Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
TRANCE

#1651 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TRANCE »

Svaka čast za povećanje brzine na beta paketu. Zanima me da li će uskoro biti nešto od vdsl-a za omega paket? Ne znam koliko se isplati plaćati 20 KM više radi 6 Mbps veće brzine. Jer imam na papiru 18 mbps, a u praksi 16 zbog uključenog interleave-a

Image
ala7

#1652 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ala7 »

Skidam kapu Logosoftu. Vise nego odlicna ponuda.
Nebi bilo lose kad bi ponudili xDSL prikljucak na kuce. Wireless ne, vec DSL prikljucak..

@zilog i @lud i ponosan - opravdali ste argumente vezane za Logosoft .. :-D

Pozdrav
bankok

#1653 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Ovo se treba pohvaliti,svaka cast Logosoftu :thumbup:
vi iz BH Telecoma naucite sta znaci u pravom smislu krilatica "idemo prvi dajemo vise" :dance: :lol:
bravo za Logosoft
jastuk1

#1654 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Kablovski provajderi na nekim paketima povećaju brzine preko 100% i reakcija je umm, ok, štagod. Logosoft poveća za 2mpbs i svi Lolofili, pa i oni koji su se prije par dana zakleli da im ne trebaju veće brzine, padaju u trans. :lol: :bih:
TRANCE

#1655 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TRANCE »

jastuk1 wrote:Kablovski provajderi na nekim paketima povećaju brzine preko 100% i reakcija je umm, ok, štagod. Logosoft poveća za 2mpbs i svi Lolofili, pa i oni koji su se prije par dana zakleli da im ne trebaju veće brzine, padaju u trans. :lol: :bih:
Donekle si u pravu. Logosoft možda i jeste bosanski Apple :lol:
Međutim, zapitaj se što je to tako? Kablovski operateri trenutno nude veće brzine, ali sa konekcijom po principu sad je ima, sad je nema. Na Logosoftu svi imaju stabilnu konekciju preko 99% vremena u godini. A ja vala više volim za isti novac 16 stabilnih mbit-a na Logosoftu nego 25 nestabilnih na HS-u i Telemachu :run:
drugtito2011

#1656 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

jastuk1 wrote:Kablovski provajderi na nekim paketima povećaju brzine preko 100% i reakcija je umm, ok, štagod. Logosoft poveća za 2mpbs i svi Lolofili, pa i oni koji su se prije par dana zakleli da im ne trebaju veće brzine, padaju u trans. :lol: :bih:
Cak i da jeste tako, a u stvarnosti nije, mi imamo nesto o cemu vi ostali mozete samo sanjati, a to je RAHATLUK, jer uvijek imamo ono sto smo kupili. Stabilna konekcija, odlicni programi i jos bolje slike, a na kraju BOSANSKU firmu kojoj su na prvom mjestu BOSANCI i njihove potrebe, za razliku od nekih koji vase pare koriste u nekim drugim drzavama i ugadjaju gradjanima drugih drzava.

VIse vrijedi ovih pravih 8MB, a od 15.03. i 10MB, nego vasih 20mb na papiru.
The Realist

#1657 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

drugtito2011 wrote: Cak i da jeste tako, a u stvarnosti nije, mi imamo nesto o cemu vi ostali mozete samo sanjati, a to je RAHATLUK, jer uvijek imamo ono sto smo kupili. Stabilna konekcija, odlicni programi i jos bolje slike, a na kraju BOSANSKU firmu kojoj su na prvom mjestu BOSANCI i njihove potrebe, za razliku od nekih koji vase pare koriste u nekim drugim drzavama i ugadjaju gradjanima drugih drzava.

VIse vrijedi ovih pravih 8MB, a od 15.03. i 10MB, nego vasih 20mb na papiru.
Kako HS nije domaća firma, ako mogu znati?

Slika mi je odlična i stabilna, čak i je programska šema "dobra" (to što nema Sportkluba, nije smak svijeta), a vala mi je i internet stabilan. Bezveze si nadrobio gluposti u ovom postu. Šta je sada to, samo je Logosoft domaća firma i više nije nijedna.

HS ima i onu ponudu sa TV-om, koja je po mom mišljenju odlična. Slika na njemu nije ništa lošija od nekih mnogo skupljih televizora koje sam vidio (mada meni LCD jednostavno nije sjeo - ili sam ja potrefio u lošem "trenutku").

