NFL all about

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
almirony

#1651 Re: NFL Balkan

Post by almirony »

Pitarrr82 wrote:
almirony wrote:
Pitarrr82 wrote:Ma hajde ovo i nekako izdrzim ali kad je Super Bowl moracu uzeti slobodan dan...

Razocaravajuce sto se Seattle-a tice je po meni to sto su u ona zadnja dva napada uradili dva blica gdje blicer kasne i lik ti ne znam u dva napada predje 50-60yardi, to moze u regularnoj sezoni u PO-u se ne prasta...
Ma dobro ne moze svako blitzati, kad se zna ko smije nositi naziv Blitzburgh :D . Salu na stranu, trebali su poginuti na terenu zadnji drive, stvarno prenaivno su im pustili, narocito zadnji pass na T.Gonzalesa, ono je bilo nedopustivo.

Dobro to da i ne spominjem :mrgreen: , nisam poredio ali imaju oni odbranu u ponekim statistikama sigurno u top 5, moralo se vise uraditi...
Steta prve odbrane lige po svim parametrima, kad vidim ove ekipe :( :( tuga me uhvati. Haleya trebaju nabiti nogom u guzicu :x
Pitarrr82

#1652 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

Definitivno, iako i Ben ne postaje mladji jbg :mrgreen:
almirony

#1653 Re: NFL Balkan

Post by almirony »

Pa gledajuci kako se razvija pozicija QB zadnjih godina (pocevsi od Vicka, pa preko Newtona), vrlo vjerovatno ce igraci tipa RG3, Wilson-a i Kaepernick-a postati obrazac za uspjeh (omogucuju puno bogatiji playbook), tako da se i Big Benu polako treba traziti zamjena :D
Pitarrr82

#1654 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

Inace, Brady je postao prvi QB sa 17. pobjeda u PO-u, s tim je presao legendarnog Joe-a Montana-u...
MaroonBrigade

#1656 Re: NFL Balkan

Post by MaroonBrigade »

Pitarrr82 wrote:Inace, Brady je postao prvi QB sa 17. pobjeda u PO-u, s tim je presao legendarnog Joe-a Montana-u...
:thumbup:
Pitarrr82

#1657 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

almirony wrote:Pa gledajuci kako se razvija pozicija QB zadnjih godina (pocevsi od Vicka, pa preko Newtona), vrlo vjerovatno ce igraci tipa RG3, Wilson-a i Kaepernick-a postati obrazac za uspjeh (omogucuju puno bogatiji playbook), tako da se i Big Benu polako treba traziti zamjena :D

Pa kako su krenuli godina, dvije i mozemo biti glavni kandidat za prvi pick :lol: :lol:
Pitarrr82

#1658 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

Image
almirony

#1659 Re: NFL Balkan

Post by almirony »

Ipak moram napisati da mi je ovaj vikend SF uljepsao, zao mi A.Rodgersa :dance:
Rob_Atl

#1660 Re: NFL Balkan

Post by Rob_Atl »

MasaCHusaC wrote:eki falcons-ravens :lol:
Kolko me sjecanje sluzi Ravensi su vec dobili Patriotse ove godine :-) , odnosno prosle :D ... Sto se tice timeout-a, trener je zvao time out juce su fino pokazali sve, on se bunio sto je kicker osutao (ono kad je promasio) jer valjda nemas pravo da sutas jer oni to zovu "practice kick"... Kako god zadnje 4 utakmice protiv SF , Falconsi su dobili. Kolko su pricali o toj odbrani koju Seatle ima, pa im uvalismo 30 poena, da Ryan ne baci onaj glupi pas kad je bio interception ova tekma nebi bila ni blizu zanimljiva, uzeli bi ih lagano 10-tak razlike i nebi bilo polemike oko ovog uopste. Ne znam ni ja koji mu krc bi pa na 2-10 baca u pm gore a 8 minuta do kraja jos. SF nema bas najbolju odbranu u prosjeku primaju oko 30 poena, a mi imamo dvojicu recivera koji su medju najboljima u ligi plus gonzalesa ne znam bice gusto kako god, samo zbog ovog QB novog sto imaju, da je ostao Alex Smith nebi se uopste plasio, al ovaj kad se zaleti ne moze ga tito stici :D
Pitarrr82

#1661 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

Rob_Atl wrote:
Kolko me sjecanje sluzi Ravensi su vec dobili Patriotse ove godine :-) , odnosno prosle :D ... Sto se tice timeout-a, trener je zvao time out juce su fino pokazali sve, on se bunio sto je kicker osutao (ono kad je promasio) jer valjda nemas pravo da sutas jer oni to zovu "practice kick"... Kako god zadnje 4 utakmice protiv SF , Falconsi su dobili. Kolko su pricali o toj odbrani koju Seatle ima, pa im uvalismo 30 poena, da Ryan ne baci onaj glupi pas kad je bio interception ova tekma nebi bila ni blizu zanimljiva, uzeli bi ih lagano 10-tak razlike i nebi bilo polemike oko ovog uopste. Ne znam ni ja koji mu krc bi pa na 2-10 baca u pm gore a 8 minuta do kraja jos. SF nema bas najbolju odbranu u prosjeku primaju oko 30 poena, a mi imamo dvojicu recivera koji su medju najboljima u ligi plus gonzalesa ne znam bice gusto kako god, samo zbog ovog QB novog sto imaju, da je ostao Alex Smith nebi se uopste plasio, al ovaj kad se zaleti ne moze ga tito stici :D

