What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#1651 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Image

uz sta bih je nosila?
zamzija

#1652 Re: What to wear???

Post by zamzija »

alica.k wrote:Image

uz sta bih je nosila?
jesul to roze ili boje bijele kafe tufne ?
alica.k

#1653 Re: What to wear???

Post by alica.k »

izmedju te dvije...
zamzija

#1654 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Pa preko bijeli ili prljavo roza sako - ili džemperak,
Možeš komotno i crvenu po meni ili ljubičastu...da razbiješ monotoniju
dole uske farmerke ili uske bež ili bijele pantalone...klasika

A ako nosiš suknju unutra uvučeš taj gornji dio, ako visi preko i staviš tanki kaiš
Ali to je samo moje skromno mišljenje, možda će ti neko dati bolju ideju ...... slatka je pravo
alica.k

#1655 Re: What to wear???

Post by alica.k »

e sve sam to probala, i ne ide pa ne ide, tj meni smjesno izgleda. radi se o tome da je majica kratka..iako se sa slike ne bi reklo. znaci, dodje tu negdje malo ispod pupka. tak da kak god je obucem ruzno mi izgleda.
zamzija

#1656 Re: What to wear???

Post by zamzija »

ajoooj sad mi je jasno :D kratka majica....
a baš je slatka, ovako na slici
to je onda vjerovatno majica koja ide kao na one pantalone ili suknju sa viiiisokim strukom...jedino tako...

'vako nešto, valjda...:
Image
Image
Image
alica.k

#1657 Re: What to wear???

Post by alica.k »

ma to i ja kontam :(
nazalost nemam nijedne takve, i to mi slabo stoji, jbg. steta, super je majica.
zamzija

#1658 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Pa u pravu si - baš je slatka...
Ako je nećeš dati nekome možeš je predlažem odnijeti na prepravke - recimo odsjeći rukave i kao da bude bez rukava, nositi uz šorcić na moru
ili recimo od nje napraviti lijepu maramu :-D
alica.k

#1659 Re: What to wear???

Post by alica.k »

ma naci cu ja nacina da je nosim, dok me spuca poluinspiracija
BJB

#1660 Re: What to wear???

Post by BJB »

alica.k wrote:aaa nisam znala dje drugo da ga stavim

Image

chloe - cijena sitnica, 500KM!
Naprosto previse za nesto u cemu je zena ipako polugola..
Ne bih da je triput ljepsi.. :D Al' dadoh danas za sisobran Triumph 80KM :mrgreen:
Image
Moze li iovo kao kombo za kosuljicu na tufnice?
alica.k

#1661 Re: What to wear???

Post by alica.k »

BJB wrote:
alica.k wrote:aaa nisam znala dje drugo da ga stavim

Image

chloe - cijena sitnica, 500KM!
Naprosto previse za nesto u cemu je zena ipako polugola..
Ne bih da je triput ljepsi.. :D Al' dadoh danas za sisobran Triumph 80KM :mrgreen:
Image
Moze li iovo kao kombo za kosuljicu na tufnice?
istina istina :)

rodica mi upravo javlja da mi je nasla ovaj u zagrebu :)

Image
Image

tak da moze i on proci :) e ne treba mi vise kupacih! dosta.
BJB

#1662 Re: What to wear???

Post by BJB »

:D Onaj od cetiri joje je neuporedivo ljepsi :D jesam djubre :D ako dobijem na bingu, kupim ti i saljem postom da se barem malo operem od ove primjedbe
Istina ovaj sto ti je rodica nasla ti vjerovatno nece spadati, onaj od cetiri joje mora, osim ako ga ne zaljepis tesa tape-om :D
alica.k

#1663 Re: What to wear???

Post by alica.k »

ma meni generalno ne spadaju kupaci :) tak da tu sam sigurna :) inace ne nosim oko vrata zavezana samo svezem tu gdje jeste.
bucketo

#1664 Re: What to wear???

Post by bucketo »

Pozdrav svima :), imam molbu ili zadatak za vas :)... Naime, treba mi prijedlog kompletnog stajlinga, elegantnijeg, a ipak mladalackog... Inace se bas i ne nosim tako, niti nosim stikle, ni haljine i sl., ali za ovu priliku bi zaista trebala blistati, a ne znam kako... Ukratko da znate cime raspolazete :), visoka 167, teska 10ak kg vise nego sto bi trebala biti, tako da je i to jedan od problema, obozavam salove i velike nausnice... Eto, svaki prijedlog je dobro dosao :). Hvala!!
zamzija

#1665 Re: What to wear???

