Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Gandalf

#1651 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

serija mi je dobra jer likovi kao ni u knjizi nisu pokazani romantičarski, tj, crno bijelo, jedni fini, dobri, lijepi i visoki, dok su drugi naopaki, zli, mali i ružni - većina likova varira u nekoj sivoj zoni, tek je možda Davos Sirt jedini baš dobar lik, dok su Boltonovo kopile i Yofrey izrazito poremećeni sadisti - svi ostali mogu dobiti s vremena na vrijeme napade poganluka ili velikodušnosti
Lakat Jebić

#1652 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

Gandalf wrote:serija mi je dobra jer likovi kao ni u knjizi nisu pokazani romantičarski, tj, crno bijelo, jedni fini, dobri, lijepi i visoki, dok su drugi naopaki, zli, mali i ružni - većina likova varira u nekoj sivoj zoni, tek je možda Davos Sirt jedini baš dobar lik, dok su Boltonovo kopile i Yofrey izrazito poremećeni sadisti - svi ostali mogu dobiti s vremena na vrijeme napade poganluka ili velikodušnosti
ja se ne sjecam jonovih napada poganluka :D debelog sama ne uzimam u obzir, jer je šmokljo :D
wickerman

#1653 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by wickerman »

VenomousV wrote:
wickerman wrote:Kalissi kolje i pljacka samo tako. Ako i ovaj grad pokolje,opljacka,zapali(a vjerovatno i hoce) mislim da ce i ugled ludog babe biti ugrozena po pitanju okrutnosti. Prava je cerka svog ljupkog babuke :D
Iz nekog pozitivnog lika kroz prvu sezonu,postaje izuzetno negativan lik.

kako bolan negativan kad zena hoce da oslobodi robove?
zamalo da napravim uzasno poredjenje al' bih bila banovana pa cu tu stat' :D

helem, meni dobra epizoda, my queen savrsena ez juzual, prevrtala sam ocima (vise puta) na scenu robb stark i ona njegova, odlicna scena s medom, i jamie mi je ove sezone super, pokazuje human side :D
Pocela mi je od Qartha ici na zivac. Uredu je sto se htjela osvetiti i pobiti sve jer su joj ukrali zmajeve i nju htjeli utamniciti,ali da pokrade gradsku riznicu i nije bas spadalo u osvetu.
Drugi put kad mi je zivac izvukla je u Astaporu gdje se dogovori platiti cijenu za 10 000 vojnika da bi prevarila prodavca i ubila ga nakon sto je ovaj ispunio svoj dio obaveze,pod lafo krinkom da oslobodi robove.
Treci put u ovoj epizodi kad nije dopustila da da se onom pegovaracu vrati zlato koje je donio. On jeste rekao da je poklon,ali vise poklon sa uslovima. Nije se slozila sa uslovima,pa bi se trebao vratiti poklon.
Vjerovatno nece zijaniti u knjigama koje su napisane dosad,ali bi mi bilo iznimno drago do kraja serijala kada bi ostala za glavu kraca. :D
KPNCTNJAH

#1654 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by KPNCTNJAH »

Hajd' chmoljo ukini i ovog wickermana :oops:
klaki

#1655 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by klaki »

Image

ŠTA SAD ?
brain bubbles

#1656 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

po meni Kalisi nista nemoralno nije uradila, ne znam sta je problem :D
mali_balon

#1657 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mali_balon »

brain bubbles wrote:po meni Kalisi nista nemoralno nije uradila, ne znam sta je problem :D
Ekzekli
KPNCTNJAH

#1658 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by KPNCTNJAH »

Samo Khaleesi jednu epizodu preskoce, a drugu bude par minuta u kadru :roll: Hebo Snow-a i onog bez ruke, hocemo Khaleesi i onu njenu pomocnicu... samo zato sto je ta prica zanimljivija, nije neki drugi razlog u pitanju :oops:
Riddle

#1659 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Joj kako je onaj noz izgledao strasan. Jadan Theon.

Dany se osilila jasta. Treba zadaviti kucku. :mrgreen:
harač

#1660 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by harač »

Riddle wrote:Dany se osilila jasta. Treba zadaviti kucku. :mrgreen:
joffrey nisam te prepoznao :D
Revolver

#1661 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Revolver »

KPNCTNJAH wrote:Hajd' chmoljo ukini i ovog wickermana :oops:
Fakat. Ja šuplje priče bože sačuvaj. Prevarila prodavca koji joj je htjeo prodati otete i zlostavljane robove. To stvarno nije nikako u skladu sa običajima poštenog poslovanja :-)
wickerman

#1662 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by wickerman »

Covjek se bavi cime se bavi,ako ti se ne svidja poljubis i ostavis. Neces valjda ako ti se ne svidja to cime se bavi ubiti ga i opljackati. :D
Revolver

