sarajevu?
- Alhemicarkaa
#1651 Re: Novogradnja u Sarajevu?
I ja sam čula da su tu stanovi pukli vrlo brzo i to ne od agencije ili nekog desetog, već od ljudi koji su htjeli kupiti stan. Oni veći su odmah otišli.
-
rizibizi
#1652 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Izvinjavam se na off-u al moram, puklo ovdje, puklo ondje, rasprodato sve i prije nego su se temelji izlili, a ovamo ide standardna prica nema se, od toplog obroka se zivi, kokuzluk, besparica. Joj sto ne mogu ublehaske i kora na rende. Ne odnosi se ni na koga nego generalno osvrt na stanje trzista nekretninama u Sarajevu.
-
duboka_misao
#1653 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Elem otisli u agenciju da rezervisemo stan covjek izvadio projekat i obiljezeno sta je vec rezervisano,posto nije bilo stanova vece kvadrature uzeli smo dva manja i spojili, idemo u petak da potpisemo predugovor, naravno da jos uvijek vazi da ako neko odustane da uzmemo veci stan sto su nam i rekli javiti, jah i da kazem da pricam o malti ans drive.
- P308
#1654 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Evo neki ciko privatno prodaje:una_bo wrote:
ti su stanovi svi rasprodati, jučer smo pričali sa čovjekom koji je kum tom što je radio zgradu. Ali nam je rekao da će se graditi još jedna pored? ili tu negdje u blizini. i da su te stanove kod Bristola većinom pokupovali Turci.
http://www.pik.ba/artikal/7108423/proda ... s2-butmir/
Imaju jos dva na PIK-u koliko vidjeh ali su veci od ovog.
- una_bo
#1655 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ja itekako dobro znam postaviti pitanje/a i vrlo dobro znam kakvim se trikovima služe agencije. Logično je da će reći da su prodati stanovi na osunčanoj strani, da bi ti uvalili onaj s malo svjetla ili one stanove za koje znaju da se teže prodaju. Naravno da ću otići do agencije i do And Drive-a čim budem u Sarajevu, dobila sam odgovore na pitanja koja su me zanimala, zahvaljujem.
- una_bo
#1656 Re: Novogradnja u Sarajevu?
P308 wrote:Evo neki ciko privatno prodaje:una_bo wrote:
ti su stanovi svi rasprodati, jučer smo pričali sa čovjekom koji je kum tom što je radio zgradu. Ali nam je rekao da će se graditi još jedna pored? ili tu negdje u blizini. i da su te stanove kod Bristola većinom pokupovali Turci.
http://www.pik.ba/artikal/7108423/proda ... s2-butmir/
Imaju jos dva na PIK-u koliko vidjeh ali su veci od ovog.
ovdje više ne znaš ko pije a ko plaća
-
milojicabrzi
#1657 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Odavno ja tvrdim da je velika ubleha prica kako je besparica, kako raja nema para, upravo po ovim parametrima...rizibizi wrote:Izvinjavam se na off-u al moram, puklo ovdje, puklo ondje, rasprodato sve i prije nego su se temelji izlili, a ovamo ide standardna prica nema se, od toplog obroka se zivi, kokuzluk, besparica. Joj sto ne mogu ublehaske i kora na rende. Ne odnosi se ni na koga nego generalno osvrt na stanje trzista nekretninama u Sarajevu.
Novih auta na cesti kol'ko hoces, Tibra i ostali investitori, sta izgrade, jos u izgradnji prodaju, butici puni, trebe napucane
- johntra
#1658 Re: Novogradnja u Sarajevu?
jah, samo je pitanje kako se ti stanovi uzimaju...sumnjam da ih svi keširaju...
- TheHound
#1659 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kakva BiH i keširanje za stan, 99% ih je na kredit. Ne vjerujem ni da Švabe kupuju stanove po Njemačkoj tako što keširaju nego i oni fino dignu kredit pa otplaćuju.johntra wrote:jah, samo je pitanje kako se ti stanovi uzimaju...sumnjam da ih svi keširaju...
