pirpa wrote:Raja Koliko najvise vremena treba da stigne posiljka iz Amerike?
28.8.-Sam narucio dvije stvari koje su poslate 29 i 30.
Posiljka koja je poslata 29. iz , NJ, United States stigla je prije 7 dana.
Posiljka koja je poslata 30. iz , Fairfield, NJ, United States nije stigla mada mi je prodavac poslao mail 31 u kojem kaze "Please make your address in full English, otherwise, item might get lost.
P.S. sve je poslato putem USPS First Class Mail International
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- pirpa
#1651 Re: eBay - Vaša iskustva
-
Chuckie
#1652 Re: eBay - Vaša iskustva
Niko nije vidovita Džemila, ne moraš se ponavljati, svi smo vidjeli tvoje pitanje. Moja iskustva sa USPSom od 7 dana do 3 mjeseca.
-
motorola01
#1653 Re: eBay - Vaša iskustva
Znaju ljudi dobiti naruceni artikal iz USA i nakon 2 mjeseca. Valjda ce se javiti chuckie, jer je on narucivao iz USA.. Moras paziti i na rok od 45 dana(ako si narucio preko ebay-a) da otvoris case i da se tako osiguras za povrat novca ukoliko ne bi doslo.
edit: eto i chuckie se javio
edit: eto i chuckie se javio
-
ACCEND
#1654 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala na odgovorima vezano za narucivanje sa bodybuilding.com .
Prema mom proračunu bi daleko više uštedio kupovinom nekih sitnih stvari nego kupovinom ovdje.
Proteine i bilo šta što se mjeri u kg možemo slobodno zaboraviti jer cijenom na kraju dođeš na isto kao i ovdje.
Inače i ovdje recimo možete uštediti finu lovu prilikom kupovine recimo proteina,
uglavnom ljudi daju popuste na veću količinu robe.
Recimo sa drugom sam se raspitao u jednom ovdje distributeru
sportske prehrane ,da sad ne reklamiram kojem, rekli su da imamo popust od 30% na kupovinu od preko 500KM.
Dakle sa bb.com bih naručio neke sitnije artikle, konkretno ovo:
NOW Ultra Omega-3 180 Softgels $20.99
NOW Super Antioxidants 120 Vcaps $20.94
NOW ADAM 180 Softgels $24.99
NOW Green Tea Extract 3x100 Capsules+1gratis $20.97
Super Saver Shipping:18,50$
Total:106,39$.
Dakle 160 km bi trebalo da bude sve zajedno i jos sa carina+pdv otprilike oko 200 KM.
Dakle jedino nisam siguran da li ovdje preuzima naša pošta(to bi bilo super) ili naš DHL koji bi mi vjerovatno nakačio još
troškova.
Račun o isplativosti je jednostavan, napisaću na primjeru omega 3 kapsula:
Smo da pojasnim da je praktično kod omege 3 jedno važna količina EPA i DHA masnih kiselina u kapsulama.
Na našem tržištu su uglavnom standardne formulacije omege 3 sa 300 mg EPA i DHA po kapsuli.
Najekonomičnije pakovanje takve omege 3 kod nas stoji 24 KM za 100 kapsula.
Dakle za 24 KM dobijemo 100*300mg = 30 grama EPA+DHA., dakle cijena 80 KM na 100gr
Ultra Omega 3 koju planiram naručiti ima čak 750 mg EPA i DHA po kapsuli (najjača koncentracija na tržištu za koju znam).
Ukupno sa carinom I PDV bi me izaslo nešto manje od 50 KM =180 caps*750 mg EPA+DHA=135gr EPA+DHA.
Onda cijena po gramu iznosi 37 KM!!!Ukoliko bih naručio samo jednu omegu sa vrijednosti od 30 KM ne bih vjerovatno ni
platio carinu čime bih još više uštedio.
Dakle više nego duplo ušteda!
I to se ne odnosi samo na omegu 3 već i na većinu sitnijih artikala.
Samo kad bih znao da li slučajno to ovdje preuzima naš DHL ili pošta...
U svakom slučaju ću vjerovatno naručivati ovih dana..
Prema mom proračunu bi daleko više uštedio kupovinom nekih sitnih stvari nego kupovinom ovdje.
Proteine i bilo šta što se mjeri u kg možemo slobodno zaboraviti jer cijenom na kraju dođeš na isto kao i ovdje.
Inače i ovdje recimo možete uštediti finu lovu prilikom kupovine recimo proteina,
uglavnom ljudi daju popuste na veću količinu robe.
