Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Morales

#1651 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Morales »

PipiDugaDevetka wrote:
Morales wrote:Zalosno kakvi se sve ljudi bave politikom i kakvi ljudi drze Ilidzu pod svojom sapom. :sad: :sad:
ImageImageImage
Znam, znam Pipi sve mi je jasno. :twisted:
FOČANSKI PROPISI

#1652 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

Morales wrote:Zalosno kakvi se sve ljudi bave politikom i kakvi ljudi drze Ilidzu pod svojom sapom. :sad: :sad:
Možemo mi moralisati do mile volje.
I ja se često pitam ,za šta suluže moralne i poštene osobe,kad su u modi hoštapleri,prevaranti, siledžije,lopovi...
Nego,nemoj se sramiti, dođi kod nas i pomozi u borbi Davida protiv GOLIJATA.
JohnnyS.

#1653 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Superhik_ wrote:
jos zalosnije je sto ne vidim nacin da pobjegnemo od ove korumpirane oligarhije. nego, na mom selu se prica da je fikro osamario aliju budnju, zna li iko ista o ovome, ima li ista od toga?
Pogrešno si informisan.
Alija BEG Budnjo je,navodno, ošamario rahmetli Amera Čenanovića onaj dan kad je umro.
Do sad si bio simpaican sa svojim zajebancijama al sad si ga bas pretjero. Shvatam sva djecja glupiranja ali sakriti se iza nika i ovakve bljuvotine pisati bas nema smisla.
FOČANSKI PROPISI

#1654 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Rekao sam,navodno,jer ova priča kruži Ilidžom danima,nisam je ja izmislio.
DELEGACIJA

#1655 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Ma pustite se šuplje šta je bilo i ko je koga..... :x
Nego dajte sa prijedlozima svaki iz svoje mahale šta nam je učiniti da nam bude bolje, pa nam ukažite i na svoje komšije za koje se (ne) bi trebalo glasati na narednim izborima, mislim na moralne osobine ljudi :thumbup:
Naravno uvažavajući drugačije razmišljanje!!!!!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1656 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

DELEGACIJA wrote:Ma pustite se šuplje šta je bilo i ko je koga..... :x
Nego dajte sa prijedlozima svaki iz svoje mahale šta nam je učiniti da nam bude bolje, pa nam ukažite i na svoje komšije za koje se (ne) bi trebalo glasati na narednim izborima, mislim na moralne osobine ljudi :thumbup:
Već sam se izjasnio da ću glasati za Našu stranku, ali kako vidim nema na ovoj temi nikoga od njih, raspitaću se da li SDU ima kandidata na opštini Ilidža.
SDU, čini mi se, ide na te ''moralne kvalitete pojedinaca'', ali mora ići i na kartu zvanu, MLADOST.
StupskaBitanga

#1657 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by StupskaBitanga »

E vala samo kod nas je moralna vrijednost bitna ja izborima
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1658 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

StupskaBitanga wrote:E vala samo kod nas je moralna vrijednost bitna ja izborima
Za ponekoga, bogami, jeste.

DELEGACIJA

#1659 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

PipiDugaDevetka wrote:
Već sam se izjasnio da ću glasati za Našu stranku, ali kako vidim nema na ovoj temi nikoga od njih, raspitaću se da li SDU ima kandidata na opštini Ilidža.
SDU, čini mi se, ide na te ''moralne kvalitete pojedinaca'', ali mora ići i na kartu zvanu, MLADOST.
Znači tek tako bez toga da se vide kandidati :?
Eeeeeee svaka čast, zar do sada nije bilo povjerenje na neviđeno :evil:
Red je da se glasa za osobu i program (mada su programi u 90% isti ili slični), znači po meni je osoba bitna, a možda i griješim.....
Red je i ovako probati pošto ovo sa strankama (ove koje su tu zadnjih 20 godina) je sve isto! :run:
PipiDugaDevetka

#1660 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

DELEGACIJA wrote:Znači tek tako bez toga da se vide kandidati :?
Red je da se glasa za osobu i program (mada su programi u 90% isti ili slični), znači po meni je osoba bitna, a možda i griješim.....
Red je i ovako probati pošto ovo sa strankama (ove koje su tu zadnjih 20 godina) je sve isto! :run:
Rahmetli Amer Ćenanović (sda) je na izborima 2008.g. dobio DUPLO više glasova, nego svi zajedno protivkandidati,...Hem je bio SDA, hem je čovjek posjećivao mjesne zajednice i tumačio ''šta on hoće'', pravi narodni tribun bio.
Rahmet mu duši.
:(

Ako NS, SDU želi glasove za naredne opštinske izbore, red bi bio da ili idu po mjesnim zajednicama i organizuju neke akcije-budu tu sa narodom, ili da se registruju pod pravim imenom ovdje na temi, te objašnjavaju narodu u direktonj komunikaciji ''šta oni hoće sa opštinom Ilidža''.

