ma glupost obična. evo danas vidim da postavljaju žice, dovoljna je jedna prozivka da počnu raditi. Ako može da prođe zglobni bus, može i trola. Čak i ako ne može onda je to zajeb izvođača radova. Mada mislim da im je odgovarala ova situacija bz trolejbusa jedno vrijeme jer su prodavali više voznih karata na mojmilu i na početnoj na dobrinji (ne isplati se švercati kad ionako izlaziš iz busa na Mojmilu i čekaš trolu).StupskaBitanga wrote:1100 primanja![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Čuj ne može zglobni trolejbus na kružni tok
jel to neka zajebb iz grasa ili oni fkt vjeruju u tu glupost
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
a.dis
#1651 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- trambusek88
#1652 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Treba više desetaka metara kontakt mreže, što je u fazi nabavke, međutim trenutno i najobičniji dijelovi stižu jako otežano i biće dobro ako to bude brzo završeno.a.dis wrote:Šta je sa okretnicom na Dobrinji? Još uvijek nisu prebacili žice pa se ljudi kao stoka prevoze u 2 (dva) busa na relaciji Dobrinja - Mojmilo, gdje onda po 15 min čekaju trolejbuse. Kažu da je kružni tok preuzak za trolejbuse ali nije mi jasno kako onda zglobni bus prolazi bez problema...
Na relaciji Dobrinja-Mojmilo rade 3 autobusa, s tim da je "solać" jutros bio prekomandovan na liniju 41 za Velešiće jer je tamošnji autobus ispao, ali kad je tamošnji bus sređen 826 se vratio. Ove sedmice je malo bolje u smislu da će raditi 2 zglobna (400 i 469) i 1 solo (826).
Niko nije rekao da trolejbusi neće moći ići za Dobrinju i to niko iz GRAS-a nije rekao, samo će malo teže "motati", a to što je avaz napisao da NEĆE MOĆI je čista glupost.
- trambusek88
#1653 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Šef Katedre za sigurnost u saobraćaju na Saobraćajnom fakultetu Osman Lindov je izjavio za Avaz da će trolejbusi i autobusi sa zglobom otežano skretati a Avaz je odmah u naslov stavio "Trolejbusi sa zglobom neće moći skretati za Dobrinju"StupskaBitanga wrote: Čuj ne može zglobni trolejbus na kružni tok
jel to neka zajebb iz grasa ili oni fkt vjeruju u tu glupost
Nikad niko iz GRAS-a nije rekao da neće moći skretati a dobro znamo da tu skreću zglobni autobusi.
- trambusek88
#1654 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma ne isplati se toliko, pogotovo zato što ta 3 vozila fale na drugim linijama. Onaj ko hoće da se šverca prema Dobrinji može odšetati do stajališta preko puta okretnice.a.dis wrote: ma glupost obična. evo danas vidim da postavljaju žice, dovoljna je jedna prozivka da počnu raditi. Ako može da prođe zglobni bus, može i trola. Čak i ako ne može onda je to zajeb izvođača radova. Mada mislim da im je odgovarala ova situacija bz trolejbusa jedno vrijeme jer su prodavali više voznih karata na mojmilu i na početnoj na dobrinji (ne isplati se švercati kad ionako izlaziš iz busa na Mojmilu i čekaš trolu).
-
a.dis
#1655 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
o kakvoj nabavci pričaš, jutros kod RTV doma prošao grasov kamion sa kontakt mrežom a evo danas oko 15h vidim postavljaju istu.trambusek88 wrote:Treba više desetaka metara kontakt mreže, što je u fazi nabavke, međutim trenutno i najobičniji dijelovi stižu jako otežano i biće dobro ako to bude brzo završeno.a.dis wrote:Šta je sa okretnicom na Dobrinji? Još uvijek nisu prebacili žice pa se ljudi kao stoka prevoze u 2 (dva) busa na relaciji Dobrinja - Mojmilo, gdje onda po 15 min čekaju trolejbuse. Kažu da je kružni tok preuzak za trolejbuse ali nije mi jasno kako onda zglobni bus prolazi bez problema...