Recimo sa drugom sam se raspitao u jednom ovdje distributeru
sportske prehrane ,da sad ne reklamiram kojem, rekli su da imamo popust od 30% na kupovinu od preko 500KM.
Dakle sa bb.com bih naručio neke sitnije artikle, konkretno ovo:
NOW Ultra Omega-3 180 Softgels $20.99
NOW Super Antioxidants 120 Vcaps $20.94
NOW ADAM 180 Softgels $24.99
NOW Green Tea Extract 3x100 Capsules+1gratis $20.97
Super Saver Shipping:18,50$
Total:106,39$.
Dakle 160 km bi trebalo da bude sve zajedno i jos sa carina+pdv otprilike oko 200 KM.
Dakle jedino nisam siguran da li ovdje preuzima naša pošta(to bi bilo super) ili naš DHL koji bi mi vjerovatno nakačio još
troškova.
Račun o isplativosti je jednostavan, napisaću na primjeru omega 3 kapsula:
Smo da pojasnim da je praktično kod omege 3 jedno važna količina EPA i DHA masnih kiselina u kapsulama.
Na našem tržištu su uglavnom standardne formulacije omege 3 sa 300 mg EPA i DHA po kapsuli.
Najekonomičnije pakovanje takve omege 3 kod nas stoji 24 KM za 100 kapsula.
Dakle za 24 KM dobijemo 100*300mg = 30 grama EPA+DHA., dakle cijena 80 KM na 100gr
Ultra Omega 3 koju planiram naručiti ima čak 750 mg EPA i DHA po kapsuli (najjača koncentracija na tržištu za koju znam).
Ukupno sa carinom I PDV bi me izaslo nešto manje od 50 KM =180 caps*750 mg EPA+DHA=135gr EPA+DHA.
Onda cijena po gramu iznosi 37 KM!!!Ukoliko bih naručio samo jednu omegu sa vrijednosti od 30 KM ne bih vjerovatno ni
platio carinu čime bih još više uštedio.
Dakle više nego duplo ušteda!
I to se ne odnosi samo na omegu 3 već i na većinu sitnijih artikala.
Samo kad bih znao da li slučajno to ovdje preuzima naš DHL ili pošta...
U svakom slučaju ću vjerovatno naručivati ovih dana..
-
motorola01
#1655 Re: eBay - Vaša iskustva
Koliko sam vidio na njihovoj stranici, ti ili bilo ko iz BIH-a nemate/ju pravo izbora kurirske sluzbe jer ti nudi samo super saver shipping. Kazes da si ih kontaktirao i da su ti rekli da super saver shipping podrazumijeva isporuku DHL kurirskom sluzbom. Znaci ide samo preko njih.
Malo pregledaj ovu temu i naci ces dosta primjera gdje je DHL svakoga orobio u BIH-a. Nedavno je bio jedan slucaj gdje su proizvoljno covjeku zaracunali strasne troskove,pdv i carinu u odnosu na narucenu vrijednost robe. Zato ti ja ne bih to preporucio, ali eto makar naruci te omega kapsule ili multivitamine pa da se vidi na sta ce to izaci. Uglavnom ako se odlucis na narudjbu, pripremi se na peglanje od njihove strane i dodatno praznjenje tvog novcanika. Vrlo je moguce da ces i ovdje platiti istu cifru, mozda i vecu nego sve to sto ces naruciti. Njihovi troskovi carinjenja su oko 40-50 KM(neko je to ovdje jednom napisao), pa na to dodaj pdv, carinu i jos poneku taksu i na kraju ce izaci skuplja pita nego tepsija.
Malo pregledaj ovu temu i naci ces dosta primjera gdje je DHL svakoga orobio u BIH-a. Nedavno je bio jedan slucaj gdje su proizvoljno covjeku zaracunali strasne troskove,pdv i carinu u odnosu na narucenu vrijednost robe. Zato ti ja ne bih to preporucio, ali eto makar naruci te omega kapsule ili multivitamine pa da se vidi na sta ce to izaci. Uglavnom ako se odlucis na narudjbu, pripremi se na peglanje od njihove strane i dodatno praznjenje tvog novcanika. Vrlo je moguce da ces i ovdje platiti istu cifru, mozda i vecu nego sve to sto ces naruciti. Njihovi troskovi carinjenja su oko 40-50 KM(neko je to ovdje jednom napisao), pa na to dodaj pdv, carinu i jos poneku taksu i na kraju ce izaci skuplja pita nego tepsija.
Last edited by motorola01 on 19/09/2012 22:05, edited 1 time in total.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#1656 Re: eBay - Vaša iskustva
Velika Britanija, pecat 15.9....danas doslo 19.9.
