Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
maajaa
#1651 Re: Trudnjače i porodilje online
niko_niko_kao_ja, sretno 
- niko_niko_kao_ja
#1652 Re: Trudnjače i porodilje online
maajaa wrote:niko_niko_kao_ja, sretno
hvala.
-
Zoya
#1653 Re: Trudnjače i porodilje online
Ridjobrki wrote:Yellow kitten:
-
Zoya
#1654 Re: Trudnjače i porodilje online
Jel ti se stomak spustio?niko_niko_kao_ja wrote:maajaa wrote:niko_niko_kao_ja, sretno
hvala.
- wewa
#1655 Re: Trudnjače i porodilje online
masAllah! predivan je! pogle mu pogleda, k'o vel'ki <3Ridjobrki wrote:Yellow kitten:
- niko_niko_kao_ja
#1656 Re: Trudnjače i porodilje online
Zoya wrote: Jel ti se stomak spustio?Sta veli doktor, hoce li to uskoro?
stomak stoji kako stoji, ne mice
-
Zoya
#1657 Re: Trudnjače i porodilje online
Ako shuti, to moze znaciti da je uskoro 
- _turpija_
#1658 Re: Trudnjače i porodilje online
Ah kad vas citam prosto dobijem zelju , automatski da uhvatim muza, i da kazem "sklepaj mi jedno il dvoje"
Cestitam vam svima na bebicama
- niko_niko_kao_ja
#1659 Re: Trudnjače i porodilje online
nadam seZoya wrote:Ako shuti, to moze znaciti da je uskoro
- niko_niko_kao_ja
#1660 Re: Trudnjače i porodilje online
pa sta cekas?_turpija_ wrote:Ah kad vas citam prosto dobijem zelju , automatski da uhvatim muza, i da kazem "sklepaj mi jedno il dvoje"![]()
![]()
- _turpija_
#1661 Re: Trudnjače i porodilje online
Bi vjeruj, ali sve nesto cekamo... da bude ono, da bude ovo... i sad cekamo da se finansijska situacija stabilizuje...niko_niko_kao_ja wrote:pa sta cekas?_turpija_ wrote:Ah kad vas citam prosto dobijem zelju , automatski da uhvatim muza, i da kazem "sklepaj mi jedno il dvoje"![]()
![]()
Cestitam vam svima na bebicamazaganjaj ga odmah
A do tad citam vas i smjeskam se
- niko_niko_kao_ja
#1662 Re: Trudnjače i porodilje online
e ne znam sta da ti kazem_turpija_ wrote:Bi vjeruj, ali sve nesto cekamo... da bude ono, da bude ovo... i sad cekamo da se finansijska situacija stabilizuje...niko_niko_kao_ja wrote:pa sta cekas?_turpija_ wrote:Ah kad vas citam prosto dobijem zelju , automatski da uhvatim muza, i da kazem "sklepaj mi jedno il dvoje"![]()
![]()
Cestitam vam svima na bebicamazaganjaj ga odmah
Znam da cekaj ovo ili ono ode u nedogled, ali
Nece bebce ziviti od have... pa tako da aBd... bice
A do tad citam vas i smjeskam se![]()
- _turpija_
#1663 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma samo dok meni prekipi biceniko_niko_kao_ja wrote:e ne znam sta da ti kazem_turpija_ wrote:Bi vjeruj, ali sve nesto cekamo... da bude ono, da bude ovo... i sad cekamo da se finansijska situacija stabilizuje...niko_niko_kao_ja wrote:
pa sta cekas?zaganjaj ga odmah
Znam da cekaj ovo ili ono ode u nedogled, ali
Nece bebce ziviti od have... pa tako da aBd... bice
A do tad citam vas i smjeskam se![]()
, ne moze covjek ni osloniti se na onu svako dijete ima svoju nafaku, a niti moze cekati idealne uslove, jer idealno nikad nece biti, uvijek nesto fali. tako da vi znate najbolje sta ce te i kako ce te.
i zelim vam da sto prije ispunite sve uslove, i da dobijete malo bebce.
-
safran
#1664 Re: Trudnjače i porodilje online
Žuto mače je prelijepo. Sve vam najljepše želim.
