BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1651 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

sorry, pa za koji im služi "podrška korisnicima" ako moram ići tamo i moljakat? :lol: :lol: :lol: lakše mi je zovnut jarana što tamo radi. kad sam uzimao ADSL dobio sam modem preko štele jer ih "nisu imali" inače bi čekao mjesecima :-)

Nemam ti ja baš vremena po danu da letam po šalterima jednom sam davno tamo išao i izgubio pola dana.
stvarno je šTelecom dno od firme, al zvaću ih opet sutra (nakon 7 dana) i biću opet fin, samo da vidim hoće li me uopšte nazvati, da mi daju bilo kakvu povratnu informaciju, pa makar da mi saopšte da sam idiot.

a nakon toga odjavljujem pa makar prešao na Hansov patriotski HS
minist@r

#1652 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by minist@r »

@JoseMujica

Preporucio bih ti da sacekas jos malo. Kao i sto sam kazes negdje u svojim postovima, kasno si se sjetio da ih zoves i da zaganjas tu brzinu koja treba da ti dolazi. Vidi, ja sam juce dobio raskid ugovora s telemahom, a danas vec predao zahtjev za ADSL. Gle, ja sam taj ADSL imao tri godine do prije 3, 3 i po mjeseca kada ona djubrad nisu dosla, nikad ama bas nikad nisam imao problema s ADSL-om, e sad, nisam imao problema pa ih samim tim nisam imao ni potrebu zvati, pa donekle mogu te i razumjeti. Sad se pitate, zasto sam presao na telemach ako sam imao odlican ADSL?
Prvenstveno sam presao zbog flata, dalje, niza cijena, a onda dolazi i brzina koju su mi nudili, koja je bila duplo veca nego sto sam imao na ADSL-u. Eto, pored svega ovoga, hajd budi normalan i ne iskljuci ADSL. Ja ga naravno isljucim, prikljucim telemah i preporodim se, internet vrh vrhova, brzina stalno 3.89, ping uvijek bio odlican, ajde da kazemo, motao su tu negdje kao i ping od ADSL-a, a uz sve to, cijena 22 KM-a, heejjj...

I sve je to trajalo sedam i kusur dana, znaci, krajem novembra nastaju problemi pa do jucerasnjeg dana. No, da ja ne pricam o tim svojim problemima, nije mijesto za to, ali zelim da ti kazem... Mnogo, ali bas sam se mnogo raspitivao o telekomu i svi su mi rekli, ADSL ili ti radi ili ti ne radi i to je jasno koo dan. Brzinu koju ti imas, to je po meni brzina paketa 8GB (25 Km-ova) i siguran sam da treba njih zaganjati, sve ovo im spomenuti, da ti to podese jer ako malo pogledas, ti si jedini sa takvim problemom. Mozda mozemo vidjeti da se pojedini zale na ping, ili da nekad brzina opadne, ali nema nikoga ko placa cijenu 53 KM-a, a dobija internet koji inace kosta 25-30 KM-ova...

Vidi, ja se vracam na ADSL nakon ciruksa, znam sta radim, ajd malo to zaganjaj...

edit: Mozda mogu imati nekog pesimizma sto se tice uvodjenja flat-a u telekomu na sve pakete, ali kako da ti opisem, to je sasvim nesto drugo. Nemozemo mi unaprijed osudjivati kako ce taj flat u pocetku propasti, evo, telemah ga ima, pa im je sve do vraga, ali telemah nije telekom. Ja citajuci pojedine negativne komentare o flatu na ADSL-u imam neku malu bojaz, ali po meni opcenito, nece doci do sloma...
JoseMujica

#1653 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

ma meni je bitniji sada flat nego koliki mi je ping ili speed test jer ne igram FPS igrica više...jedino me nervira što nemam povratne informacije...da me kreteni nazovu i kažu hebiga, strpite se, skontaćemo nešto nebitno, ja bi reko OK no problemo, čekaću.

mislim meni ovo nije nešto aman zaman ali nije prijatno da te neko pravi budalom za 53KM mjesečno. Mislim sami sebe ovakvim ponašanjem prema korisnicima svrstavaju u karinaške firme. Zato i gube korisnike.
Skream

#1654 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

JoseMujica wrote:ma meni je bitniji sada flat nego koliki mi je ping ili speed test jer ne igram FPS igrica više...jedino me nervira što nemam povratne informacije...da me kreteni nazovu i kažu hebiga, strpite se, skontaćemo nešto nebitno, ja bi reko OK no problemo, čekaću.

