Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
jon_jovi

#1651 Re: Federalna televizija

Post by jon_jovi »

Jel to onaj što mu se još nije "smrklo"?
avicena

#1652 Re: Federalna televizija

Post by avicena »

Goebbels bi pjenio od muke. Sindikat kaže:"Učenici završnih razreda će redovno pohađati nastavu i blagovremeno nastaviti dalje školovanje." FTV i SDP ministrica to drugačije objašnjavaju narodu. Uz to minsitrica predlaže štrajk u vrijeme odmora. :mrgreen:

StupskaBitanga

#1653 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

jon_jovi wrote:Jel to onaj što mu se još nije "smrklo"?
Smrknut je on odavno
A nakon ovog priloga i akcenta, verglanja, mumljanja dođe mi da se ispovracaam
jon_jovi

#1654 Re: Federalna televizija

Post by jon_jovi »

Ja kad ga vidim meni se odmah smrkne
VjecitiStudent

#1655 Re: Federalna televizija

Post by VjecitiStudent »

Novinar koji je 40 godina radio u profesiji, Mirko Šagolj, kaže kako ni u socijalizmu nije bilo ovakvog poslušničkog odnosa novinara, kao što je slučaj danas.

„Vidim da pojedini lideri, koji stvarno imaju apsolutnu moć, uzimaju pod svoje medije na način na koji nikada CK SKBIH nije uzimao. Ja sam 40 godina radio u novinarstvu. Bilo je i na nas pritisaka i znali smo svoje domete dokle se može ići u kritičkom političkom smislu, ali vjerujte da meni za 40 godina onoga sistema, niko nije izdiktirao vijest ili mi rekao uradi to ovako ili onako. Ali kada pogledam kako se pojedini mediji odnose prema liderima, ili prema glavnom lideru, onda stvarno pomislim da smo mi kao novinari u prošlom sistemu imali veliku slobodu”, ocjenjuje Šagolj.
http://www.danas.org/content/u_bih_novi ... 11210.html
volta dzontra

#1656 Re: Federalna televizija

Post by volta dzontra »

Ha ha ha...zainteresiralo me ovo "uklad nju" pa pogledao na federalna.ba....za nepovjerovati...
Nakog godina rada na televiziji da se nije malo otesao u osnovnim stvarima. Boju glasa ne moze promijeniti ali osnovne stvari pobogu....
iPod

#1657 Re: Federalna televizija

Post by iPod »

Ovaj Ahmetovic je svjetski idiot, djilkosh, vidi se igro na Bayerna.
mrtva kokoš

#1658 Re: Federalna televizija

Post by mrtva kokoš »

evo ga, veliki vodja, poklonimo mu se :skoljka:
chuchumbamayumbe

#1659 Re: Federalna televizija

Post by chuchumbamayumbe »

Moram promijeniti donji veš
Easy rider

#1660 Re: Federalna televizija

Post by Easy rider »

Skandalozno ...javno prestajem plaćati pretplatu ..pa ne može ovako ...taman sam trebao svr*** a ono diplomatska turneja po Bg zavšena ...neću tako ,ne mere ...a čika dr bio samo u 3 priloga i 1 interview ...ko će sad čekati 3 dnevnik .... :x :lol: :x :lol: :x :lol:
StupskaBitanga

#1661 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

O majko Zlaja će početi još izlaziti iz sportskog bloka FTV
Bosanac21

#1662 Re: Federalna televizija

Post by Bosanac21 »

Sada ima love da se Zlajuglu prati po turneji... Samo me zanima da li ce u Afriku ici??
van Basten

#1663 Re: Federalna televizija

Post by van Basten »

eto sam se malo umirio kad sam vidio Vođu da je živ i aktivan. Još sam čekao da vidim šta mi radi Brega, ali ne dočekah to... nema ga zadnjih dana nešto, brinem se... da mu nije dohakao Šankin CT?
al_uqaab

#1664 Re: Federalna televizija

Post by al_uqaab »

Sinocnje izdanje emisije Odgovorite ljudima...Elma Kazagić ponovo neopisiva...mlati rukama i uvrce praveci piruete. Vodi emisiju kao da radi u kuhinji sa pregacom i kuhacom i usput propitkuje goste i dovikuje se s njima. Nije u stanju sastaviti recenicu suvislu. Jako je tesko povezati njene ispade u jednu smislenu cjelinu...ka-ta-stro-fa.
jazzer

#1665 Re: Federalna televizija

Post by jazzer »

Meni je neku noc bio jak D. Kaletovic - Perut, pravi uvod za interview sa poslodavcem, pardon
Lagumdzijom, ozbiljan kao sto je bio onaj novinar sto je javio da je Tito umro :) , i kaze slijedece (parafraziram):

''Nakon predjenih hiljadu (1000) kilometara i 4 sastanka danas''...

Prvo nema do Beograda 1000 KM (ako cemo mak na konac), a nije isao pjeske tamo
ili autom? Drugo, 4 sastanka?? Pa nije prije toga orao njivu 12 sati pa da se ta 4 sastanka predstavljaju kao
nekakvo odricanje vrlog nam ministra a za dobrobit sviju nas :) ..