Na relaciji Dobrinja-Mojmilo rade 3 autobusa, s tim da je "solać" jutros bio prekomandovan na liniju 41 za Velešiće jer je tamošnji autobus ispao, ali kad je tamošnji bus sređen 826 se vratio. Ove sedmice je malo bolje u smislu da će raditi 2 zglobna (400 i 469) i 1 solo (826).
Niko nije rekao da trolejbusi neće moći ići za Dobrinju i to niko iz GRAS-a nije rekao, samo će malo teže "motati", a to što je avaz napisao da NEĆE MOĆI je čista glupost.
- trambusek88
#1656 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa dobro, super, znam da su govorili da će oprema stići za nekoliko dana, ali sam mislio da će se odužiti jer inače dijelovi stižu na kašičicu.
- BHF_Manijak
#1657 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I opet danas naravno hladno preskakanje reda voznje i po 3-4 sata, doveze putnike gospodin i prava garaza! Da Bog da se raspali vec jednom, pa da bar znam da nemam gradskog prevoza, ovako imam ga a nemam, dok ne dodju bolja vremena!!!

-
StupskaBitanga
#1658 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Raspao se GRAS raspala se Vlada KS
Vuk sit ovce na broju
Vuk sit ovce na broju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1659 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
tramvaji su koliko tolikiko redovni valjda ne smiju muljati i teško pobjeć u garažu
sve je jasno... jednu profitabilnu firmu su krimosi i seljoberi
ja ih zovem horde s istoka
uništili
sumnjam da će se ikad oporaviti
sve je jasno... jednu profitabilnu firmu su krimosi i seljoberi
ja ih zovem horde s istoka
uništili
sumnjam da će se ikad oporaviti
- mire - ložač
#1660 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jedva čekam da se raspadne GRAS i da Sarajevo prestane biti talac uvezene bagre iz Srbije i Crne Gore a Boga mi i lokalnih predstavnika krupne stoke...
- kokuz_sa
#1661 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Došli smo u situaciju da umjesto propuštenih 1.000 vožnji dnevno, s čim smo do sada imali problema, propuštamo kompletne linije. I tu nije kraj. Bit će sve gore jer vozni park propada posljednjih pet godina, a niko ništa ne poduzima da to spriječi. Mi znamo gdje i kako problem riješiti, ali ruke su nam vezane - ističe Muminović.
ovo je dio iz avaza
dnevno propuste 1000 sati voznje..a za to se prima redovna plata
i jos imaju onoliko radnika..koji najvjerovatnije sjede kuci kad su eto kazu sami ukinuli neke linije
ovo je dio iz avaza
dnevno propuste 1000 sati voznje..a za to se prima redovna plata
- Truba
#1662 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
navikli ljudi da ne rade
što je svačije ničije je
što je svačije ničije je
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1663 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zakukaćemo mi obični ljudi za Bimom (K'o Libijci za Gadafijem), kada se sve privatizuje,...Valjda ćemo imati prevoz k'o u Istambulu. Nema šanse da neko švera, a prevoz skup....mire - ložač wrote:Jedva čekam da se raspadne GRAS i da Sarajevo prestane biti talac uvezene bagre iz Srbije i Crne Gore a Boga mi i lokalnih predstavnika krupne stoke...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1664 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
i on je na budžetu GRASS-a napravi vilu sa bazenom iznad OHR-a
tek kada to zdanje vidite uživo biće vam jasno kako i zašto je GRASS propao
tek kada to zdanje vidite uživo biće vam jasno kako i zašto je GRASS propao
- svjezi_ustipak
#1665 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kokuz_sa wrote:Došli smo u situaciju da umjesto propuštenih 1.000 vožnji dnevno, s čim smo do sada imali problema, propuštamo kompletne linije. I tu nije kraj. Bit će sve gore jer vozni park propada posljednjih pet godina, a niko ništa ne poduzima da to spriječi. Mi znamo gdje i kako problem riješiti, ali ruke su nam vezane - ističe Muminović.
