IRAN

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1651 Re: IRAN

Post by -LIBERO- »

Da je kamenujemo,obrezemo,polijemo vrelim uljem,kiselinom ili...vidis da je strani placenik preko kojeg Amerika pokusava da svrgne taj pravicni rezim slobodarskog Irana.

Image
vaillant

#1652 Re: IRAN

Post by vaillant »

Ne mogu pregledati svaki post posebno...ali evo da i ja nesto kazem,Iran i nije bash tako laka riba za amerikance i jevreje kao sto ljudi misle Iranci razvijaju sopstvenu tehnologiju naoruzanja kao sto su rakete, borbeni zrakoplovi, podmornice itd...pronasao sam neke informacije na netu pa evo ukratko..

Regularne oružane snage Irana sastoje se od Kopnene vojske, Ratne mornarice, Ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane. Te snage uključuju 820,000 ljudi; kopnena vojska 650,000, ratna mornarica 70,000, te ratno zrakoplovstvo 100,000 ljudi. Novostvorena Protuzračna obrana odijelila se od ratnog zrakoplovstva u 2009. godini.
Revolucionarna garda prema pretpostavkama broji 125,000 članova u pet grana; vlastitoj ratnoj mornarici, ratnom zrakoplovstvu, kopnenim snagama, Quds specijalnim snagama, te Basiju (Basidžu).

Basij je volonterska paravojska pod zapovjedništvom Revolucionarne garde. Broj članova je kontraverzan; iranski izvori tvrde kako paravojska broji 12.6 milijuna ljudi (uključujući žene), od čega je 3 milijuna sposobno za borbu. Isti izvori navode kako se paravojska sastoji od 2,500 bataljuna od kojih je dio stalno zaposlen. Neki zapadni izvori iz 2005. navode kako Basij ima 90,000 aktivnih članova, 300,000 rezervista, te milijun članova koji mogu biti mobilizirani za rat.

U studenom 2006. Iran je ispaljivanjem balističkih raketa počeo 10 dana vojnih vježbi. Iranska nacionala televizija izvijestila je kako su "testirani deseci raketa uključujući i balističke rakete Shahab-2 i Shahab-3, koje imaju domet od 300 do 1300 kilometara, a iranski stručnjaci testirali su i Shahab-3 s punjenjem od 1400 bombi"[20]. Iranske vojne vježbe bile su odgovor na američke u kojima su skupa s saveznicima vježbali u Hormuzu, strateški važnom tjesnacu za prolaz energenata iz Perzijskog zaljeva. Vjeruje se kako Iran razvija i ICBM/IRBM raketni program poznat kao Ghadr-110 dometa 3,000 km, paralelno razvojem svemirskih raketa Safir kojom je početkom 2009. lansirao satelit Omid u orbitu.
zonbirile

#1653 Re: IRAN

Post by zonbirile »

vaillant wrote:Ne mogu pregledati svaki post posebno...ali evo da i ja nesto kazem,Iran i nije bash tako laka riba za amerikance i jevreje kao sto ljudi misle Iranci razvijaju sopstvenu tehnologiju naoruzanja kao sto su rakete, borbeni zrakoplovi, podmornice itd...pronasao sam neke informacije na netu pa evo ukratko..

Regularne oružane snage Irana sastoje se od Kopnene vojske, Ratne mornarice, Ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane. Te snage uključuju 820,000 ljudi; kopnena vojska 650,000, ratna mornarica 70,000, te ratno zrakoplovstvo 100,000 ljudi. Novostvorena Protuzračna obrana odijelila se od ratnog zrakoplovstva u 2009. godini.
Revolucionarna garda prema pretpostavkama broji 125,000 članova u pet grana; vlastitoj ratnoj mornarici, ratnom zrakoplovstvu, kopnenim snagama, Quds specijalnim snagama, te Basiju (Basidžu).

Basij je volonterska paravojska pod zapovjedništvom Revolucionarne garde. Broj članova je kontraverzan; iranski izvori tvrde kako paravojska broji 12.6 milijuna ljudi (uključujući žene), od čega je 3 milijuna sposobno za borbu. Isti izvori navode kako se paravojska sastoji od 2,500 bataljuna od kojih je dio stalno zaposlen. Neki zapadni izvori iz 2005. navode kako Basij ima 90,000 aktivnih članova, 300,000 rezervista, te milijun članova koji mogu biti mobilizirani za rat.