mislim meni ovo nije nešto aman zaman ali nije prijatno da te neko pravi budalom za 53KM mjesečno. Mislim sami sebe ovakvim ponašanjem prema korisnicima svrstavaju u karinaške firme. Zato i gube korisnike.
Sve si rek'o :thumbup:
Hajd' da vidimo taj mart.
Neelix

#1655 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Neelix »

:-) imao sam situaciju da mi crkne modem u nedjelju navece u 9, i u ponedjeljak ujutro mi donesu novi. tako da mi fakat nije jasno kakvih to problema sa podrskom mozes imat, i koji to provider ima bolju :-)
hubke

#1656 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

Neelix wrote::-) imao sam situaciju da mi crkne modem u nedjelju navece u 9, i u ponedjeljak ujutro mi donesu novi. tako da mi fakat nije jasno kakvih to problema sa podrskom mozes imat, i koji to provider ima bolju :-)
Lahko je za tebe kad ti je Katica buraz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
JoseMujica

#1657 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

hebiga Neelix čitaj da ne ponavljam ko papagaj...zvao sam tehničku u četvrtak i prijavio problem...evo hefta ni habera...možda sam pre kulturan bio pa nisu skontali? :lol: :lol: :lol:
hubke

#1658 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

Drage krave, konji i ovce...

...zelio bih ovom prilikom da Vam cestitam precutno ukidanje perioda "jakog" i "slabog" saobracaja pri koristenju fiksne telefonije.

Kao dodatnu pogodnost ove "usluge" mozete smatrati i to sto ce Vam mjesecni racun sada biti daleko jednostavniji.
Takodje necete morati vise da brinete koliko je sati kad nekog zovete, sto ce Vam dodatno smanjiti nivo stresa - jer to je jedna briga manje.

I naravno, posto niko ne bi zelio da se nepotrebno smara detaljima, obavijest koju ste dobili (ili cete tek dobiti) uz najnoviji telefonski racun nigdje ne spominje ovo "pojednostavljivanje usluga" - umjesto toga koncentrise se na to da Vas obavijesti kako pretplata nije poskupila, kako skoro pa POLA te pretplate ustvari mozete iskoristiti za pozive, te kako od sad mozete slati SMSove sa fiksnih telefona na druge fiksne telefone u BH Line mrezi APSOLUTNO BESPLATNO.

Sacuvajte ovomjesecni racun da ga mozete pokazivati unucima. Nece vam vjerovati da su se nekad vecernji sati razgovora placali jeftinije.

:mrgreen: :dance: :mrgreen: :dance: :mrgreen: :dance:
kone

#1659 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Zar su ukinuli period slabog saobracaja?KOliko znam,cijena slabog saobracaja je negdje 3/4 skupog..Znaci cijena je skocila,ali je jos uvijek jeftiniji od skupog :D
roki

#1660 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by roki »

Najjaci su mi ovi sto su tek sad skontali za poskupljenje,a kad je Telecom prije Nove godine fino napisao,cijena poziva od 01.01 ce biti ta i ta za period od 00-24 sata nisu reagovali,nego sad nesto lafo glume
_sonic_

#1661 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

VoIP telefonija na Moja Tv ..kako vam frcera (radi :) ) .. da malo i o tome sta napisemo... !!! ??
Mnogi su me odvracali da ne prijavljujem MojaTv uslugu radi te VoIP telefonije ..
Govoreno mi je slijedece:
-da prekida
-da nekad ne mozes ostvariti poziv prema mobilnim mrezama
-da tebe nekad ne mogu dobiti sa analognog prikljucka telefona (mislim na 033/32/35... itd)
-da prekine iz cista mira kada zoves inostranstvo
itd....da ne duzim primjedbe nekih.. sad ne znam jel tacno to ili je samo "cula kazala".. :)

Korisnik sam MojaTv i zadovoljan sam uslogom VoIP.. nista od gore navedenog mi se nije desilo sem prije par dana (dok su radili na prosirenju mreze i kapaciteta ) sam morao restart VoIP adapter off/on..

