GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FreeSol

#1651 Re: GRAS - karte

Post by FreeSol »

Baudelaire wrote:
arshavin wrote:Jutros srecom izbjegnuta nesreca na Sutjesci.Vozac autobusa zakacio trotoar i pukla mu zadnja osovina i prednji dio autobusa ide pravo zadnji se zaljuljao i krenuo da ide u stranu,da je pukla ona harmonika bilo bi svacega.Srecom,jos jednom kazem srecom nije bilo nista ozbiljnije.Mada je bilo grozno biti tad u busu i slusati krik naroda da koci i da stane.

Firma treba biti profesionalnija i gledati ko im ubuduce vozi bus.Koliko znam vozi ce cestom a ne trotoarom.
Na stranu što se nezgode svakom dešavaju, ima stvarno bezobraznih vozača koji očigledno istresaju svoje frustracije na onim jadnim vozilima a samim tim i na putnicima. Njemu nešto u životu nije pravo, odmah mu vozilo krivo, sili ga, zalijeći se pa koči na semaforima, vozi 70 na sat pa koči kad dođe stanica, prilijepi se na vozilo ispred sebe... tačno znam od kojeg od vozača koji saobraćaju na mojoj voznoj liniji mogu očekivati kakvu vožnju. I sa nekima se stvarno nekad nije prijatno voziti.
Upravo jucer, zaletio se krkan 80km/h s autobusom, i prilazi raskrsnici, auto neko stoji ceka da se ukljuci. Trebam li napomenuti da je sjeo na kocnicu, i da se cijeli autobus usmrdio od kocenja... Katastrofa ziva.
poznanik

#1652 Re: GRAS - karte

Post by poznanik »

arshavin wrote:Jutros srecom izbjegnuta nesreca na Sutjesci.Vozac autobusa zakacio trotoar i pukla mu zadnja osovina i prednji dio autobusa ide pravo zadnji se zaljuljao i krenuo da ide u stranu,da je pukla ona harmonika bilo bi svacega.Srecom,jos jednom kazem srecom nije bilo nista ozbiljnije.Mada je bilo grozno biti tad u busu i slusati krik naroda da koci i da stane.

Firma treba biti profesionalnija i gledati ko im ubuduce vozi bus.Koliko znam vozi ce cestom a ne trotoarom.
Je li policija vršila uviđaj?
Reglan

#1653 Re: GRAS - karte

Post by Reglan »

poznanik wrote:

Je li policija vršila uviđaj?

Ne znam,odmah sam otisao jer nisam imao puno vremena,ionako je bus kasnio dobrih 10 minuta.
EKatarina Velika

#1654 Re: GRAS - karte

Post by EKatarina Velika »

Mr.Penguin wrote:
Baudelaire wrote:Ne vjerujem i da mogu promijeniti. 50 km godišnje je ionako totalno neodrživo, nerealna cifra, a u uslovima gdje i Gras i Kanton imaju milion finansijskih problema, tih 50 maraka može potopiti Gras. Da se mi hoćemo za bolje uslove studiranja izboriti, karte bi nam bile najmanja briga.
Ne mora znaciti da ce svi student i kupiti kartu od 200KM, oni mogu imati veci profit ako je svaki student uzeo kartu od 50KM nego manji dio studenata od 200KM. Srednjoskolcima su prve dvije godine besplatne koristenje grasa, zasto ne bi i studentima koji imaju pravo glasanje na izborima.
pa normalno da nece svi kupiti tu kartu...iskreno,ja cu radije izbjegavati revizore,nego dati za kartu tolike pare...isplatnije bi im bilo da vrate na 50 KM,jer cujem neki dan zale se iz grasa,kao slabo se prodaju karte,za 7 dana samo 250 karata prodano,a kad su bile od 50KM u jednom danu su znali prodati i po 1000 karata...
Mr.Penguin

#1655 Re: GRAS - karte

Post by Mr.Penguin »