Ma on tvrdi da su u dogovoru pred tekmu, tacnije u razgovoru sa sudijama pred tekmu receno je da nema probnih udaraca, sad jel on nesto pogresno shvatio ili... ko ce ga znati...

Neovisno o tome hoce li Atlanta proci u SB ili ne, ne vidim ih kao pobjednika na kraju...
Cienfuegos

#1662 Re: NFL Balkan

Post by Cienfuegos »

Rob_Atl wrote:
Kolko me sjecanje sluzi Ravensi su vec dobili Patriotse ove godine :-) , odnosno prosle :D ... :D
Tacno. Dobili su nas i prosle godine u istoj ovoj tekmi. Da su zajebani-jesu, ali mi smo malo jaci nego prosle sezone, bolji nam je running game a oni su mislim malo slabiji + dobro su ugruvani od tekme protiv Denvera. Sve ovo ne mora nista znaciti ali neka se nadje za potrebu dijaloga.
Gronk je opet povrijedjen, i prvi je put ruku sjebao protiv ravensa, evo sad ce ih propustiti zbog iste povrede. Neda mu se. Pishaj ga, koga nema bez njega se mora. Zato je Vereen odigrao fantasticno :thumbup:
Po meni je sve u rukama Bradyja. Njega, koliko god da mu vjerujem, me je najvise strah u ovakvim tekmama. Ravensi se ne boje nikog, bili su vec u ovakvim situacijama i igrali velike tekme, iskusni su i ne prastaju. Ray Lewis i Reed su dosad uspjesno igrali s Bradyjevom glavom, :sax: znali su ga spustiti na najnizi nivo ikad. Ako se on uspije izdici iznad toga, nema problema. U svakom slucaju mislim da ce to biti pravi rat. Sva sreca pa ima hefta pauze izmedju. Ko god pobjedi nece to biti vise od 7 poena razlike. Vegas prognozira Patriotse 9+, puno mi se to cini.

Sto se tice Falconsa, previse se brate provlace, skroz neubjedljivo to izgleda, ALI i dalje su tu, jebi ti to. Malo srece, malo znanja i sve je otvoreno. Ko god je ovako daleko dogurao moze namirisati trofej. Tako da ih ne treba otpisati ali SF mi izgleda prejebeno da bi ovo zijanio. SF vec vidim u SB.
sadmire

#1663 Re: NFL Balkan

Post by sadmire »

Atlanta ima 32 sekunde i postize pobjedonosni fg, Denver ima 30 sekundi nakon izjednacenja Ravensa i 2 TO i ni ne pokusa nesto napraviti.
Atlanta nije uvjerljiva u odbrani ali je krasi to sto ne odustaju i mislim da ce bolje parirati SF-u nego GB. Pogotovo zato sto igraju kuci.
Pitarrr82

#1664 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

sadmire wrote:Atlanta ima 32 sekunde i postize pobjedonosni fg, Denver ima 30 sekundi nakon izjednacenja Ravensa i 2 TO i ni ne pokusa nesto napraviti.
Atlanta nije uvjerljiva u odbrani ali je krasi to sto ne odustaju i mislim da ce bolje parirati SF-u nego GB. Pogotovo zato sto igraju kuci.

Vrlo vjerovatno s tim da je SF opet iskusnija ekipa nego Seattle, ima tu dosta stvari koje se ne mogu porediti iz ovih proslih duela, mislim da ce biti zanimljivo u svakom slucaju...
Pitarrr82

#1665 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

Pitarrr82

#1666 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

Image

:lol: :lol:
Pitarrr82

#1667 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

Image

:lol: :lol:
Pitarrr82

#1669 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

ole69

#1670 Re: NFL Balkan

Post by ole69 »

Marc Trestman novi HC Bearsa.
TinNBANFL

#1671 Re: NFL Balkan

Post by TinNBANFL »

Chip Kelly iz Oregona novi trener Eaglesa, znaci bit ce ih zabaavno gledat dogodine :))
karanana

#1672 Re: NFL Balkan

Post by karanana »

who d fak iz this tresman? fuj, jebem im sve nekog levata dovode koji nije u NFL-u vec 5 godina.
vracajte loviea!
Pitarrr82

#1673 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

Tipovi, prognoze? :mrgreen:
ole69

#1674 Re: NFL Balkan

Post by ole69 »

Baltimore i SF
MaroonBrigade

#1675 Re: NFL Balkan

Post by MaroonBrigade »