Vlaisavljevići - ALL ABOUT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
mackicamijau

#1651 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

@Katarina - prema tvojoj logici ispade da su svi ljudi koji slično misle...klonovi? Ja sam sanjin, a ovi ostali su tvoji, ili čiji već?
Interesantna teorija... Svi koji misle da je piletina ukusna su klonovi. Svi katolici su klonovi. Svi muslimani isto tako. Svi oni koji ne podržavaju jezik mržnje su klonovi. Ako misliti da je vrijeđanje drugih loše, i ako misliti da trebamo prvo srediti u svojoj kući situaciju znači biti Sanjin klon, onda to jesam.

I da, pobogu Katarina, pa zar ne vidiš da klonovi ipak imaju totalno drugačiji stil pisanja?
hladan.preminger

#1652 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by hladan.preminger »

dobitnik specijalne nagrade osce-a za tv debatne emisije
Isto kao: "Odnio jednom sve klikere (špeke) djeci iz ulaza". :D
Anonimka

#1653 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

ultima_palabra wrote:To je nešto kao dobitnik nagrade "Ratko Mladić" za doprinos miru...

Samo neko kome ovaj rat nicim nije naskodio se smije usuditi staviti Sanju Vlaisavljevic i Ratka Mladica u istu recenicu. Aferim!
madner

#1654 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Tipican primjer nacina argumentacije. Uvreda Avaza se pretvara u uvredu doticne. :roll:
Anonimka

#1655 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

madner wrote:Tipican primjer nacina argumentacije. Uvreda Avaza se pretvara u uvredu doticne. :roll:
Nece biti. Jer onaj ko prihvata nagradu "Ratko Mladic" svakako mora biti malo ratkomladicevski nastrojen. Kome to nije jasno, mora ici na lekcije iz logike. Ne mora mu ih nuzno davati Sanja Vlaisavljevic, nije ni meni.
madner

#1656 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Tako je, dakle ko prihvati nagradu avaza mora biti primjer avazavstine. I ta analogija stoji.
Anonimka

#1657 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

madner wrote:Tako je, dakle ko prihvati nagradu avaza mora biti primjer avazavstine. I ta analogija stoji.
Slazem se. Samo sto je pitanje koliko je ta "avazovstina", koja je, cini mi se, kovanica Vildane Selimbegovic, drugacija i losija od ostalih nam prezentovanih sadrzaja u medijima, a samo Avazovih nagrada se doticemo. Doduse, ovdje, vidim, nije valjala ni OSCE-ova, a valjda ni ostale. Medjutim, nije mi namjera da zagovaram kako je Avaz divna novina, niti to mislim, ali u tu analogiju umijesati Ratka Mladica, povezati sa zenom koja je, prema vlastitim rijecima (ako je to doista ona) rekla da je bila ovdje u ratu, je bolesno. Kome je to nejasno, taj moze preskociti lekcije logike i pravac Jagomir.
VjecitiStudent

#1658 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by VjecitiStudent »

Anonimka wrote:
madner wrote:Tako je, dakle ko prihvati nagradu avaza mora biti primjer avazavstine. I ta analogija stoji.
Slazem se. Samo sto je pitanje koliko je ta "avazovstina", koja je, cini mi se, kovanica Vildane Selimbegovic, drugacija i losija od ostalih nam prezentovanih sadrzaja u medijima, a samo Avazovih nagrada se doticemo. Doduse, ovdje, vidim, nije valjala ni OSCE-ova, a valjda ni ostale. Medjutim, nije mi namjera da zagovaram kako je Avaz divna novina, niti to mislim, ali u tu analogiju umijesati Ratka Mladica, povezati sa zenom koja je, prema vlastitim rijecima (ako je to doista ona) rekla da je bila ovdje u ratu, je bolesno. Kome je to nejasno, taj moze preskociti lekcije logike i pravac Jagomir.
Mozda si trebas postaviti pitanje koliko je i da li je uopste Sanja bolja ili gora od ostale Fahrine polupismene i poslusne celjadi.
Ja takvih dilema nemam, rasprava o Sanji V. je smislena taman koliko i rasprava o Fadilu Mandalu.
madner

#1659 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Jos jednom, to nije uvreda za Sanju nego za Avaz. Kome to nije jasno, nema sta govoriti o logici.

