Raskidi dugih veza...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
sour cherry

#1651 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sour cherry »

Image :D
Ramzess Veliki

#1652 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ramzess Veliki »

sour cherry wrote:A kao tebe treba uvjeravati da si bolji :D Lažu te :D
Pa to i kažem ... hajde danas vjeruj ljudima ... evo ni tebi sad ne vjerujem. :lol:
sour cherry

#1653 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sour cherry »

Ne vjeruješ mi zato što ti ne odgovara :D
eluna

#1654 Re: Raskidi dugih veza...

Post by eluna »

pametna_glupost wrote:
Ev haj sad, sta ti mislis o sebi? Mislis li recimo da si dosadna i da smaras? Naravno da ne mislis jelde. To sto mislis o sebi nije isto kao ono kako te ljudi dozivljavaju a oboje se razlikuje od onog sto stvarno jesi. Ego je cudo

:? :?
šta je pisac htio reći???
Ramzess Veliki

#1655 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ramzess Veliki »

sour cherry wrote:Ne vjeruješ mi zato što ti ne odgovara :D
Ma ne zbog toga nego iz razloga što ti ne vjeruješ sebi kad kažeš meni da mi ne vjeruješ. :D
pametna_glupost

#1656 Re: Raskidi dugih veza...

Post by pametna_glupost »

eluna wrote:
pametna_glupost wrote:
Ev haj sad, sta ti mislis o sebi? Mislis li recimo da si dosadna i da smaras? Naravno da ne mislis jelde. To sto mislis o sebi nije isto kao ono kako te ljudi dozivljavaju a oboje se razlikuje od onog sto stvarno jesi. Ego je cudo

:? :?
šta je pisac htio reći???
:lol:
pa jasno je
pa da, kazem ti da je ego cudo
uglavnom svi oni koji misle da su svjesni sebe i koji misle da mogu razmotavati druge se najvise samozavaravaju, pet zivota mos provesti s nekim i opet neces sve odmotati
Great Cornholio

#1657 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Great Cornholio »

pametna_glupost wrote:To sto ti shvatis razumom i ono sto osjecas nema bas neke veze, da je tako svi bi bili sretni u ljubavi i voljeli po izboru, zaljubis se i odljubis po zelji. To je nemoguce.
Dakle nit je on tebe a nit si ti njega voooljela, samo staaara navika :D
Nije to baš tako, nit' se zaljubiš, a nit se odljubiš po želji, jer da je tako onda bi bilo dovoljno da nešto želiš pa da se to desi, ali nije to tako, zaljubiš se kad se tome najmanje nadaš, a odljubljuješ se zato što si prisiljen da to činiš, jer ako ona/onaj ti kaže da joj više ne prestavljaš sreću u životu, a ako je ti voliš moraš zbog nje žrtvovati vlastitu sreću, moraš se boriti protiv sebe, se protiv vlastite sreće da nekog drugog ne unesrećiš. Kako god okreneš, i da se zaljubiš i da se odljubiš moraš imati mnogo sreće, pored naravno želje da to učiniš :)
Great Cornholio

#1658 Re: Raskidi dugih veza...

WRRsmom wrote:
Great Cornholio wrote:
pametna_glupost wrote:To sto ti shvatis razumom i ono sto osjecas nema bas neke veze, da je tako svi bi bili sretni u ljubavi i voljeli po izboru, zaljubis se i odljubis po zelji. To je nemoguce.
Dakle nit je on tebe a nit si ti njega voooljela, samo staaara navika :D
Nije to baš tako, nit' se zaljubiš, a nit se odljubiš po želji, jer da je tako onda bi bilo dovoljno da nešto želiš pa da se to desi, ali nije to tako, zaljubiš se kad se tome najmanje nadaš, a odljubljuješ se zato što si prisiljen da to činiš, jer ako ona/onaj ti kaže da joj više ne prestavljaš sreću u životu, a ako je ti voliš moraš zbog nje žrtvovati vlastitu sreću, moraš se boriti protiv sebe, se protiv vlastite sreće da nekog drugog ne unesrećiš. Kako god okreneš, i da se zaljubiš i da se odljubiš moraš imati mnogo sreće, pored naravno želje da to učiniš :)
:thumbup:
:kravata: :)
Great Cornholio

#1659 Re: Raskidi dugih veza...

Al ne treba se ni previše boriti protiv sebe, ove pjesme jes' t da čovjeka na "zlo" navraćaju, al' meni se čini lakše bude čovjeku kad ih sluša, valjda je tačna ona narodna "klin se klinom izbija" :)

stachu

#1660 Re: Raskidi dugih veza...