#1663 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Revolver »

wickerman wrote:Covjek se bavi cime se bavi,ako ti se ne svidja poljubis i ostavis. Neces valjda ako ti se ne svidja to cime se bavi ubiti ga i opljackati. :D
Deny se bavi čime se bavi tj. oslobađanjem robova :D
Ako imaš robove, bolje ti je skloni joj se s puta :run:
KPNCTNJAH

#1664 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by KPNCTNJAH »

Dashiki hoce da poveca svoju vojsku, u tom gradu je 200 000 robova i ona konta kad ih oslobodi da ce bar pola njih pristati da se bore za nju... jest ona plava, ali nije paglu... go Dashiki :oops: :thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1665 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by japin_mutapi »

meni je babo lanister najjači lik
Gandalf

#1666 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

Image

Odmah, da pojasnim, slika je u cijeloj ovoj fiktivnoj priči i sama fikcija( fanshop fotoshop ), dakle ovo se još nije desilo, niti iko ima saznanja osim pisca hoće li se ovo desiti, dakle samo opušteno, ova slika nije nikakav spojler, ali Željezni Tron definitivno najbolje paše Denerys :thumbup:
Last edited by Gandalf on 14/05/2013 18:58, edited 1 time in total.
Gandalf

#1667 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

japin_mutapi wrote:meni je babo lanister najjači lik
babo lanister je betonski beton
shmizlica

#1668 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by shmizlica »

Gandalf wrote:
japin_mutapi wrote:meni je babo lanister najjači lik
babo lanister je betonski beton
reći bilo šta drugo bi bilo spojler :D (za one koji nisu čitali knjige naravno :oops: )

tek večeras pogledah epizodu....dani ufatila furset a ni sama ne zna jel pošla il došla.....a to obično nije dobro :D
DON_eARL

#1669 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by DON_eARL »

Code: Select all

http://radiosarajevo.ba/novost/112519/game-of-thrones-ce-imati-sedam-sezona
Producent HBO-ove serije Game of Thrones Frank Doelger rekao je da očekuje da će ona trajati sedam sezona, objavio je danas birtanski site Digital Spy.

Američki pisac George R.R. Martin napisao je pet romana u seriji Pjesme leda i vatre, na osnovu kojih je snimljena drama televizije HBO, a planira da napiše još dva.

"O ukupnom broju sezona vodi se rasprava dok mi govorimo", rekao je Doelger na svečanosti dodjele televizijskih nagrada BAFTA 12. maja.

"Treća sezona bila je prva polovina treće knjige, četvrta sezona biće druga polovina treće knjige. George R.R. Martin napisao je četvrtu i petu knjigu; očekuju se šesta i sedma. Nadam se da ćemo, ako svi ostaneno živi i ako publika ostane s nama, stići do vjerovatno sedam sezona".
Radiosarajevo.ba
Skyfox

#1670 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Skyfox »

KPNCTNJAH wrote:Samo Khaleesi jednu epizodu preskoce, a drugu bude par minuta u kadru :roll: Hebo Snow-a i onog bez ruke, hocemo Khaleesi i onu njenu pomocnicu... samo zato sto je ta prica zanimljivija, nije neki drugi razlog u pitanju :oops:
licno mi je dosadna njena prica. Imam osjecaj kao da su tu nesto fulali... zainteresovali su me sa zmajevima jedino. Scena kad jasu pored rijeke Ser Jorah Mormont i onaj lord sto im se nedavno pridruzio i mlate prazanu slamu :roll:
Gandalf

#1671 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

čudna matematika HBO-a - spominju sedam sezona iz sedam knjiga a za treću knjigu uradili dvije sezone :-) ili će 4. i 5. knjigu sastaviti đuture u jednu sezonu ( obzirom da se u 4. knjizi dešavaju same bezvezarije, to bi bilo extra );

u seriji, opet previše pažnje se posvećuje Starkovima i to onom extremno dosadnom dijelu, Sansa, Catherine, nikada odmaketi od njih dvije, Tyryon, Denerys, Arya na kašičicu, barem minutažu Jon Snowa nisu skršili
boogy

#1672 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by boogy »

VenomousV

#1673 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by VenomousV »

ono kad skontam da me nece biti 10 dana i da necu pogledati 8. i 9. epizodu kad budu emitovane nego kasnije u cugu...
nisam sigurna jel' to dobra ili losa stvar :lol:
Riddle

#1674 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

VenomousV wrote:ono kad skontam da me nece biti 10 dana i da necu pogledati 8. i 9. epizodu kad budu emitovane nego kasnije u cugu...
nisam sigurna jel' to dobra ili losa stvar :lol:
Losa, jer ces sigurno cuti sta se desilo. O tome ce se dugo pricati.
brain bubbles

#1675 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

ako odes na neko putovanje, samo se iskljuci s interneta (vjerovatno neka ekskurzija)
Post Reply