Ne branim ni ostalim strankama da imaju ovakav internetli nastup.
_Alcatraz_

#1661 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

FOČANSKI PROPISI wrote:[
... i napravimo od Bunickog potoka centar svijeta tj. evropski Dubai :thumbup:
_Alcatraz_

#1662 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

JohnnyS. wrote: Do sad si bio simpaican sa svojim zajebancijama al sad si ga bas pretjero. Shvatam sva djecja glupiranja ali sakriti se iza nika i ovakve bljuvotine pisati bas nema smisla.
Bez zezancije, prica se po ilidzi, ali pitanje je koliko istine ima u tome. To je navodno bilo kada je general vodio hajku da ukloni Memica sa vladajuceg mjesta unutar OO SDA. Tada je navodno doslo do sukoba, ali to sada nije bitno, jer i kod mene su se komsije neki dan pobile i vjerovatno je bila bolja tuca nego taj samar.
Ocekujemo liste da konacno vidimo ko je s kim i gdje je ko.
Ja sam u proteklih mjesec dana pisao o neboderima koji se grade na Stupu 2, @palamudac se nije slagao...
_reds_ isto pise o problemima, Focanski propisi, iako kroz salu, isto pise, PipiDugaDevetka isto...
Svi pisu ali dzaba kada to niko od onih koji bi trebalo da citaju ne vide, pa tako lopovi, neradnici, zaje.anti i ostali dobijaju glasove naroda i 20ak godina funkcionisu na istom principu:
1. Izgradi najnuzniju infrastrukturu pred izbore (ne previse da ima i za sljedece izbore sta da se radi)
2. Pokupi glasove od "sretnog" naroda
3. Zeaj narod do sljedecih izbora, jer ces se tada vratiti na tacku 1. i narod ce osjetiti promjenu (na bolje) i opet
glasati za iste ljude, jer su "bar nesto uradili"
4. Uzivaj u sljedece 4 godine u prikupljanju sredstava za prosirenje svoje imovine i punjenje dzepa
5. Za 3.5 godine vratiti se na tacku 1. i povecati budzet za predizbornu kampanju i gradnju. :bih:

:bih: ZIVJELA BiH i ILIDZA sa njom :bih:
Last edited by _Alcatraz_ on 14/05/2012 14:48, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#1663 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Do sad si bio simpaican sa svojim zajebancijama al sad si ga bas pretjero. Shvatam sva djecja glupiranja ali sakriti se iza nika i ovakve bljuvotine pisati bas nema smisla
Ja se gospodine ,nikad nisam krio,svoje mišljenje uvijek iznosim javno i ne dozvoljavam da me neko vrijeđa.
Sa pedeset godina da se glupiram,bljujem i bavim zajebancijama,ne pada mi na pamet,a ti ako nisi zadovoljan mojim pisanjem,prvo sve provjeri,pa onda komentariši.
FOČANSKI PROPISI

#1664 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

PipiDugaDevetka wrote:
DELEGACIJA wrote:Znači tek tako bez toga da se vide kandidati :?
Rahmetli Amer Ćenanović (sda) je na izborima 2008.g. dobio DUPLO više glasova, nego svi zajedno protivkandidati,...Hem je bio SDA, hem je čovjek posjećivao mjesne zajednice i tumačio ''šta on hoće'', pravi narodni tribun bio.
Rahmet mu duši.
:(

Ako NS, SDU želi glasove za naredne opštinske izbore, red bi bio da ili idu po mjesnim zajednicama i organizuju neke akcije-budu tu sa narodom, ili da se registruju pod pravim imenom ovdje na temi, te objašnjavaju narodu u direktonj komunikaciji ''šta oni hoće sa opštinom Ilidža''.

Ne branim ni ostalim strankama da imaju ovakav internetli nastup.
Koji je razlog,pa nas ignorišeš?
FOČANSKI PROPISI

#1665 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Glasajte za DUĆIĆA,a Seada Keču ,ako bude na listi SDA, zaobiđite.
FOČANSKI PROPISI

#1666 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Alcatraz_ wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:[
... i napravimo od Bunickog potoka centar svijeta tj. evropski Dubai :thumbup:
ŽIVIO GOVORNIK!
Morales

#1667 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Morales »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Glasajte za DUĆIĆA,a Seada Keču ,ako bude na listi SDA, zaobiđite.
Jel se moze negdje vidjeti biografija Harisa D.
_Reds_

#1668 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

I neka kazu sve stranke javno sa kime bi, sa sa kim ne bi koalirale poslije izbora.

SDA ne moze dobiti nikako vise od 30 posto na ovim izborima, a nadam se da nece ni toliko. Dakle svako ko bi kolairao sa njima poslije vlasti da ga odmah prekrizim.

Pošto ovdje ima dosta aktivnih SDP-ovaca, neka znate da cete propasti za sva vremena na Ilidzi, ako poslije izbora budete koalirali sa njima.