EKatarina Velika wrote:
Mr.Penguin wrote:
Baudelaire wrote:Ne vjerujem i da mogu promijeniti. 50 km godišnje je ionako totalno neodrživo, nerealna cifra, a u uslovima gdje i Gras i Kanton imaju milion finansijskih problema, tih 50 maraka može potopiti Gras. Da se mi hoćemo za bolje uslove studiranja izboriti, karte bi nam bile najmanja briga.
Ne mora znaciti da ce svi student i kupiti kartu od 200KM, oni mogu imati veci profit ako je svaki student uzeo kartu od 50KM nego manji dio studenata od 200KM. Srednjoskolcima su prve dvije godine besplatne koristenje grasa, zasto ne bi i studentima koji imaju pravo glasanje na izborima.
pa normalno da nece svi kupiti tu kartu...iskreno,ja cu radije izbjegavati revizore,nego dati za kartu tolike pare...isplatnije bi im bilo da vrate na 50 KM,jer cujem neki dan zale se iz grasa,kao slabo se prodaju karte,za 7 dana samo 250 karata prodano,a kad su bile od 50KM u jednom danu su znali prodati i po 1000 karata...
Slazem se.
udrch

#1656 Re: GRAS - karte

Post by udrch »

Nisam nikad napisao nešto protiv GRAS-a, jer ne podržavam odnos građana prema gradskom prijevozu i opštoj saglsnosti da se karta ne treba kupovati..
Međutim moram reći da su im vozači fakat debili, bezobrazni, neobrazovani svojojm vožnjom namjerno izazivaju sukob..

Pored stalnih problema kojima se susrećem vozeći se iza njih u naselju, oni namjerno tempiraju polazak kad ga možeš zaobići, pa se često desi da ideš za njim i čekaš na svakoj stanici dok ne ispusti i primi putnike..

Ali danas, kod Remize pokušavam se uključiti na glavnu saobraćajnicu na kojoj je bilo neko sranje kod televizije valjda, pa se stvorila kilometarska kolona, sva auta ostavila prolaz onima koji se uključuju iz sporedne ulice, a onda u trenutku kad je glavnoj saobraćajnici crveno svjetlo, a nama zeleno, vozač GRAS-a prolazeći kroz crveno svjetlo blokira nam prolaz i staje na sred raskrsnice i još on nama maše rukama u stili "šta hoćete papci"..
Pa jebote i hajde se svaki put strpi da ne uletiš i ne razbiješ ga..jedva sam se danas iskontrolisao..pored sve gužve još te debil namjereno blokira i usput provocira.
BHF_Manijak

#1657 Re: GRAS - karte

Post by BHF_Manijak »

EKatarina Velika wrote:
Mr.Penguin wrote:
GRAS i logika nikad nije islo zajedno, dijametralno suprotni pojmovi! Cuj cude se sto im ne idu karte! :lol: :lol: :roll: :shock: Pa jesu li fakat oni kontalid a ce ici ko halva, da ce ih samo tako tusit?! Daj ba, cuj 100KM za 5 mjeseci(Pocele se u AUGUSTU izdavati!), i to lafo ti naprave(medvjedju) uslugu i snize mjesecnu na 16KM, ali ti ne daju da uzmes mjesecnu pojedinacno nego moras uzeti odmah za pola godine i to dati 100Km odmah, WTF?! :lol: :shock: :? Stvarno dobro napravljen biznis, nece oni ni 500 karat prodati, kad su debili! Plus sto je vecina studenata, 80% bilo tad na raspustu i van Sa, tako da ljudima ce maksimalno 4 do 3 mjseca te iste karte vaziti, jako dobro isplanirano, daj pare a ko te jebe kad ces se vozati! :roll:
Da su bar ostavili da se moze kupovati mjesec po mjesec, majkemi moje ne bi a reko vec bi normala kupovo, ali stoju odmah im ne dam upravo radi lopovluka i njihovih marifetluka, daj bosnji para preko noci! :roll: :x Zanimljiv skok, sa 50KM GODISNJE karte, skoce na 100KM polugodisnja, duplo krace traje duplo skuplja, opet gras i logika! :lol:
Uzmes kartu i onda ko hajvan stoji i blejis jer "nestalo struje, vozilo u kvaru, sudar, peto, deseto" i tako svaki drugi,treci dan... :zzzz:
Baudelaire

#1658 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Nije da ih branim, svoje mišljenje o njima sam ranije na temi iznio, ali odluka o karti od 50 KM nije bila njihova svakako.
BHF_Manijak

#1659 Re: GRAS - karte

Post by BHF_Manijak »

Baudelaire wrote:Nije da ih branim, svoje mišljenje o njima sam ranije na temi iznio, ali odluka o karti od 50 KM nije bila njihova svakako.
Ma ne mora eto 50, to je fakat najnize nesto bilo sto je svijet vidio :mrgreen: Ali eto bar da su stoju trazili ali za godisnju, ili da su za ovu polugodisnju stavili cijenu 60(10 da je mjsecna!) pa ok, ali ovako, nidje veze! :roll: Kad mogu penzionerima 4-6KM naplacivati mogu vala i studentima 10 mjesecnu stavit, ali jok, bitnije je da oni lindohane po cijeli dan na relaciji dobrinja-trg(penzioneri naravno!)
Baudelaire

