Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
East_side

#1651 Re: Champions League 2011/12

Post by East_side »

Evo da i ja spomenem, Napoli je apsolutno zaslužio prolaz! :thumbup:

Bila bi šteta da i sljedeće sezone ne zaigraju u LP, uz još Milan i Juve iz Italije.
ibizza wrote:
East_side wrote:@ibizza

Tvoja želja Chelsea - Milan :?

Pored Apoela, pa i Benfice recimo :roll:
Da :D
Prvo Chelsea,pa onda u 1/4 Bayern,onda u 1/2 Real i u finalu Barcu :D

:lol: pa tako mi reci! :mrgreen:
Jeff Bingham

#1652 Re: Champions League 2011/12

Post by Jeff Bingham »

ne mogu u osmini finala klubovi iz iste zemlje :)
East_side

#1653 Re: Champions League 2011/12

Post by East_side »

ganjeta wrote:Moja želja Milan - Inter 8-) .
a moja Bayern - Bayer L. :mrgreen:

nem'Re to ba jarane :roll: barem ne u 1/8 finala koliko ja znam :?
bosanska senzacija

#1654 Re: Champions League 2011/12

Post by bosanska senzacija »

Kakav debil je ovaj Boris Bilić!

Mlad,perspektivan i po svemu sudeći budući nasljednik Kemala Ahmetovića.

Čovjek u čijim komentarima ćemo "uživati idućih 10 godina,najmanje.
Jack Be Nimble

#1655 Re: Champions League 2011/12

Post by Jack Be Nimble »

U 1/8 timovi iz iste grupe i zemlje se ne mogu sastati
ganjeta

#1656 Re: Champions League 2011/12

Post by ganjeta »

East_side wrote:
ganjeta wrote:Moja želja Milan - Inter 8-) .
a moja Bayern - Bayer L. :mrgreen:

nem'Re to ba jarane :roll: barem ne u 1/8 finala koliko ja znam :?
Mislio sam da moRe...Jbg onda druga će žrtva biti, moRe Apoel-
LSD

#1657 Re: Champions League 2011/12

Post by LSD »

Inter nece proci osminu finala...ne znam kako su uopšte i prošli grupu, igraju ko ženke, prekilavi su, cak se i svojoj ligi blamiraju (ne znam koji su na tabeli)...Bayern je ostao kao jedina prijetnja Barci i Realu...Napoli je vrlo dobar i sigurno da su hit sezone , ali nemaju jaku klupu što je vrlo bitno u LP.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1658 Re: Champions League 2011/12

Post by odesveuhonduras »

Utakmica u Zagrebu je definitivno sumnjiva, a mamić je sigurno čovjek koji je spreman uzeti lovu za to.

Mada opet, igračima Dinama je vrijednost nakon ovih 6 utakmica manja nego da nisu ni igrali CL nikako, pa ne znam
cyprus

#1659 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Ovo je najbolja CL dosad. Stvarno mi nisu jasni oni kojima je žao zbog ovakvog ishoda i ispadanja nekih velikana... :-)

Jest da je i meni žao večeras Manchestera, Lillea, Trabzonspora i Ajaxa, ali to mi je sve nadoknadio Manchester United :D Jbt, u onako smješnoj grupi da se osramote :oops: ccc...

A malo su me iznervirali Babić i Glavaš... Koliko se ibrete porazu Dinama, a nikako da se sjete da kažu da je Lyon time obezbjedio prolaz dalje, iako je već unaprijed bio otpisan :oops:

Što se tiče Italijana, jest da imaju najviše osminofinalista (jel se tako kaže? :D ), ali teško će bilo ko od ova tri kluba u četvrtfinale (osim evenutalno uz neku veliku sreću). Napoliju svaka čast, oni su stvarno osvježenje i treba im se čestitat, a Inter i Milan su imali presmješne grupe... A ako ne izvuku APOEL ili Basel, bojim se da im se crno piše protiv svih ostalih...