Činjenica jeste da je Logosoft nedavno ponudio smiješna povećanja, i evo tek su sada na ovom beta paketu fino podigli sa 6 na 10. Sa 3 na 4 i sa 15 na 18 je smiješno (i ovo ne mogu shvatiti za alfa paket, jer su tu sigurno mogli više podići, ali vjerovatno nisu htjeli, jer trenutno ne mogu podići više omega paket, pa su morali napraviti povećanja na način da izgleda da je omega paket najviše dobio, ali ih je to ograničilo dosta - ovako je nešto zilog objasnio za omega paket), a uploada nigdje nema. Još ona najava o nekakvom vezanju pojaseva, daj...., kao da je dijete neko sastavljalo (da je to sastavio HS, ismijavalo bi se dobro i prozivao se seljakluk firme). Mislim, ako ćemo otvoreno, onda treba i ovo spomenuti.

Da, naučili smo prednosti dsl-a (ili kako već), te načinu na koji kablovci dijele sve, ali ste vi te ekstremne situacije shvatili kao nešto što se stalno dešava, što apsolutno nije tačno. U velikoj većini vremena imamo brzine koje nam garantuju (u mom slučaju preko 99% vremena) i neshvatljivo je da ako bilo ko nešto ponudi što je jače od Logosoftove ponude, naći će se opravdanja zašto je ovo Logosoftovo bolje, makar se i najekstremnije situacije uzimale, koje su jako rijekte (pogotovo što za dobro surfanje mislim da ne treba više od 2-3mbps i to da baš ide brzo).

Logosoft uvede FACE TV, VAU, NAJBOLJI SU, bla, bla, a to što je recimo HS to uradio "dosta" prije njih, nikome ništa. Šta ja sada trebam vrištati od sreće, jer je uvedem Hayat music (koji su to idioti na toj televiziji - kanal je dobar, ali oni reklamiraju Hayat music, na Hayat music :roll: )....

Dobro se znaju prednosti Logosofta, "dobra TV" ponuda (za naše uslove i najbolja u državi, a kako kažu neki i u regionu), nije ni onaj telefon loš na omega paketu, internet stabilan i dosta dobre brzine, ali da se ne može reći da je ipak bolja ponuda HS-a od 35/3 mbps, ili 25/2, u odnosu na brzine koje trenutno nudi Logosoft.... Čak i ako uzmemo da će nekada biti problema, ipak će u većini vremena ta brzina biti tu i to je dovoljno da se može reći da su tu dobru ponudu napravili. Pa neće se Logosoft raspasti radi toga :roll: .
jastuk1

#1658 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Drugtito i trance,

Nonsens. Od kad sam prešao na HS (maj, juni 2011) imam ugovorenu i stabilnu brzinu bez ikakvih ispada ili padova. Na Lolu nisam, jer nisu mogli isporučit ugovorenu brzinu. I već od početka januara imam 34 mbps, što je skoro duplo brže od najbržeg paketa na Logosoftu. Možete umišljati šta vas je volja, ali sviđalo se nekom ili ne, vrijeme kad je Lol bio najbolji je davno prošlo vrijeme. To su činjenice.

Eto, čekam vdsl, pa da onda opet mogu reći Lol je opet najbolji. Čekam. Čekam....

p.s. Jel to HS nije BOSANSKA firma? Malo realnosti i stavljanja svih elemenata u jednačinu ne bi škodilo.

Evo, upravo vidim da je the Realist REALNO, kao i UVIJEK uostalom, stavio stvari u perspektivu. :thumbup:
ala7

#1659 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ala7 »

Mene raduje jedna stvar a to je da ce se ubrzo zapitati i ostali TK operateri da podignu brzine,prvo Telemach.Konkurencija je cudo. Rijetko je ko uradio povecanje brzine 2x u roku 2,3 mjeseca, do sad nisam vidio operatera u Sarajevu a kamoli u BiH da je to sproveo tako brzo.