U studenom 2006. Iran je ispaljivanjem balističkih raketa počeo 10 dana vojnih vježbi. Iranska nacionala televizija izvijestila je kako su "testirani deseci raketa uključujući i balističke rakete Shahab-2 i Shahab-3, koje imaju domet od 300 do 1300 kilometara, a iranski stručnjaci testirali su i Shahab-3 s punjenjem od 1400 bombi"[20]. Iranske vojne vježbe bile su odgovor na američke u kojima su skupa s saveznicima vježbali u Hormuzu, strateški važnom tjesnacu za prolaz energenata iz Perzijskog zaljeva. Vjeruje se kako Iran razvija i ICBM/IRBM raketni program poznat kao Ghadr-110 dometa 3,000 km, paralelno razvojem svemirskih raketa Safir kojom je početkom 2009. lansirao satelit Omid u orbitu.
-----------------------------------------------------
očito kao i mnogi opijeni forumaši ne shvataš srž diskusije.Jadan bio ne toliko 100x više i jače imaju,trebaju jebati majku i Americi i Izraelu i ko ih mrko pogleda,ali daj ne sjecite klitoris ženama,kiseline u lice,smrtne kazne za političke neistomišljenike,pustite internet ,mobilne,olabavite malo....
GOLFER

#1654 Re: IRAN

Post by GOLFER »

-LIBERO- wrote:Da je kamenujemo,obrezemo,polijemo vrelim uljem,kiselinom ili...vidis da je strani placenik preko kojeg Amerika pokusava da svrgne taj pravicni rezim slobodarskog Irana.

Image

hahahahah :-) :-) :-) :-)

znaci tako Vam ispitu mozak :dance: :dance: :dance: Prejako :thumbup:
Last edited by GOLFER on 18/02/2011 19:21, edited 1 time in total.
severin

#1655 Re: IRAN

Post by severin »

sto smarate iran nece demokratiju na americki nacin i zdravo!!! 60 miliona voli rezim a 2 hiljade ne vole...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1656 Re: IRAN

Post by -LIBERO- »

hahhahahaahhahah :-)

Ti i tebi slicni nekome pricate o ispiranju mozga....prejako :thumbup:

U stvari ..pretuzno :mrgreen: :thumbup:
zonbirile

#1657 Re: IRAN

Post by zonbirile »

severin wrote:sto smarate iran nece demokratiju na americki nacin i zdravo!!! 60 miliona voli rezim a 2 hiljade ne vole...
----------------------------------------
pa kako drug u Libiji pukovnik pobi onolike revolucionare u Bengaziju,ili su i oni banda.
GOLFER

#1658 Re: IRAN

Post by GOLFER »

-LIBERO- wrote:hahhahahaahhahah :-)

Ti i tebi slicni nekome pricate o ispiranju mozga....prejako :thumbup:

U stvari ..pretuzno :mrgreen: :thumbup:

kaze mi lik koji stavlja sliku Hitlera :-) :-) :-) :-) :-)
:sax:
zonbirile

#1659 Re: IRAN

Post by zonbirile »

ili ne pratite vijest,ili ste tolki lažovi.Kamo komentar o Gadafiju zvanom kamila.Pobi ljude u Bengaziju.
GOLFER

#1660 Re: IRAN

Post by GOLFER »

zonbirile wrote:ili ne pratite vijest,ili ste tolki lažovi.Kamo komentar o Gadafiju zvanom kamila.Pobi ljude u Bengaziju.
Ovo bi tema o Iranu. Otvori drugu temu pa cemo o gadafiju i njegovim grijesima i zlocinima...
zonbirile

#1661 Re: IRAN

Post by zonbirile »

GOLFER wrote:
zonbirile wrote:ili ne pratite vijest,ili ste tolki lažovi.Kamo komentar o Gadafiju zvanom kamila.Pobi ljude u Bengaziju.
Ovo bi tema o Iranu. Otvori drugu temu pa cemo o gadafiju i njegovim grijesima i zlocinima...
--------------------------------------------
he,he pa baš na ovoj temi se veličao pukovnik,Arafat i ostala braća.Nego kako ostali revolucionari,samo za sada u Iranu i Libiji banda na ulici.čudni neki aršini,ali jebe se njih,svako radi svoje,jadna raja protestuje,a dragi vam diktatori ih mlave.
GOLFER

