ElRe wrote:To je upravo ono sto hocu da ti kazem, crnogorac je trgovacki termin. Ako ce nekome biti dobro kada se izjasni kao crnogorac on ce se tako izjasniti. Kada ne bude dobro, bice sto i jeste a to je Srbin.
vidi...treba li da ti kažem da ako se osjeća pingvinom, ima pravo da se osjeća pringvinom i završena priča....i ako će se tako osjećati od 2003. do 2033.godine, njegova stvar i njegov lični izbor. nije ok to što pišeš, i nemoj mi replicirati bar po ovom pitanju, jer su mi jasne tvoje pozicije...onda budi parlamentaran i prihvati postojeće pozicije onih koji se izjašnjavaju crnogorcima.
Ti stvarno mislis da je ovima sto se trenutno izjasnjavaju kao crnogorci drago sto je rezim morao da prizna Kosovo i mislis da oni stvarno priznaju Kosovo?
Pa rezim ne smije da organizuje referendum za EU i NATO jer bi preko 2/3 stanovnistva bilo protiv.
ovo je tačno, ali to ne vole da čuju ovdje na klix-u...
Kako rezim ostvaja 40% na izborima i jos 11% ukrade? Prevarama, kupovinom glasova i ucjenama.
osvaja kupovinom glasova, kao što se radi i u bih, s tim da su malobrojni i lakše ih je iskontrolisati...ali, osnovnu prevagu, glavni tas na vagi dvadeset godina ste upravo vi, bošnjaci...čak i sa albancima, milo ne bi imao većinu.
ja i ti smo nekad davno na ovoj temi pričali o tome...za vrijeme koštunice i pavla bulatovića, ne sjećam se ko je bio sa bošnjačke strane, ste imali ponudu za široku autonomiju, a možda i nešto više....čak su i vjerske starješine IZ agitovale za očuvanje SiCG...međutim, državna zajednica je rastaljena još 2000.godine, padom miloševića, i dogovorom đinđića, mila, dos-a, itd, itd, na način da svako ide svojim putem, jel tako?
u toj igri, to ti priznajem, bošnjaci su loše prošli...preciznije, lošije od albanaca. ali, sami pali, sami se ubili, što bi se reklo.