Jedina mana logosofta trenutno (mada ne znaci da ce biti u buducnosti) je naplata stb-a za gledanje u HD rezoluciji i mala pokrivenost xDSL-a (mala jest u odnosu na ostale TK operatore ali nadam se da ce ubrzo krenuti aktivnije na prosirenju svoje mreze).
Pozdrav
plejka2

#1660 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by plejka2 »

jel nam se ovo opet povecala brzina il mi se meščini? :razz:
TRANCE

#1661 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TRANCE »

jastuk1 wrote:Drugtito i trance,

Nonsens. Od kad sam prešao na HS (maj, juni 2011) imam ugovorenu i stabilnu brzinu bez ikakvih ispada ili padova. Na Lolu nisam, jer nisu mogli isporučit ugovorenu brzinu. I već od početka januara imam 34 mbps, što je skoro duplo brže od najbržeg paketa na Logosoftu. Možete umišljati šta vas je volja, ali sviđalo se nekom ili ne, vrijeme kad je Lol bio najbolji je davno prošlo vrijeme. To su činjenice.

Eto, čekam vdsl, pa da onda opet mogu reći Lol je opet najbolji. Čekam. Čekam....

p.s. Jel to HS nije BOSANSKA firma? Malo realnosti i stavljanja svih elemenata u jednačinu ne bi škodilo.

Evo, upravo vidim da je the Realist REALNO, kao i UVIJEK uostalom, stavio stvari u perspektivu. :thumbup:
To što tebi radi HS-ov internet kako treba nije nikakvo mjerilo. Evo otvorim zadnje dvije stranice teme o HS-u, jedan piše kako umjesto 8 mbit-a ima 5, drugi kako mu je ping 400 ms, treći čeka 1 sat naveče da ima punu brzinu, četvrtom puca konekcija...
Koristio sam njihov net, doduše prije tri godine dok nije bilo adsl-a na Logosoftu. Stabilnost konekcije koju sam tada imao ne bih poželio ni najgorem neprijatelju :run:
The Realist

#1662 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

ala7 wrote:Mene raduje jedna stvar a to je da ce se ubrzo zapitati i ostali TK operateri da podignu brzine,prvo Telemach.Konkurencija je cudo. Rijetko je ko uradio povecanje brzine 2x u roku 2,3 mjeseca, do sad nisam vidio operatera u Sarajevu a kamoli u BiH da je to sproveo tako brzo.

Jedina mana logosofta trenutno (mada ne znaci da ce biti u buducnosti) je naplata stb-a za gledanje u HD rezoluciji i mala pokrivenost xDSL-a (mala jest u odnosu na ostale TK operatore ali nadam se da ce ubrzo krenuti aktivnije na prosirenju svoje mreze).
Pozdrav
Drugo povećanje brzine je ustvari samo malo ispravilo stvari, nije ništa posebno ponudilo, tako da sumnjam da će neko na to reagovati.

Ali dobro su mnogi rekli, nije da će većini nas trebati veće brzine u skorije vrijeme, tako da i nije neki problem.
The Realist

#1663 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

TRANCE wrote: To što tebi radi HS-ov internet kako treba nije nikakvo mjerilo. Evo otvorim zadnje dvije stranice teme o HS-u, jedan piše kako umjesto 8 mbit-a ima 5, drugi kako mu je ping 400 ms, treći čeka 1 sat naveče da ima punu brzinu, četvrtom puca konekcija...
Koristio sam njihov net, doduše prije tri godine dok nije bilo adsl-a na Logosoftu. Stabilnost konekcije koju sam tada imao ne bih poželio ni najgorem neprijatelju :run:
Koliko ima korisnika, a koliko ih se žali?

Općenito, ima nešto što se da primjetiti. Ako na HS sve radi kako treba, niko ništa ne pište, niti koga što zanima, ali ako ne radi, onda se žali.

I na Logosoft temi se žali, ali se preko toga pređe, te niko to neće uzeti u neku statistiku.

Imaš ljudi koji spominju da su im porasle brzine (jastuk1 odavno ima jako veliku brzinu, ja isto imam od januara 10mpbs, a trebao bih tek od 1. marta imati), ali je činjenica da se uglavnom jave ljudi (čast izuzecima) koji nemaju problema i onda jedan dan padne i odmah problemi, odmah vrište, pljuju, pa makar ustvari bude problem kod svih operatera, radi prekida kablova. Imaš i onih koje ne žele da oni rješavaju, nego eto, plaćaju i neka bude kako treba....

