Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
7cokanja

#1651 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 7cokanja »

draganbl wrote:
drndalo wrote:Jel' moguce da se vise ne sjecate zadnjih izbora...? Kad se Hare frisko vratio iz Stambola/Carigrada/Konstantinopolja, iz kojeg nije godinama dolazio duze nego na par dana, da odrzi predavanje pred "Krugom 99" ili Vijecem Kongresa Bosnjackih intelektualaca... A sve to da nas povede u 100% buducnost, i otvori nam oci... Slucajno ? Jasta, odavno ne vjerujem u slucajnosti...

Pa 6 mjeseci prije tih izbora, ni jedno iole ozbiljno istrazivanje biraca ni Harisu ni Miloradu nisu davali ni 10% glasova... Kad, ne lezi vraze, poce Hare:"Ja cu ukinuti Republiku Srpsku!", na to ce Milorad-Mico:"Ko ce ukinuti Republiku Srpsku? Haris!? Ma ja cu ukinuti BiH!"... Prodje par mjeseci bubanja u svim sredstvima informisanja ovih njihovih dubokih misli, i vidi sta bi, dobise obojica 3-4x vise glasova nego su i optimisti oko njih ocekivali...

Pametno zamisljeno, odlicno dogovoreno, superiorno izvedeno, to im moram priznati... Dobitna formula, pa zasto je mjenjati... I "udri mujo u tarabe" vec godinama, ista prica, ovce su jos spremne na sisanje, i jos stoje u redovima, zeljne kontakta sa cobanovim makazama... :run:
Dobar post :thumbup:

..vid', vid' mog draganceta koja mu se spika dopada.. :lol: :lol:
..bravo dragance, makar si dosljedan, nagradjujes sa "thumb up" ublehatorske jatake koji ti pos'o odradjuju..moram reci, plaho, plaho..davno sam rek'o, dragance, lahko je vama, ne morate se brinuti za svoju buducnost..ti ovdje sa "thumb up" a dodo u seheru, sa "klap, klap" po ledjima svoga dragog jataka pod ahmedijom, poznatog i kao reis..plaho, plaho, dragance..a ovom gore, ublehasu, sto drnda bih samo porucio da ode malo do Visegrada i posjeti Pionirsku ulicu, pa upita onda komsije koji zive u toj ulici "sta je ovo ova kuca crna, pogorela", mozda ce tebi k'o jataku reci koja je crna fleka od dva dana stare, pa da li se uopste moze upotrijebiti izraz "stare", bebe, kou su pobornici genocidnog brloga, junacki zapalili u majcinim rukama..i zajedno sa jos stotinu drugih, zena djece , staraca..nji'ov si, mozda c'e ti rec'i......moj drndalo, izabrao si pravi i odgovarajuci nick..i ti imas kuveta da nekom kazes da je ovca za sisanje..fuj..
..neg' dragance, nastampajte tamo onih ordena karadzicevih, imate brate kandidata kol'ko hos' da ih nagradite..zasluzili su brate..i ja mojoj kuji kupim "po' koke" kad god slusa..sta ces, ne more jadnica zivljeti samo na onom, vjestackom galofaku..
Last edited by 7cokanja on 15/06/2010 09:51, edited 1 time in total.
Suti i trpi

#1652 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

exliberal wrote:Problem kod Harisa sto, odkad je politicar, nijednim svojim stavom ili potezom nije pokusao da se priblizi srbima i hrvatima. Uvijek je bilo ignoratan da nekazem neprijateljski raspolozen i dokle god se on bude tako ponasao i dokle god bude biran kao politicar srbi i hrvati ce se odmicat od Sarajeva.
Malo mi je lakse kad vidim da postoji ljudi koji razumiju problem politicara Harisovog profila. Na silu se nista ne moze postic osim ako nisi Kina i Rusija, pa i njima ne ide najbolje u Ceceniji i Tajvanu, iako su tako mocne sile. Razmislite malo. Mendela treba bit uzor nasim politicarima, jedino ljudi takvog profila mogu postic nesto kod tri ovako duboko suprostavljene strane.
Ja zaista ne mogu da razumijem kad kazes da Haris objasni za sta se bori. Jeli digao glas protiv diskriminacije u FBiH gdje ima uticaj? Jesu li po ustavu FBiH raspoređene 6 najviših funkcija, a on je u vlasti i direktno utice na to? Jeli digao glas sto je dom naroda FBiH dugi niz godina radio nelegalno, odnosno da nije bio popunjen sa kvotom jednog konstutivnog naroda? Jel podigao glas protiv Arzije? Hoce sada da posjeti Jurisica, naravno pred izbore, pa sta je radio prije covjek je vec godinama u zatvoru i nije mu padalo napamet da pomjeri prst da bilo sta uradi. On i normalna BiH ne idu zajednoo nikako.
Kako ce mu neko vjerovat ako ne cisti u 'svojoj' avliji, a pljuje u 'komsijinu'? Pa svaki prosjecni Srbin pomisli, sta on ima nama pricat kad u Sarajevu ima samo jedan direktor srpske nacionalnosti. Tako je i u ostalim gradovima u Federaciji. Ima li on moralno pravo da pljuje u kosijinu, ako nije pocistio u svojoj avliji?
7cokanja