Ne znam cija je to kovanica, ali znam sigurno da nivo drugih medija nije argument za ili protiv te radnje. To je kao da tvrdite da posto drugi kradu ubistvo nije krivicno djelo :roll:
Anonimka

#1660 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

VjecitiStudent wrote:
Mozda si trebas postaviti pitanje koliko je i da li je uopste Sanja bolja ili gora od ostale Fahrine polupismene i poslusne celjadi.
Ja takvih dilema nemam, rasprava o Sanji V. je smislena taman koliko i rasprava o Fadilu Mandalu.
Nemam ih ni ja, sto se mene tice, Sanja je jako dobra. Slazem se da je rasprava besmislena, stoga u njoj necu ni ucestvovati.
VjecitiStudent

#1661 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by VjecitiStudent »

Anonimka wrote:
VjecitiStudent wrote:
Nemam ih ni ja, sto se mene tice, Sanja je jako dobra. Slazem se da je rasprava besmislena, stoga u njoj necu ni ucestvovati.
Bingo! Ali ne znam otkud onda tvojih 99 postova u ovoj definitivno besmislenoj raspravi.
Anonimka

#1662 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

madner wrote:Jos jednom, to nije uvreda za Sanju nego za Avaz. Kome to nije jasno, nema sta govoriti o logici.

Ne znam cija je to kovanica, ali znam sigurno da nivo drugih medija nije argument za ili protiv te radnje. To je kao da tvrdite da posto drugi kradu ubistvo nije krivicno djelo :roll:
Ne bih ocekivala da cu morati ponoviti, ali evo: prihvatanjem nagrade koja je u rangu nagrade za mir "Ratko Mladic" Sanja Vlaisavljevic, kao neko ko je bio direktna zrtva djelovanja Ratka Mladica ovom izjavom je veoma uvrijedjena, posebno s obzirom da se pridjev "cetnikusa" u ovim krugovima nije jednom cuo. I zaista se vise necemo igrati logikom, jer treba koji semestar iz te oblasti da bismo se nadmudrivali. Komentar o oduzimanju klikera djeci iz haustora ne moze se svrstati u istu ravan, jer ne koristi jednako opasne termine. I u tom smjeru ide moj komentar. Kome se ne svidja Avaz i Avazove nagrade, siroko mu polje... ali postoji granica do koje mozemo korisiti analogiju a da ne predjemo u vrijedjanje dostojanstva osobe cije nam se djelovanje ne dopada, makar mislili da rasturamo logiku. Haug! :mrgreen:

To sto drugi kradu ne cini ubistvo dopustenom radnjom, svakako, iako dalo bi se analizirati zasto je jedno kradja, a drugo ubistvo u vasem postu. Ali ako cemo transparentno razgovarati, recimo da nije u pitanju samo Avaz, nista vise.
Last edited by Anonimka on 05/11/2012 21:09, edited 1 time in total.
Anonimka

#1663 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

VjecitiStudent wrote: Bingo! Ali ne znam otkud onda tvojih 99 postova u ovoj definitivno besmislenoj raspravi.
Ne bude li ti mrsko, nadji moj prvi post u ovoj definitivno besmislenoj raspravi, u njemu je sve objasnjeno.
VjecitiStudent

#1664 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by VjecitiStudent »

Anonimka wrote:
VjecitiStudent wrote: Bingo! Ali ne znam otkud onda tvojih 99 postova u ovoj definitivno besmislenoj raspravi.
Ne bude li ti mrsko, nadji moj prvi post u ovoj definitivno besmislenoj raspravi, u njemu je sve objasnjeno.
I nakon onakvog uvodnog posta se onda ipak odlucis braniti neodbranjivo - Sanjin doprinos avazovstini?
Principijelno, nema sta.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1665 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by sabina1 »

Anonimka wrote:Kome se ne svidja Avaz i Avazove nagrade, siroko mu polje...
Ko ne vidi problem u "Dnevnom Avazu" i njegovim "nagradama" može predstavljati "jednog od potencijalnih intelektualaca za kojeg se opravdano vjeruje da će postati članom SBB-a jer je istaknuti član lokalne zajednice".
I ovo je legalno - apsolutno , jer ni pomenuta novina ni pomenuta partija nisu ilegalne.
No respektirati nekoga kao nezavisnu intelektualnu osobu koja istovremeno dobije od potpuno zavisne novine nagradu za "kulturu dijaloga" (čitaj JEŽ , u ovome vidim samo JEŽ) je - nemoguće.
Mislim moguće je ukoliko je neko simpatizer ili novine ili partije koju smo pomenuli.
A tu se nezavisnost završava negdje u prizemlju. Tornjeva naravno.
Anonimka