Ipak, jasno je da u ovoj sezoni postoje 3 velika favorita za osvajanje CL, a to su: Real, Barcelona i Bayern. Bilo ko drugi da uzme pehar biće po meni prilično iznenađenje... Moje priželjkivano finale: Chelsea - APOEL :D
East_side

#1660 Re: Champions League 2011/12

Post by East_side »

cyprus wrote:Što se tiče Italijana, jest da imaju najviše osminofinalista (jel se tako kaže? :D )
Ne znam. Ja bih išao na sigurnih 1X i napisao "učesnika osmine finala". :mrgreen:
cyprus wrote:Ipak, jasno je da u ovoj sezoni postoje 3 velika favorita za osvajanje CL, a to su: Real, Barcelona i Bayern. Bilo ko drugi da uzme pehar biće po meni prilično iznenađenje...
Bayernu svaka čast ali čisto sumnjam da mogu do tog pehara pored ovakvog Reala, pa i Barce.

Po meni mogu do finala ali pod uslovom da se prethodno ne susretnu sa ova dva kluba.
cyprus wrote:Moje priželjkivano finale: Chelsea - APOEL :D
:mrgreen: :thumbup:

Ja priželjkujem finale CSKA - Apoel :oops:
Melodicni

#1661 Re: Champions League 2011/12

Post by Melodicni »

Ebo Dinamo.Nego meni ovaj Dinamov fijasko samo otvori oci koliko su nasi klubovi udaljeni od evropskog fudbala. U Dinamo se ulazu milioni eurica a mi Comora tusimo za 20maraka.Mislim da bi nase ekipe izgubile od zenske ekipe Lyona i ostalih.Lijepa nasa gostovanja u Trebinje :D
Baudelaire

#1662 Re: Champions League 2011/12

Post by Baudelaire »

Ma Dinamo ima bolju ekipu od Apoela, kad bi gledali igrača po igrača. Nešto drugo tu ne štima.
East_side

#1663 Re: Champions League 2011/12

Post by East_side »

Evo gledam ovaj pregled, poništiše dva čista gola Ajaxu vala :roll:

Ko zna kako bi tabela na kraju izgledala...

Holanđani itekako imaju razloga da krive onog sijedog pomoćnika :oops:

A evo počinje i Dinamo, da i to pogledamo :mrgreen:
horion_bosona

#1664 Re: Champions League 2011/12

Post by horion_bosona »

pa *ebo te Ajaxu su dva cista gola ponistili a Real dade prvi gol iz ofsajda, s druge strane Lyon za poluvrijeme zabi 6 komada... :shock: da nije u pitanju ovo elitno takmicenje svi bi brujali o namjestaljci, kao da se radi o beton ligi...

čifuti :oops: ce garant veceras spominjati Platinija...
Johnny_x

#1665 Re: Champions League 2011/12

Post by Johnny_x »

Benfika ce ove godine daleko da dogura.
Madrid

#1666 Re: Champions League 2011/12

Post by Madrid »

horion_bosona wrote:pa *ebo te Ajaxu su dva cista gola ponistili a Real dade prvi gol iz ofsajda, s druge strane Lyon za poluvrijeme zabi 6 komada... :shock: da nije u pitanju ovo elitno takmicenje svi bi brujali o namjestaljci, kao da se radi o beton ligi...

čifuti :oops: ce garant veceras spominjati Platinija...
Plus jedan gol Lyona iz ofsajda :D
Nego jel onaj Shaqiri onace onako dobar ili ga danas bas krenulo, lik ima tek 20 godina :?
Baudelaire

#1667 Re: Champions League 2011/12

Post by Baudelaire »

Meni je impresivniji Granit Xhaka. Ako ništa zbog imena :D
cyprus

#1668 Re: Champion League 2011/12

Post by cyprus »

Eh, da vidim šta sam ja ubo...
cyprus wrote:Da i ja dam svoju standardnu prognozu. U pretkolima me solidno išlo, da li je došlo vrijeme da to ''kompenziram''?