Post by zamzija »

I sama sam ti takva :D

Kao prvo - nemoj da se opterećuješ sa stvarima koje ne voliš - znam da bi vjerovatno ti neki predložili da ipak malo stisneš zube i prelagodiš se svečanoj odjeći - međutim moje skromno mišljenje je da odjeću treba da prilagodiš sebi - i da na kraju krajeva ako tokom "te svečane prilike" budeš stalno bila u cipelama visoke pete, uskoj ili kratkoj odjeći - nikako se nećeš moći opustiti i uživati, stalno će ti nešto smetati, stalno ćeš misliti o tome - a to stvarno nije cilj.

Dakle cilj ti je da se prije svega obučeš u ono u čemu ćeš se osjećati udobno, i u čemu ćeš uživati.
Ako ne nosiš visoke pete - zaboravi ih! Samo će ti cijelo veče / dan praviti problem. Možeš umjesto toga obući lijepe jednostavne baletanke ili ravne sandale sa kaišićima.
A gore imaš nekoliko opcija - malo dužu haljinu ispod koljena, koja se sužava u struku ili odmah ispod grudi, koja se blago širi do ispod koljena - moći ćeš fino sjesti i neće ti biti neugodno kratka - ako se ipak odlučiš za haljinu
ili lijepu tuniku, bez rukava, sa laganim hlačama pamučnim ili lanenim sa kaišem koji možeš upariti sa bogatim nakitom...

Pokušaj odjeću odabrati što jednostavniju, ( može i jednostavna košulja i pantalone )a začiniti je lijepim detaljima ( nakitom ili šalom ili kaišem ili sandalama)
koji mogu biti i "ludi" jer je odjeća jednostavna...

To su ti neki moji skromni savjeti, možda će neko dati bolju ideju....
Za mene je najvažnije kad idem na tako neke stvari da zaista odaberem odjeću koja će MENI biti lijepa i udobna, poznata, i na koju neću stalno misliti, popravljati, pitati se kako mi stoji... I pošto vidim da si takva osoba, nemoj se zamarati ni frizurom ni šminkom "previše" svečanom, jer to nisi ti...i malim stvarima možeš da se uljepšaš...
Dakle - BUDI SVOJA I OSMIJEH NA LICE :)
Nadinka

#1666 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

alica.k wrote:e sve sam to probala, i ne ide pa ne ide, tj meni smjesno izgleda. radi se o tome da je majica kratka..iako se sa slike ne bi reklo. znaci, dodje tu negdje malo ispod pupka. tak da kak god je obucem ruzno mi izgleda.
Alice, znas kako su oni kombinavli takve majice ove godine, dole suknja ili hlace, ovako kako je zamzi rekla, s kaisicem i malo ono nabrana ispod kaisa, a ove kratek majice idu preko toga, ne utrpavaju se. Eh sad je pitanje kako ti se svdija kako to stoji, na meni ne bi ninasta licilo.
naci cu ti neku sliku sad

Image

Image
Partizzanka

#1667 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

prvo cu da kazem za ovaj kostim od 400(sa snjizenjem)KM
jeste fin ali ... budimo realni ne vrijedi toliko misa mu malenog!
a kakvo je ovo cheljade na slici sto ga nosi??? jel ona punoljetna???
izgleda mi na njoj ko djeciji kostimic

a ovu majcu ... alica moje saucesce
ako je s necim sparis (ne zbog boje i tufnica one su mi diiivne nego zbog ove frljave duzine) svaka ti cast!
ovo ja ne znam kome ovakve majcice mogu stajati
ovo je tipicno 80te stil
NJAAAAAH!

par puta sam se sad zaletjela kao bila snizenja ... i ja ono super majcica da je probam
pa covjece stoje mi ko piletu grudi
:x :x :x :x

njah 80te!!!

ovo ti bas ide kao ono farmerke visocijeg (ali ne visokog kao sto ti je zamzi stavila - to je lijepo i ide na kosulje koje se utrpavaju) struka i ono da stegnes gore kajsem + ova majca tako da ti malo viri tu i tamo stomak + teksas jakna
i po mogucnosti ako si totalni 80te fan ... svezes rep sa strane glave
nece ti biti kraja

i obavezno lenonke!
_EMA_

#1668 Re: What to wear???

