Ja malo ličim na pešes poznatih osoba, al me nikad niko nije zamijenio
PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
- cendlerbing
#1651 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Respo, jel malo ličiš ili puno
- supercali
#1652 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Kimono nisam dole bio al budem gore kad idem na sushi i zadovoljan samcendlerbing wrote:Kimono uvijek top ljubaznost...dočekaju te s vrata sa osmijehom i pozdravom, svi koje susretneš pogledom. Kahveci...tako-tako.supercali wrote: Pa imas odmah do onaj kimono ne znam da li imaju sve kao metropolis imas nize one turke sta li vec znaci ista razdaljina od te lokacije
Nego sam mislio na meni jel isto imaju kao metropolis i to pa da narucis isto ako bas pijes nesto specificno
- supercali
#1653 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Zavisi kako za koga valjdacendlerbing wrote:Respo, jel malo ličiš ili puno![]()
Mene su mijenjali sa 4 osobe
2 manje poznate jedna bas poznata i jednom neki njemacki glumac za kojeg sam prvi put cuo
Najvise me uporedjuju sa jednim od ovih malo poznatih
- cendlerbing
#1654 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Jel to kriješ, sa kojim 
- supercali
#1655 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Najbolja scena je bila idem ja sa prijateljem u makarskoj kad taj isto sa prijateljem
Taj njegov gleda mene moj njega gleda
Taj njegov gleda mene moj njega gleda
- cendlerbing
#1656 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
e da ti znaš kako je ovo zvučalo kad sam nabrzinu pročitala 
- JThomas
#1657 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
kod brajlovića su teleći ražnjići 30 km. to je 2,5-3 puta više nego što je uobičajena cijena i u sarajevu. ja tamo odem rijetko i samo da se nažderem kad mi "prahne". meso kao meso stvarno valja i vrijedi, da nije tako ne bih nikad. ali usluga je za te pare (za nas vrlo visoke cijene, za london nisu ali u londonu i nije nego na ilidži) loša i papanska i potpuno razumijem one koji neće. i to je ono o čemu zdruzdjo priča.
Last edited by JThomas on 06/04/2018 21:36, edited 1 time in total.
- supercali
#1658 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Znao sam da si perverzna al da volis na brzinu mi je novocendlerbing wrote:e da ti znaš kako je ovo zvučalo kad sam nabrzinu pročitala
- supercali
#1659 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
A koliko gostiju se ponasa po bontonu da kazem kod tog brajlovica a koliko neJThomas wrote:kod brajlovića su teleći ražnjići 30 km. to je 2,5-3 puta više nego što je uobičajena cijena i u sarajevu. ja tamo odem rijetko i samo da se nažderem kad mi "prahne". meso kao meso stvarno valja i vrijedi, da nije tako ne bih nikad. ali usluga je za te pare (za nas vrlo visoke cijene, za london nisu ali u londonu i nije nego na ilidži) loša i papanska i potpuno razumijem one koji neće. i to je ono o čemu zdruzdjo priča.
Evo izuzmemo tebe zdruzdju i jos forumase sta mislis koliko se onda konobar i ko vec tamo ima nagleda krkana?
Nisam nikad bio ne znam al pretpostavljam kakav je profil ljudi
- JThomas
#1660 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
gosti plaćaju i od toga što gosti plaćaju dobijaju i konobari platu i bakšiš, a gazda profit. tako da to nije bitno, naročito kad su te cijene vrlo visoke za naše uslove. u tvojim argumentima vazda klin i ploča.
- supercali
#1661 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
U mom argumentu je da se i konobar svega nagleda
Druga stvar je sto gazda pa i sam konobar trpi takva ponasanja sto konobar vjerovatno prenese negativnost i na tebe sto ga gazda placa malo pa ga boli briga je li oprao casu ili nije i sl
A onda na to dodaj prirodno covjeka koji je gamad dobijes duplu dozu neusluznosti
Druga stvar je sto gazda pa i sam konobar trpi takva ponasanja sto konobar vjerovatno prenese negativnost i na tebe sto ga gazda placa malo pa ga boli briga je li oprao casu ili nije i sl
A onda na to dodaj prirodno covjeka koji je gamad dobijes duplu dozu neusluznosti
- JThomas
#1662 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
nagledam se i ja svega, pa se čaršija kupi zbog toga.
