SDP

Post Reply
Alfons Kauders

#1651 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:
Hemel wrote:
daxon wrote:Da su otišli redovnom linijom svaka čast, međutim, oni su iznajmili najbolji i vjerovatno najkskuplji autobus iz Centrotransove ergele, vjerovatno je taj najam više koštao nego što bi koštalo gorivo za nekoliko auta u koje su se mogli potrpati, dakle, u svako auto po trojica, a ne za svakog ministra po auto, tada bi to bila ušteda, a šoferi svakako primaju platu vozili taj dan ili ne.
Vjerujem da su ovakvim potezom dodatno oštetili budžet, a ne uštedili, možda i griješim...
da, grijesis...
naravno da su ustedjeli ako nista drugo dnevnice svih sofera a o guzvama na cesti da ne pricamo kada naidje kolona od dvadeset auta...ja uvijek mislim svatovi... :-)
dopunio sam raniji post, i fino kazem: ima 16 ministarstava, svakako su ih trojica-cetvorica vec bili tamo, znaci, svi bi stali u četiri auta (po trojica u autu). benzin svakako placaju, vozaju se i po vikendicama i na odmore, vozaci svakako imaju platu. ovako ih je vise otislo, otisli su dan ranije, platice hrpu nocenja, ne znam hoce li se i vratiti busom, i tu svakako treba ispitati koliko je ova predstava s autobusom kostala, da li je prekrsen zakon jer su Centrotrans favorizirali i druge doveli u nepovoljan polozaj...
bus trosi makar 35l/100km na toj dionici... ukupno u oba smjera 266km, znaci 93 litra...

da su isla po tri ministra u autu trebalo bi 5 auta x3 ministra... ostaje jedan viska, ali predlazem da ministar saobracaja vozi jedan od auta... da su uzivi u resor, da malo uziva u karauli... auta bi trosila 5 x 8 x 2.66 litara, odnosno 106 litara... usteda od 13 litara - vise sam danas platio rucak...

e naravno, kada u cijelu pricu ubacimo iznajmljivanje busa, onda tek imamo cirkus, jer nekako sumnjam da centrotrans iznajmljuje buseve za cvaju dnevno... :D
heckler

#1652 Re: SDP

Post by heckler »

Hemel wrote:Vama ne moze niko ugoditi. U manjerm entitetu ministri se prebacuju avionima, helikopterima...pa im to niko ne spocitava. Ne kazem da je to ispravno, naprotiv.
Ovi danas otisli iznajmljenim autobusom u kome mogu i neke poslove zavrsiti, ko ljudi popricati, pripremiti se za sastanke...kad ono , ne valja ni ovo. pa sto nisu redovnom linijom, pa sto nisu u cetiri auta...pa stvarno smo :roll:

Ljudi, ako nista pokazali su nesto novo i sto je isplatnije od dosadasnje prakse i opet ne valja.

p.s. da ne bude zabune, ja sam vjecita opozicija :dance:

Porediti se sa onim ludjacima i nije neki argument za diskusiju jer ono je van svake norme.

Evo kako to cetnitet radi
U Vlasenici su ogorčeni na premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića i tri ministra u Vladi RS koji su prošle sedmice sa tri helikoptera došli u taj grad na sastanak sa opštinskim čelnicima kojima su dali brojna obećanja.

Vozači službenih automobila premijera i tri ministra stigli su iz Banjaluke i parkirali se stotinjak metara od stadiona na koji su helikopteri sletjeli, piše "San". Funkcioneri su po izlasku iz letjelica sjeli u limuzine i vozači su ih odvezli do zgrade Skupštine opštine. Nakon sastanka, opet su se automobilima vozili stotinjak metara i helikpoterimase vratili u Banjaluku.

Inače, premijer i ministri su u Vlasenici otvorili fabriku "Izoekomont", rekonstruisani Dom zdravlja i - Fakultet biotehničkih nauka koji je otvorio Univerzitet Istočno Sarajevo!

Vlasenica ima 20.000 stanovnika, a od toga je zvanično zaposleno njih 1.714!