ovo je dio iz avaza
dnevno propuste 1000 sati voznje..a za to se prima redovna plata![]()
![]()
i jos imaju onoliko radnika..koji najvjerovatnije sjede kuci kad su eto kazu sami ukinuli neke linije
sindikat GRAS-a se ponasa kao da je menadzment i daje takve izjave. cijelu tu firmu treba pomesti i pootpustati visak. ako GRAS vise nije u stanju da servisira neke linije neka Vlada KS raspise tender i odabere prevoznike za linije koje GRAS nije u stanju da pokrije.
proslo je vrijeme samoupravnog socijalizma i planske ekonomije-to gospodi iz GRASA treba reci.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1666 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Đe je sud, tužilaštva, đe su institucije, đe je Zakon o opljačkanoj imovini,...? Je li ga iko optužio?micki125 wrote:pa on ih je zavio u crno, on je od grasa napravio najnoviji pazar, on je finansijski zakopao gras, ON, ON...... da smo u kini davno bi visio zbog korupcije.PipiDugaDevetka wrote:Zakukaćemo mi obični ljudi za Bimom (K'o Libijci za Gadafijem), kada se sve privatizuje,...Valjda ćemo imati prevoz k'o u Istambulu. Nema šanse da neko švera, a prevoz skup....mire - ložač wrote:Jedva čekam da se raspadne GRAS i da Sarajevo prestane biti talac uvezene bagre iz Srbije i Crne Gore a Boga mi i lokalnih predstavnika krupne stoke...
- svjezi_ustipak
#1667 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa on ih je zavio u crno, on je od grasa napravio najnoviji pazar, on je finansijski zakopao gras, ON, ON...... da smo u kini davno bi visio zbog korupcije.[/quote]PipiDugaDevetka wrote:Zakukaćemo mi obični ljudi za Bimom (K'o Libijci za Gadafijem), kada se sve privatizuje,...Valjda ćemo imati prevoz k'o u Istambulu. Nema šanse da neko švera, a prevoz skup....
Đe je sud, tužilaštva, đe su institucije, đe je Zakon o opljačkanoj imovini,...? Je li ga iko optužio?[/quote]
i jel istina da je Elvis jos uvijek ziv?
de ba Pipi...
- Control panel
#1668 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
covjek je radio sve po zakonu, pa je tako od slabe plate stekao i nekretnine i pokretnine a bogami i univerzitet.PipiDugaDevetka wrote: Đe je sud, tužilaštva, đe su institucije, đe je Zakon o opljačkanoj imovini,...? Je li ga iko optužio?
- svjezi_ustipak
#1669 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne ismijavam vec Pipi sa ovim pitanjima djeluje kao Brankovic i ono njegovo "po zakonu".alternativni wrote:Sva pitanja su na mjestu. Nema potrebe za ismijavanjem. Gdje je famozni ZONSI?svjezi_ustipak wrote:i jel istina da je Elvis jos uvijek ziv?PipiDugaDevetka wrote: Đe je sud, tužilaštva, đe su institucije, đe je Zakon o opljačkanoj imovini,...? Je li ga iko optužio?![]()
de ba Pipi...
- duminjo
#1670 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
uzimam ja mami penzionersku neki dan..i sad onaj cikica neki sto prodaje kupone na kraju kaze: "sretno i VESELO"....

