Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
-
splinter
#1651 Re: Raiffeisen banka
Još samo 4 mjeseca do izlaska iz robstva
- bach
#1652 Re: Raiffeisen banka
Napustaju ih klijenti. Gube njihovo povjerenje. Prije 10 godina su bili cool, ali za 10 godina se nisu pomakli sa mjesta, nikakvih ideja, inovacija, pogodnosti za klijente. Daju manje a uzimaju vise.zavezata-vreca wrote:Svi su protiv RB a svi su i dalje korisnici iste. Isto kao sto niko ne glasa za SDA a ovi redovno po 400000 glasova
-
modem33
#1653 Re: Raiffeisen banka
bach wrote:Napustaju ih klijenti. Gube njihovo povjerenje. Prije 10 godina su bili cool, ali za 10 godina se nisu pomakli sa mjesta, nikakvih ideja, inovacija, pogodnosti za klijente. Daju manje a uzimaju vise.zavezata-vreca wrote:Svi su protiv RB a svi su i dalje korisnici iste. Isto kao sto niko ne glasa za SDA a ovi redovno po 400000 glasova
Pa ne treba da budu inovacije. Treba da budu jeftini naspram kupovne moci gradjana. To i nije tesko jer nisu osnovai firmu od jucer vec rade godinama sto znaci da su izvrsili vec povrat investicije ... Medjutim od ove uredbe s gotovim novcem .... poceli naplacivati proviziju mjesecnu od 4 KM na devizne depozite. Sto znaci da ce ljudi podizati sve svoje devize. Nece nitko da ih guli za vlastiti kesh.
- iceman ze
#1654 Re: Raiffeisen banka
Lijep li je zivot bez kredita.... 
-
samo pozitiva
#1655 Re: Raiffeisen banka
ovo ozbiljno da nema vise VISA na lageru?Patriotska_Liga wrote:Do sada nisam imao posla s drugim bankama al za moj pojam ova banka je hafifna, sve nešto fali, il je sporo il nije prošlo il nije aktivirano il je skupo il je gužva, znači sve nešto kilavo. Sad uvaljuju narodu MasterCard fol nema Visa na lageru, ista priča mjesecima. Napuni lager.
Uglavnom mijenjam ih za drugu banku u nadi da tamo negdje ima banka u kojoj stvari bolje funkcionišu, barem u tehničkom smislu.
- vjesticanametli
#1656 Re: Raiffeisen banka
pa haj da ne selim sve tuto kompleto....kontala sam pisala srala haj reko uhavizace se.......jok oni sve gorizavezata-vreca wrote:Svi su protiv RB a svi su i dalje korisnici iste. Isto kao sto niko ne glasa za SDA a ovi redovno po 400000 glasova
prebacujem platu do naredne hefte u drugu banku i zatvaram limit...... nazalost racun moram ostaviti jos aktivnim jer cekam 2 vece uplate a ne mogu strance harcit haj vamo pa onda haj tamo
nego imam trajni nalog u ovoj stali ..... kako ide prebacivanje u drugu banku naloga
ima li intesa san paolo istu visu koju sam imala u ovoj stali
-
Patriotska_Liga
#1657 Re: Raiffeisen banka
Nema za nove korisnike, drug htio da uzme i zvali ga svaki dan da mu uvale MasterCard. Lik im govori da neće jer mu treba da povlači novac sa PayPal-a al džaba tuki crtat, ona zove i nudi.samo pozitiva wrote: ovo ozbiljno da nema vise VISA na lageru?
Meni ističe ova za koji mjesec i skont'o sam da neću više s njima da imam posla, neću da rizikujem da mi pošalju MasterCard kao zamjenu i da moram ić s letvom da im sve polupam i zaglavim u prdenakni, bolje bit rahat.
- vjesticanametli
#1658 Re: Raiffeisen banka
pa jel ima intesa te vise ..... i meni treba ta kartica za skrill i PP
-
modem33
#1659 Re: Raiffeisen banka
Patriotska_Liga wrote:Nema za nove korisnike, drug htio da uzme i zvali ga svaki dan da mu uvale MasterCard. Lik im govori da neće jer mu treba da povlači novac sa PayPal-a al džaba tuki crtat, ona zove i nudi.samo pozitiva wrote: ovo ozbiljno da nema vise VISA na lageru?