RoyalMail 
-
klixo
#1657 Re: eBay - Vaša iskustva
Imal ko iskustva sa Hong Kongom
Pise da je z'dimio za BiH iz HK 15 septembra.I koliko bi me mogla carina oderati , rijec je LED diodama za automobil , sa pišingom 210 dolara ?
-
sarajevomd
#1658 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne manje od 100KM po mom iskustvu 
-
klixo
#1659 Re: eBay - Vaša iskustva
ozbiljno ?sarajevomd wrote:Ne manje od 100KM po mom iskustvu
- B6Redhell
#1660 Re: eBay - Vaša iskustva
Sa Ebay-om baratam godinama inace sam u USA gdje je veoma lahko baratati sa ebay-om. Kod nas je vec drugacija situacija. Do sada sam imao preko 1000 transakcija, sto prodavao, sto kupovao. 100% positive feedback, a i nikome nikada nisam ostavio negativan. Stvarno nikada nije bilo nikakvih problema.Naplate mi procenat na prodaji i ebay i paypal naravno linkovani zajedno a i printam shipping labels preko njih.
Jednom me iznenadilo pri kupovini zadnjeg ofarbanog spoilera za auto iz kine. Ja kupio u Subotu, i odmah na vece uplatio. U Utorak postar kuca na vrata sa paketom i spoilerom reko wtf
S druge strane svijeta za dva dana
a kupovao sam stvari 100km udaljene pa cak i po sedmica dana bude prije nego dobijem...
Jednom me iznenadilo pri kupovini zadnjeg ofarbanog spoilera za auto iz kine. Ja kupio u Subotu, i odmah na vece uplatio. U Utorak postar kuca na vrata sa paketom i spoilerom reko wtf
a kupovao sam stvari 100km udaljene pa cak i po sedmica dana bude prije nego dobijem...
-
quarterback
#1661 Re: eBay - Vaša iskustva
god save the queenBobi wrote:Velika Britanija, pecat 15.9....danas doslo 19.9.RoyalMail
-
baja
#1662 Re: eBay - Vaša iskustva
kako poslati nesto iz USA (kupljeno na ebay) postom za sarajevo? cijene carina i sl...je li iko imao ovakav slucaj
-
Melami
#1663 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma to je nemoguce da je iz Kine stiglo za 2 dana. Problem sa kupovinom iz Kine je prvo sto oni nisu azurni, tj nece poslati prvi dan, drugi problem je sto dugo zastane na prijemu ovdje, evo meni paket soji 7 dana u LAu i jos ga nisu prihvatili.B6Redhell wrote:Sa Ebay-om baratam godinama inace sam u USA gdje je veoma lahko baratati sa ebay-om. Kod nas je vec drugacija situacija. Do sada sam imao preko 1000 transakcija, sto prodavao, sto kupovao. 100% positive feedback, a i nikome nikada nisam ostavio negativan. Stvarno nikada nije bilo nikakvih problema.Naplate mi procenat na prodaji i ebay i paypal naravno linkovani zajedno a i printam shipping labels preko njih.
Jednom me iznenadilo pri kupovini zadnjeg ofarbanog spoilera za auto iz kine. Ja kupio u Subotu, i odmah na vece uplatio. U Utorak postar kuca na vrata sa paketom i spoilerom reko wtfS druge strane svijeta za dva dana
Ja sam isto u USA i kupujem cesto na ebay-u, ovdje je to stvarno dobro sve uradjeno, sve ide glatko, postarina jeftina i brza i nadju se proizvodi koje je tesko naci u radnjama i koji su na ebayu dosta jeftiniji.
-
quarterback
#1664 Re: eBay - Vaša iskustva
najbrze sto je meni u bih doslo iz hk je bilo 6 dana i to normalnom postom, na glavu sam pao kad je paket stigao, obicno se radi o 3-4 sedmice
-
Melami
#1665 Re: eBay - Vaša iskustva
dosao za 2 dana iz Kine i onda 9 dana zaglavio u LAu.
Depart USPS Sort Facility
2012-09-19, 00:00:00, LOS ANGELES, CA 90009
Processed Through Sort Facility
2012-09-10, 14:37:00, ISC LOS ANGELES CA (USPS)
Depart USPS Sort Facility
2012-09-19, 00:00:00, LOS ANGELES, CA 90009
Processed Through Sort Facility
2012-09-10, 14:37:00, ISC LOS ANGELES CA (USPS)
-
Chuckie
#1666 Re: eBay - Vaša iskustva
USPS je smijesan, naročito u LA području, a posebno Northridge sort facility.
