Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1651 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Code: Select all

[/urlhttps://hamdocamo.wordpress.com/2015/10/17/ekskluzivno-moguce-hapsenje-bakira-izetbegovica-zbog-visemilionske-pljacke-narodnog-novca/]

Ekskluzivno: Moguće hapšenje Bakira Izetbegovića zbog višemilionske pljačke narodnog novca

2015.17.Oct

Prema nezvaničnim izvorima iz SUDA Države BIH – SUD BH je primio obiman materijal protiv člana predsjedništva BIH Bakira Izetbegovića za kako navode višemilionsku i višegodišnju pljačku novca. Prema izvoru iz SUDA BIH u istrazi se navodi i dio koji direktno povezuje Izetbegovića sa vlasničkim udjelom u BBI Centru Sarajevo, te objektu vrijednom preko 10 miliona km na Poljinama iznad Sarajeva.

Istraga Izetbegovića povezuje i sa 2 ofshore kompanije u Istambulu preko kojih je Izetbegović kupio 4 stana i kuću na ime jednog od direktora tih kompanija i ime svoje sestre, a koji je pod direktnom komandom Al- Shidija kontraverznog Saudijskog biznismena.

Al- Shidi se dovodi i u vezu sa ratnim prikupljanjem novca porodice Izetbegović iako se većem dijelu tog novca nikada nije ušlo u trag ali Al-Shidi je priznao da se na snimcima sa tih skupova nalazi i on.

Prema analizi našeg portala od prije godinu dana imovina Bakira Izetbegovića se kreće u iznosu od oko 1.1 milijarde KM u zemlji i inostranstvu a kad na nju dodamo gore navedene objekte dolazimo do zaključka da je Izetbegović jedan od najbogatijih ljudi na Balkanu. Njegova veza sa mafijaškim krugovima u Turskoj mu je napravila podlogu da u slučaju optužnice ili nemilih događaja protiv vlade kojom on vlada može nesmetano napustiti BIH i dobiti zaštitu od svog mentora Redžepa Taipa Erdogana i svog savjetnika Al Shidija.

Takođe preko raznih ofshore kompanija vlasnik je i nekoliko drugih firmi u BIH a nikada nije prijavio svoju pravu vrijednost imovine niti koliko novca ima u stranim bankama. Prema procjenama Bakir godišnje u BIH opere oko 10 miliona svog vlastitog novca a neki analitičari imaju zaključak da je njegova ukupna vrijednost i sva imovina koju ima te novci u stranim bankama ide u rasponu između Milijardu i Milijardu i 100 miliona km.

Takođe dosta imovine je upisano i na Sebiju kako bi se umanjila Bakirova vrijednost.Odakle Bakiru ovoliki novac jer ga sigurno nije zaradio nit bi mogao za svoj životni vijek. Novac je u toku rata skupljan po Arabiji i Evropskim zemljama za pomoć narodu Bosne iako taj novac nikada nije stigao do naroda Bosne. Naime u Bosnu su dolazili 10 ti dijelovi prikupljenog novca i za 4 godine rata u BIH je za odbranu utrošeno oko 820 miliona DM, dok su za odbranu prikupljena sredstva u vrijednosti 10 milijardi DM. Mnogi sudionici su svjedočili tim događajima a kada su nekoliko godina poslije rata progovorili o tome bili su uklonjeni ili ubijeni.

U to je debelo bila upetljana MOS (Muslimanska Obavještajna služba) pod direktnom komandom Bakira Izetbegovića a u njoj su bili najveći kriminalci i ubice tog vremena a i današnjeg. Ova služba i danas dan radi potajno za Bakirove privatne potrebe uklanjanja i likvidacije nepodobnih osoba i osoba koje su prijetnja Bakirovom planu o stvaranju Pašaluka u BIH.

Izvor iz Suda BIH nije želio da otkrije više informacija radi vlastite sigurnosti a u dogledno vrijeme ćemo vidjeti da li će ta inače politička institucija da uhapsi Izetbegovića za višemilionsku krađu narodnog novca.
_________________________________________________________________________________________________

Stara vijest, ali da se ne zaboravi.