- cappy_tempo
#1671 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
e mi da smo ludi kao sto nismo fino bi im uletili u garazu kad su stajkovali i ubili boga u njima i sjetili im se familije
. opet da ponovim, buca potok je ubio jednog vozaca jer su vozili kad im je cejf pa sad buca potok redovan 
- Truba
#1672 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
razbili ga ko bugarsku skupštinu 
- kokuz_sa
#1673 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
samo da se prisjetim uze i sire porodice onom ko je odredio u grasu da s esmanji obim trolebusa..
dodjoh u 19.30 na stanicu kod zeljinog stadiona..prva trola dosla u 20.08..na pitanje jel bila gdje saobracajna p anije bilo trole..vozac kaze nije nego smanjili obim trola..

dodjoh u 19.30 na stanicu kod zeljinog stadiona..prva trola dosla u 20.08..na pitanje jel bila gdje saobracajna p anije bilo trole..vozac kaze nije nego smanjili obim trola..
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#1674 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Imam jarana koji radi u grasu na održavanju tramvaja, pa sam ga malo više ispitivao vezano za stanje u grasu i njihov štrajk.cappy_tempo wrote:e mi da smo ludi kao sto nismo fino bi im uletili u garazu kad su stajkovali i ubili boga u njima i sjetili im se familije. opet da ponovim, buca potok je ubio jednog vozaca jer su vozili kad im je cejf pa sad buca potok redovan
Naime, glavni motivi štrajka su bili da se iznađe riješenje kako da se izađe iz krize koju očito neko namjerno uzrokuje, a oni sumnjaju da je glavni razlog da im uzmu onu lokaciju gdje su sad i da ih negdje izmjeste.
Mediji su sasvim drugačije predstavili taj njihov štrajk, a posebno TVSA i u jednom primjeru, kada su intervjuisali štrajkača, on je davao izjavu, a drugi su dobacivali "Ne govori im ništa, sasjeći će te u montaži", tako je i bilo. Izvukli su samo onaj dio o platama i regresu, a glavni motiv izbacili.
Radnici u garaži su svjesni da ima previše radnika (neradnika), koji se vode na platnim listama, a da oni uopšte i ne dolaze na posao. Jedan od tih je i Bimin sin koji nikada i ne dolazi u Gras, a platu dobiva. Također se vodi da ima stotinjak čistačica, a njih je u krugu daleko manje koje imaju previše posla.
E za to su ljudi štrajkovali.
Još jedan je problem, je i to što imaju dva sindikata i dok je ovaj sindikat štrajkovao, ovaj drugi je radio protiv njih i plasirao svakakve laži. To je sindikat od nekog Bašića i njih malo ima.
Rekao mi je i podatak zbog čega nisu autobusi redovni. U proteklih mjesec dana u autobusa je 9 motora crklo zato što ne sipaju adekvatno motorno ulje. Po tome očito vide da to neko namjerno radi da uništava. Pored ovoga ima i još drugih kvarova i situacija je takva da je dosta autobusa zbog nekih sitnica, nedostataka rezervnim dijelova parkirano u garažu, a nakon izvjesnog perioda na njih napadaju kao lešinari i skidaju dijelove za druge autobuse.
U narednom periodu će smanjivati broj radnika, tokom godine nekih 200 će ići u penziju, a neke će uputiti na čekanje, a potom i otpustiti.
Najgora stvar u svemu tome je što su se građani okrenuli protiv radnika grasa, a informisani su onako kako je vlada htjela da ih informiše putem svojih medija.
U glavnom ovo je priča radnika koji rade u garažama i pošteno zarađuju svoju platu i nisu Sanđaklije.
- kokuz_sa
#1675 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hajde meni kazi koji djavo se radnik ima buniti za lokaciju onu (grant ona iza opstine NG)
po meni je to vrh gluposti
ustvari ne vidm sta se radnici imaju da bune njihovo je da rade i eto nije vazno gdje na kojoj lokaciji..
svak se petlja gdje mu nije mjesto izgleda u toj firmi
po meni je to vrh gluposti
ustvari ne vidm sta se radnici imaju da bune njihovo je da rade i eto nije vazno gdje na kojoj lokaciji..
svak se petlja gdje mu nije mjesto izgleda u toj firmi