Meni ističe ova za koji mjesec i skont'o sam da neću više s njima da imam posla, neću da rizikujem da mi pošalju MasterCard kao zamjenu i da moram ić s letvom da im sve polupam i zaglavim u prdenakni, bolje bit rahat.
Heheheheheehe, pa glupanima moras UVIJEK CRTATI
Nego koliko je vama vremenski trebalo da dobijete karticu od predaje zahtjeva ?
-
Patriotska_Liga
#1660 Re: Raiffeisen banka
Podavno je to bilo, ni ne sjećam se više, ne bi rek'o da je trajalo više od dvije sedmice, znam da sam karticu podigao u banci a pin dobio na adresu. Ne znam da li je i sada ista procedura.modem33 wrote: Heheheheheehe, pa glupanima moras UVIJEK CRTATI![]()
![]()
![]()
Nego koliko je vama vremenski trebalo da dobijete karticu od predaje zahtjeva ?
- bach
#1661 Re: Raiffeisen banka
Ja prebacio platu na Unicredit. Da li mi Maestro. Hebo ih Maestro. Hoću Visu Electron...samo pozitiva wrote:ovo ozbiljno da nema vise VISA na lageru?Patriotska_Liga wrote:Do sada nisam imao posla s drugim bankama al za moj pojam ova banka je hafifna, sve nešto fali, il je sporo il nije prošlo il nije aktivirano il je skupo il je gužva, znači sve nešto kilavo. Sad uvaljuju narodu MasterCard fol nema Visa na lageru, ista priča mjesecima. Napuni lager.
Uglavnom mijenjam ih za drugu banku u nadi da tamo negdje ima banka u kojoj stvari bolje funkcionišu, barem u tehničkom smislu.
-
samo pozitiva
#1662 Re: Raiffeisen banka
znaci to je samo za nove korisnike? Inace mi je ova kartica...Patriotska_Liga wrote:Nema za nove korisnike, drug htio da uzme i zvali ga svaki dan da mu uvale MasterCard. Lik im govori da neće jer mu treba da povlači novac sa PayPal-a al džaba tuki crtat, ona zove i nudi.samo pozitiva wrote: ovo ozbiljno da nema vise VISA na lageru?

Onda bi trebao opet istu dobiti ili?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1663 Re: Raiffeisen banka
Na Intesi imas karticu (Visa, naravno) koja ti je ujedno i shopping kartica. Pored redovnog limita, ima onaj shadow limit. Imaju oni i kreditnu karticu, ali pored ove koja je sve u jednom, realno ne treba.vjesticanametli wrote:pa haj da ne selim sve tuto kompleto....kontala sam pisala srala haj reko uhavizace se.......jok oni sve gorizavezata-vreca wrote:Svi su protiv RB a svi su i dalje korisnici iste. Isto kao sto niko ne glasa za SDA a ovi redovno po 400000 glasova
prebacujem platu do naredne hefte u drugu banku i zatvaram limit...... nazalost racun moram ostaviti jos aktivnim jer cekam 2 vece uplate a ne mogu strance harcit haj vamo pa onda haj tamo![]()
nego imam trajni nalog u ovoj stali ..... kako ide prebacivanje u drugu banku naloga
ima li intesa san paolo istu visu koju sam imala u ovoj stalihvalaaaaaaaaaaaaa
- vjesticanametli
#1664 Re: Raiffeisen banka
aha a sta ako ja necu nikakav limit.....mogu li to odmah odbiti i da se ne dodjeljuje
kakva je sparkase
hvala ti
kakva je sparkase
hvala ti
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1665 Re: Raiffeisen banka
Vjerovatno da mozes. Odmah im objasnis da ne zelis limit.
Sto se tice shadow limita, sam naziv kaze, to ti je neaktivna referenca dok se ne odlucis da je aktiviras. Dakle, ne postoji, nemas nikakvih troskova, osim ako ne odes da kupis TV, namjestaj i sl. Vjerovatno mozes traziti da nema ni njega.