Nemoguce hapsenje Baketa, jer Halka brzo odradi da se sve zaboravi. :(
jao_situacije

#1652 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by jao_situacije »

JThomas wrote:a kakve veze imaju demokratija, kapitalizam i SDA? da si napisao teokratija i feudalizam hajde de...
pa dobro ima i oligopol u kapitalizmu, ja mislim da je na to mislio
piupiu

#1653 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by piupiu »

muzicar_iz_parka wrote:
Da budem iskren, samo sam se zajebavao, domaća politika nije ni za šta drugo, bolji sam potparol od HM-a. :D
HM je ipak dosljedniji poRtparol (francuski: porte-parole ... stvarno zvuči ljepše od glasnogovornika :lol:) ... :D
Moenx

#1654 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Moenx »

KOja vatrena vodica tece HM ovim venama vec mjesecima da mi je znat
GeeTnT

#1655 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by GeeTnT »

Moenx wrote:KOja vatrena vodica tece HM ovim venama vec mjesecima da mi je znat
HM ti pokazuje buducnost i iscitava ti na razumljivom jeziku...zato, hvataj se granice, ako mislis sebi i svojima dobro.
veiz

#1656 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by veiz »

https://youtu.be/U9UdxYhWUgM

Nedžad LATIĆ optužio Bakira Izetbegovića: Ratni profiter, Lopov, Kriminalac i Ubojica političkih neistomišljenika, sakriven iza islama
Last edited by veiz on 17/05/2016 10:29, edited 1 time in total.
veiz

#1657 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by veiz »

Nedžad LATIĆ optužio Bakira Izetbegovića: Ratni profiter, Lopov, Kriminalac i Ubojica političkih neistomišljenika, sakriven iza islama
mesihtrko

#1658 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by mesihtrko »

Ja tebi ti meni pa koga više zapadne
Bakir-Fahro ljubav traje od ....

Fahrudin Radončić - Kada se početkom '90-ih pojavio u BiH, nije imao ništa. Danas ima dva tornja, novine i druge brojne nekretnine. Novac za pokretanje "Dnevnog avaza" dao mu je Alija Izetbegović. Mlađi Izetbegović kasnije je prijavljen zbog toga što je u svojstvu direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo nezakonito dozvolio Radončiću da svoju prvu zgradu na Alipašinom izgradi na atomskom skloništu. No, osim Izetbegovića i SDA, Avaz su pomagali i čelnici SDP-a. Vlada Alije Behmena je prije 13 godina Radončićevoj firmi otpisala 933.000 KM poreza na dobit, iako je prethodno i Vrhovni sud utvrdio da je Avaz dugovao za porez. Iste godine Zlatko Lagumdžija je ponio titulu Avazove ličnosti godine. No, ljubav je ubrzo pukla i Radončić je ponovo postao blizak Izetbegoviću i SDA. Od Razvojne banke je dobio 22 miliona KM kredita za izgradnju tornja. Radončić se danas aktivno bavi politikom. Predsjednik je Saveza za bolju budućnost i državni je ministar sigurnosti. Imovinu je na sumnjiv način prebacio na svoju bivšu suprugu Azru.

Hamed Ramić - Prijatelj Bakira Izetbegovića godinama je bio finansijer SDA. Svi nivoi vlasti davali su mu poslove na izgradnji i popravci cesta, a prvi veliki posao dobio je zahvaljujući Erdalu Trhulju. Današnji federalni ministar industrije prije četiri godine, u svojstvu direktora Autocesta Federacije BiH, uveo je Ramićevu firmu Euro-Asfalt u izgradnju koridora Vc. Godine 2010. Ramićev Euro-Asfalt upućuje 10.000 maraka na račun SDA, a novac je korišten za predizbornu kampanju. No, nakon izbora Hamed Ramić pronalazi nove prijatelje. Pada u zagrljaj lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije i federalnog premijera Nermina Nikšića. Potom počinje dobivati skoro sve poslove na izgradnji autoputa. Fiktivnim ponudama namještaju mu se javni poslovi na tunelima i vijaduktima, a državni novac se izvlači preko lažno prikazanih ušteda. Ramićev Euro-Asfalt jedna je od građevinskih firmi s najviše posla u Federaciji. Za to vrijeme radnici državne Hidrogradnje su na ulici i bez posla.
Alija Budnjo - Bez politike ni „Kuvet“ ne bi imao snage za uspjeh. Sulejman Garib, postratni SDA-ov federalni ministar za izbjegla i raseljena lica, uzeo je i omogućio firmi predratnog električara Alije Budnje da profitira na povratničkoj muci. "Kuvet" je godinama bio glavni dobavljač građevinskog materijala za obnovu srušenih kuća, a nerijetko je i kao pomoć povraticima knjižena i kupovina intimnog ženskog rublja. Nakon što je profitirao knjižeći materijal koji nije ni isporučio, Budnjo je za milion i 800 hiljada maraka u certifikatima kupio skoro pola Ilidže. Osim toga, Budnjo je dobio i oko 2 miliona maraka povoljnog kredita iz Razvojne banke. Ni to, naravno, nije sve. Vlada Kantona Sarajevo plaćala je Budnji stotine hiljada maraka za navodnu rehabilitaciju demobilisanih boraca. Inače, Alija Budnjo godinama slovi za jednog od najvećih finansijera SDA, pa je nedavno nagrađen i od predsjednika te stranke Sulejmana Tihića. Budnjo je postao član kadrovske komisije SDA. „Gospodin Budnjo je iz oblasti privrede i on je ipak stvorio nešto. Znamo kako su ti hoteli izgledali 1996. godine i znamo kako izgledaju sada, ne možemo reći za njega da je neuspješan čovjek. Zar treba da nam mjerilo bude neko ko je siromašan i nesposoban pa da ga mi veličamo“, kazao je Amir Zukić, generalni sekretar SDA.
veiz