Post by _EMA_ »

Jutro drage moje zene :) treba mi ponovo vasa pomoc, jel znate gdje mogu kupiti ove sada super popularne dimije, ali da su po mogucnosti jednobojne ili sa nekom prihvatljivom sarom?... gledala sam po gradu, ali su mi sve nekako presarene... :sad:
Nadinka

#1669 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

_EMA_ wrote:Jutro drage moje zene :) treba mi ponovo vasa pomoc, jel znate gdje mogu kupiti ove sada super popularne dimije, ali da su po mogucnosti jednobojne ili sa nekom prihvatljivom sarom?... gledala sam po gradu, ali su mi sve nekako presarene... :sad:
Imas u Orsayu smeđe-jednobojne, sa kaisicima sviejtlo smedjim, odlicne stvarno, bas ih psremam pokazati u zemljanim tonovima.
imaju i neke sarene u tim smedje-zutim nijansama
suncica24

#1670 Re: What to wear???

Post by suncica24 »

Ja bih utrpala ovu majicu na tackice (koje vec boje :D ) u neku blago roze ili teget suknju do koljena, visokog struka, ne bih stavljala nakit vec dodala neku traku (teget-tackice) u kosu, ili neku masnu, uras, maramu... nesto.
Ili pak u neke hlace ili farmerice isto viseg struka, i nabacila neku veliku tasnu (uz one disko role na noge :D )
popi

#1671 Re: What to wear???

Post by popi »

Znate one Zarine maxi ljetne haljine u Azelu, e, pa, dobila sam jednu takvu, ali mi treba neki topic preko, tipa nekog bolera, ili ne znam sta, predlozite mi nesto? A i gdje naci nesto takvo?
Haljina je samo malo svjetlijih boja, nego ova na slici i ova kombinacija sa sakoicem mi se bas i ne svidja
Image
Nadinka

#1672 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

popi wrote:Znate one Zarine maxi ljetne haljine u Azelu, e, pa, dobila sam jednu takvu, ali mi treba neki topic preko, tipa nekog bolera, ili ne znam sta, predlozite mi nesto? A i gdje naci nesto takvo?
Haljina je samo malo svjetlijih boja, nego ova na slici i ova kombinacija sa sakoicem mi se bas i ne svidja
Image
Znam tu haljinicu o kojoj pricas, gledala je i ja :) predivna je :)

sa sakoom dobijes taj moderni kao urbani look, ali ako ti se ne svidja imas druge verzije:
1.sal veliki, one kao pasmine, imaju u accessorizeu, ali sigurno i na drugim mjestima jeftinije, i onda je smo prebacis lijepo preko ramena, malo naprijed se zamotas i izgleda jako lijepo

2. ja ovakve haljine nosim sa kratkom koznom jaknicom, meni se svidja uvijek to kombinovanje grubljeg i njeznog, a uz to mozes i rimljanke odnosno ravne japanke neke, kao i sandale neke kozne, sa petom onom drvenom slaganom ili ovim sad platformama drvenim

3. kratki dzemperak za klasicnu verziju, onaj neki minijaturni, imas ih uvijek u mangu, a bude i u azelu, okruglog vrata
VenomousV

#1673 Re: What to wear???

Post by VenomousV »

ima li gdje ovih dugih haljina za nas preko 180 cm? :D :D :D
Irm@

#1674 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

blago tebi :)
ja sam sitna pa mi ove haljine ne stoje..ali ima ih preeelijepih :)
imas na Siranu, u Azelu...na Siranu bas svakakvih ;-)
VenomousV

#1675 Re: What to wear???

Post by VenomousV »

Irm@ wrote:blago tebi :)
ja sam sitna pa mi ove haljine ne stoje..ali ima ih preeelijepih :)
imas na Siranu, u Azelu...na Siranu bas svakakvih ;-)
ima svugdje, ali ne dovoljno dugih :lol:
Post Reply