Kod nas keširaju samo ovi koji žive vani kao sto je ova una_bo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1660 Re: Novogradnja u Sarajevu?
jel ovo znači da će ondje pored elektroprivrede biti tri zgrade
cool
- Država
#1661 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Da, bit će tri zgrade i jedna od druge će biti veće za po jedan sprat. Imat će super stakla na sebi. Još da zgrada Elektroprivrede promijeni svoja stakla (zeleno, teget i narandžasto), i sve će biti za desetku...
- P308
#1662 Re: Novogradnja u Sarajevu?
- Čudna sorta
#1663 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja kad sam se raspitivala za jedan stan i za etažiranje zbog hipotekarnog kredita rekoše mi da sam prva koja pita za to, što me iznenadilo, jer već dosta stanova je bilo prodato ili rezervisano (bar su tako oni rekli), i da niko do sad nije spominjao podizanje kredita, kao svi do tad imali iskeširati. Zgrada se već uveliko radila, stanovi se kao prodaju, i ja prva koja bi podigla kredit.TheHound wrote:Kakva BiH i keširanje za stan, 99% ih je na kredit. Ne vjerujem ni da Švabe kupuju stanove po Njemačkoj tako što keširaju nego i oni fino dignu kredit pa otplaćuju.johntra wrote:jah, samo je pitanje kako se ti stanovi uzimaju...sumnjam da ih svi keširaju...
- TheHound
#1664 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ili se ovi iz Ans drive prave ludi pa namjerno lažu vezano za to da je sve rasprodano i to bez kredita ili smo finansijski onda jači od Švedske. Ako se u 2013.godini prodalo 50 stanova za 2400KM po kvadratu i to sve kešom plaćeno ne znam ko onda kuka kako smo siromašna zemljaČudna sorta wrote:Ja kad sam se raspitivala za jedan stan i za etažiranje zbog hipotekarnog kredita rekoše mi da sam prva koja pita za to, što me iznenadilo, jer već dosta stanova je bilo prodato ili rezervisano (bar su tako oni rekli), i da niko do sad nije spominjao podizanje kredita, kao svi do tad imali iskeširati. Zgrada se već uveliko radila, stanovi se kao prodaju, i ja prva koja bi podigla kredit.TheHound wrote:Kakva BiH i keširanje za stan, 99% ih je na kredit. Ne vjerujem ni da Švabe kupuju stanove po Njemačkoj tako što keširaju nego i oni fino dignu kredit pa otplaćuju.johntra wrote:jah, samo je pitanje kako se ti stanovi uzimaju...sumnjam da ih svi keširaju...
Tapatalk 4
- Hajvan
#1665 Re: Novogradnja u Sarajevu?
- "kako će se otvarati prozori na 'kosim' spratovma?!?"
- gdje i kako če žene sterati veš?!?
- P308
#1666 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Je li ti ovo ozbiljno?Hajvan wrote:- "kako će se otvarati prozori na 'kosim' spratovma?!?"
- Hajvan
#1667 Re: Novogradnja u Sarajevu?
eto nama "Last edited by 549;"(SSC) da sve fino pojasni.P308 wrote:Je li ti ovo ozbiljno?Hajvan wrote:- "kako će se otvarati prozori na 'kosim' spratovma?!?"
- Čudna sorta
#1668 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nije ovo bilo za Maltu, već za onu zgradu Unipromet u Džemala Bijedića, ono novo naselje Miljacka...TheHound wrote:Ili se ovi iz Ans drive prave ludi pa namjerno lažu vezano za to da je sve rasprodano i to bez kredita ili smo finansijski onda jači od Švedske. Ako se u 2013.godini prodalo 50 stanova za 2400KM po kvadratu i to sve kešom plaćeno ne znam ko onda kuka kako smo siromašna zemlja
Tapatalk 4
- johntra
#1669 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Je li ko išao dole na Dobrinju u Ahaeti da gleda stanove...vidim da se i dole polako sve prodaje i još se vrše rezervacije...meni se zgrada sviđa, ali nisam još solventan (čitaj, čekam uslove za kredit) do februara ili marta sljedeće godine, pa me zanima je li ko dole kupio nešto ili bar gledao kako to izgleda...kontam i ja da budem đoner, pa da izvršim rezervaciju ´nako... 