#1666 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

VjecitiStudent wrote:
I nakon onakvog uvodnog posta se onda ipak odlucis braniti neodbranjivo - Sanjin doprinos avazovstini?
Principijelno, nema sta.
Nista ja ne branim, samo iznosim svoje vidjenje Sanjinog djelovanja u nasem javnom prostoru, bilo to u Avazu ili bilo gdje drugo. Ja mislim da je mnogo pametnih stvari rekla za sve ove godine, ko se ne slaze, nema nikakvih problema. Sto me nece sprijeciti da mislim sto mislim. Niti cu koga onemogucavati da misli drugacije. S tim da necu, niti iko treba, uvaziti sagovornike koji koriste retoriku koju sam navodila u svom prvom postu, a evo me Ratko Mladic samo ucvrstio u tome...
Anonimka

#1667 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

tvsabina wrote:
Anonimka wrote:Kome se ne svidja Avaz i Avazove nagrade, siroko mu polje...
Ko ne vidi problem u "Dnevnom Avazu" i njegovim "nagradama" može predstavljati "jednog od potencijalnih intelektualaca za kojeg se opravdano vjeruje da će postati članom SBB-a jer je istaknuti član lokalne zajednice".
I ovo je legalno - apsolutno , jer ni pomenuta novina ni pomenuta partija nisu ilegalne.
No respektirati nekoga kao nezavisnu intelektualnu osobu koja istovremeno dobije od potpuno zavisne novine nagradu za "kulturu dijaloga" (čitaj JEŽ , u ovome vidim samo JEŽ) je - nemoguće.
Mislim moguće je ukoliko je neko simpatizer ili novine ili partije koju smo pomenuli.
A tu se nezavisnost završava negdje u prizemlju. Tornjeva naravno.
Za sada samo simpatizer Sanje Vlaisavljevic. No, dodjem li u sam vrh partije, svakako cu ti javiti ;-)
ultima_palabra

#1668 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Anonimka wrote:
ultima_palabra wrote:To je nešto kao dobitnik nagrade "Ratko Mladić" za doprinos miru...

Samo neko kome ovaj rat nicim nije naskodio se smije usuditi staviti Sanju Vlaisavljevic i Ratka Mladica u istu recenicu. Aferim!
Vrati se malo do trećeg srednje, tu se logika uči.
Nivri

#1669 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Nivri »

Opet se razvlace Vlaisavljevici.
U poredjenju sa nekim forumasima, oni su moralne gromade :D
Anonimka

#1670 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

ultima_palabra wrote: Vrati se malo do trećeg srednje, tu se logika uči.
Ti, vidim, nisi bio na casovima. Fasizam se, pak, ako me sjecanje dobro sluzi, spominjao vec u predmetu "Drustvo" u 4. razredu osnovne. I tu si, pretpostavljam, odsustvovao.
madner

#1671 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Anonimka wrote:
madner wrote:Jos jednom, to nije uvreda za Sanju nego za Avaz. Kome to nije jasno, nema sta govoriti o logici.

Ne bih ocekivala da cu morati ponoviti, ali evo: prihvatanjem nagrade koja je u rangu nagrade za mir "Ratko Mladic" Sanja Vlaisavljevic, kao neko ko je bio direktna zrtva djelovanja Ratka Mladica ovom izjavom je veoma uvrijedjena, posebno s obzirom da se pridjev "cetnikusa" u ovim krugovima nije jednom cuo. I zaista se vise necemo igrati logikom, jer treba koji semestar iz te oblasti da bismo se nadmudrivali. Komentar o oduzimanju klikera djeci iz haustora ne moze se svrstati u istu ravan, jer ne koristi jednako opasne termine. I u tom smjeru ide moj komentar. Kome se ne svidja Avaz i Avazove nagrade, siroko mu polje... ali postoji granica do koje mozemo korisiti analogiju a da ne predjemo u vrijedjanje dostojanstva osobe cije nam se djelovanje ne dopada, makar mislili da rasturamo logiku. Haug! :mrgreen:

To sto drugi kradu ne cini ubistvo dopustenom radnjom, svakako, iako dalo bi se analizirati zasto je jedno kradja, a drugo ubistvo u vasem postu. Ali ako cemo transparentno razgovarati, recimo da nije u pitanju samo Avaz, nista vise.
Moze se to vama i Sanji svidjati ili ne svidjati, ali nemate pravo da se zalite jer nije Sanja dobila epitet. Dakle vrijedjanje dostojanstva nije subjektivna stvar, jer mnogo toga sto nekome nije pravo bi se moglo zavesti pod tom kategorijom. Objektivno, pljuvanje Avaza ne vrijedja Sanju. To sto joj nije pravo da se asocira sa takvom novinom, to vjerujem, ali me ne zanima.