HS ima problema i nije "perfektan", te sam i ja pisao o stvarima koje mi smetaju, detaljno objašnjavao kako sam ja riješio svoje probleme (vezane za digitalnu), ali većina ljudi pretjeruje sa svojim izjavama, a često se vidi i zašto (komentari u kojima se prigovara kako ne mogu igrati neke igrice i onda dođu nervozni i pravi se haos) i definitivno nije ni približno loše stanje kako to neki žele predstaviti, naprotiv....
jastuk1

#1664 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

@TRANCE,

Apsolutno ti vjerujem. Prije tri godine ja sam bio na BHnetu, i znajući koliko je HS imao problema u to vrijeme nisam ni pomišljao da pređem. Čim je došao Lol, odmah sam prešao na Lol, gdje sam i bio nekih godinu dana.

Prije godinu dana, kad je HS predzadnji put povećao i uveo pravi flat oni jedini pored Lola nisu imali problema u prvoj, najvećoj navali. Telemach i BiHnet su duuugo stabilili sistem. Za Lol je logično da i tada nije imao problema jer dsl tehnički ima veću šansu za stabilnije brzine od docsis-a, a i nema ni približno korisnika ko ostali. Ali moram reći da sam bio oduševljen da je docsis operater napravio stabilnu konekciju. I eto od tad su se stvari na operater sceni promijenile.

Ne kažem da je i jedan operater loš, samo je debela činjenica da Lol zaostaje. U stvari, ja razumijem da se Lol sada "vadi" jer IPTV nudi pregršt seksi opcija, koje nekima mogu biti jako interesantne i glavni razlog za korištenje, a nekima totalno ne trebaju. Tu su koliko vidim definitivno daleeekoo najbolji. Ali što se tiče čisto internet ponude, definitivno više nisu.

E sad, kad dođe vdsl i u zavisnosti od brzina koje tada budu nudili, ne isključujem da se vratim lol-u. I naravno, da ukinu taj ridikjuluz 300 GB flat use, mada ja zadnjih tri, četiri mjeseca trošim "samo" oko 150-250. 8-)
afannedim

#1665 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Vidi HS-ovaca što se upališe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LOGOSOFT :bih: :bih: :bih: :bih: sretan 1. MART DAN NEZAVISNOSTI
Illmatic

#1666 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Illmatic »

shvatite jednu stvar kad budete prestali odgovarati na nebulozne postove od ovih tipa jastuk i SuperMIX tad ce se i oni prestati javljati na ovoj temi! dok god im vi pojedini dajete materijala za raspravu i odgovarate oni ce pisati kojekakve gluposti ovdje :wink:
afannedim

#1667 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

ma neka ih nek pišu, da nije njih bilo b nam dosadno ;-)
Mojo

#1668 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Mojo »

Odrekao sam se HS-a za kojeg i dalje mislim da je najprimitivniji mogući oblik pružanja telelefonsko-televizijsko-internetskih usluga.
Svoje povjerenje povjerio sam Logosoftu, ali konstantno me prate neki glupi problemi. Prvo je bio neispravan reciver (pa je zamjenjen), a modem moram redovno gasiti-paliti. Uslijed tih čestih restartovanja već drugi put mi se dešava da se modem resetuje.
Sinoć sam zvao i molio dežurnog da me uputi kako da konfigurišem modem jer nemam ni TV ni internet, ali stekao sam utisak da pričam sa čistačicom koja računaru pristupa tek povremeno i to sa krpom u ruci, kad briše prašinu. Niti frajer zna, niti ima skriptu (config file) da mi pošalje. Niti ima nekog kolegu koji bi mi od kuće poslao taj fajlić. Uspio sam tek dobiti obećanje da će otvoriti nalog, te da će mi neko doći u jutarnjim satima, iako je neradni dan-praznik. Kad me u podne izdalo strpljenje ponovo sam kontaktirao Logosoft i dobio informaciju da je danas praznik, tako da ekipu mogu očekivati tek sutra. Naravno, ni ovaj dežurni nema pojma kako se modem konfiguriše, niti ima ključni config file. Frustrirajuće? Ma neeeee...
Trebam li dodati da sam se preko moba još noćas konektovao i zahvaljujući ovom forumu uz samo nekoliko klikova osposobio internet?!? Mislim da bi se i "ona u plavim borosanama" mogla uputiti da ljudima ponudi bar tih nekoliko poteza, fakat nije atomska fizika. Sad mi je još problem TV. Vidim da ovdje ima Logosoftovih mozgova, a u nadi da će mi neko od njih nekako pomoći suzdržaću se od grubljeg iskaljivanja svog nagomilanog nezadovoljstva!
Hvala
Last edited by Mojo on 01/03/2012 12:44, edited 1 time in total.
jastuk1

#1669 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Illmatic wrote:shvatite jednu stvar kad budete prestali odgovarati na nebulozne postove od ovih tipa jastuk i SuperMIX tad ce se i oni prestati javljati na ovoj temi! dok god im vi pojedini dajete materijala za raspravu i odgovarate oni ce pisati kojekakve gluposti ovdje :wink:
Pa oni ne mogu prestat, jer moji postovi nisu nikakva nebuloza jarane, već činjenice. Situacija se zadnjih godinu dana drastično promijenila nauštrb Logosofta. Izvoli, opovrgni tu činjenicu.

