Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Obuca9

#1652 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Obuca9 »

masmavi wrote:Ovaj Safet kako je dosao u reprezentaciju nikakvog napretka nemamo, osim sto su igraci postali bezobrazni i nafurani k'o neke zvijezde + sto je igra katastrofalna.

Sreća pa nisu bili nafurani i prije Safeta, jel' de?
Henry Chinaski

#1653 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Henry Chinaski »

Realno, ko ne bi bio nafuran da je u njihovoj koži. Nije tako jednostavno nositi se sa slavom. Po meni su momci skroz ok. Imaju nekih momenata koji nisu za pohvaliti ali sve je to ljudski. Niko ne daje ekstremno nesportske primjere i ne sramoti svoju državu.

Sto se tiče vijesti o humanitarnoj večeri, u vijest, ovako kako je objavljena, ne vjerujem. Ove gluposti rekla-kazala, ozbiljni portal ne bi trebao objavljivati ali to je do njihove ozbiljnosti. Više bi se dalo raspravljati o dijasporskim "skupljačima pomoći" i njihovom moralu. Kad date neke konkretne dokaze da su igrači odbili humanitarnu akciju jer im je zao para, javite se.
Murat Sabanovic

#1654 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Murat Sabanovic »

nije vecera vec humanitarno sijelo... ha,ha.... pa ljudi trce svaki dan za loptom i ako zele da naprave dobar rezultat,moraju se odreci sijela i slicnih nesportskih manifestacija.pa ovakvih gluposti ima samo kod nas...

cuj ovih mamlaza,traze ostavku susica / bakovica....

bravo safete,bravo fudbaleri
ultima_palabra

#1655 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Kao da se neće zacugati na nekom drugom mjestu :-)
It_is_a_Leclerc

#1656 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by It_is_a_Leclerc »

Sramota je pljuvanje reprezentativaca koji su postupili profesionalno ?! Pa ljudi dragi, nisu oni pjevačice da se tako malo prešetavaju. U kojoj to državi na svijetu ima da dva dana prije utakmice reprezentativci hodaju po sijelima i "druže se". Uostalom, zar nisu ona četvorica nadobudnih u nekom pismu jasno pojasnili da reprezentativci ne smiju obilaziti sijela i kafane. Pa eto im sad !

Pape i reprezentativci ! :thumbup:

Ko je mislio donirati, donirat će i sa igračima, i bez njih !
Mustang1

#1657 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

Nek nisu otisli .. Nije to humanitarna akcija nego teferic .. Kad se pripremaju za utakmicu ..nebitno sto je prijateljska..Ne treba ih nigdje iz hotela pustati osim kad je trening .. Ova nasa gamad od novinara navikla na teferic pa im sad to bode oci ..
black_noke

#1658 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by black_noke »

Oni hodaju noc pred utakmicu i kad su u Sarajevu, mogu mislit kako ce tek bit u ju es end ej.
Nogatrans

#1659 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Nogatrans »

Ma nek je Dzeko j.. m... ovo frajer,a i ovo sto nisu dosli,ma koji ce k.. po ovim seljackim tefericima se okupljati.

A sto se ti tice njihove igre,e o tome sa da diskutovati,to je KATASTROFA !!
Last edited by Nogatrans on 30/05/2012 13:02, edited 1 time in total.
Murat Sabanovic

#1660 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

ultima_palabra wrote:Kao da se neće zacugati na nekom drugom mjestu :-)
vjerovatno hoce,ali to je njihova odluka ... dok je ovo ornganizirao neko iz cikaga .... a najvise je kriv onaj koji ih je poslao gore...jbt, europske reprezentacije se pripremaju za EP i traze protivnike, a nase savez salje igrace u cikago na humanitarna sijela...

i onda kazu: cilj je brazil 2014!
Ali_G

#1661 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ali_G »

Ja koliko skontah problem je jer su organizatori te vecere-sijela-teferica dobili napismeno da ce igraci doci. Na forumu su svi pljuvali kako je Pape zvao Spahica samo radi teferica u Chicagu, a ovaj izgleda nije ni dosao. Monty Python
ultima_palabra

#1662 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Murat Sabanovic wrote:
vjerovatno hoce,ali to je njihova odluka ... dok je ovo ornganizirao neko iz cikaga .... a najvise je kriv onaj koji ih je poslao gore...jbt, europske reprezentacije se pripremaju za EP i traze protivnike, a nase savez salje igrace u cikago na humanitarna sijela...