Pred lokalne izbore 2008. godine Vlada RS kupila je tri preduzeća u stečaju i najavila da će odmah početi da rade. Te firme su i dalje u kolapsu.
Skijaš

#1653 Re: SDP

Post by Skijaš »

stochar wrote:svi bi stali u četiri auta (po trojica u autu)
Ili još bolje, ovako

Image

Nevjerovatno je koliko si subjektivan. Ovo me podsjeća na onu kritiku na račun Alije Izetbegovića jer kao predsjednik države za službeno vozilo ima starog audija :-D Zacrtaš sebi koga treba kritikovati i svaki potez, bez obzira koliko bio dobar ili loš, mora postati loš.
stochar

#1654 Re: SDP

Post by stochar »

Za i Protiv wrote:
stochar wrote: dopunio sam raniji post, i fino kazem: ima 16 ministarstava, svakako su ih trojica-cetvorica vec bili tamo, znaci, svi bi stali u četiri auta (po trojica u autu). benzin svakako placaju, vozaju se i po vikendicama i na odmore, vozaci svakako imaju platu. ovako ih je vise otislo, otisli su dan ranije, platice hrpu nocenja, ne znam hoce li se i vratiti busom, i tu svakako treba ispitati koliko je ova predstava s autobusom kostala, da li je prekrsen zakon jer su Centrotrans favorizirali i druge doveli u nepovoljan polozaj...
E jbg, sad su trebali medjunarodni tender raspisati :-)
Nego kako radim u skoli, djeci organizujemo razne ekskurzije, i ono sto sam vidio ovi autobusi su otprilike isti kao i oni sto voze djecu... Svaki autobus sada ima sve ono sto treba da ima, jednostavno to je postao standard... A autobus na takvoj relaciji ne kosta preko 1000 KM. A ti sad racunaj jel se ustedilo (gorivo, dnevnice za vozace, amortizacija auta... da ne pominjem kolone od 20-tak auta)?
Naravno da je ovo kap u moru, ali nije losa praksa za ubuduce...
haj' konkretno probaj ovaj bus sa fotki iznajmiti za 1000 KM, pa javi. sto kazes, svaki autobus sad manje-vise zadovoljava te osnovne standarde, pa je jos manje bilo potrebe da iznajmljuju najskuplji autobus iz ergele. jeftin potez. na koncu, sve i da su ustedjeli (a nisu!, pogledaj kol'ko je nocenje u hotelu Tuzla po osobi), opet to ne salje nikakvu posebnu poruku, vise da nas prave budalama koje ce zadiviti jeftini potez.

neka nam ponude ogledalca i bizuteriju umjesto stare devizne stednje k'o sto je birvaktile kupljen i New York od indijanaca...

@skijaš - ovo NIJE dobar potez. populizam zestoki. u pocetku nisam ni kritikovao, samo sam se zajebav'o s potezom, ali sad ste me natjerali da bolje razmislim i fakat je racunica jasna - napravili su veci troshak!
Optimus Prime

#1655 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

Skijaš wrote:
stochar wrote:svi bi stali u četiri auta (po trojica u autu)
Ili još bolje, ovako

Image

Nevjerovatno je koliko si subjektivan. Ovo me podsjeća na onu kritiku na račun Alije Izetbegovića jer kao predsjednik države za službeno vozilo ima starog audija :-D Zacrtaš sebi koga treba kritikovati i svaki potez, bez obzira koliko bio dobar ili loš, mora postati loš.
U biti pateticno, ali haters gonna hate.
Niksic je izjavio da je sa ovim potezom ustedjeno 5000 KM u odnosu na uobicajenu praksu.
Ali nebitno, jer i da se radi o 100 KM, ovakav potez se mora pohvaliti.
Skijaš

#1656 Re: SDP

Post by Skijaš »

heckler wrote:
Hemel wrote:Vama ne moze niko ugoditi. U manjerm entitetu ministri se prebacuju avionima, helikopterima...pa im to niko ne spocitava. Ne kazem da je to ispravno, naprotiv.
Ovi danas otisli iznajmljenim autobusom u kome mogu i neke poslove zavrsiti, ko ljudi popricati, pripremiti se za sastanke...kad ono , ne valja ni ovo. pa sto nisu redovnom linijom, pa sto nisu u cetiri auta...pa stvarno smo :roll:

Ljudi, ako nista pokazali su nesto novo i sto je isplatnije od dosadasnje prakse i opet ne valja.

p.s. da ne bude zabune, ja sam vjecita opozicija :dance:

Porediti se sa onim ludjacima i nije neki argument za diskusiju jer ono je van svake norme.

Evo kako to cetnitet radi
U Vlasenici su ogorčeni na premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića i tri ministra u Vladi RS koji su prošle sedmice sa tri helikoptera došli u taj grad na sastanak sa opštinskim čelnicima kojima su dali brojna obećanja.