Zelio bi cuti utiske ostalih koji koriste MojaTv VoIP.. ?
wildflower

#1662 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by wildflower »

_sonic_ wrote:
wildflower wrote:
link wrote:telecom inside
moze li onda mozda pomoc, zasto mi se desava da ne mogu uspostaviti vezu sa 063 brojevima kada zovem sa 070?
znaci sa svim telefonima sve u redu, samo ta relacija ne funkcionise, prodje cca 1 od 20 poziva, inace daje znak zauzeca?
Probala reset modema, sto je prije u slicnim slucajevima pomagalo...
Prekjuce sam imao isti problem ali sa pozivom na 033 gdje bi trebalo bez problema da bude.. koristim mojatv full paket.. off/on VoIP adapter i ponovo je proradilo ... Vjerovatno je problem u centrali jer povecavaju kapacitete mreze .. Ne zamjeram im posto ce nam sniziti cijene i vjerovatno poboljsati uslugu po pitanju kvaliteta prvenstveno..
Samo da nam hoce pored postojeceg eurosporta i eurosporta 2 (bundesliga) ubaciti u programsku semu Arena sport ,uglavnom neki dobar sportski kanal koji prenosi spansku i englesku ligu - vjerovatno se zene nece sloziti sa prethodnom mojom recenicom :) :) njima nikad dosta Seherzada i Onura.. Indija.. :P
:thumbup: zena, slazem se :)
a cini mi se da su sredili ovo o cemu sam pisala, nisam imala problem ovih dana.

i kad ih vec kritikujemo, moram i pohvaliti, dosad sam imala MojaTv phone + ADSL 8G, sada prelazim na Net paket obavezno jer je nova cijena vise nego prihvatljiva :thumbup:
Mustang1

#1663 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Auuuuuuuuu braco moja mila :D Ya i kolkacki je racun...jebo ih flat mogli su od februara uvest ..jos kad mi i sljedeci mjesec dodje racun :D
nijedneviše

#1664 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by nijedneviše »

staza wrote:
neki wrote:Procitah na bihnet forumu da su uveli nove regionalne servere i vrse migraciju korisnika da bi se rasteretio postojeci (dosad jedini) u Sarajevu na kojem se takodje rade dogradnje pa je moguce da dodje do usporavanja konekcije..Mada kod mene i kuci i na poslu sve kako treba :)
Ovu informaciju nisam znao, ali mislim da je problem klasični da u tim situacijama pada kvantiteta ili kvaliteta kontinuirane konekcije, zbog ovog ili onog razloga, dolazi do toga da u prvim minutama nakon konektiranja imaš usporenu razmjenu podataka a onda u 4. ili 5. minuti (nagađam) je sve kako treba...
:wink:
baš tako nekako je bilo kod mene a razlog je bio bizaran. kad se tek konmektujem opnda mi računar radi update i dok to ne obavi mogu se slikati. čim završi update avasta sve ide ko flak :D
hubke

#1665 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

Mozda ce neko reci da sam pristrasan zato sto koristim BLIC ali pokusacu da budem sto objektivniji. Sto se tice internet brzine tu zaosstaju za ostalima ali valjda ce se i to promijeniti mđutim stabilnost je bez premca sto jest jest. Međutim necu da govorim o internet vec o BLIC VoIP-u. Zaista su najpovoljniji u drzavi sto se tice telefonije. Preplata ja oko 6,5 KM a uskoro se i to ukida i uvodi se minimalna potrošnja ;). Mobilna je bagatela u odnosu na BHT a fiksna je oko 60% jeftinija od BHT-ove. Uskoro uvode i MMDS DOCSIS 3.0 televiziju sa preko 120 kanala digitalne kvalitete i to sve bez milimetra kabla (bežičnim putem). Taj MMDS nije kao kod Telemacha koji ustvari nije MMDS vec DVB-S. Jos da povecaju brzine bice odlicni ;)
JoseMujica

#1666 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

evo updatea...ja cirkusa od firme ljudi moji!!!

zvao sam opet juče tehničku podršku i prijavio ponovo problem a kaže mi lik da su oni čak i parice tamo promjenili, dok je kod mene isto stanje. Naravno niko se nije udostojio da me nazove ili da dođe na lice mjesta i izmjeri brzinu. Elem, opet ja njih jutros nazovem (četvrti put u 8 dana) i kažu "da je sve u redu što se njih tiče" i ja im kažem da kod mene nije sve u redu te da brzina i dalje ne prelazi veoma stabilnih 1,82 Mbs (paket je G 20 na 4Mbs) i na kraju mi daje ovaj sa tehničke broj montera/tehničara da njih zovem. I nazovem ja tehničare i kaže mi čovjek da njih moram zvati u ponedjeljak do 8,15 ujutro ako hoću da mi neko odmah dođe i izmjeri izlaz sa službenog laptopa. :-)