Helem, fakat bi im neko trebao reci da su smijurija od televizije postali i da ih ljudi
ismijavaju na svakom koraku. Vjerovatno su i oni toga svjesni ali eto..
Platformas

#1666 Re: Federalna televizija

Post by Platformas »

Specijal 60 minuta - (O)poruka

(O)poruka

Prvi put gledaoci u BiH će imati priliku vidjeti oporuku Mevlida Jašarevića, snimljenu na dan napada na ambasadu SAD-a u Sarajevu. Ekstremizam, antropomorfizam i ostale odlike vehabijskog učenja, tema su specijala 60 minuta autora Avde Avdića simboličnog naziva (O)poruka. U filmu govore: Mevlid Jašarević, prof. šerijatskog prava Sami Džeko, doc.dr. Muharem Štulanović i Bilal Bosnić. Gledajte na FTV-u, kao i na portalu federalna.ba, u ponedjeljak, 19.3. u 20.10!
dezurni_ucenik

#1667 Re: Federalna televizija

Post by dezurni_ucenik »

Naravno,Avdo Avdic ce praviti emisije o vehabijama.... :D
kamen spoticanja

#1668 Re: Federalna televizija

Post by kamen spoticanja »

mene samo zanima odkud ftv snimka mevlida jasarevica...kojom li je linijom to doslo da vrha sdp-a
zaluzinna

#1669 Re: Federalna televizija

Post by zaluzinna »

od policije koju i mimo zakona kontrolisu :D
glockov kolac

#1670 Re: Federalna televizija

Post by glockov kolac »

Pusti Mevlida, šta ima u Piljužićima?
shuma.ispod.pazuha

#1671 Re: Federalna televizija

Post by shuma.ispod.pazuha »

Platformas wrote:Specijal 60 minuta - (O)poruka

(O)poruka

Prvi put gledaoci u BiH će imati priliku vidjeti oporuku Mevlida Jašarevića, snimljenu na dan napada na ambasadu SAD-a u Sarajevu. Ekstremizam, antropomorfizam i ostale odlike vehabijskog učenja, tema su specijala 60 minuta autora Avde Avdića simboličnog naziva (O)poruka. U filmu govore: Mevlid Jašarević, prof. šerijatskog prava Sami Džeko, doc.dr. Muharem Štulanović i Bilal Bosnić. Gledajte na FTV-u, kao i na portalu federalna.ba, u ponedjeljak, 19.3. u 20.10!
konačno se sjetili da objave, koliko je vremena prošlo, čemu skrivanje tako ozbiljnih stvari, a Dodo čim prne ja to moram da saznam
StupskaBitanga

#1672 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

kakavdanakneiskustvu wrote:evo spomenuše sadika bahtića kao uglednog člana Stranke za BiH!!!!!
:shock: :shock: :shock:
jedan_dobar_dan

#1673 Re: Federalna televizija

Post by jedan_dobar_dan »

sta ono jucer kod katedrale neki kupe potpise,
peticija za smjenu darjana babica ?

nista ne pominju sefa mu? ili je jos rano???

:)
mosfet

#1674 Re: Federalna televizija

Post by mosfet »

Kad je bila aktuelna afera sa reketiranjem biznismena od strane glavnih ljudi SDP, prilično nezainteresovano sam to ispratio. Znajući da je ovo zemlja lopova, znao sam da je moguće da su ga esdepeovci pokušali reketirati, ali i da je moguće da je biznismen odigrao ulogu radi nečijih interesa.

Nakon ovog cirkusa što rade sa FTV, ja sam uvjeren da su čelnici SDP reketirali tog čovjeka. Jer ovo što rade sa FTV je jednako velik zločin kao to reketiranje. Ko ovako instrumentalizuje javni servis, svakog trećeg dana ima desetominutni intervju u dnevniku, sigurno nije demokrata i borac za bolje sutra. Organizovanje instrumentalizacije i prihvatanje takvog načina za održanje vlasti govori o patološkoj ličnosti. Za takve nema razlike između reketiranja i stvaranja stranačke armije podguznih novinara.

Biće zanimljivo promatrati koliko će ovakav način kopiranja Dodika imati uspjeha u FBiH. Čini mi se da se političko stanje u FBiH približava stanju u Šumskoj, gdje nema opozicije, nego su u ponudi samo različite pljačkaške organizacije. Ima budala koje vjeruju da je esdesovski otpad okupljen oko Čavića predstavlja neku alternativu, ali uvijek ima budala i zlonamjernika. Mislim da će SDP jako pasti na sljedećim izborima, ali ne zbog ovog što rade sa FTV. Jer malo ljudi je svjesno šta oni rade. Pašće jer neće uspjeti ništa promijeniti i jer su isti pljačkaši kao i svi ostali, samo okupljeni u drugoj bandi. Neće im uspjeti Dodikova fora sa instrumentalizovanjem medija jer je Dodik odnio sve političke pobjede, a oni nijednu. Tek ako ostvare i neki politički trijumf, vrijediće im instrumentalizovani mediji.
Ustav BiH i najviše nezainteresovanost tzv. međunarodne zajednice za BiH daju Dodiku odriješene ruke da se isto ponaša koliko god hoće. Ko se nada da će Šumska propasti ekonomski, vara se, propala je ona odavno i glad je ovdje odavno ali Šumski Rajh ima jednaku podršku.
karanana

#1675 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

auuu, avdo ga spusti sefu malo.
Post Reply