- supercali
#1663 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Pa sve je stvar tebe do koje granice ides i sta ta granica odredjuje
Mislis da je meriot meriot zbog imena ili zbog pravila u njemu? Pa ti kaze nema u tenama nema bez odijela nema bez picke materine nema to nema to pa ti ako ne ispunjavas jedno od toga dovidjenja bez obzira na tvoje pare ipak nam je ugled vazniji pa kad ispunis nase uslove ispunimo i mi tvoje tj dobijes uslugu bez greske a tu se i za konobara gura pa ne moze svako ni biti konobar ni kuhar ni bus boy ili sl
Mislis da je meriot meriot zbog imena ili zbog pravila u njemu? Pa ti kaze nema u tenama nema bez odijela nema bez picke materine nema to nema to pa ti ako ne ispunjavas jedno od toga dovidjenja bez obzira na tvoje pare ipak nam je ugled vazniji pa kad ispunis nase uslove ispunimo i mi tvoje tj dobijes uslugu bez greske a tu se i za konobara gura pa ne moze svako ni biti konobar ni kuhar ni bus boy ili sl
- JThomas
- duminjo
#1665 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Sve bacaj sa onim "odma, al odma Trazim sefa".zdruzdjo wrote: Skolovan za to
Sa ljubavlju izabran poziv a ne zato se nije moglo upisati nigdje pa daj sta das.
I radim taj posao duze nego sto neki ovdje na forumu imaju godina.
Paaaa mislim da upadam u profil.
Ali nevazno.
Uglavnom fazon je sto su kod nas mnogi nazovi konobari i barmeni(neskolovani) postali mentalno kao i taksisti. Nesto s visine. Isto da su doktori nauka sve do jednog.
Ovakvi gosti ne trebaju ni jednoj kafani u kojoj kolo vode ovakvi kao sto su navedeni u ovoj temi.
Da si skolovan, znao bi da od toga, uglavnom, nema nista. Znao bi zasto uopste postoji Knjiga zalbi i koliko je ustvari bitna. Na srecu, bezobraznih Konobara i vlasnika, nasi ljudi to ne znaju.
Nego ti kao ono mahalac, zajeban pa trazis sefa.. I to odma.. Još Kazes da na kraju zatvoris guzicom vrata
- duminjo
#1666 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Draga cendrle, u tome i jest fazon. On zna da ces (u ovom slucaju ti a u gradu 90% naroda) doci opet. Zato ga zaboli i zato Kazem ovcecendlerbing wrote:zatvora??duminjo wrote: Ovcama, ovcama.
Bona cekas kafu sat vremena. Ti si zatvora
za zatvora? ne kontam.
omojbože, dal ćemo analizirati što je meni bilo mrsko otići negdje drugo kad sam već sjela a on govorio saće, saće, ili ćemo se koncentrisati na svrhu mog posta a i ove teme, a to je (ne)uslužnost dotičnog konobara.
i još nešto, niko ne kaže da je konobarski posao lahak, ali na temi o neuslužnosti, valjda je logično da se napišu negativna iskustva. ne znam zašto se sve mora braniti, kao da si lično drugog forumaša napao. ja bih imala mnogo više pozitivnih utisaka o konobarima napisati, ali ovo nije tema za to.
- cendlerbing
#1667 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
a to...pa jesam, ja sam i nakon toga bila možda dvaput, a ima oko 3 godine kako se to desilo.duminjo wrote: Draga cendrle, u tome i jest fazon. On zna da ces (u ovom slucaju ti a u gradu 90% naroda) doci opet. Zato ga zaboli i zato Kazem ovce
ne znam koliko mu je moglo nauditi, ali je također dobio zamjerku u knjigu žalbi i to na svoje ime.
ne bi ga smjelo zaboljeti...dumi, bezobrazluk na takvim poslovima se jednom obije o glavu, na ovaj ili na onaj način
-
zipoo
#1668 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ja ne mogu da vjerujem da jos nisam neko sranje doživio, a u metropolisu sam bio puno puta 
-
zdruzdjo
#1669 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Uvijek u objektu nekom postoji neko ko je iznad ostalih uposlenih.duminjo wrote:zdruzdjo wrote:
Sve bacaj sa onim "odma, al odma Trazim sefa".
Da si skolovan, znao bi da od toga, uglavnom, nema nista. Znao bi zasto uopste postoji Knjiga zalbi i koliko je ustvari bitna. Na srecu, bezobraznih Konobara i vlasnika, nasi ljudi to ne znaju.
Nego ti kao ono mahalac, zajeban pa trazis sefa.. I to odma.. Još Kazes da na kraju zatvoris guzicom vratajoj jebemti uciteljicu
gazda, sef, knjigovodja, glavna cistacica......