Post by stachu »

Sreca pa nismo svi isti... :)
Great Cornholio

#1661 Re: Raskidi dugih veza...

stachu wrote:Sreca pa nismo svi isti... :)
I ti znači misliš da nije nenormalno tugovati za nekim :)

Bitno je da te drugi razumiju, i da ti ne govore "Haj ba, biće ti lakše kad dođe neka bolja :twisted: :D

A ovako nešto pomaže sigurno :lol:

Image

Uploaded with ImageShack.us
eluna

#1662 Re: Raskidi dugih veza...

Post by eluna »

Audaces fortuna iuva wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Audaces fortuna iuva wrote: drago mi je da se slaže neko :wink: . čudni su mi ljudi, kažeš istinu, budeš pošten i realan - egoista si, kalkulišeš...a niko se ne pita koliko si ti iskalkulisan u bilo kojem odnosu. ljudi u nedostatku poštovanja prema sebi umišljaju da vole nekoga - jer misle da neće naći bolje i nadajući se nekome ko je krenuo dalje i ko ih ne želi u svome životu. jedno je patiti za nekim koga ti život uzme (bolest, smrt...) a drugo je patiti za nekim koga je realno briga kako je tebi, patiš li itd., živ, zdrav i krenuo sa svojim životom dalje a ti pati i gubi vrijeme uzalud. :-)
:shock: Ti kao da citiraš moje misli ... jezivo ... :shock:
Sve je upravo kako pišeš ... ljudi sami sebe lažu, usput lažu i ljude oko sebe, i to je izgleda postao naš način života. Naći nekoga ko poštuje sebe i ko je sebe svjestan je postala nemoguća misija. Upoznaš nekoga, on te ubjeđuje da je to za što ti se prodaje i ubijeđen je da je to tako, a zatim ga "raspakuješ" i dokažeš mu da on nije on. I nikom ništa. Đabe trud.
Bingo :wink: . još bih dodala, prvo se kao malo zamisle nad sobom - kao spoznali su da imaju problem, dokažeš im i sami vide da nisu ono što pričaju i za šta se zalažu, s.ebu se kao malo (uzvinjavam se na riječi ali ona najbolje opisuje šta mislim), pa im treba vremena...i hajd' pustiš im i to, onda skontaju da oni nemaju hrabrosti ni želje biti ono što pričaju (lakše je nastaviti kao do sad nego se truditi da postaneš bolji (mijenjati se je najteži životni proces), pa se udalje od tebe (kao ohlade) i opet nastave po svome - meni se nekad čini sa još većim ubijeđenjem u svoju veliku vrijednost :lol: . onda te izbjegavaju koliko god mogu, jer ih podsjećaš na sve ono što nisu, i zapravo koliko god im bio prijatelj ispadneš kao najgori neprijatelj i tako se ponašaju.

a neki negdje između svake etape još i glume da su postali bilji - ali nemože se glumiti vječno ........... a najgore je kada glume za svaki problem pojedinačno ........... i tako vam ukradu vrijeme
Ramzess Veliki

#1663 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ramzess Veliki »

Audaces fortuna iuva wrote:Bingo :wink: . još bih dodala, prvo se kao malo zamisle nad sobom - kao spoznali su da imaju problem, dokažeš im i sami vide da nisu ono što pričaju i za šta se zalažu, s.ebu se kao malo (uzvinjavam se na riječi ali ona najbolje opisuje šta mislim), pa im treba vremena...i hajd' pustiš im i to, onda skontaju da oni nemaju hrabrosti ni želje biti ono što pričaju (lakše je nastaviti kao do sad nego se truditi da postaneš bolji (mijenjati se je najteži životni proces), pa se udalje od tebe (kao ohlade) i opet nastave po svome - meni se nekad čini sa još većim ubijeđenjem u svoju veliku vrijednost :lol: . onda te izbjegavaju koliko god mogu, jer ih podsjećaš na sve ono što nisu, i zapravo koliko god im bio prijatelj ispadneš kao najgori neprijatelj i tako se ponašaju.
:thumbup:
stachu

#1664 Re: Raskidi dugih veza...

Post by stachu »

Great Cornholio wrote:
stachu wrote:Sreca pa nismo svi isti... :)
I ti znači misliš da nije nenormalno tugovati za nekim :)

Bitno je da te drugi razumiju, i da ti ne govore "Haj ba, biće ti lakše kad dođe neka bolja :twisted: :D
Naravno da je normalno, pa ljudi smo i ziva bica, nismo roboti sa on/off emocijama. Eh sad neko to brze, neko sporije preboli... Nije boljelo, ko nije volio, ha ja...