#1653 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 7cokanja »

..dragance, jaraniko, zaposljavaj i trec'u smjenu , tamo gdje se stancaju oni karadzicevi ordeni..ne morete stic'i napraviti u obicnoj smjeni kol'ko ima kandidata.. :lol: :lol:
7cokanja

#1654 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 7cokanja »

.."iskljuci" se drndalo, bezbeli se zarumenio u obrazima, dragance pozuri sa ordenjem..fuj..
drndalo

#1655 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

7cokanja wrote:a ovom gore, ublehasu, sto drnda bih samo porucio da ode malo do Visegrada i posjeti Pionirsku ulicu, pa upita onda komsije koji zive u toj ulici "sta je ovo ova kuca crna, pogorela", mozda ce tebi k'o jataku reci koja je crna fleka od dva dana stare, pa da li se uopste moze upotrijebiti izraz "stare", bebe, kou su pobornici genocidnog brloga, junacki zapalili u majcinim rukama..i zajedno sa jos stotinu drugih, zena djece , staraca..nji'ov si, mozda c'e ti rec'i......moj drndalo, izabrao si pravi i odgovarajuci nick..i ti imas kuveta da nekom kazes da je ovca za sisanje..fuj..
..neg' dragance, nastampajte tamo onih ordena karadzicevih, imate brate kandidata kol'ko hos' da ih nagradite..zasluzili su brate..i ja mojoj kuji kupim "po' koke" kad god slusa..sta ces, ne more jadnica zivljeti samo na onom, vjestackom galofaku..
Moj 7cockanja, nego sta si nego ovca za sisanje, i to kakva, Merino ovca... Ne znam sta si htio reci ovim da ce meni neko reci nesto, zasto je zapalio, i koga... Kakve to ima veze sa bilo cime sto sam napisao o Haretu i Miloradu ? Nikakve ?! Ah, da, kad nemas snagu argumenata, onda kreces argumentom snage ? Ili samo pravis dimnu zavjesu, pa pokusavas skrenuti pricu na nesto drugo... Znam, boli saznanje da je 100% Hare=100% Milorad, samo u naopako izvrnutom dresu... Ima jedna stara prica:"U cara Trojana kozje usi...", pa ako je se sjecas, uporedi malo Hareta, a bogami i Milorada s njom... Mozes i sebe...

Ublehas i jatak ce ti zaraditi direktnu prijavu administraciji foruma, jedino mi je zao sto ti oni ne mogu zabraniti i pristup internetu, jer od nepismenih ljudi su gori oni polupismeni koji misle da su paljenjem Interneta postali intelektualci...

Pretpostavljam da si bio muhadzir duzi dio rata, i da si se patio u Njemackoj, na koncertima podrske BiH, zamotan u zastavu s ljiljanima...? Znam, bilo je tesko, za razliku od mene koji imam 3+ godine jedenja gova*a u Armiji BiH... Ja svoj "dug" (mada nikad nikome nisam nista ostao duzan) debelo preplatih, i znam sta mi je sve "lepi Hare" nabavio u Pakistanu, a znam i sta je od toga stiglo do mene... Veci dio svog rata sam sam i finansirao, pa sam time ipak vise Haretov jatak, ma koliko se to tebi ne svidjalo... Mada me boli uho dal' ces mi ti dati ferman da sam OK, ili nisam... :cry:
Last edited by drndalo on 15/06/2010 10:11, edited 1 time in total.
7cokanja

#1656 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 7cokanja »