#1659 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by veiz »

Jesu li prijetnje Izetbegoviću i Zukiću stvarne ili je to smišljeni pokušaj kako bi se ova dva lika malo podigla u narodu (u zadnje vrijeme dobro poljuljan p.....e)
S obzirom da mu je Ćatić savjetnik ništa me ne bi čudilo.
putokaz1

#1660 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by putokaz1 »

ja predsjednika i g...
asurbanipal

#1661 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by asurbanipal »

Image
ranger

#1662 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ranger »

ja kolki je njegov.......... sef. :izet:

Image
veiz

#1663 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by veiz »

ranger wrote:ja kolki je njegov.......... sef. :izet:

Image
Analiziraj rečenicu: koliko je ovaj pokro i još traži ,a bakir reče kako je to najbolji premijer

Šta je Bakir u ovoj rečenici
Drvosjeca iz Dejcica

#1664 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Šta mislite o ovome?
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u ponedjeljak će posjetiti Kazane, mjesto stradanja sarajevskih Srba 1993. godine, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bakir-iz ... /160610092

Lično smatram da je ovo davno trebalo uraditi jer Kazani su sigurno mrlja na Sarajevu u periodu 1992-1995. I umjesto da Srbi postave obilježje i spomen ploču na kazane koje niko ne bi osporavao oni upiru glavom kroz zid i forsiraju Dobrovoljačku u kojoj je stradalo 5 osoba u koloni koja je bila naoružana i sposobna za odbranu.
Patriotska_Liga

#1665 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Patriotska_Liga »

Gore mi treba da postavimo spomenik i tako konačno pokažemo da zločin nema našu podršku. Svi znamo šta se dešavalo na Kazanima, znamo i ko iza toga stoji, postoje i presude i sve je potpuno jasno. Spomenik ubijenim Srbima na Kazanima je naša moralna obaveza, a trebalo bi da ne bude obaveza uopšte, trebalo bi da bude čin koji želimo da napravimo jer žalimo za nevino stradalim ljudima koji su ubijeni zbog svog "pogrešnog" imena, dakle na isti način na koji je naš narod stradao na teritoriji pod srpskom okupacijom. Mi najbolje razumijemo šta znači izgubiti život radi "pogrešnog" imena i moramo biti prvi u osudi tog čina.
ultima_palabra

#1666 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ultima_palabra »

Kad je bilo otici na dzenazu ubici, nije se dvoumio... a za ovo mu je trebalo 20 godina.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1667 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by KatarinaKosaca »

Ne znamo svi sta se desavalo na Kazanima. Niti sam znala niti danas znam. Znam za roditelje one medicinske sestre i za dva momka od kojih je jedan bio u Cacinoj jedinici drugi mu je bio komsija kod kojeg se krio kad je pobjegao. Nije utvrdjen broj ni imena tih ljudi. Ovo, naravno, ne umanjuje zlocin, samo podvlacim da je ovo «svi znamo» i «svi smo znali,» jednostavno netacno. Provela sam rat ne samo u Sarajevu nego bas u Starom gradu pa nisam znala . Kao sto ni danas puno toga ne znam oko Kazana. Naravno treba otici ali i u svakom momentu naglasiti da se BIH vlast prije Haaga, MZ—a , sama obracunala sa tim. Po meni, na neprimjeren nacin (uvijek sam za sudjenje i uvijek tako rade civilizorane i uredjene zemlje) ali se obtacunala.
Danguba

#1668 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Danguba »

Nikada nije kasno a mogao je komotno i po samom saznanju za zlocine na Kazanima i ne samo to i spomen obiljezje podici.