@Morales, nemoj ozbiljno shavatati F.P., on ovdje pise uvijek sa velikom dozom sarkazma, uglavnom jednim neobicnim pristupom ;).

Drago mi je sto se jos sugrađana uključilo malo aktivnije na ovu temu. A ima ih ne forumu jos na desetine i destine, ali uvijek postoje i oni koji se prave "Sarajlijice", pa gdje ce na forumu pisati o Ilidzi.
_Alcatraz_

#1669 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote: SDA ne moze dobiti nikako vise od 30 posto na ovim izborima, a nadam se da nece ni toliko. Dakle svako ko bi kolairao sa njima poslije vlasti da ga odmah prekrizim.

Pošto ovdje ima dosta aktivnih SDP-ovaca, neka znate da cete propasti za sva vremena na Ilidzi, ako poslije izbora budete koalirali sa njima.
To ti ne moze ni SDP niti iko reci jer u koalicijama nema ljubavi nego interesa, a sve zavisi od broja vijecnika SDA, SDP, SBB, "ducicevaca", "mahmutovcica" i ostalih. Ko s kim bude morao ima da oforme koaliciju kako znaju i umiju.
PipiDugaDevetka

#1670 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Reds_ wrote:I neka kazu sve stranke javno sa kime bi, sa sa kim ne bi koalirale poslije izbora.

SDA ne moze dobiti nikako vise od 30 posto na ovim izborima, a nadam se da nece ni toliko. Dakle svako ko bi kolairao sa njima poslije vlasti da ga odmah prekrizim.

@Morales, nemoj ozbiljno shavatati F.P., on ovdje pise uvijek sa velikom dozom sarkazma, uglavnom jednim neobicnim pristupom ;).

Drago mi je sto se jos sugrađana uključilo malo aktivnije na ovu temu. A ima ih ne forumu jos na desetine i destine, ali uvijek postoje i oni koji se prave "Sarajlijice", pa gdje ce na forumu pisati o Ilidzi.
Poneki se stide i zaigrati omiljeno narodno kolo kao naši stari što su igrali. Samo treba odabrati pravo vrijeme i mjesto da se tako proveseli:
Image
_Alcatraz_

#1671 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

PipiDugaDevetka wrote: Image
Kako bi samo bilo lijepo da su stecak koji su otkrili ostavili na onoj travi unutar kruznog toka umjesto sto su ga skrili kod graficke.
PipiDugaDevetka

#1672 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Alcatraz_ wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Image
Kako bi samo bilo lijepo da su stecak koji su otkrili ostavili na onoj travi unutar kruznog toka umjesto sto su ga skrili kod graficke.
I ja sam nešto takvo pomislio još davno kada je bio otkopan i ležao pored tramvajske pruge da bi bilo dobro naći mu mjesto tu gdje je i nađen kada bude okončana izgradnja.
JohnnyS.

#1673 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Do sad si bio simpaican sa svojim zajebancijama al sad si ga bas pretjero. Shvatam sva djecja glupiranja ali sakriti se iza nika i ovakve bljuvotine pisati bas nema smisla
Ja se gospodine ,nikad nisam krio,svoje mišljenje uvijek iznosim javno i ne dozvoljavam da me neko vrijeđa.
Sa pedeset godina da se glupiram,bljujem i bavim zajebancijama,ne pada mi na pamet,a ti ako nisi zadovoljan mojim pisanjem,prvo sve provjeri,pa onda komentariši.
da da ozbiljan si to smo svi primjetili.
Salah ad-Din

#1674 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Salah ad-Din »

Ko o cemu, Ilidzanci o opcinskim izborima :D
Pa misa mu, vama je to najvazniji dogadjaj na Ilidzi, pored toliko lijepih tema o Ilidzi, ko` je kupio Enko, gdje najbolje pojesti na Ilidzi, Verena Cerovina gostovala u Oscaru (bivsi Papparazo) :D , Šele u gimnaziji napastvuje djevojcice, Turci preuzimaju teritoriju, parking kod Doma Zdravlja pojeftinio na marku za vazdan, dokle smo s dzamijom, gdje se igraju termini, gdje se razbacuje kosarke, a vi se uhvatili izbora ko` pijan plota :D

Ne zivim na opstini Ilidza, ali jako puno vremena provodim dole, jer ste mi drazi od moje opstine :run:
JohnnyS.

#1675 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Reds_ wrote:I neka kazu sve stranke javno sa kime bi, sa sa kim ne bi koalirale poslije izbora.

Nisam ja bas tako siguran da SDA tako lose stoji. Opet ce oni uzeti svojih 40 tak posto tj oko 10 mjesta. SDP najvise moze 5 mjesta jer ne vidim nacim da uzmu vise. Tako da je vjerovatna desna koalicija poslije izbora npr SDA-Huso ili neko neko drugi. To mi je nekako najlogicnije rjesenje.
Locked