Fakat ne kontam koji je k*urac ovom bihnetu, oni ko da metlom ćeraju korisnike :x . Sad stvarno nakon ovog dan D (ponedjeljka), ako bar ne skontaju u čemu je problem (prihvatam i da je do moje neke opreme rutera ili nečega samo da imam objašnjenje) ostaje mi jedino opcija traženja drugog provajdera. Jebiga kad flat dođe faktički plaćam 53KM mjesečno za 4Mbs a ja nemam ni puna 2 Mbs. Sad da ima kažem Ok prebacite me onda na 2Mbs reće mi plati, a to neću iz principa. A i da pređem na paket 2Mbs, jebote kolika će mi onda biti brzina, kad je na 4Mbs max. 1,82!?

Jebemu imam osjećaj ko da sam u CCCP-u tamo neke 1960. godine :x
hubke

#1667 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

JoseMujica wrote:evo updatea...ja cirkusa od firme ljudi moji!!!

zvao sam opet juče tehničku podršku i prijavio ponovo problem a kaže mi lik da su oni čak i parice tamo promjenili, dok je kod mene isto stanje. Naravno niko se nije udostojio da me nazove ili da dođe na lice mjesta i izmjeri brzinu. Elem, opet ja njih jutros nazovem (četvrti put u 8 dana) i kažu "da je sve u redu što se njih tiče" i ja im kažem da kod mene nije sve u redu te da brzina i dalje ne prelazi veoma stabilnih 1,82 Mbs (paket je G 20 na 4Mbs) i na kraju mi daje ovaj sa tehničke broj montera/tehničara da njih zovem. I nazovem ja tehničare i kaže mi čovjek da njih moram zvati u ponedjeljak do 8,15 ujutro ako hoću da mi neko odmah dođe i izmjeri izlaz sa službenog laptopa. :-)

Fakat ne kontam koji je k*urac ovom bihnetu, oni ko da metlom ćeraju korisnike :x . Sad stvarno nakon ovog dan D (ponedjeljka), ako bar ne skontaju u čemu je problem (prihvatam i da je do moje neke opreme rutera ili nečega samo da imam objašnjenje) ostaje mi jedino opcija traženja drugog provajdera. Jebiga kad flat dođe faktički plaćam 53KM mjesečno za 4Mbs a ja nemam ni puna 2 Mbs. Sad da ima kažem Ok prebacite me onda na 2Mbs reće mi plati, a to neću iz principa. A i da pređem na paket 2Mbs, jebote kolika će mi onda biti brzina, kad je na 4Mbs max. 1,82!?

Jebemu imam osjećaj ko da sam u CCCP-u tamo neke 1960. godine :x
Mala pomoć: www.telemach.ba, www.hs-hkb.net, www.blic.net, www.lol.ba, www.zona.ba, www.plusline.ba, www.epn.ba, www.ask.ba samo u sto vecem luku zaobilazi www.bhtelecom.ba, www.bih.net.ba, www.bhmobile.ba i www.mojatv.ba :bih: :sax:
JoseMujica

#1668 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

ako me ovi ispale u ponedjeljak fizički imam samo dvije opcije: HS i mislim Telemach... da ostanem na bihnetu sa ovom situacijom nema šanse

sad se raspitao u Telemachu...malo komplikovano moram imati i njihovu kablovsku, a kod mene HS...a ja se baš naložio na onaj 10 Mbs paket od 45 KM sa pdvom
Mustang1

#1669 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Jesi ti probo iskljucit sve ostalo ..cini mi se da i dreambox imas i jos svasta nesto..pa onda provjerit tu brzinu
JoseMujica

#1670 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

pa testiram kad je upaljen samo komp...a i kad upalim komp + laptop brzina je stabilo ista.

razmišljao sam ja o tzv. parcelizaciji kada upališ više uređaja...što ima logike...kad upalim komp + laptop + DB pa da onda imam ovu brzinu od 1,8 Mbs. I to bi mi bilo OK

kod mene upalio samo komp ili naštiklo sve ovo brzina ista i to me i zbunjuje. A mreža ide ovako: kabl dolazi u modem Thompson 510 (setovan u routed modu), iz njega kabl u D-linkov router (kablaš sa 4 porta) i iz rutera jedan kabl ide u Drembox (koji je ponekad upaljen), drugi kabl ide u desktop PC i imam treći kabl na koji se nekad kači laptop.