:bih:
bankok

#1670 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Illmatic wrote:shvatite jednu stvar kad budete prestali odgovarati na nebulozne postove od ovih tipa jastuk i SuperMIX tad ce se i oni prestati javljati na ovoj temi! dok god im vi pojedini dajete materijala za raspravu i odgovarate oni ce pisati kojekakve gluposti ovdje :wink:
Pa kad nemaju druga posla nego po cijele dane sjedit za tastaturom i iznositi nekave tupave "cinjenice"
cinjenica je jedino da nisu sunca vidili od kada su upoznali "čari" interneta :dance:
lider

#1671 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Na HS temi od deset postova, u sedam se žale na brzinu. Na telemah temi se ne mogu ni žaliti jer nemaju interneta kad vjetar puhne. A ovi uzeli na lol temi prosipati svu pamet svijeta. :-)
smijesni_ste

#1672 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by smijesni_ste »

Xdsl mi nisu uveli u ulicu niti će po svemu sudeći...znam samo da je kablovski koji imam veoma skup.....provjerih malo situaciju na HS-u....ovo što ja imam na lol-u je duplo jeftinije na hs-u... eto čisto opaska da se vidi koliko logosoft brine o svim svojim korisnicima ;-) ...meni ne znači mnogo što xdsl npr. dere sve ostale provajdere kad isti neću nikad dobiti očito...ostalo me ne zanima...
bosniamaj

#1673 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bosniamaj »

smijesni_ste wrote:Xdsl mi nisu uveli u ulicu niti će po svemu sudeći...znam samo da je kablovski koji imam veoma skup.....provjerih malo situaciju na HS-u....ovo što ja imam na lol-u je duplo jeftinije na hs-u... eto čisto opaska da se vidi koliko logosoft brine o svim svojim korisnicima ;-) ...meni ne znači mnogo što xdsl npr. dere sve ostale provajdere kad isti neću nikad dobiti očito...ostalo me ne zanima...
Isto i ovdje, godinama sam koristio LOL kablovski. xDSL nikad nije dosao u ulicu, a ja ostao i dalje na 30KM za 2Mbit, sto je postalo najskuplja opcija definitivno. Samo iz tog razloga sam presao na HS i za par KM vise imam 10Mbit (nije nikako bilo nestabilno, jos uvijek).
Za xDSL svaka cast (puno raje znam koja koristi), ali korisnici na kablovskom internetu su posteno izvisili :-)
SuperMIX

#1674 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by SuperMIX »

lider wrote:Na HS temi od deset postova, u sedam se žale na brzinu. Na telemah temi se ne mogu ni žaliti jer nemaju interneta kad vjetar puhne. A ovi uzeli na lol temi prosipati svu pamet svijeta. :-)
Ma sta ti baljezgas. Imao sam Logosoft od 2000 do 2008 i morao sam pratiti vremensku prognozu ako sa mislio sta raditi na netu. Logosoft je ubjedljivo najnestabilniji provider. HS a pogotovo telemach su za njih izmislili rijec internet
smijesni_ste

#1675 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by smijesni_ste »

bosniamaj wrote: Isto i ovdje, godinama sam koristio LOL kablovski. xDSL nikad nije dosao u ulicu, a ja ostao i dalje na 30KM za 2Mbit, sto je postalo najskuplja opcija definitivno. Samo iz tog razloga sam presao na HS i za par KM vise imam 10Mbit (nije nikako bilo nestabilno, jos uvijek).
Za xDSL svaka cast (puno raje znam koja koristi), ali korisnici na kablovskom internetu su posteno izvisili :-)
Da, mislim da sam tako počeo porediti baš zahvaljujući tvom postu nedavno o prelasku na hs :D...i o raskidu ugovora...jer sam i ja na istom paketu na lolu...pa sam zapamtio :D
Post Reply