Ovo je domaći projekat: http://www.nasarealnost.ba/default.aspx

A ako nisu sabotirali Munjine akcije tipa Iran, sijela na Ilidži, niti dizali glas kad se smjenjivao Kodro, onda nemaju razloga da gaze riječ koji su dali ljudi iz Komiteta.

Spoji to sa nezalaganjem protiv Irske... rekao bih da ovim momcima neko treba pojasniti riječ "autoritet". Safet očigledno nije taj.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1663 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Kako je krenulo, malo nam fali da ove kvalifikacije budu katastrofa. Negativna atmosfera, mediji uglavnom pisu negativne vijesti (koliko ima istine u tome?!), stvara se negativni publicitet.....jedna oficijelna losa utakmica i otici ce ova reprezentacija u paramparcad.
Onda cemo u sesir sa Estonijom, Moldavijom, Kazahstanom.....
Henry Chinaski

#1664 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Henry Chinaski »

Jednostavno nije bilo razloga za ovakav članak. Ovo je reprezentacija koja se priprema za utakmicu. Ako hoće da zove igrače ili da ih pljuje neka pošalje pozivnice njima pojedinačno i neka onda sere.
Da sam ja jedan od njih ne bih ni ja dolazio na sjedeljke nego bi dao nekom kome znam da treba. Ne bih skupljao jeftine poene javnosti jer sam nekom dao par dolara.
Eto, Oprah je puno bolja jer je beskućniku platila ručak...
5 0 5

#1665 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by 5 0 5 »

oko teferidza u cikagu. trebao je susic poslati sve povrijedjene igrace koje je odveo u ameriku (njih 5-6). oni svakako nece igrati a mogli su se pojaviti tamo, potpisati koji dres, slikati se sa dijasporom i nazad u hotel.

@Henry C: reprezentacija i igra u cikagu, ne zbog kakvih priprema i uigravanja, nego da se uzmu pare od dijaspore. ili grijesim?
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#1666 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Slo Burner »

Henry Chinaski wrote:Jednostavno nije bilo razloga za ovakav članak. Ovo je reprezentacija koja se priprema za utakmicu. Ako hoće da zove igrače ili da ih pljuje neka pošalje pozivnice njima pojedinačno i neka onda sere.
Da sam ja jedan od njih ne bih ni ja dolazio na sjedeljke nego bi dao nekom kome znam da treba. Ne bih skupljao jeftine poene javnosti jer sam nekom dao par dolara.
Eto, Oprah je puno bolja jer je beskućniku platila ručak...
:thumbup:
Najgora stvar koja se moze desiti je ovakav nastup medija.
Protiv Iraca odigrali lose u prijatlejskoj. Jesmo li htjeli da se isprobaju novi graci, jesmo. sta je problem ?
Znaci pravac Brazil :bih:
Murat Sabanovic

#1667 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

ultima_palabra wrote:
Murat Sabanovic wrote:

Ovo je domaći projekat: http://www.nasarealnost.ba/default.aspx

A ako nisu sabotirali Munjine akcije tipa Iran, sijela na Ilidži, niti dizali glas kad se smjenjivao Kodro, onda nemaju razloga da gaze riječ koji su dali ljudi iz Komiteta.

Spoji to sa nezalaganjem protiv Irske... rekao bih da ovim momcima neko treba pojasniti riječ "autoritet". Safet očigledno nije taj.
u i oko reprezentacije je uvijek cirkus bio,prije svega zbog nesposobnih ljudi u savezu,novinara , pa tek onda uobrazenih fudbalera.a na ovaj teferic,nek su odbili doci...
poznanik

#1668 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by poznanik »

505sCrtom wrote:oko teferidza u cikagu. trebao je susic poslati sve povrijedjene igrace koje je odveo u ameriku (njih 5-6). oni svakako nece igrati a mogli su se pojaviti tamo, potpisati koji dres, slikati se sa dijasporom i nazad u hotel.

@Henry C: reprezentacija i igra u cikagu, ne zbog kakvih priprema i uigravanja, nego da se uzmu pare od dijaspore. ili grijesim?

Ovako kako si ti napisao, stiče se utisak da je reprezentacija BiH organizator utakmice u Čikagu radi "uzimanja para od dijaspore" :-) Prije će biti da je neko drugi posjetu i utakmicu igrača reprezentacije BiH u Čikagu pokušao zloupotrijebiti i iskoristiti za vlastitu korist.