- otherside
#1665 Re: Trudnjače i porodilje online
cestitke od mene slatkom macicu, mami maci i dajdzi brkanu 
- Abu FEED el-Castro
#1666 Re: Trudnjače i porodilje online
Svako dijete dolazi na ovaj svijet sa svojom nafakom. O tome bih mogao predavanje odrzati iz licnog primjera, tj. iz licnih primjera
A ako ce iko ogladniti za ono mlijeka sto dijete pojede i odjecice e onda stvarno nek ide sve u helać
U svakom slucaju sretno, sretno i sretno. A kad god dodje samo mogu garantovati da ces sebi jednu stvar reci: kud nije ranije, svaka godina, mjesec, sat bez ovog neopisivog osjecaja roditeljstva i zaokupiranosti djetetom i neusporedive ljubavi je šteta
U svakom slucaju sretno, sretno i sretno. A kad god dodje samo mogu garantovati da ces sebi jednu stvar reci: kud nije ranije, svaka godina, mjesec, sat bez ovog neopisivog osjecaja roditeljstva i zaokupiranosti djetetom i neusporedive ljubavi je šteta
- _turpija_
#1667 Re: Trudnjače i porodilje online
Rasplaka meAbu FEED el-Castro wrote:Svako dijete dolazi na ovaj svijet sa svojom nafakom. O tome bih mogao predavanje odrzati iz licnog primjera, tj. iz licnih primjeraA ako ce iko ogladniti za ono mlijeka sto dijete pojede i odjecice e onda stvarno nek ide sve u helać
![]()
- Felidae
#1668 Re: Trudnjače i porodilje online
macic je presladak (masala)
turpija.....ne cekaj nikakve uslove, ja sam ti ista takva bila. imam ja posao, nema on. ima on cekamo da imam i ja. pa cekamo bolji posao i sve tako u nedogled. da sam dobila neki posao, bojala bi se zatrudniti da me ne otjeraju. ovako sam pred sami kraj pripravnickog staza ostala trudna, more suza isplakala misleci da finansijska situacija nije dobra ni za nas dvoje, a posebno za treceg clana. a sad kad mi se svako jutro nasmijesi iz svog krevetca, mislim kako sam glupa bila. dijete ima svoju nafaku, a ima i muza i mene i ne moze mu faliti.
turpija.....ne cekaj nikakve uslove, ja sam ti ista takva bila. imam ja posao, nema on. ima on cekamo da imam i ja. pa cekamo bolji posao i sve tako u nedogled. da sam dobila neki posao, bojala bi se zatrudniti da me ne otjeraju. ovako sam pred sami kraj pripravnickog staza ostala trudna, more suza isplakala misleci da finansijska situacija nije dobra ni za nas dvoje, a posebno za treceg clana. a sad kad mi se svako jutro nasmijesi iz svog krevetca, mislim kako sam glupa bila. dijete ima svoju nafaku, a ima i muza i mene i ne moze mu faliti.
- Irish
#1669 Re: Trudnjače i porodilje online
Preslatki mali yellow
Cestitke i ponosnom dajdzi
Cestitke i ponosnom dajdzi
- Alhemicarkaa
#1670 Re: Trudnjače i porodilje online
Slažem se, ako čekaš idealne uslove, nikad ih nećeš dočekati. Ja sam počela raditi na bebi dok sam još radila na određeno, i da ne povjeruješ, čim sam ostala trudna dobila sam i ugovor zastalno i povišicuFelidae wrote:macic je presladak (masala)![]()
Ne mislim da treba rađati djecu gdje nema nikakvih uslova, nijedno ne radi niti išta, ali čekati da se sve posloži je besmisleno, pogotovu u današnjim vremenima.
-
safran
#1671 Re: Trudnjače i porodilje online
Taman tako - za bebu vam do izlaska ne treba baš ništa - eventualno pelene mada ih gore obično imaju ali za svaki slučaj nije zgoreg. Više se potrudite oko lične opreme - dosta VIR uložaka, 2-3 spavaćice, 2-3 seta veša, grudnjak za dojenje, čarapa a ne bi bilo loše da još jedan isti takav paketić pripremite i ostavite kući da vam ih muž može donijeti ako zatreba. Ne znam kakve ste sreće ali ovaj moj je oba puta bio totalno pogubljen oko poroda. Tražiš spavaćicu dobiješ potkošulju, tražiš uloške on kupi vatu, tražiš vode dobiješ 4 L soka ali nema vode .... i tako ....niko_niko_kao_ja wrote:nas dvoje smo jos 2 u 1.Alhemicarkaa wrote:niko_niko_kao_ja, dokle si. Je li mali frajerčićčeka zadnji čas i kako se osjećaš?
Sretno, da porod bude lagan i beba zdrava![]()
Šta ste nosile/šta planirate nositi za bebu u porodilište? Znam ono pelene, a treba li garderobice kakve ili šta slično?
Ja sam sad u fazi obilaženja prodavnica, i totalno sam zbunjena, ja bih ono sve kupilanema nikakvih naznaka da bi mogao ubrzo, a ja ko da nisam ni trudna.