#1660 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Joj, kad mi uđu pa me počnu prezrivo gledati, ono u stilu, šta si sjeo, ustaj, hoću ja da sjedem :x
Mr.Penguin

#1661 Re: GRAS - karte

Post by Mr.Penguin »

Baudelaire wrote:Joj, kad mi uđu pa me počnu prezrivo gledati, ono u stilu, šta si sjeo, ustaj, hoću ja da sjedem :x
NE ustajem ja penzonerima, moja karta vrijedi ko njihova. Ko prvi do stolice njegova.
FreeSol

#1662 Re: GRAS - karte

Post by FreeSol »

Mr.Penguin wrote:
Baudelaire wrote:Joj, kad mi uđu pa me počnu prezrivo gledati, ono u stilu, šta si sjeo, ustaj, hoću ja da sjedem :x
NE ustajem ja penzonerima, moja karta vrijedi ko njihova. Ko prvi do stolice njegova.
Vrijedi i vise :lol:
Mr.Penguin

#1663 Re: GRAS - karte

Post by Mr.Penguin »

FreeSol wrote:
Mr.Penguin wrote:
Vrijedi i vise :lol:
Istina :D :D :D :D
kween

#1664 Re: GRAS - karte

Post by kween »

sta treba kad se vadi prvi put mjesecna karta, radnicka..to je kako sam skontala 53 km
i gdje se predaju ti papiri ..treba slika i sta jos ? za kolko bude gotovo thx
Curve

#1665 Re: GRAS - karte

Post by Curve »

zanima me vrijedi li ova studentska polugodisnja karta za liniju "31e" ??
perfect_guy

#1666 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

Curve wrote:zanima me vrijedi li ova studentska polugodisnja karta za liniju "31e" ??
ne, kao nijedna druga pretplatna
DON_eARL

#1667 Re: GRAS - karte

Post by DON_eARL »

perfect_guy wrote:
Curve wrote:zanima me vrijedi li ova studentska polugodisnja karta za liniju "31e" ??
ne, kao nijedna druga pretplatna
I ja bih da se vozim komercijalom za 16KM mjesecno. :D
travar

#1668 Re: GRAS - karte

Post by travar »

'prostite na neznanju :oops: , ali u čemu je fazon s tom komercijalom?
Nisam se vozio pa ne znam :-D
cappy_tempo

#1669 Re: GRAS - karte

Post by cappy_tempo »

to je kao biznis linija :mrgreen: .

sta ovo gras izvodi pa nece da voze? svako jutro reljevo kasni po 15-20min,a rajlovacki ne vozi nikako pa tako da vojska koja ide do rajlovca i firme u reljevu trpaju se u onaj obicni bus. sad mi kolegica govori na z. stanici glavni dispecer rekao vozacima da ne voze pa sa cekali nakav treci bus da dodje pa da vozi. ako ovako nastave mogo bi naslov osvanuti "gradjani prebili vozace" pa im mozda dodje iz guzice u glavu...
gluvi_barut

#1670 Re: GRAS - karte

Post by gluvi_barut »