...i opet forumskim licemjerima ni to nije dovoljno. Zanimljivo, kada se prica o Tomasici nigdje ih nema. Evo ovih dana su otkrivene dvije masovne grobnice(B.Novi i Zvornik) a niko ni rijeci. Prece je naprdjivati o Siriji, Turskoj, Rusiji...
Chisum

#1669 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

ultima_palabra wrote:Kad je bilo otici na dzenazu ubici, nije se dvoumio... a za ovo mu je trebalo 20 godina.
Tada je bio frisko iz podruma... jos su ga premazivali sandolinom... nije bio nacisto - sta, kako.
PM72

#1670 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by PM72 »

Chisum wrote:
ultima_palabra wrote:Kad je bilo otici na dzenazu ubici, nije se dvoumio... a za ovo mu je trebalo 20 godina.
Tada je bio frisko iz podruma... jos su ga premazivali sandolinom... nije bio nacisto - sta, kako.
:lol:
PM72

#1671 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by PM72 »

Patriotska_Liga wrote:Gore mi treba da postavimo spomenik i tako konačno pokažemo da zločin nema našu podršku. Svi znamo šta se dešavalo na Kazanima, znamo i ko iza toga stoji, postoje i presude i sve je potpuno jasno. Spomenik ubijenim Srbima na Kazanima je naša moralna obaveza, a trebalo bi da ne bude obaveza uopšte, trebalo bi da bude čin koji želimo da napravimo jer žalimo za nevino stradalim ljudima koji su ubijeni zbog svog "pogrešnog" imena, dakle na isti način na koji je naš narod stradao na teritoriji pod srpskom okupacijom. Mi najbolje razumijemo šta znači izgubiti život radi "pogrešnog" imena i moramo biti prvi u osudi tog čina.
Ko bi rek'o da i ti znaš napisati neki dobar post. :thumbup: Ma šta dobar-vrlo dobar.Bio bi i odličan da nisi napisao kako smo SVI znali šta se gore dešavalo.To nisu znali ni svi Cacini ljudi a kamoli ostatak čaršije.
Patriotska_Liga

#1672 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

PM72 wrote:
Patriotska_Liga wrote:Gore mi treba da postavimo spomenik i tako konačno pokažemo da zločin nema našu podršku. Svi znamo šta se dešavalo na Kazanima, znamo i ko iza toga stoji, postoje i presude i sve je potpuno jasno. Spomenik ubijenim Srbima na Kazanima je naša moralna obaveza, a trebalo bi da ne bude obaveza uopšte, trebalo bi da bude čin koji želimo da napravimo jer žalimo za nevino stradalim ljudima koji su ubijeni zbog svog "pogrešnog" imena, dakle na isti način na koji je naš narod stradao na teritoriji pod srpskom okupacijom. Mi najbolje razumijemo šta znači izgubiti život radi "pogrešnog" imena i moramo biti prvi u osudi tog čina.
Ko bi rek'o da i ti znaš napisati neki dobar post. :thumbup: Ma šta dobar-vrlo dobar.Bio bi i odličan da nisi napisao kako smo SVI znali šta se gore dešavalo.To nisu znali ni svi Cacini ljudi a kamoli ostatak čaršije.
Nisam napisao da smo svi znali nego da svi znamo, mislim na sadašnje vrijeme, sad se sve zna.

Ovo ni u kom slučaju ne mijenja moje ranije iznesene političke stavove. Ali nadam se da je barem sada svima jasno da ja nisam stajališta da se politički ciljevi ostvaruju ubijanjem civila. Ljudski život je iznad svega.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1673 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by KatarinaKosaca »

Posto ja ne znam, molim one koji DANAS znaju da napisu broj ubijenih na Kazanima i po mogucnosti njihova imena. Ako je moguce da izvor ne bude novinarka koja to nije Vildana. Hvala unaprijed!,
BHCluster

#1674 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by BHCluster »

Na buducoj ploci treba da pise izmedju ostalo da su Bosnjacki zlocinci pocinili ovaj zlocin.
Patriotska_Liga

#1675 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Ko god ti šta napiše možeš to osporiti kao nepouzdano. Dok nadležno tijelo ne formira stručnu i nezavisnu komisiju da se ispitaju svi detalji, do tad će biti licitiranje sa brojem žrtava i imenima.

Ali više niko ozbiljan ne negira da su gore odvođeni Srbi i likvidirani. A to je suština.
Post Reply