-
StupskaBitanga
#1670 Re: Novogradnja u Sarajevu?
stani čekaj jel govoriš da je prodato stanova u bivšoj upravnoj zgradi ili o soliterima koji će se tek graditiČudna sorta wrote:Nije ovo bilo za Maltu, već za onu zgradu Unipromet u Džemala Bijedića, ono novo naselje Miljacka...TheHound wrote:Ili se ovi iz Ans drive prave ludi pa namjerno lažu vezano za to da je sve rasprodano i to bez kredita ili smo finansijski onda jači od Švedske. Ako se u 2013.godini prodalo 50 stanova za 2400KM po kvadratu i to sve kešom plaćeno ne znam ko onda kuka kako smo siromašna zemlja
Tapatalk 4
- Čudna sorta
#1671 Re: Novogradnja u Sarajevu?
U onoj jedinoj što je do sada urađena, što su rekli da je k'o zatvor.StupskaBitanga wrote:stani čekaj jel govoriš da je prodato stanova u bivšoj upravnoj zgradi ili o soliterima koji će se tek graditiČudna sorta wrote:Nije ovo bilo za Maltu, već za onu zgradu Unipromet u Džemala Bijedića, ono novo naselje Miljacka...TheHound wrote:Ili se ovi iz Ans drive prave ludi pa namjerno lažu vezano za to da je sve rasprodano i to bez kredita ili smo finansijski onda jači od Švedske. Ako se u 2013.godini prodalo 50 stanova za 2400KM po kvadratu i to sve kešom plaćeno ne znam ko onda kuka kako smo siromašna zemlja
Tapatalk 4
-
StupskaBitanga
#1672 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Aha
Planiraju tu puno zgrada zato i pitam
Planiraju tu puno zgrada zato i pitam
-
pop_corn
#1673 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Hvala ti puno na detaljnom opisu!!dabarizmabra wrote:Dakle, ovako.pop_corn wrote:Iiiiii gdje su buduće komšije iz Tibre?Niko ništa ne piše.
Stanovi su tehnicki dosta dobri, ako bude nekih nedostataka, trazite da vam se otklone, dosta su susretljivi u tome.
Ne znam kada useljavate, ali spremite se da ce vam prva zima biti gadna, dok se zidovi ne ugriju, pa je najbolje da uselite krajem zime (mart npr.), kada hladnoca popusti, grijanje ce moci postici, a ugrijat cete stan i za narednu zimu.
Izolacija zvucna i toplotna su jako dobre (kad zatvoris vrata i prozore, nista ne cujes sta se vani desava, a kad se stan ugrije, ne ohladi se u naredna 2-3 sata.
Problem je sa parkingom, kojeg realno nema, tako da ako hocete da imate gdje ostaviti auto, rentajte garazu, da ne bi gubili zivce.
Ima nekoliko "problematicnih" kafica, svasta se tu skuplja, pa bi vam bilo dobro da niste bas u okolnim stanovima, radi vaseg mira.
Komsiluk solidan, uglavnom zaposleni ljudi, porodice sa djecom i pokoji starac / starica, kojima su djeca kupili stancic da ih se kotarisu
Ima dosta ljudi koji rade u institucijama BiH (vidjat ces dosta njih u uniformama Granicne policije, Uprave za indirektno oporezivanje, SIPA itd.) a ima i mutnih likova, narocito vlasnici kafica a i pojedini stanari.
Vecina ljudi se ne poznaje, svi gledaju svoja posla, sto je u neku ruku dobro. Kad doselite, pronadjite sebi slicnu porodicu, s kojima se mozete druziti, piti kafu itd. ima dosta OK ljudi.
Ključ bi trebali dobiti za NG, ne žuri nam se, tako da smo planirali laganini preseljavati a zvanično preseliti, baš tako kako predlažeš, u martu.
Još nešto, je li neko procijeno koji parking je kritičniji, ovaj na Stupu ili onaj u Nedžaričima?