Sto se tice shadow limita, sam naziv kaze, to ti je neaktivna referenca dok se ne odlucis da je aktiviras. Dakle, ne postoji, nemas nikakvih troskova, osim ako ne odes da kupis TV, namjestaj i sl. Vjerovatno mozes traziti da nema ni njega.
- vjesticanametli
#1666 Re: Raiffeisen banka
e fala ti mlogo
sad jos da skontam hocul intesu ili sparkasu 
- bavi
#1667 Re: Raiffeisen banka
I meni su prosle godine uvalili Master c. umjesto Vise u Turkish zirat banci. Receno mi tad u banci da nije produzen ugovor sa vizom i da sve prebacaju o svom trosku na master c.
-
Patriotska_Liga
#1668 Re: Raiffeisen banka
Ja sam pitao i rekli su mi da ću dobiti istu ali im ne vjerujem, imam lošu šuhvu.samo pozitiva wrote:znaci to je samo za nove korisnike? Inace mi je ova kartica...Patriotska_Liga wrote:Nema za nove korisnike, drug htio da uzme i zvali ga svaki dan da mu uvale MasterCard. Lik im govori da neće jer mu treba da povlači novac sa PayPal-a al džaba tuki crtat, ona zove i nudi.samo pozitiva wrote: ovo ozbiljno da nema vise VISA na lageru?
Onda bi trebao opet istu dobiti ili?
Zato mijenjam banku, dvoumim se između Sbera i Intese, odgovorili su mi na mail u roku od 2 minuta i to je pozitivno.
Unicredit nema Visu, to sam vidio i otpadaju u startu. S Maestro karticom možeš samo kupit kajmak u Konzumu, ne bih je džaba.
-
samo pozitiva
#1669 Re: Raiffeisen banka
ma dobro, nista me ne kosta da sacekam i vidim koja ce biti naredna kartica a ako ne bude ista imaju mahanje od menePatriotska_Liga wrote: Ja sam pitao i rekli su mi da ću dobiti istu ali im ne vjerujem, imam lošu šuhvu.
Zato mijenjam banku, dvoumim se između Sbera i Intese, odgovorili su mi na mail u roku od 2 minuta i to je pozitivno.
Unicredit nema Visu, to sam vidio i otpadaju u startu. S Maestro karticom možeš samo kupit kajmak u Konzumu, ne bih je džaba.
-
Dzontra_Volta
#1670 Re: Raiffeisen banka
Ja imam Maestro karticu godinama i s njom obavljam sve moguće transakcije, osim paypalla (za to sam uzeo prepaid VISA karticu u BBI). Dakle te priče da s njom možeš kupiti samo kajmak je možda u nekoj drugoj banci, ali sa RB Maestro karticom se može obavljati kupovina i u radnji i preko interneta, sasvim normalno.
Ne znam kakva je sad politika banke (mrsko mi čačkati na stranici), ali nekad se mogao uzeti set kartica (Maestro i VISA Electron) sa istom mjesečnom naknadom kao da imaš samo jednu karticu (a obe su vezane za isti račun).
Ne znam kakva je sad politika banke (mrsko mi čačkati na stranici), ali nekad se mogao uzeti set kartica (Maestro i VISA Electron) sa istom mjesečnom naknadom kao da imaš samo jednu karticu (a obe su vezane za isti račun).
-
Patriotska_Liga
#1671 Re: Raiffeisen banka
Može tamo gdje ima Maestro znak. A nema ga na mnogo mjesta, to zna svako ko je proširio kupovinu van e-baya i Amazona. Kad kažem kajmak, mislim na radnju, samo si ti valjda u stanju da to shvatiš na drugi način. Eto ja mislio može se uzet kajmak a ne mogu cipele. Takođe mnogi payment processori ne prihvataju Maestro. To što je tebi dovoljno vjeruj mi da za mnoge nije. I potpuno je svejedno o kojoj se banci radi.Dzontra_Volta wrote:Ja imam Maestro karticu godinama i s njom obavljam sve moguće transakcije, osim paypalla (za to sam uzeo prepaid VISA karticu u BBI). Dakle te priče da s njom možeš kupiti samo kajmak je možda u nekoj drugoj banci, ali sa RB Maestro karticom se može obavljati kupovina i u radnji i preko interneta, sasvim normalno.