u porodiliste ja mislim da se ne nosi nista od stvari za bebu, ja planiram ponijeti par pelenica, cisto da se nadje, mada sumnjam da ce i trebati, oni tamo imaju sve, a ako sta bude jos trebalo moze muz naknadno donijeti. bebi treba samo odjeca za izlazak, koju muz donosi kad dodje po bebu i mamu.![]()
i obuzdaj se kod kupovine bebecih stvari, ne treba ti sve, lakse je i dokupiti kad zatreba, nego nakupovati tonu stvari koje ce ostati neiskoristene, konsultuj se sa ovim iskusnima mamicama sta treba, a sta ne.ja sam muza stalno morala kontrolisati i glumiti glas razuma
![]()
, inace bi on sve pokupovao, kaze bas je slatko
![]()
a ovaj mali frajerko med je, bas je cakan
A za bebana - ma za početak tri bodija, troje gegica 56-62, poneka dekica, peškirić, kapica 1-2, pelenice. Za 2 mjeseca će vam trebati veće a do tada ćete moći namjenski u kupovinu. Vrijedi investirati u tetra pelene - široki povez hoćete-nećete na volju vam - ali su kasnije višestruko korisne. Čak ne treba kupovati ni one ogradice za krevetac - ionako ničemu ne služe dok se beba ne počne okretati - pustite i familiju da se isprsi
- Felidae
#1672 Re: Trudnjače i porodilje online
kad se samo sjetim...svi mi kupovali i donosili bebine stvari 62, brzo ce on narasti pa glupo da se stvari ne obuku makar jednom. a one jedne gegice koje sam imala 56 broj kad sam mu ih navukla, oplakala od smjeha, sav upao u njih. sva sreca isti dan kad smo izasli iz porodilista dobio je tri kompletica broj 56...e sto ti je nafaka 
-
LaCici
#1673 Re: Trudnjače i porodilje online
@Felidae kolika ti je bila bebica? Meni svi govore da ni slucajno ne uzimam 56 jer joj to navodno necu ni jednom obuci. A jos ako bude krupna (preko 4 kg) kazu nema sanse ni 62. Pa me bas interesuje tvoje iskustvo sa odjecicom.
- Irish
#1674 Re: Trudnjače i porodilje online
Joj, ne znam ali meni je trebao citav arsenal bebinih stvarcica odmah po izlasku iz bolnice
Sreca pa smo toga nadobijali i prije rodjenja, tako je da imala pun ormaric garderobice. Meni su isto pricali, ne treba vise od 3-4 benkice, kapice, no istina je kod mene bila da sam ja mescini svaki dan prala po masinu njenog vesa. Ne znam kako se izdura sa 3-4 benkice
Prodje kakica po rubu-mijenjaj, ljeto bilo, kupaj je 2 puta dnevno-mijenjaj benkicu, mijenjaj peskir, carapice, sve sto na nju ide, bljucne-mijenjaj
Ne znam stvarno, ali bila sam neizmjerno zahvalna sto smo toga tonu dobili, jer ja sluajuci savjete ne bih nista kupila i ne bih je imala u sta presvuci. A o nekoj kupovini prvih, bar 2 mjeseca, odnosno odlasku u shopping, ja nisam ni sanjala sa tako malom bebom, a to ipak ne bih samom muzu prepustila. Ja sam bila izrazito zahvalna sto smo sve od ranije pripremili, pa sad ne znam
Pamucnih pelena je meni trebala tona, jer sam ih osim za povijanja kotristila, a i dan danas koristim za sve i svasta: za rame na koje se bebica naslanja, za pruziti pod nju na svaku povrsinu, za pokrivanje preko kolica u svrhu zamracenja od sunca, za redovne i neredovne kontrole, jer morate bebu poleci i skinuti, za vaganje (preko vage), za auto sjedalicu, da ne nabrajam dalje.
Isto tako ovo sa velicinama, mi smo najvise iskoristili 56. Do treceg mjeseca su joj neke stvarcice mogle, zavisno od proizvodjaca. Zarine npr. bebi stvari su znatno manje od npr. onih iz Lindexa. A beba rodjena sa 3400, dakle nije ni mala bila, neki prosjek. Tako i sada sa 6 mjeseci nosi neke stvari 62 a neke 74, zavisno od marke. Samo znam da bi potonula u 62 prva bar 2 mjeseca, da nismo imali hrpu 56 stvarcica
ps. pod gegice mislim i bodice, i ostalo
Pamucnih pelena je meni trebala tona, jer sam ih osim za povijanja kotristila, a i dan danas koristim za sve i svasta: za rame na koje se bebica naslanja, za pruziti pod nju na svaku povrsinu, za pokrivanje preko kolica u svrhu zamracenja od sunca, za redovne i neredovne kontrole, jer morate bebu poleci i skinuti, za vaganje (preko vage), za auto sjedalicu, da ne nabrajam dalje.
Isto tako ovo sa velicinama, mi smo najvise iskoristili 56. Do treceg mjeseca su joj neke stvarcice mogle, zavisno od proizvodjaca. Zarine npr. bebi stvari su znatno manje od npr. onih iz Lindexa. A beba rodjena sa 3400, dakle nije ni mala bila, neki prosjek. Tako i sada sa 6 mjeseci nosi neke stvari 62 a neke 74, zavisno od marke. Samo znam da bi potonula u 62 prva bar 2 mjeseca, da nismo imali hrpu 56 stvarcica
ps. pod gegice mislim i bodice, i ostalo
Last edited by Irish on 28/02/2012 09:21, edited 2 times in total.
- Irish
#1675 Re: Trudnjače i porodilje online
Sada ima oko 7,5 kg (najmanje) i jos uvijek nosi ponesto 62LaCici wrote:@Felidae kolika ti je bila bebica? Meni svi govore da ni slucajno ne uzimam 56 jer joj to navodno necu ni jednom obuci. A jos ako bude krupna (preko 4 kg) kazu nema sanse ni 62. Pa me bas interesuje tvoje iskustvo sa odjecicom.