..dragance, mislio sam na cetnicke, karadziceve ordene..nemoj sad stampati ove sto su u trendu..ove sto propagira radmanovic, izhlapljeli cetnicki ublehas, sa svojim stasicom kosarcicom, dikom svojom cetnickom, pored sebe.. :lol: :lol: ..ti jos nisu za zasluzne clanove, jako ste se presvukli.. :lol: :lol:
7cokanja

#1657 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 7cokanja »

, za razliku od mene koji imam 3+ godine jedenja gova*a u Armiji BiH... Ja svoj "dug" (mada nikad nikome nisam nista ostao duzan) debelo preplatih, i znam sta mi je sve "lepi Hare" nabavio u Pakistanu, a znam i sta je od toga stiglo do mene... Veci dio svog rata sam sam i finansirao, pa sam time ipak vise Haretov jatak, ma koliko se to tebi ne svidjalo... Mada me boli uho dal' ces mi ti dati ferman da sam OK, ili nisam...
..jazuk vremena, izgubljenog..jazuk..
7cokanja

#1658 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 7cokanja »

Trenutno korisnika/ca: 7cokanja, derion, inhibitor, Sinapsa, vr4g i 24 gostiju.
..drndalo bolan, kol'ko si placen..ha..vid' ovo, nema te na spisku, a "plavi ti se drndalo"..kol'ko jos imas jatackijeh nickova..ha..kako placaju, u markama ili eurima.. :lol: :lol:
drndalo

#1659 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

Bogami mi se cini da bi ti zelio da te neko plati, pa da mu mlatis slamu za pare, ali nikako da se to desi, pa moras onako, volonterski... Nesto previse pricas o parama, a pare kvare ljude... Nemoj bolan "nasim" stopama, placenickim, jazuk je, navuci ces kakav cemer na kucu i na sebe...
Microsoft

#1660 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Microsoft »

7cokanja wrote:..sc'epovac, sta s' to okasnio..jes' to se tek vratio s' Tjentista, aplaudirajuci radmanovicu, zbunjenom cetniku pa otres'o blato s' opanaka.. :lol: :lol:
..lahko je cetnicima, oni ne moraju da se brinu za svoju sudbinu..jataci su im vjerniji "no kuja u mene"..
..neg sc'epovac, izdade te "native language" -
Samo dzabalebarosi i gotovani
.. :lol: ..providan si k'o lakmus papir.. 8-)
..i nemoj misliti da cu pisati roman ko i ti, nema potrebe, u tebe je logika svakako misaona imenica..vidim kako shvatas moje argumente protiv genocidnog brloga, takozvane reublike cpncke..i znas sta jos, ne misli bolan da su svi "od juce"..ovo ti je sa naglaskom na "u"..to ti je iz tazbine, sjetices se bezbeli..nego, htjedoh ti rijet, nismo svi od "juce", jerbo, sjecamo se kako i odakle i od koga je tvoj sc'epo dobija pare (sad je naglasak na "a") onomad, kad su drugi gladovali i ginuli (naglasak na "i")..a on, ka' (vidis i ovdje je naglasak na "a") iskusni uvlakac, dobija pare (opet naglasak na "a")i pisa (vidis opet naglasak na "a") je nesto i prodava (opet naglasak na "a") narodu koji nije ima' (opet naglasak na "a") hljeba ijet, a danas se .urci da je nakav biznismen..slab ti je taj biznis, slab..nije halal..upitaj reisa nek ti kaze, ako se sjeca sta znaci halal..jes da je to i u njegovom ponasanju nepoznanica, al' eto, upitaj ga, ima diplome od skola, pros'o je kroza nji' ..(opet naglasak, sad na "i")..i, bogoti (opet poznata rijec .. :D ) sta se tebe brine za asfalt..ha..a dasta tebi treba asfalt..hahahahahha.. "ja smijesnije ljudi" (naglasak na "i") :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a lolo kakav zakljucak po terminu dzabalebarosi mozes da doneses ? bosnjak sam 100 % , doselio sam se iz Beograda u Sarajevo, pa naravno znam mnogo vise od tebe, nego ne spomenu ti tvoj vozni park i vrsne objekte ? :lol: ne zanima mene kako je radoncic dosao do novca... on ga ima na pretek.. a šuše kao ti mogu samo da se jedu... on je sposoban pa je zaradio(dosao do novca), a mozes li ti ? :D on je meni idol kao i vlasnik delta holdinga. Kad budes bio imucan kao Radoncic i budes mogao da ga pljunes onda se javi. Do tada, mrzi Radoncica koji je dosao sa strane i ima, a ti zivis u Sarajevu i nemas niti ces kad imati :D Srdacan pozdrav forumskim dzabalebarosima breeeee !