#1662 Re: IRAN

Post by GOLFER »

zonbirile wrote:
GOLFER wrote:
he,he pa baš na ovoj temi se veličao pukovnik,Arafat i ostala braća.Nego kako ostali revolucionari,samo za sada u Iranu i Libiji banda na ulici.čudni neki aršini,ali jebe se njih,svako radi svoje,jadna raja protestuje,a dragi vam diktatori ih mlave.
ti bas neki cudan lik :-D pa nisu svi ucesnici u raspravi 1 covjek :-)

Ja zaista ne znam ko su ti u Libiji ako ljudi traze promjene i pravo na izbore svojih predstavnika ja ih podrzavam, ali sam pratio dobro situaciju u Iranu i znam sta je bilo i kako je bilo i radi cega su se ljudi bunili, i ko je poceo da koristi masu i da pljacka, i unistava tudju imovinu...

Protesti u egiptu i Iranu imaju zajednicke tacke ali u onoj 1979 godini :-D
zonbirile

#1663 Re: IRAN

Post by zonbirile »

pa šta bi sa revolucijom.Znači revolucija u arapskom svijetu na koju ste se pozivali je samo protiv Amera i Jevreja,tamo gdje brat tlači je OK.U suprotnom,nije valjda i Gadafi američki čovjek.
popajic

#1664 Re: IRAN

Post by popajic »

zonbirile wrote: --------------------------------------------
Fino ti objasni @severin da 60 miliona obozavaju rezim , 2000 ih se buni :-)
Bio referendum, pitalO ih , svi rekli " ne dirajte nam AhmA "...gdje ti zivis kad to nisi uhavizo :D
Shvati vise da su anti Ahmo protestanati najobicnija banda , dok su anti Ameri jedini pravi revolucionari.
Ja, ljudi moji , kakav je problem to progutati kao istinu :roll:
bogoljub

#1665 Re: IRAN

Post by bogoljub »

popajic wrote:
zonbirile wrote: --------------------------------------------
Fino ti objasni @severin da 60 miliona obozavaju rezim , 2000 ih se buni :-)
Bio referendum, pitalO ih , svi rekli " ne dirajte nam AhmA "...gdje ti zivis kad to nisi uhavizo :D
Shvati vise da su anti Ahmo protestanati najobicnija banda , dok su anti Ameri jedini pravi revolucionari.
Ja, ljudi moji , kakav je problem to progutati kao istinu :roll:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
bogoljub

#1666 Re: IRAN

Post by bogoljub »

zonbirile wrote:pa šta bi sa revolucijom.Znači revolucija u arapskom svijetu na koju ste se pozivali je samo protiv Amera i Jevreja,tamo gdje brat tlači je OK.U suprotnom,nije valjda i Gadafi američki čovjek.
Lahko mi je za Gadafija, on je ionako naučio život u šatoru! :-D
zonbirile

#1667 Re: IRAN

Post by zonbirile »

bogoljub wrote:
zonbirile wrote:pa šta bi sa revolucijom.Znači revolucija u arapskom svijetu na koju ste se pozivali je samo protiv Amera i Jevreja,tamo gdje brat tlači je OK.U suprotnom,nije valjda i Gadafi američki čovjek.
Lahko mi je za Gadafija, on je ionako naučio život u šatoru! :-D
e moj skojevac,pobi samo danas 20 ljudi.Nažalost čučemo se mi opet,znam da obraza nemaš,promjeničeš ti nick,a možda i partiju.Upotrebljiv si ti.
bogoljub

#1668 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Živ ti meni bio Zonbirile! :-D
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1669 Re: IRAN

Post by -LIBERO- »

Ma klasicna placenica. Rusi rezim radi dobrobiti Amerike a ne nje same. Vidi joj se u ocima taj placenicki poriv.

Sta se ona ima boriti za pravicnost ustrojstva svoje zemlje,ko joj je dao dozvolu uopste. :x :x :x

Sva opozicija,sve studenti,intelektualci,reziseri,pisci...svi su oni PLACENICI..ko je rek'o ZEKO rek'o :D

Pod krinkom borbe za pravicnost i bolji zivot zapravo se bore za Ameriku ,logicno. :oops:

Ovu treba red bicevanja,pa red poljevanja kiselinom,pa hajd' malo kamenovanja..klitoris joj nece dirati,dosta je...pa nisu ni oni bas barbarski raspolozeni, ljudskost je bitna.