Gras - kuponi i karte... ćitam ove postove i nalazim za shodno da i ja koju kažem...
korisnik sam, nažalost, Grasovih usluga od rođenja, živim na Soukbunaru i znači odlazim i dolazim kombijem, ja - žena i dijete... ja i supruga imamo mjesečne kupone a mali đačku međutim od 4 predviđena kombija na relaciji trg austrije - širokača/komatin radi samo 1 kombi, vrlo često se u toku dana desi da i taj jedan ostane u kvaru pa ne radi nijedan.... sad... šta da se radi.... tražili smo nedavno sastanak sa predstavnicima kantona, grasa i općine cenat u MZ soukbunar na koji osim nekih 200 građana niko nije došao od gore nabrojanih... ama baš niko.... doćiiče pred izbore... to znamo... stanivništvo na sastanku je tražilo da se izađe i blokira kompletan saobraćaj, ipak se odustalo od te ideje za sada jer nemoraju drugi građani radi naših problema da ispaštaju i probaće se sa odlaskom kod nadležnih institucija kad već oni neće nama da odemo mi kod njih....
riješenje našeg problema jeste samo da se grasu oduzme dozvola koju je dobio od federalnog ministarstva za saobracaj i komunikacije pri kojoj je obavezan imati na našoj liniji ta 4 kombija tj. 60 polazaka i 63 povratka dnevno... što oni ne poštuju ali nadležni ne reaguju, oni su im to i dozvolili.... gras se vadi na kanton, ne uplaćuju im pare, kanton se vadi da nemaju para i šta već ne... valjda rade na poljinama neku novu pumpnu stanicu ili cestu za elitno naselje.... mi tražimo javni gradski prevoz, hoće li to biti gras, centrotrans ili neki privatnik iz kaknja ili banjaluke meni je svejdeno želim da mioje dijete neide pješke u školu i da se poslije škole vraća pjeske kuci, ja da se poslije radnog vremena više umorim dok dođem kuci nego citav dan na poslu što ostanem... ili da se taxijem vozamo a što je nemoguće sa našim platama...
žao mi je radnika uposlenih u grasu ali najiskrenije volio bih da ta firma izgubi dozvolu za sav minibuski i autobuski saobraćaj u gradu i da se to dodijeli firmama koje imaju vozila i koji neće građane tretirati kao stoku i trpati u 1 kombi po 50-60 ljudi što je vjerujte mi za ginisa...
r_faruk

#1671 Re: GRAS - karte

Post by r_faruk »

kada cemo vec jednom shvatiti da se u ovoj drzavi ne moze dogovorom nista rijesiti................ oni ne zele da se dogovaraju. pa jesu li kamenovali centrotransove autobuse................. nisu to ljudi, to je stoka........

budala te prvo spusti na svoj nivo pa te onda zahebava...................

ovo je samo za radikalne mjere............. evo, placate karte a ne vozite se.............. ne vozite se jer nema kombija, a te pare sto ste dali su otisle grasu.................... :roll: , zao mi je sto je ovako, ali, ovako ce biti jos dugo........... ovdje je gras i te kako na dobitku................ daleko je on od gubitka..................
Baudelaire

#1672 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Onako laički, nisam totalno upućen u situaciju, mislim da je problem Grasa kao i svake državne firme, to što imaju ogroman broj prekobrojnih radnika, koji su se tu našli putem rodbinsko-stranačkih veza, a ne putem stručnih kompetencija. Em što su nesposobni, em što su višak, kud ćeš gore. Problem je i u našem mentalitetu, jer i taj Gras je došao iz naroda, sve su to ljudi ko i mi. Da imamo idealan saobraćaj, opet bi se našli mangupi da se ku**e, jer, gdje ćeš plaćati kartu buraz, to je ofirno. Ja ipak mislim da imamo što zaslužujemo, mada je žalosno da ogroman broj ljudi koji sve obaveze prema Grasu ispunjavaju kako treba ne dobiju prevoz kakav zaslužuju.
Richard Wagner

#1673 Re: GRAS - karte

Post by Richard Wagner »

Baudelaire wrote:Onako laički, nisam totalno upućen u situaciju, mislim da je problem Grasa kao i svake državne firme, to što imaju ogroman broj prekobrojnih radnika, koji su se tu našli putem rodbinsko-stranačkih veza, a ne putem stručnih kompetencija. Em što su nesposobni, em što su višak, kud ćeš gore. Problem je i u našem mentalitetu, jer i taj Gras je došao iz naroda, sve su to ljudi ko i mi. Da imamo idealan saobraćaj, opet bi se našli mangupi da se ku**e, jer, gdje ćeš plaćati kartu buraz, to je ofirno. Ja ipak mislim da imamo što zaslužujemo, mada je žalosno da ogroman broj ljudi koji sve obaveze prema Grasu ispunjavaju kako treba ne dobiju prevoz kakav zaslužuju.
ti danas baš aktivan i svestran :D
Baudelaire

#1674 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Hahah, jadan ovaj forum sa mnom. Kad se Bošnjo na kosti navali, ne popušta. Ne znam ima li teme da sam je fulio :D
Richard Wagner

#1675 Re: GRAS - karte

Post by Richard Wagner »

Baudelaire wrote:Hahah, jadan ovaj forum sa mnom. Kad se Bošnjo na kosti navali, ne popušta. Ne znam ima li teme da sam je fulio :D
neka neka, dok si na vrhuncu snage, reci im :D
Post Reply