A ti isto tako znas da tom knjigom zalbi se moze komotno obrisati donji dio kicmenog stuba ispod trticne kosti. u praksi je veoma nebitna. tj bitna je teorijski ali je podlozna kenjanju pa stoga je malo ko uzima zdravo za gotovo.
A to "zatvaranje vrata guzicom" znaci da zavrsis sa daljom posjetom tom mjestu. Bar ja.
Obzirom da znam kakve odmazde budu sa gostima koji se zale na bilo sta, ne bih da budem zrtva necijeg neopravdanog izdrkavanja jer je sinoc pao na kladionici.
Evo kao sto gore rekoh: metropolis i ja se vise necemo nikad druziti. ima jos mjesta puno u koja ne zalazim.
-
Hakiz
#1670 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
U metropolis ne dolazim dugo, još od saobraćajne nesreće. I nešto mi i ne nedostaje.zdruzdjo wrote:Uvijek u objektu nekom postoji neko ko je iznad ostalih uposlenih.duminjo wrote:zdruzdjo wrote:
Sve bacaj sa onim "odma, al odma Trazim sefa".
Nego ti kao ono mahalac, zajeban pa trazis sefa.. I to odma.. Još Kazes da na kraju zatvoris guzicom vratajoj jebemti uciteljicu
gazda, sef, knjigovodja, glavna cistacica......
A ti isto tako znas da tom knjigom zalbi se moze komotno obrisati donji dio kicmenog stuba ispod trticne kosti. u praksi je veoma nebitna. tj bitna je teorijski ali je podlozna kenjanju pa stoga je malo ko uzima zdravo za gotovo.
A to "zatvaranje vrata guzicom" znaci da zavrsis sa daljom posjetom tom mjestu. Bar ja.
Obzirom da znam kakve odmazde budu sa gostima koji se zale na bilo sta, ne bih da budem zrtva necijeg neopravdanog izdrkavanja jer je sinoc pao na kladionici.
Evo kao sto gore rekoh: metropolis i ja se vise necemo nikad druziti. ima jos mjesta puno u koja ne zalazim.
Imati problem sa dolaskom ili nedolaskom u jednu kafanu u gradu u kojem ih ima bezbroj može samo biti mazohizam.
-
zigson
#1671 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
"SAMI" GrbavicabitangeIprinceze wrote:uvijek sam najbolje jeo u najzabacenijim kafanama, najkvalitetnija kuhinja skoro pa domaca a cijene u pola nego u sminka restoranima. Jooj kad se sjetim Ćire na Grbavici, ma ne mozes guzice dignuti poslije klope,
- triconja
#1672 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Zensko ko zensko, e moja ti od muska je tesko marku izbit, ja npr samo dvaput dao baksis u zivotu i to u oba slucaja kad sam nesta cito i skonto to sta sam cito, e onda sam od radosti moro marku dat ko baksis.moonca wrote:A. jel' vam drago kada vas konobar prepozna i ako zna vase ime, naglasi ga?
Ja idem na ista mjesta na kafu i kada sam na vratima, momak iza pulta vec sipa.budem velikodusna sa baksisem
-
moonca
#1673 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
triconja wrote:Zensko ko zensko, e moja ti od muska je tesko marku izbit, ja npr samo dvaput dao baksis u zivotu i to u oba slucaja kad sam nesta cito i skonto to sta sam cito, e onda sam od radosti moro marku dat ko baksis.moonca wrote:A. jel' vam drago kada vas konobar prepozna i ako zna vase ime, naglasi ga?
Ja idem na ista mjesta na kafu i kada sam na vratima, momak iza pulta vec sipa.budem velikodusna sa baksisem
Jes' ti sigurno nas
- triconja
#1674 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Tolko sam merhametli i otvorene ruke da ne bih dao marku covjeku koji umire od gladi da nesto uzme da prezivi moja ti, jastaradi da sam od naskemoonca wrote:triconja wrote:Zensko ko zensko, e moja ti od muska je tesko marku izbit, ja npr samo dvaput dao baksis u zivotu i to u oba slucaja kad sam nesta cito i skonto to sta sam cito, e onda sam od radosti moro marku dat ko baksis.moonca wrote:A. jel' vam drago kada vas konobar prepozna i ako zna vase ime, naglasi ga?
![]()
Jes' ti sigurno nas![]()
-
moonca
#1675 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Mozes kako hoces, ali ne i dokle hoces