:bih:
lerdi

#1661 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by lerdi »

Microsoft wrote:
7cokanja wrote:..sc'epovac, sta s' to okasnio..jes' to se tek vratio s' Tjentista, aplaudirajuci radmanovicu, zbunjenom cetniku pa otres'o blato s' opanaka.. :lol: :lol:
..lahko je cetnicima, oni ne moraju da se brinu za svoju sudbinu..jataci su im vjerniji "no kuja u mene"..
..neg sc'epovac, izdade te "native language" -
Samo dzabalebarosi i gotovani
.. :lol: ..providan si k'o lakmus papir.. 8-)
..i nemoj misliti da cu pisati roman ko i ti, nema potrebe, u tebe je logika svakako misaona imenica..vidim kako shvatas moje argumente protiv genocidnog brloga, takozvane reublike cpncke..i znas sta jos, ne misli bolan da su svi "od juce"..ovo ti je sa naglaskom na "u"..to ti je iz tazbine, sjetices se bezbeli..nego, htjedoh ti rijet, nismo svi od "juce", jerbo, sjecamo se kako i odakle i od koga je tvoj sc'epo dobija pare (sad je naglasak na "a") onomad, kad su drugi gladovali i ginuli (naglasak na "i")..a on, ka' (vidis i ovdje je naglasak na "a") iskusni uvlakac, dobija pare (opet naglasak na "a")i pisa (vidis opet naglasak na "a") je nesto i prodava (opet naglasak na "a") narodu koji nije ima' (opet naglasak na "a") hljeba ijet, a danas se .urci da je nakav biznismen..slab ti je taj biznis, slab..nije halal..upitaj reisa nek ti kaze, ako se sjeca sta znaci halal..jes da je to i u njegovom ponasanju nepoznanica, al' eto, upitaj ga, ima diplome od skola, pros'o je kroza nji' ..(opet naglasak, sad na "i")..i, bogoti (opet poznata rijec .. :D ) sta se tebe brine za asfalt..ha..a dasta tebi treba asfalt..hahahahahha.. "ja smijesnije ljudi" (naglasak na "i") :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a lolo kakav zakljucak po terminu dzabalebarosi mozes da doneses ? bosnjak sam 100 % , doselio sam se iz Beograda u Sarajevo, pa naravno znam mnogo vise od tebe, nego ne spomenu ti tvoj vozni park i vrsne objekte ? :lol: ne zanima mene kako je radoncic dosao do novca... on ga ima na pretek.. a šuše kao ti mogu samo da se jedu... on je sposoban pa je zaradio(dosao do novca), a mozes li ti ? :D on je meni idol kao i vlasnik delta holdinga. Kad budes bio imucan kao Radoncic i budes mogao da ga pljunes onda se javi. Do tada, mrzi Radoncica koji je dosao sa strane i ima, a ti zivis u Sarajevu i nemas niti ces kad imati :D Srdacan pozdrav forumskim dzabalebarosima breeeee !

E Bože dragi :-) :-) :-)
OCAM

#1662 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by OCAM »

lerdi wrote:
E Bože dragi :-) :-) :-)
a na koga da se ugledam i cemu da tezim u ovoj smijesnoj zemlji/drzavi ? licno, osim fahre i miskovica ja ne znam za sposobnije i ekonomski jace ljude na balkanu . al' izgleda da ti vise volis biti gladan nego razmislit', jer kod nas sve sto je dobro to se i ismijava . dzabalebarosu koji ne tezis nicemu, mogu li te gledati u emisiji jospa pejakovica ( da ti nije jadan narod nije idol, ha? sigurno tezis ka nemastini to je bolje zar ne ? ) zivi svoj zivot, ali poslije toga sumnjam da ce te ko pamtiti kao doticnu gospodu iznad -.- :lol:

OCAM

#1663 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by OCAM »

drndalo wrote:
7cokanja wrote:a ovom gore, ublehasu, sto drnda bih samo porucio da ode malo do Visegrada i posjeti Pionirsku ulicu, pa upita onda komsije koji zive u toj ulici "sta je ovo ova kuca crna, pogorela", mozda ce tebi k'o jataku reci koja je crna fleka od dva dana stare, pa da li se uopste moze upotrijebiti izraz "stare", bebe, kou su pobornici genocidnog brloga, junacki zapalili u majcinim rukama..i zajedno sa jos stotinu drugih, zena djece , staraca..nji'ov si, mozda c'e ti rec'i......moj drndalo, izabrao si pravi i odgovarajuci nick..i ti imas kuveta da nekom kazes da je ovca za sisanje..fuj..
Moj 7cockanja, nego sta si nego ovca za sisanje, i to kakva, Merino ovca... Ne znam sta si htio reci ovim da ce meni neko reci nesto, zasto je zapalio, i koga... Kakve to ima veze sa bilo cime sto sam napisao o Haretu i Miloradu ? Nikakve ?! Ah, da, kad nemas snagu argumenata, onda kreces argumentom snage ? Ili samo pravis dimnu zavjesu, pa pokusavas skrenuti pricu na nesto drugo... Znam, boli saznanje da je 100% Hare=100% Milorad, samo u naopako izvrnutom dresu... Ima jedna stara prica:"U cara Trojana kozje usi...", pa ako je se sjecas, uporedi malo Hareta, a bogami i Milorada s njom... Mozes i sebe...

Ublehas i jatak ce ti zaraditi direktnu prijavu administraciji foruma, jedino mi je zao sto ti oni ne mogu zabraniti i pristup internetu, jer od nepismenih ljudi su gori oni polupismeni koji misle da su paljenjem Interneta postali intelektualci...

Pretpostavljam da si bio muhadzir duzi dio rata, i da si se patio u Njemackoj, na koncertima podrske BiH, zamotan u zastavu s ljiljanima...? Znam, bilo je tesko, za razliku od mene koji imam 3+ godine jedenja gova*a u Armiji BiH... Ja svoj "dug" (mada nikad nikome nisam nista ostao duzan) debelo preplatih, i znam sta mi je sve "lepi Hare" nabavio u Pakistanu, a znam i sta je od toga stiglo do mene... Veci dio svog rata sam sam i finansirao, pa sam time ipak vise Haretov jatak, ma koliko se to tebi ne svidjalo... Mada me boli uho dal' ces mi ti dati ferman da sam OK, ili nisam... :cry:
Apsolutno se slazem !
1gorstak

#1664 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 1gorstak »

MrMaliJoe wrote:
1gorstak wrote:Da ponovim, Silajdzic je kao pojava nebitan, nebitan je Dodik, nebitni su Covic i Tihic, bitno je koliko neka politicka inicijativa jaca, odnosno slabi drzavu. Kroz tu prizmu treba gledati svaki potez svakog politicara, te je zato sasvim moguce po nekom se pitanju sloziti sa Martinom Raguzom, a razici se u stavovima sa njim po drugim pitanjima, sasvim je moguce sloziti se sa Tihicem ili Silajdzicem, pa i Dodikom po odredjenom pitanju, a razici se po drugim pitanjima. Insistirati da se svaka inicijativa nekog politicara odbaci je ludost, sljepilo, a objektivan covjek ne bi trebao biti ovca.

Ja evo podrzavam Silajdzicev zahtjev za ogranicavanjem entitetskog glasanja (a to podrzavaju i Vasington i Brisel), ali ne podrzavam ovu glupost sa popisivanjem dijaspore. Dijasporu popisuju zemlje u kojim ta dijaspora zivi pa tu infantilnu inicijativu tumacim kao zatezanje kako bi Dodik popustio po pitanju promjene etnickog kljuca. Ali i kao takav takticki potez, inicijativa je losa jer se istom muti vodu. Zasto bih ja zbog svoje podrske ogranicavanju entitetskog glasanja slijepo podrzavao Silajdzica u svemu .... i obrnuto, zasto bih ja zbog njegove gluposti sa reformom policije odbacivao sve njegove stavove ?
Drug sahvati jednu stvar, kada uđemo u EU neće biti entitetskih linija. Razumiješ !!!! Nema granica .....
Netacno. Granice postoje, protok robe i ljudi je slobodan, ali granice su tu i mogu biti zatvorene onog trenutka kada se bilo koja od tih drzava povuce iz ionako dobrovoljnog saveza. Na nama je da jacamo drzavu, sa ili bez EU integracija. Dodik je vise puta rekao da nece dozvoliti dalji prenos nadleznosti na drzavni nivo cak i ako to znaci da BiH ne moze dalje napredovati ka EU. Fino kaze da ce "zrtvovati" priblizavanje EU ako to znaci da BiH mora ojacati. Znaci ne govori se o prebacivanju nadleznosti na Brisel, nego o funkcionalnoj BiH (sa njenim medjunarodno priznatim granicama).
1gorstak