Vozači službenih automobila premijera i tri ministra stigli su iz Banjaluke i parkirali se stotinjak metara od stadiona na koji su helikopteri sletjeli, piše "San". Funkcioneri su po izlasku iz letjelica sjeli u limuzine i vozači su ih odvezli do zgrade Skupštine opštine. Nakon sastanka, opet su se automobilima vozili stotinjak metara i helikpoterimase vratili u Banjaluku.

Inače, premijer i ministri su u Vlasenici otvorili fabriku "Izoekomont", rekonstruisani Dom zdravlja i - Fakultet biotehničkih nauka koji je otvorio Univerzitet Istočno Sarajevo!

Vlasenica ima 20.000 stanovnika, a od toga je zvanično zaposleno njih 1.714!

Pred lokalne izbore 2008. godine Vlada RS kupila je tri preduzeća u stečaju i najavila da će odmah početi da rade. Te firme su i dalje u kolapsu.
I ne samo to, nego Željkica sebi naruči helikopter kad iz Banjaluke krenu u šoping do Sarajeva, pa kad to procuri u javnost, Dodik čitavu helikoptersku službu iz nadležnosti Vlade prebaci u nadležnost predsjednika entiteta, kako niko ne bi znao gdje mu se švalerka šeta. I ništa. Federalci uzeli autobus a dežurni kritičari našli bolju opciju, trebali su se nagurati u tri auta, sa sve savjetnicima, kroz jedan prozor Lijanovićeva noga, kroz drugi visi pola Nikšića, ide drugi auto a haos još veći, ne znaš više čije i šta viri iz auta. I hajmo, u Šabac na vašar.

E svašta.
VjecitiStudent

#1657 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Moracete u kalkulacije uzeti i ekipu FTV-a.
Dirljiv je bio nacin na koji je dnevnik FTV prikazao cijeli dogadjaj, RTRS polako dobiva ravnopravnog protivnika :D
Za i Protiv

#1658 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

stochar wrote:
Za i Protiv wrote:
stochar wrote: dopunio sam raniji post, i fino kazem: ima 16 ministarstava, svakako su ih trojica-cetvorica vec bili tamo, znaci, svi bi stali u četiri auta (po trojica u autu). benzin svakako placaju, vozaju se i po vikendicama i na odmore, vozaci svakako imaju platu. ovako ih je vise otislo, otisli su dan ranije, platice hrpu nocenja, ne znam hoce li se i vratiti busom, i tu svakako treba ispitati koliko je ova predstava s autobusom kostala, da li je prekrsen zakon jer su Centrotrans favorizirali i druge doveli u nepovoljan polozaj...
E jbg, sad su trebali medjunarodni tender raspisati :-)
Nego kako radim u skoli, djeci organizujemo razne ekskurzije, i ono sto sam vidio ovi autobusi su otprilike isti kao i oni sto voze djecu... Svaki autobus sada ima sve ono sto treba da ima, jednostavno to je postao standard... A autobus na takvoj relaciji ne kosta preko 1000 KM. A ti sad racunaj jel se ustedilo (gorivo, dnevnice za vozace, amortizacija auta... da ne pominjem kolone od 20-tak auta)?
Naravno da je ovo kap u moru, ali nije losa praksa za ubuduce...
haj' konkretno probaj ovaj bus sa fotki iznajmiti za 1000 KM, pa javi. sto kazes, svaki autobus sad manje-vise zadovoljava te osnovne standarde, pa je jos manje bilo potrebe da iznajmljuju najskuplji autobus iz ergele. jeftin potez. na koncu, sve i da su ustedjeli (a nisu!, pogledaj kol'ko je nocenje u hotelu Tuzla po osobi), opet to ne salje nikakvu posebnu poruku, vise da nas prave budalama koje ce zadiviti jeftini potez.

neka nam ponude ogledalca i bizuteriju umjesto stare devizne stednje k'o sto je birvaktile kupljen i New York od indijanaca...

@skijaš - ovo NIJE dobar potez. populizam zestoki. u pocetku nisam ni kritikovao, samo sam se zajebav'o s potezom, ali sad ste me natjerali da bolje razmislim i fakat je racunica jasna - napravili su veci troshak!
Ma ne da sam probavao, nego sam i iznajmljivao... Ja sam misljenja da se ipak jeste ustedilo, ali su to mrvice... Sa druge strane, moram se sloziti da ima i populizma, ali sta ima na kraju krajeva lose u tome...
Optimus Prime

#1659 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

stochar wrote:.