Image
zonbirile

#1670 Re: IRAN

Post by zonbirile »

kako samo zajebaše režisera,6g murije,zabrana rada 10g i napuštanja zemlje.Znaš u čemu je tragedija.Taj film Krug 2001g nagrađen u Veneciji i pozvan na SFF i neko se počeo od balkanske gospode zgražavati(sad ne znam da li kreatura od ministra kulture,glumca i reklamnog glumca,jal četnog evidentičara kod Cace) elem u stilu staljinovih čistki,čova zaglavi.Ja i ne važno,film o prostituciji u Iranu,koje naravno zvanično nema.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1671 Re: IRAN

Post by -LIBERO- »

zonbirile wrote:kako samo zajebaše režisera,6g murije,zabrana rada 10g i napuštanja zemlje.Znaš u čemu je tragedija.Taj film Krug 2001g nagrađen u Veneciji i pozvan na SFF i neko se počeo od balkanske gospode zgražavati(sad ne znam da li kreatura od ministra kulture,glumca i reklamnog glumca,jal četnog evidentičara kod Cace) elem u stilu staljinovih čistki,čova zaglavi.Ja i ne važno,film o prostituciji u Iranu,koje naravno zvanično nema.
Cuj prostitucija u Iranu.... :shock: :-) :roll:

To je nemoguce,to ne postoji..taj pravicni rezim Irana to ne moze da trpi,svu tu klevatu i obmanu. Jos i nagrade dobio film po toj tiranskoj Evropi.

Samo 6 godina robije,eto vidis koliko je slobodarski i pravican taj rezim ,da je pravde streljali bi izdajnika.

p.s sve je to americko maslo on je dobio pare i sve ostalo samo da napravi tu laz o prostituciji u Iranu. E nece moci,pospi ga kiselinom. a ko bude otisao pogledati film izdajnik je najveci njih kamenuj.

Zivio slobodarski rezim Irana..zivioooooooooooooooooooooooo :-) :dance: :sax:
Gat'Gor

#1672 Re: IRAN

Post by Gat'Gor »

Nevjerovatno. On se predstavlja kao musliman pa more da je dobar covjek i odlicna drzava. Musliman nemoze biti los covjek, sve je to americko-israelska zavjera. Nepostoje losi muslimani. Jel tako?

E jadni vi.

Kad hocete da vam Ayatollah vlada, slobodno idite tamo.....ooops cekaj, svi uspjesni Iranci bjeze na zapad :lol:
jefferson

#1673 Re: IRAN

Post by jefferson »

Ja zaista ne znam ko su ti u Libiji ako ljudi traze promjene i pravo na izbore svojih predstavnika ja ih podrzavam, ali sam pratio dobro situaciju u Iranu i znam sta je bilo i kako je bilo i radi cega su se ljudi bunili, i ko je poceo da koristi masu i da pljacka, i unistava tudju imovinu...

Protesti u egiptu i Iranu imaju zajednicke tacke ali u onoj 1979 godini :-D
Da nisi poslusao tenkisti i bacao se pod noge onih 2,000 sto ne vole rezim.
Ja "argumente" vas par klero-internet dzihadista mogu svest samo na jedno, tj. izvuci jedan zakljucak:
a to je, da je Iran sadomazohisticka nacija vise nego i jedna na svijetu. Ustvari to pokazuje kakve slobode uzivaju iranci, da imaju redovnu dozu SM batinjanja od strane vlasti, i ljudi ne da uzivaju, nego jos izadju na ulice trazeci jos!
mir-vama

#1674 Re: IRAN

Post by mir-vama »

Egipat
Dva iranska ratna broda mogu kroz Sueski kanal
Egipat je dozvolio u petak da dva iranska ratna broda prođu kroz Sueski kanal, izvijestila je egipatska državna novinska agencija Mena, što je prva odluka od 1979. godine, a Izrael ju je nazvao "provokacijom".

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110218140
mir-vama

#1675 Re: IRAN

Post by mir-vama »

severin wrote:
mir-vama wrote:haj sto ima islamska vlast u Iranu protivnika zapad evo vec danima na sva usta je poistovjecuje sa Mubarakom

ovaj narod sto je izasao pojeo bi opoziciju za dorcak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
Post Reply