Vjerujem da je NSBiH prihvatio ovu prijateljsku utakmicu smatrajući je revijalnom i odličnom prilikom da i mnogi građani BiH u USA dožive zadovoljstvo gledanjem utakmice reprezentacije "u živo", da se izbliza upoznaju sa igračima, da s njima razgovaraju, dobiju od njih prigodne poklone, potpise na dresovima, i td., zapravo - da se i njima pokaže da su dio stanovništva BiH, da im se oda poštovanje za mnoge pozitivne radnje koje čine u korist građana i države BiH, nikako da "se uzmu pare od dijaspore", iste one koja šalje skoro 2 mlrd. USD u BiH :-)

Smatram da Pape i igrači reprezentacije BiH SVAKAKO moraju naći prostor i vrijeme da se "u živo" susretnu sa građanima BiH u USA, da li prije ili poslije utakmice - svejedno je.
Henry Chinaski

#1669 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Henry Chinaski »

Ne znam za većinu ali što se tiče mene, ova neprofesionalna, mahalska, kvazi-organizacija je više izgubila nego dobila ovim. Ako će pljuvati po svakom ko im ne da koju marku, onda fuj.
Henry Chinaski

#1670 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Henry Chinaski »

505sCrtom wrote:oko teferidza u cikagu. trebao je susic poslati sve povrijedjene igrace koje je odveo u ameriku (njih 5-6). oni svakako nece igrati a mogli su se pojaviti tamo, potpisati koji dres, slikati se sa dijasporom i nazad u hotel.

Možda ja griješim ali molim te da mi otvoriš oči. Kako će se to uzeti pare od dijaspore?
Logovan

#1671 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Zašto su uopšte organizirali humanitarnu večeru kada je utakmica za par dana ??? Oni očekivali da će reprezentativci hodati po večerama, slikati se sa navijačima, razgovarati sa navijačima par dana prije tekme. :shock:
A i mogao se neko iz reprezentacije oglasiti i reći da nisu u mogućnosti doći zbog utakmice.
Henry Chinaski

#1672 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Henry Chinaski »

Ma ko zna kako je to sve bilo? Ovo mi izgleda seljački organizovano tako da me ništa ne iznenađuje. Jedino što me iznenađuje je što je klix ovo objavio.
5 0 5

#1673 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by 5 0 5 »

Henry Chinaski wrote: Možda ja griješim ali molim te da mi otvoriš oči. Kako će se to uzeti pare od dijaspore?
ja ne znam. zato i pitam. mislim da je proslogodisnja utakmica u americi protiv meksika bila veliki uspijeh, sto se tice publike. puno je bosanaca islo gledati tu utakmicu. ovaj put mislim da samo zele ponoviti pun stadion (citaj punu kasu). nimalo ne vjerujem da su otisli tamo kako bi uigrali reprezentaciju. ali eto, prihvatam mogucnost da grijesim. no, sastav tima kao i strategija (a i rezultat) ce najbolje pokazati zasto se igra bas u cikagu.

a opet, sto se tice te vecere, mogli su poslati par igraca tamo da se pojave na pola sata-sat, onako simbolicno... i vjerovatno bi nasa dijaspora bila sretna (ako je razlog naseg igranja u americi priblizavanje dijaspori, kao sto pise @poznanik). bojim se da od ove utakmice sama reprezentacija nece imati koristi, ali to je sad drugi par cipela.
amko76

#1674 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by amko76 »

Ma neee, ma kakvi :D

Dijasporo šuti i šalji pare :D
cico x

#1675 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cico x »

SRAMOTA REPREZENTACIJE !!!

ako su se dogovorili,obecali i izradili jedno veliko fuj za sve njih,posebno za spahica (ako je incijator svega )
izradili su svoj narod,svoje navijace,ljude koji zive u americi i imaju priliku jednom u 10 godina da ih vide,ljude koji placaju karte zbog njih,navijaju,tuguju zbog njih,ja ne mogu da vjerujem da je sve tako ispalo,da pape i savez ne mogu imati glavnu rijec.pa hrvatska je napravila betonski odnos sa dijasporom i gdje god odu bude oko 5000 navijaca.
zamisli da te sarajevo/zeljo ovako izrade,a ti platio kartu,put,spavanje negdje zbog njih ?
Post Reply