-
Saka
#1672 Re: Raiffeisen banka
A što ste se svezali za Maestro? Unicredit više ne izdaje Maestro već Master Card debitnu karticu sa beskontaktnim plaćanjem.Patriotska_Liga wrote:Unicredit nema Visu, to sam vidio i otpadaju u startu. S Maestro karticom možeš samo kupit kajmak u Konzumu, ne bih je džaba.

Ova kartica je bolja i od Maestro i od VISA electron za sve osim za PRIMANJE novca preko PayPal-a. Dakle može se koristiti za sva plaćanja preko interneta, uključujući i plaćanje preko PayPal-a, samo se ne može PRIMATI novac sa PayPal-a, zato što PayPal zahtjeva VISU za uplate.
Sad će neko pitati zašto je bolja od VISA electron? Zato što VISA electron nije "prava" VISA kartica već njena budžet varijanta za fukare, isto kao što je Maestro verzija Master Card-a za fukare. To se izdaje na zapadu studentima i socijalnim slučajevima, a u zadnje vrijeme ni njima. To su kartice koje ne odobravaju plaćanje dok ne provjere da li ima sredstava na računu, što znači da veza s bankom mora uvijek raditi. Ako se malo prekine nema plaćanja. Ako hoćeš da platiš u avionu, vozu i sl. nema plaćanja.
Prava VISA (bez electron) i Master odobravaju plaćanje pa poslije skidaju s računa, tako da funkcionišu kao kreditna iako mogu biti isključivo debitne, vezane za tekući račun, a mogu istovremeno imati i odobreni kredit u određenom iznosu. Ovo ima pogodnosti i kod rezervacije hotela npr. ali da ne idemo duboko.
Unicredit je dakle prva banka u BiH koja svima izdaje pravu debitnu karticu koja nije "electron" što je za svaku pohvalu. Dosad su banke izdavale pravu VISA i Master samo kao kreditnu varijantu, nevezanu za tekući račun (i onda te deru kamatama i naknadama). Naravno, bilo bi još više pohvalno da su počeli izdavati i pravu VISA debit pa da čovjek može izabrati, ali doći će valjda i to.
-
modem33
#1673 Re: Raiffeisen banka
Kao prvo ... nigdje veze tvoja izjava o karticama .... mada 70% tvoje izjave stoji istinito.Saka wrote:A što ste se svezali za Maestro? Unicredit više ne izdaje Maestro već Master Card debitnu karticu sa beskontaktnim plaćanjem.Patriotska_Liga wrote:Unicredit nema Visu, to sam vidio i otpadaju u startu. S Maestro karticom možeš samo kupit kajmak u Konzumu, ne bih je džaba.
Ova kartica je bolja i od Maestro i od VISA electron za sve osim za PRIMANJE novca preko PayPal-a. Dakle može se koristiti za sva plaćanja preko interneta, uključujući i plaćanje preko PayPal-a, samo se ne može PRIMATI novac sa PayPal-a, zato što PayPal zahtjeva VISU za uplate.
Sad će neko pitati zašto je bolja od VISA electron? Zato što VISA electron nije "prava" VISA kartica već njena budžet varijanta za fukare, isto kao i što je Maestro verzija Master Card za fukare. To se izdaje na zapadu studentima i socijalnim slučajevima, a u zadnje vrijeme ni njima. To su kartice koje ne odobravaju plaćanje dok ne provjere da li ima sredstava na računu, što znači da veza s bankom mora uvijek raditi. Ako se malo prekine nema plaćanja. Ako hoćeš da platiš u avionu, vozu i sl. nema plaćanja.
Prava VISA (bez electron) i Master odobravaju plaćanje pa poslije skidaju s računa, tako da funkcionišu kao kreditna iako mogu biti isključivo debitne, a mogu imati i odobreni kredit. Ovo ima pogodnosti i kod rezervacije hotela npr. ali da ne idemo duboko.