Nije poenta sta je kradja a sta ubistvo, nego vas pokusaj opravdanja pisanja u Avazu poredbom sa drugim medijima. Bili drugi mediji dno dna ili ne, to je potpuno nebitno za argument.
Last edited by madner on 05/11/2012 22:00, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#1672 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Anonimka wrote:
Ti, vidim, nisi bio na casovima. Fasizam se, pak, ako me sjecanje dobro sluzi, spominjao vec u predmetu "Drustvo" u 4. razredu osnovne. I tu si, pretpostavljam, odsustvovao.
Ne sramoti se više... prije učestvovanja u debatama i pametovanja drugima trebaš prvo savladati stilske figure :oops:
Nivri

#1673 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Nivri »

Anonimka wrote:
:mrgreen: :thumbup:

Ako se ne varam, spominjali su ga kao "prikrivenog sovinistu" na jednom drugom forumu, a sad odlucio covjek da se otkrije :lol: :lol:

Sto se Vlaisavljevica tice, Sanja je u svojim tv pojavljivanjima bila izuzetno korektna.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1674 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

kakavdanakneiskustvu wrote:ne znam kako vam se više da o toj propagatorici avazove kulture dijaloga
To se i @vječiti stalno pita, a stalno učestvuje u temi :D Na ovom forumu meni ima vrlo nezanimljivih i dosadnih tema, ali nemam baš nikakvu potrebu ići na te teme i ljudima se ibretiti kako u njima učestvuju. Ovim prvenstveno mislim na @vječitog, tvoj post je samo povod.

A razloga ima puno. Prvi je da kad god tema padne, javi se netko od klonova da je digne. Nikada se ne citira navodna uvreda, ali se neprestano licitira sa tim silnim uvredama, podmetanjima, kao netko je Sanju V. nacionalno karakterizirao (nije mi palo na pamet) i 5 rečenica uloge SV kao žrtve nemilosrdnih napada zlih forumaša, zajedno sa ulogom žrtve u tome što moš mislit piše pod imenom i prezimenom, zajedno sa davanjem prava da se različito misli, i sa jednim obaveznim ALI nakon toga.
Drugi je razlog to licemjerstvo lamentiranja nad navodnim uvredama koje se nikada ne citiraju, pa vrzino kolo (hoće li sad netko od štovatelja lika i djela pitati šta je vrzino kolo :roll: ), uvreda, žrtva, puno ime i prezime, ima se pravo, ali se nema pravo , uvrijedila si ti, ili ipak nisi ti, ali netko garant jest, a u isto vrijeme vrijeđati ljude koji imaju ideju građanskog. Ja to gospođi neću i ne mogu oprostiti i uvijek ću na to reagirati. Uvijek.. bilo kome i bilo kad.. Vrijeđati sve ljude koji su bili na ulici kad je General bio uhapšen u Beču ni manje ni više nego u Glasu srpske, a onda plakati ako se netko drzne na to ljutiti ima jedno ime LICEMJERJE.
I moram završiti sa jednim citatom, nije nikome namjenjen, jednostavno lijepa misao čovjeka koji nije bio kvaziintelektualac kakavih imamo najezdu. U toj najezdi kvazi intelektualaca bolesne sujete svakako prednjači SV. Sad će me pitati od kud meni pravo da to konstatiram, pa da unaprijed dam odgovor da su ljudi koji pretendiraju da se bave javnim poslom i da karakteriziraju, jednako podložni istom.
Dakle, evo spomenute misli:
Image
Anonimka

#1675 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

madner wrote:
Moze se to vama i Sanji svidjati ili ne svidjati, ali nemate pravo da se zalite jer nije Sanja dobila epitet. Dakle vrijedjanje dostojanstva nije subjektivna stvar, jer mnogo toga sto nekome nije pravo bi se moglo zavesti pod tom kategorijom. Objektivno, pljuvanje Avaza ne vrijedja Sanja. To sto joj nije pravo da se asocira sa takvom novinom, to vjerujem ali me ne zanima.

Nije poenta sta je kradja a sta ubistvo, nego vas pokusaj opravdanja pisanja u Avazu poredbom sa drugim medijima. Bili drugi mediji dno dna ili ne, to je potpuno nebitno za argument.
To sto je Sanja dobila i primila nagradu ekvivalentnu nagradi "Ratko Mladic" za mir ne znaci da je Sanja dobila epitet... Ne vidim kako mozemo dalje s ovom recenicom.

Uopce ne opravdavam pisanje u Avazu. Samo se pitam zasto je jedini koji se non-stop spominje kada je sve sto imamo isti kalibar. Pisala je Sanja i u Oslobodjenju, koliko se sjecam. U biti, meni je svejedno gdje pise, samo mislim da dobro pise. Ako cu kupiti, tj. sam kupovala tu novinu subotom radi njene kolumne, ta je novina subotom bila vrijedna moje paznje. To je domet moje "odbrane" novine.
Post Reply