Ako su identični (po br. parking mjesta) onda ni parking nije tooooliko strašan.... u Nedžaričima, ili imam debelu sreću ili imaju više parking prostora, godinama kako idem nikad nisam tražila parking duže od 1 min.
- Svicko
#1674 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Vidi, tu je to negdje.
Ja sam bio podstanar u Nedžarićima Tibra, i regularno sam parkirao nema šta, što kažeš nekad napravim krug dva kad se kasno vratim u neka doba, ali je to bila pravo rijetkost dole na Nedžarićima.
A ovdje na Stupu je ja mislim još lakše, posebno recimo meni lično jer mi balkon gleda tamo one dvije male zgradice i ako ništa sa te strane na onom makadamu preko puta kafića se može parkirati. A vazda ima mjesta i u centralnom dijelu, osim ako ne dođeš kući baš u neka doba kada su svi parkirali...
Ali sve u svemu, možeš funkcionisati bez iznajmljenog mjesta sasvim OK. Barem je sada tako, ovako kad bi zastalno ostalo ja nikada nebih ni kupovao garažno mjesto.
Ja sam bio podstanar u Nedžarićima Tibra, i regularno sam parkirao nema šta, što kažeš nekad napravim krug dva kad se kasno vratim u neka doba, ali je to bila pravo rijetkost dole na Nedžarićima.
A ovdje na Stupu je ja mislim još lakše, posebno recimo meni lično jer mi balkon gleda tamo one dvije male zgradice i ako ništa sa te strane na onom makadamu preko puta kafića se može parkirati. A vazda ima mjesta i u centralnom dijelu, osim ako ne dođeš kući baš u neka doba kada su svi parkirali...
Ali sve u svemu, možeš funkcionisati bez iznajmljenog mjesta sasvim OK. Barem je sada tako, ovako kad bi zastalno ostalo ja nikada nebih ni kupovao garažno mjesto.
-
anonimus03
#1675 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tibrasi, sutra je sastanak u MZ Stup 2 u 19:30. Sastanku ce prisustvovati nacelnik opcine, pa bi bilo dobro da se pojavimo u sto vecem broju. Tema je skola i prilaz zgradama, odnosno tramvajska stanica, ali prioritet je skola.
Opcina je od Tibre dobila preko 3,5 mil. maraka za ovu mjesnu zajednicu + 750.00KM od neke organizacije ''Slivovi rijeke Save'' (ili tako nesto). Znaci para se ima. Dejan je rekao financirati kompletnu izgradnju skole. Teren je poznat i u vlasnistvu je opcine. Tibra je pred prosle izbore dobila i nacrte skole i krenulo se sa planiranjem. Medjutim, izbori su prosli, sve je palo u vodu. Sutra imamo sansu da ovo proguramo, te da uskoro dobijemo skolu jer budzet opcine jos nije usvojen, a i izbori su u septembru. Nacelnik je u globalu za skolu, ali imamo nekih klosarcica na celu MZ koji su protiv Tibre, pa oni malo koce sve (iako je, realno, i njima potrebna skola).
Uglavnom, dodjite sutra, svima nam je u interesu.
p.s. Ako ne znate gdje je MZ, javite mi se na pp.
Opcina je od Tibre dobila preko 3,5 mil. maraka za ovu mjesnu zajednicu + 750.00KM od neke organizacije ''Slivovi rijeke Save'' (ili tako nesto). Znaci para se ima. Dejan je rekao financirati kompletnu izgradnju skole. Teren je poznat i u vlasnistvu je opcine. Tibra je pred prosle izbore dobila i nacrte skole i krenulo se sa planiranjem. Medjutim, izbori su prosli, sve je palo u vodu. Sutra imamo sansu da ovo proguramo, te da uskoro dobijemo skolu jer budzet opcine jos nije usvojen, a i izbori su u septembru. Nacelnik je u globalu za skolu, ali imamo nekih klosarcica na celu MZ koji su protiv Tibre, pa oni malo koce sve (iako je, realno, i njima potrebna skola).
Uglavnom, dodjite sutra, svima nam je u interesu.
p.s. Ako ne znate gdje je MZ, javite mi se na pp.