Unicredit je dakle prva banka koja izdaje pravu debitnu karticu koja nije "electron" što je za svaku pohvalu. Bilo bi još više pohvalno da izdaju i pravu VISA debit vezanu za račun pa da čovjek može izabrati, ali doći će valjda i to.
Ja sam korisnik debitne Visa Electron .... i mozes i na njoj da ides u "minus po kreditu" ako hoces. Ja nisam htio zbog raznih sigurnosti. Razlika izmedju VISA Electron i VISA je "nikakva" osim sto banka u svom proizvodnom programu "komada na vise paketa da uzme vise novca putem kredita".
Problem su kartice koje nemaju na sebi CVV2 kod (npr. Maestro i slicne) ... pa niti jedna finansijska posrednicka institucija za novac nece da transferise novac bez toga.
Ovo da Maestro ne moze primati novac je prica za malu djecu. Banka koja je izdala tu karticu je "blokirala" skidanje "nekog iznosa" sa određene lokacije. Jer PayPal trazi verifikaciju bankovnog racuna do 100$ ----- poslije tog "zbirnog iznosa" ne mozes kupovati preko PayPal-a. Nisam bankar al vrlo dobro poznajem VISA-in karticni sistem i Paypal sistem. 100$ je sigurnosni limit da provjere da li si vlasnik racuna.
Jer 2008 godine ja izvadio prvu Visa Electron karticu sa CVV2 kodom ... nije mogla da kupuje preko PayPal-a a mogao si klasicnim putem kupovati preko CVV2 kod-a preko interneta, samo sto je taj sistem kupovanja bio nesiguran jer su serveri "skupljali podatke" o kupcima i skladistili na serveru ... i sta se desi kad netko "hack-e" na neciji server. Svi bivsi kupci koji su kupovali .... su postali siromasni preko noci a netko postane milioner. Tako se prije par godina desilo sa Sony-evim serverima za igrice.... ljudi imali pristup bankovnim kartica .. pa su mogli kupiti yahtu.
-
Saka
#1674 Re: Raiffeisen banka
Možeš ići u minus koji ti banka odobrava, a ne VISA. Dakle ideš u minus tek nakon što potrošiš sve što imaš na računu.modem33 wrote:Ja sam korisnik debitne Visa Electron .... i mozes i na njoj da ides u "minus po kreditu" ako hoces. Ja nisam htio zbog raznih sigurnosti.
Kod VISA debit ili Master možeš istovremeno imati i balans sa računa i kredit, pa kad je provučeš prodavac te pita da li želiš da opteretimo račun ili kredit. To je jako dobro kod rezervacije hotela.
modem33 wrote:Razlika izmedju VISA Electron i VISA je "nikakva" osim sto banka u svom proizvodnom programu "komada na vise paketa da uzme vise novca putem kredita".
https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_Electron
"The difference between Visa Electron and Visa Debit is that payments with Visa Electron require that all the funds be available at the time of transfer, i.e., Visa Electron card accounts may not normally be overdrawn."
Slabo ti išta poznaješ druže.modem33 wrote:Ovo da Maestro ne moze primati novac je prica za malu djecu. Banka koja je izdala tu karticu je "blokirala" skidanje "nekog iznosa" sa određene lokacije. Jer PayPal trazi verifikaciju bankovnog racuna do 100$ ----- poslije tog "zbirnog iznosa" ne mozes kupovati preko PayPal-a. Nisam bankar al vrlo dobro poznajem VISA-in karticni sistem i Paypal sistem. 100$ je sigurnosni limit da provjere da li si vlasnik racuna.
-
Patriotska_Liga
#1675 Re: Raiffeisen banka
Onom ko nije fukara jelde ne može se desit da nema cvonjka na računu pa mu dođe svejedno jel mu limit odobrava banka, Visa ili uopšte nema limita. Meni stalno nude iz banke da mi odobre minus od 2-3 stoje, al ja neću, trošim što imam i ne treba mi, čak nikad nisam ni blizu nule. Al eto ispado fukara jer koristim Visu Electron, jedinu karticu s kojom mogu apsolutno sve što želim.