@Eluna, misljenja sam da osoba, nakon traumaticnog dogadjaja (koji to i realno jeste), kao sto je prekid, postaje druga osoba, da li bolje ili gora, to je na toj osobi, ali covjek se u takvim situacijama zaista mijenja...
Ramzess Veliki

#1665 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ramzess Veliki »

stachu wrote: @Eluna, misljenja sam da osoba, nakon traumaticnog dogadjaja (koji to i realno jeste), kao sto je prekid, postaje druga osoba, da li bolje ili gora, to je na toj osobi, ali covjek se u takvim situacijama zaista mijenja...
Eluna slušaj čo'eka, zna šta govori. :thumbup:
Tebi sada treba avantura, igra ... a ne zamjena za bivšeg muža da bi njemu pakostila. Idi curo uživaj malo ... :thumbup:
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#1666 Re: Raskidi dugih veza...

Post by anoush »

Ramzess Veliki wrote:
stachu wrote: @Eluna, misljenja sam da osoba, nakon traumaticnog dogadjaja (koji to i realno jeste), kao sto je prekid, postaje druga osoba, da li bolje ili gora, to je na toj osobi, ali covjek se u takvim situacijama zaista mijenja...
Tebi sada treba avantura, igra ... a ne zamjena za bivšeg muža da bi njemu pakostila. Idi curo uživaj malo ... :thumbup:
to je najgore što neko sebi može uraditi...
eluna

#1667 Re: Raskidi dugih veza...

Post by eluna »

anoush wrote:
Ramzess Veliki wrote:
to je najgore što neko sebi može uraditi...

na komentar jedne kolegice sa salse "nemoj sad da počneš da se svetiš muškima, ipak nisu svi isti" dala sam sljedeći odgovor (pa neka tumači kako ko hoće :-D )

Bože sačuvaj, zašto bi se svetila muškarcima - bolje sa njima uživati!

;-)
sha_ba

#1668 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sha_ba »

eluna wrote:
na komentar jedne kolegice sa salse "nemoj sad da počneš da se svetiš muškima, ipak nisu svi isti" dala sam sljedeći odgovor (pa neka tumači kako ko hoće :-D )

;-)
draga eluna samo opusteno, pusti se rostilja i medjeda solo... put pod noge i drito na Vlasic....

i ne zaboravi da prijavis :D
eluna

#1669 Re: Raskidi dugih veza...

Post by eluna »

sha_ba wrote:
eluna wrote:

;-)
draga eluna samo opusteno, pusti se rostilja i medjeda solo... put pod noge i drito na Vlasic....

i ne zaboravi da prijavis :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: još samo da nađem vlašić hahahahhaah
sha_ba

#1670 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sha_ba »

potrudi se 8-)

al ne previse :P

:lol: :lol: :lol:
ho oponopono

#1671 Re: Raskidi dugih veza...

Post by ho oponopono »

...ma treba to sve pod noge! :oops:

:mrgreen:
sha_ba

#1672 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sha_ba »

ho oponopono wrote:...ma treba to sve pod noge! :oops:

:mrgreen:
il pod'ase :mrgreen:
kike-tike

#1673 Re: Raskidi dugih veza...

Post by kike-tike »

WRRsmom wrote:jel ko skoro raskino :kraljicatrotoara:
Raskinuo ja :), poluizvaran bio i nisam mogao da pređem preko toga jbg.
Iako je prošlo nekoliko mjeseci i imam nekog uz sebe ne mogu još skroz da se oporavim i nije mi to to.
Nezz hoćul ikad i moći jbg. Inače tri i po godine bio u vezi.
Ramzess Veliki

#1674 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ramzess Veliki »

eluna wrote: na komentar jedne kolegice sa salse "nemoj sad da počneš da se svetiš muškima, ipak nisu svi isti" dala sam sljedeći odgovor (pa neka tumači kako ko hoće :-D )

;-)
Upoznaj me sa prijateljicom, kaži joj da ima jedan koji nije isti nego je malo bolji. :D
I idi uživaj više ... 8-)
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#1675 Re: Raskidi dugih veza...

Post by anoush »

WRRsmom wrote:jel ko skoro raskino :kraljicatrotoara:
kol'ko skoro? :lol:
Post Reply