- B6Redhell
#1667 Re: eBay - Vaša iskustva
I ja sam mislio da je nemoguce za 2 danaMelami wrote:Ma to je nemoguce da je iz Kine stiglo za 2 dana. Problem sa kupovinom iz Kine je prvo sto oni nisu azurni, tj nece poslati prvi dan, drugi problem je sto dugo zastane na prijemu ovdje, evo meni paket soji 7 dana u LAu i jos ga nisu prihvatili.B6Redhell wrote:Sa Ebay-om baratam godinama inace sam u USA gdje je veoma lahko baratati sa ebay-om. Kod nas je vec drugacija situacija. Do sada sam imao preko 1000 transakcija, sto prodavao, sto kupovao. 100% positive feedback, a i nikome nikada nisam ostavio negativan. Stvarno nikada nije bilo nikakvih problema.Naplate mi procenat na prodaji i ebay i paypal naravno linkovani zajedno a i printam shipping labels preko njih.
Jednom me iznenadilo pri kupovini zadnjeg ofarbanog spoilera za auto iz kine. Ja kupio u Subotu, i odmah na vece uplatio. U Utorak postar kuca na vrata sa paketom i spoilerom reko wtfS druge strane svijeta za dva dana
Ja sam isto u USA i kupujem cesto na ebay-u, ovdje je to stvarno dobro sve uradjeno, sve ide glatko, postarina jeftina i brza i nadju se proizvodi koje je tesko naci u radnjama i koji su na ebayu dosta jeftiniji.
-
Chuckie
#1669 Re: eBay - Vaša iskustva
Moji paketi iz LA-a su za 24h stizali do Sarajeva DHL-om, pošto ima direktna linija LA-Leipzig, preko Italije, Beograda i eto ga u Sarajevu, samo što na našoj carini onda zaglavi 7 dana. 
-
baja
#1670 Re: eBay - Vaša iskustva
koliko je to kostalo? i da li podlijeze carini sa obzirom da je o poklonu rijec....Chuckie wrote:Moji paketi iz LA-a su za 24h stizali do Sarajeva DHL-om, pošto ima direktna linija LA-Leipzig, preko Italije, Beograda i eto ga u Sarajevu, samo što na našoj carini onda zaglavi 7 dana.
-
Chuckie
#1671 Re: eBay - Vaša iskustva
Mislim da sam plaćao oko 70$, kompanija je bila http://www.shipnex.com/, s tim da koriste DHL infrastrukturu, a duplo su jeftiniji od DHL-a. Carini sve podlježe, ako je vrijedniji poklon normalno da će carinit.
-
klixo
#1672 Re: eBay - Vaša iskustva
Danas stiglo pismo o prispijecu posiljke... 3.5 km mi naplatili, nisam mogao bolje prociReligious Fantastic wrote:moje zadnje klanje od strane mrskih carinskih sluzbenika je iznosilo 78 kema na iznos od 125 doloresaklixo wrote:Imal ko iskustva sa Hong KongomPise da je z'dimio za BiH iz HK 15 septembra.I koliko bi me mogla carina oderati , rijec je LED diodama za automobil , sa pišingom 210 dolara ?
![]()
- Hopkins
#1673 Re: eBay - Vaša iskustva
Razumije li se neko u tablete. Nasao sam jedan od 130 dolara. Kakve su cijene ovoga kod nas i gdje se vise isplati kupiti? Evo link
http://www.ebay.com/itm/10-1-Google-And ... 35bf94d4a1
-
Melami
#1674 Re: eBay - Vaša iskustva
pa i nije mu bas neki feedback score.Hopkins wrote:Razumije li se neko u tablete. Nasao sam jedan od 130 dolara. Kakve su cijene ovoga kod nas i gdje se vise isplati kupiti? Evo link
Ja se ne razumijem u tablete, a trebao bi i meni jedan.
-
Mustang1
#1675 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa s obzirom koliko ima prodatih artikala i nije lose .. Ovo kod nas na piku 370 KM ? Sad se i ja nafurah .. Ako dok dodje kod nas izadje oko 250 KM nije to ni lose .. Mogao bih i ja sebi nabavitiMelami wrote:pa i nije mu bas neki feedback score.Hopkins wrote:Razumije li se neko u tablete. Nasao sam jedan od 130 dolara. Kakve su cijene ovoga kod nas i gdje se vise isplati kupiti? Evo link
Ja se ne razumijem u tablete, a trebao bi i meni jedan.