Ne budi smijesan.
Sama amortizacija skupocjenih limuzina nadmasuje ove troskove.
VjecitiStudent

#1660 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Optimus Prime wrote:

Ne budi smijesan.
Slozicemo se da limuzine jedu pare, vozile one ili ne. Cijeli potez ima smisla jedino ukoliko ce redovna upotreba autobusa/kombija ili cega vec voditi trajnom smanjenju broja vozila u vladi FBiH.
Drzimo fige.
Alfons Kauders

#1661 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:Moracete u kalkulacije uzeti i ekipu FTV-a.
Dirljiv je bio nacin na koji je dnevnik FTV prikazao cijeli dogadjaj, RTRS polako dobiva ravnopravnog protivnika :D
rtrs je i dalje nenadjebiv, ali dajmo im vremena - ko zna, za godinu - dvije i ftv bi mogao postati isti...

inace, bez obzira na stranacku pripadnost, svaki ministar vlade fbih koji se zaputi u tuzlu onim kurcem od ceste bi se najdalje do kladnja ili stupara trebao okrenuti i vratiti u sarajevo... od sramote
hercegovac_pravi

#1662 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

VjecitiStudent wrote:
Optimus Prime wrote:

Ne budi smijesan.
Slozicemo se da limuzine jedu pare, vozile one ili ne. Cijeli potez ima smisla jedino ukoliko ce redovna upotreba autobusa/kombija ili cega vec voditi trajnom smanjenju broja vozila u vladi FBiH.
Drzimo fige.
jasta ce...evo sve noge polomise trceci da ozive jedan ovakav potez. Uostalom, ovo je samo cisti populizam.."mi i narod" ko biva eto ako more narod sa aVtobusom" mogu i "narodni poslanici" jer eto oni su "narod" nigdje veze sa vezom...
stochar

#1663 Re: SDP

Post by stochar »

Optimus Prime wrote:

Ne budi smijesan.
ako hoce da se kurce da su narodni politicari, neka prodaju skupocjene limuzine i vozaju se u Fabiama, ostave jednu luksuznu limuzinu kad trebaju negdje reprezentativno ici, i jedan kombi za odlaske na ovakve sjednice. tako ce ustedjeti. ovako, kaze Niksic ustedili 5000. OK, provjerice se i to. kaze Niksic i da kad premijer postavi brata za direktora nije nepotizam, pa vidim ima onih koji u to vjeruju.

opet, sve i da je tacno, nije nikakva velika usteda naspram onoga koliko ce kostati sama nocenja (sa sutima bi otisli ujutro, odrzali sjednicu i vratili se. najlakse je biti skroman iznamjljivanjem najskupljeg autobusa Centrotransa i odsjedanjem u najskupljem hotelu u Tuzli.
Optimus Prime

#1664 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

VjecitiStudent wrote:
Optimus Prime wrote:

Ne budi smijesan.
Drzimo fige.
Ne znam sta ti nije jasno. Ja sam samo spomenuo da je amortizacija nekih desetak limuzina na relaciji Tuzla-Sarajevo i nazad, veca od troskova iznajmljivanja autobusa. Ostale troskove nisam ni naveo, kao sto je benzin, place i dnevnice za desetak vozacima, kao i visestruko skuplje osiguranje(Lakse je cuvati jedan autobus, nego desetak automobila). Ja mislim da je usteda od 2000-3000 KM realna.
Alfons Kauders

#1665 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:odsjedanjem u najskupljem hotelu u Tuzli.
ispravka, jedinom hotelu u tuzli :D
heckler

#1666 Re: SDP

Post by heckler »

Ako je covjek rekao da je ustedjeno 5000 KM ja mu vjerujem.

Ali ono sto ne mogu da vjerujem je da se o ovome uopste prica ovoliko :shock: Sramota bi me bilo da neko sa strane ovo cita. :shock:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1667 Re: SDP

Post by prljavi Hare »

Radi daljnih ušteda ovo nisu loše ideja o načinu transporta federalne vlade:

Image

Image

Image

Image

Naravno,šta god se ocijeni kao najpovoljniji način transporta Vlade FBiH,prethodno legalno raspisati
tender! :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#1668 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

prljavi Hare wrote:Radi daljnih ušteda ovo nisu loše ideja o načinu transporta federalne vlade:

Image

Image

Image

Image

Naravno,šta god se ocijeni kao najpovoljniji način transporta Vlade FBiH,prethodno legalno raspisati
tender! :lol: :lol: :lol:
sto se mene tice neka dolaze u posjet tuzli u bentleyima... :D autocestom tuzla - zepce, naravno... :D

dok god tuzlu i sarajevo povezuje onakva saobracajnica, niko od njih nije dobrodosao... :D taman i da hodaju na rukama :D
hercegovac_pravi

#1669 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

ma smijesno o cemu ljudi "tarlahaju"..ali ako nema nista bolje i ovo dodje ko "kec na desetku"..
kennann

#1670 Re: SDP

Post by kennann »

Apelujem na SDP da nešto uradi po pitanju grasa. Ljudi postalo je gore nego kad je SDA držala taj resor, bar su autobusi kolko toliko bili na vrijeme, trenunto stanje je nemoguće. Na pojedim relacijama u centru grada autobus se ceka i po dva sata. Ljudi su strašno nezadovoljno, i ocekuju od SDP da riješe situaciju......aktivirajte doticnog harisa Lulića......................Sve pohvale za ministra Suljagića------Puno je teze upisati fax na štelu kao i srednju školu !!!!
stochar

#1671 Re: SDP

Post by stochar »

kennann wrote:Apelujem na SDP da nešto uradi po pitanju grasa. Ljudi postalo je gore nego kad je SDA držala taj resor, bar su autobusi kolko toliko bili na vrijeme, trenunto stanje je nemoguće. Na pojedim relacijama u centru grada autobus se ceka i po dva sata. Ljudi su strašno nezadovoljno, i ocekuju od SDP da riješe situaciju......aktivirajte doticnog harisa Lulića......................Sve pohvale za ministra Suljagića------Puno je teze upisati fax na štelu kao i srednju školu !!!!
evo zivotnog problema kojeg nece rijesiti shuplja, vec zasukavanje rukava...
udrch

#1672 Re: SDP

Post by udrch »

Ima posla konkretnog koliko hoćeš..
Evo smijenjen je direktor Domova zdravlja..
Očekujem otpuštanje prekomjernog kadra koji je primljen tako što je dao pare..žao mi ljudi, ali neka ganjaju one kojima su pare dali..
Ja evo čitavo ljeto čekam da mi dijete primi vakcinu i još nisu došle..
kamen spoticanja

#1673 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

VjecitiStudent wrote:Moracete u kalkulacije uzeti i ekipu FTV-a.
ev i na trecem dnevniku ista prica :-)
ovo fakat postaje cirkus...i kako to onaj malo voditelj odrecitova...ko da u zenici grade novu zeljezaru koja ce zaposljavat 150 hiljada radnika i pokrivat trziste cijele azije :-)
cim se ovi bave...demagogija par excellence
madner

#1674 Re: SDP

Post by madner »

udrch wrote:Ima posla konkretnog koliko hoćeš..
Evo smijenjen je direktor Domova zdravlja..
Očekujem otpuštanje prekomjernog kadra koji je primljen tako što je dao pare..žao mi ljudi, ali neka ganjaju one kojima su pare dali..
Ja evo čitavo ljeto čekam da mi dijete primi vakcinu i još nisu došle..
Ja koliko znam stari direktor je na kraju mandata sve sto je mogao primio u stalni radni odnos = tesko ce ih odpustiti.
To placanje mora neko dokazati. Ako se dokaze neko mora u zatvor.
stochar

#1675 Re: SDP

Post by stochar »

Odgovarajući na pitanje zašto je vozilo premijera u Tuzli, Nikšić je rekao da su dva vozila vlade FBiH u Tuzli zbog operativnosti, jer će biti obilazaka i posjeta nekim firmama, pa zbog predviđenih aktivnosti brze posjete firmama nije moguće obaviti autobusom.

znaci, dva vozila sa vozacima su svakako otisla u Tuzlu, tako da kad uzmemo cinjenicu da su svi mogli stati u cetiri vozila (znaci, jos dva), onda iluzija o nekoj ustedi pada u vodu. ovako:

- dva vozila svakako isla tamo i vracaju se nazad (navodno izbjegnuti troskovi 'amortizacije skupocjenih limuzina)

- najam autobusa

- nocenje za 16 ministara+sekretar vlade+dva vozaca+jos neke raje u busu (vide se na slici)+FTV, u hotelu Tuzla najjeftinije nocenje 70 KM po osobi

garant ima toga jos...
Post Reply