Grupa A
Najjača, najzanimljivija i najneizvjesnija grupa. Sva 4 učesnika imaju šanse da i na proljeće igraju u CL. Mislim da će i konačna tabela grupe pokazati svu neizvjesnost, gdje ne vjerujem da će ijedna ekipa imati više od 12 bodova. Mislim da će Bayern vjerovatno biti prvi u grupi, dok se nadam da bi Džekin Manchester mogao biti drugi. Napoli i Villarreal jesu dobre ekipe ali realno zaostaju kvalitetom za Njemcima i Englezima, iako ih ne treba potcjeniti. Prognoza poretka:
1. Bayern München
2. Manchester City

3. Napoli
4. Villarreal

Grupa B
Po mom mišljenju najslabija grupa. Inter bi trebao proći, a za drugo mjesto koje vodi u proljeće CL, biće neizvjesna borba između Lillea i CSKA-a. Na iskustvo prednost dajem Rusima. Također, ni Trabzon ne treba otpisati, ali mislim da neće napraviti značajniji rezultat. Prognoza poretka:
1. CSKA Moskva
2. Inter Milan

3. Lille
4. Trabzonspor

Grupa C
Ovdje je neupitan prolaz Manchester Uniteda, kome samo Benfica može napraviti određene probleme. Bilo bi veliko iznenađenje kada se ova dva kluba ne bi našla u osmini finala. Basel i Otelul će se ganjati za 3. mjesto, pri čemu prognoziram iznenađenje i prednost dajem relativno anonimnim Rumunima. Prognoza poretka:
1. Manchester United
2. Benfica

3. Otelul Galati
4. Basel

Grupa D
Dinamo je zapao u prilično tešku grupu u kojoj teško može do 3. mjesta, pogotovo ako proda neke od glavnih igrača. Real je po meni neprikosnoveni favorit kome ne bi trebalo iskliznut prvo mjesto. Lyon se očekuje na drugom mjestu, ali ja mislim da bi ih Ajax mogo iznenaditi i uzeti tu dragocjenu poziciju. Dinamu će svaki bod biti veliki uspjeh. Prognoza poretka:
1. Real Madrid
2. Ajax

3. Olympique Lyon
4. Dinamo Zagreb

Grupa E
Vjerujem da bi se nažalost u ovoj grupi moglo desiti najveće iznenađenje, odnosno ispadanje Chelsea. Iako takav epilog izgleda malo vjerovatan, bojim se da bi prilično istrošena ekipa Chelsea mogla potcjeniti LEverkusen i Valenciju, što bi ih moglo skupo koštat. Genk može biti tvrd orah, ali ne mislim da može predstavljat ozbiljnog kandidata za viši plasman. Prognoza poretka:
1. Valencia
2. Bayer Leverkusen

3. Chelsea
4. Genk

Grupa F
Uz grupu A, grupa koja će vjerovatno biti najzanimljivija široj fudbalkoj javnosti. Borussia Dortmund možda čak i djeluje najjača, s obzirom na brojne slabosti Arsenala, ali mislim da će zbog svog neiskustva igranja u Evropi, neugodno iznenaditi svoje navijače kojima su očekivanja prilično porasla. Zato prognoziram prolazak Arsenala i Marseilla, iako je Dortmund možda čak i kvalitetniji od njih. Olympiakos će biti težak protivnik, kao i uvijek, ali mislim da neće ostvariti mnogo. Prognoza poretka:
1. Arsenal
2. Olympique Marseille

3. Borussia Dortmund
4. Olympiakos

Grupa G
Mnogi je proglašavaju najslabijom, ali ja se ne bih složio. Porto, Shakhtar i Zenit su vrlo kvalitetne ekipe i imaju gotovo podjednake šanse za plasman u osminu finala. Porto mislim da nije jak ko prošle godine, ali trebali bi izboriti jednu od prve dvije pozicije. Od istočnoevropskih ekipa, Shakhtar djeluje kao blagi favorit, ali ja ću na osjećaj prednost dati Zenitu. APOEL može nekome otkinuti bod-dva, ali to 3. pozicije će teško. Prognoza poretka:
1. Zenit St. Petersburg
2. Porto