Sad ja razumijem da kad popalim sve troje da neću imati 4Mbs, niti očekujem da imam. Za sve troje popaljeno 1-1,5 Mbs po uređaju bi beton bilo. Ali bi mi isto tako bilo normalno da kad upalim samo destop PC da imam barem 3+Mbs

Evo ako neko ima iskustvo sa ovom gore postavkom kao kod mene nek napiše o čemu bi se ovdje moglo raditi i do čega bi moglo biti?

PS

a evo maloprije su me zvali tehničari da ih zovem u ponedjeljak...valjda ljudi forum prate :lol: :lol: :lol: a mogao bi izgleda podršku korisnicima godinama zvati
Mustang1

#1671 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Najlakse ti je bilo ujutro iskljucis internet skroz modem ... i nazoves kazes nema ne moze ... i onda kad oni dodju napravis se budala kazes a vidi moze i onda ih ne pustis iz kuce dok ti ne nastimaju brzinu koju placas :D
JoseMujica

#1672 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

link wrote:ako uredjaji ne skidaju nista sa interneta, mozes ih nakaciti 50 i opet bi ti brzina morala biti priblizno 4 megabita na onom uredjaju koji skida. Da ti nije defektan taj router? Probaj ukljuciti racunar direkt u modem. Ako i dalje bude 2 megabita, onda ti je ili crko Thompson ili ti se klacka telefonski kabal koji vodi do modema.

U svakom slucaju, ako ti dodju monteri ili ce skontati jel se sta klacka ili ce ti dati novi modem. Novi modemi/routeri sada imaju 4 porta na sebi, pa ti taj tvoj router nece ni trebati.

Vidiš dobra ideja...probaću danas uštekat kabl iz modema drito u PC pa izmjerit brzinu...time bi mogao eliminisat D-link iz jednadžbe ili skontat da je on the weakest link.

Sad što se Thompsona 510 (modema)tiče pa ne znam sad kakav može na njemu kvar biti jer nemam problema da se konektujem...on je u routed modu i internet radi dok upalim komp. Ali bih mogao još jednom kablove provjeriti, mada je tu ili radi ili ne radi...nešto nema između
Dendrlix

#1673 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Dendrlix »

Imao jeftini kabal iz Penny+ parica nije mogla preko 8Mbps, konekcija se nicim izazvana prekidala. Kupih onaj mangupski iz Electronic centra, skoci parica na 20 Mbps, prekinulo nije nikada. :D Mada mislim da je kod Mujice problem na modemu ili spliteru. Jesi li pokusao spojiti modem direktno na uticnicu pa testirati?
JoseMujica

#1674 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

eee ljudi moji...problem riješen evo kako :lol: :lol: :cry: :cry: :lol: :lol:

zvao jutros montere bihneta (tako ih zovu ovi na podršci korisnicima) i zvali oni mene kasnije ono da provjere kolko plaćam i koji je paket i kaže mi čovjek na kraju sve je riješeno.

nazovem ja ženu da provjeri na speed test.net i kaže da brzina kuca na 3,5 Mbs sa jednim kompom i 3,42 Mbs sa upaljenim PC + Dreambox. Izgleda da mi nikada nisu ni povećali brzinu kada sam se prije 4-5 godina prebacio na veći paket od 4Mbs , mada mi ovaj čovjek to nije rekao.

Monteri svaka čast riješili ste problem u toku jednog dana :thumbup: Imam za vas samo jednu preporuku, otiđite i našamarajte one na podršci korisnicima jer će vam isti rastjerati korisnike. Mogli su oni isto ovo završiti prije 8 dana. Da je na mom mjestu bio neko sa manje strpljenja izgubili bi ste mušteriju prije 5 dana.

jebiga plaćao sam vam bar 5 godina za nešto što nisam imao, al halal bilo :D nisam zlopamtilo
Hendrix

#1675 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Hendrix »

jebiga plaćao sam vam bar 5 godina za nešto što nisam imao, al halal bilo :D nisam zlopamtilo
Svaka čast jarane, na ovom principu BHTelecom i posluje, halali ti njima a oni tebi nikada...idemo prvi.... :run:
Locked