3. Shakhtar Donetsk
4. APOEL

Grupa H
Ovdje ne bi trebalo biti dileme. Barcelona i Milan bi morali ići dalje i bila bi velika senzacija kada ne bi bilo tako. Viktoria Plzen mi je postala vrlo simpatična ekipa zbog odličnih igara u pretkolima, kao i zbog činjenice da su uglavnom sastavljeni od relativno anonimnih domaćih igrača. Dakle, nisu od onih ekipa što su parama pokupovali sve što valja i što se može zbavit. A mislim i da su jači od BATE-a, koji ima veće iskustvo u Evropi, ali i pored činjenice da su treći šešir, mislim da su najslabiji tim koji igra grupnu fazu. Prognoza poretka:
1. Barcelona
2. Milan

3. Viktoria Plzen
4. BATE Borisov

Iako ću navijat da prođu: Manchester, Napoli, Lille, Inter, Benfica, Otelul, Dinamo, Real, Chelsea, Genk, Borussia, Olympiakos, APOEL, Shakhtar, Viktoria Plzen i BATE Borisov, mislim da (uglavnom nažalost) prolaze:
Bayern
CSKA

Manchester United
Real
Valencia
Arsenal
Zenit
Barcelona

Manchester
Inter
Benfica

Ajax
Bayer
Marseille

Porto
Milan
Pogodio 11/16 učenika osmine finala... Nisam zadovoljan, pokvario sam prosjek iz pretkola... Posebno me stid što sam toliko potcjenio Basel i pogotovo APOEL :oops:
KPNCTNJAH

#1669 Re: Champions League 2011/12

Post by KPNCTNJAH »

Cega se pametan stidi... :D
BHF_Manijak

#1670 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

East_side wrote:
cyprus wrote:Ipak, jasno je da u ovoj sezoni postoje 3 velika favorita za osvajanje CL, a to su: Real, Barcelona i Bayern. Bilo ko drugi da uzme pehar biće po meni prilično iznenađenje...
Bayernu svaka čast ali čisto sumnjam da mogu do tog pehara pored ovakvog Reala, pa i Barce.

Po meni mogu do finala ali pod uslovom da se prethodno ne susretnu sa ova dva kluba.
Slazem se, ovim mahnitim SPancima tesko da moze ko skalp skinuti do finala, jedino ako se medjusobno ne susretnu do finala...Naravno fudbal je fudbal i uvijek je sve moguce, neki lud gol, nece lopta u gol, golman se nalozio i slicno, ali ovako po dosad prikazanom, Real i Barca su top favoriti, vidjet cemo uostalom i sad u klasiku kako stoje stvari, pa tek onda Bayern kao treci, hajd sa Realom bi se nekako Bayern i nosio, no ostajem pri tome da bi ih Barca razbucala, jer nemaju dovoljno jaku odbranu, (Neuer i)Lahm ok, pa i Boateng, ali ostatak je kritican!
Jeff Bingham

#1671 Re: Champions League 2011/12

Post by Jeff Bingham »

nije mi jasno po cemu je bajern zasluzio da ga vecina ovdje svrstava u red nekakvih favorita?
cyprus

#1672 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Jeff Bingham wrote:nije mi jasno po cemu je bajern zasluzio da ga vecina ovdje svrstava u red nekakvih favorita?
Po pokazanoj kvaliteti i apsolutnoj dominaciji u najtežoj grupi... Uz Real su objektivno najviše pokazali. I po imenima imaju sasvim pristojan tim koji jeste među tri najjača u Evropi...
Jeff Bingham

#1673 Re: Champions League 2011/12

Post by Jeff Bingham »

kakvu crnu apsolutnu dominaciju su nad napolijem pokazali? o cemu pricas?
cyprus

#1674 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Jeff Bingham wrote:kakvu crnu apsolutnu dominaciju su nad napolijem pokazali? o cemu pricas?
Iako rezultat tako možda ne kazuje, ali zar igrački nisu bili dominantni?
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1675 Re: Champions League 2011/12

Post by odesveuhonduras »

Mislim da bi nase ekipe izgubile od zenske ekipe Lyona i ostalih.
:lol: :lol: :lol:
Locked