#1665 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 1gorstak »

rahmanjin wrote:
1gorstak wrote:
exliberal wrote:Problem kod Harisa sto, odkad je politicar, nijednim svojim stavom ili potezom nije pokusao da se priblizi srbima i hrvatima. Uvijek je bilo ignoratan da nekazem neprijateljski raspolozen i dokle god se on bude tako ponasao i dokle god bude biran kao politicar srbi i hrvati ce se odmicat od Sarajeva.
Da, mislim da bi Silajdzic (a i Lagumdzija ili Tihic) uradio puno vise za multietnicku drzavu za koju kaze da se bori da je vise prisutan na lokalnom nivou ... da svojim redovnim tribinama (koje bi odrzavao svake sedmice u gradovima sirom BiH) pojasnjava sta to on stvarno zeli. On i ne treba da pravi ustupke velikosrpskom faktoru na politickom polju i "priblizavanje" ne treba tako tumaciti, ali treba da izadje medju narod, da razjasni svoje stavove, pa ako valjaju, posten covjek ce ih prihvatiti bez obzira na etnicku pripadnost.
Ja zaista ne mogu da razumijem kad kazes da Haris objasni za sta se bori.
Ne samo Silajdzic, nego i Lagumdzija i Tihic. Da svoju poruku odnesu direktno na lokalni nivo, da sedmicnim tribinama sirom BiH (Cajnice, Posusje itd) sirim masama pojasne sta je njihov cilj. Nista ih ne kosta da odvoje jedno poslijepodne jednom sedmicno za takav jedan projekat.
7cokanja

#1666 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 7cokanja »

lolo kakav zakljucak po terminu dzabalebarosi mozes da doneses ? bosnjak sam 100 % , doselio sam se iz Beograda u Sarajevo, pa naravno znam mnogo vise od tebe, nego ne spomenu ti tvoj
..ja smjesnije ljudi'..(naglasak na "i")..
..sto's bolan, dolaziti iz Begisa??..meni da se docepati Begisa, neb' nidje mako, dovjeka.. :lol: :lol: ..i, cuj bosnjak 100% a iz Begisa..kako ces biti Bosnjak, a iz Begisa??..zar begis nije u srbiju, a kol'ko moremo cuti od "demokratskog precednika", izabranog sa haman 3% glasova vise od najcrnjih cetnickih radikala, to je srpska drzava..(naglasak na prvo "a")..i rece da navijamo za cpncky repku.. :lol: :lol: ..kako Bosnjak iz "srpsku drzavu"..vela havle, vela kuvvete.. :lol: :lol:
rahmanjin

#1667 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by rahmanjin »

1gorstak wrote:
Da, mislim da bi Silajdzic (a i Lagumdzija ili Tihic) uradio puno vise za multietnicku drzavu za koju kaze da se bori da je vise prisutan na lokalnom nivou ... da svojim redovnim tribinama (koje bi odrzavao svake sedmice u gradovima sirom BiH) pojasnjava sta to on stvarno zeli. On i ne treba da pravi ustupke velikosrpskom faktoru na politickom polju i "priblizavanje" ne treba tako tumaciti, ali treba da izadje medju narod, da razjasni svoje stavove, pa ako valjaju, posten covjek ce ih prihvatiti bez obzira na etnicku pripadnost.
Ja zaista ne mogu da razumijem kad kazes da Haris objasni za sta se bori.[/quote]

Ne samo Silajdzic, nego i Lagumdzija i Tihic. Da svoju poruku odnesu direktno na lokalni nivo, da sedmicnim tribinama sirom BiH (Cajnice, Posusje itd) sirim masama pojasne sta je njihov cilj. Nista ih ne kosta da odvoje jedno poslijepodne jednom sedmicno za takav jedan projekat.[/quote]
Ja sam samo htio da kazem da izmedju njegove price i djela nema nikakve veze. On prica o disikriminaciji a gdje moze da utice kroz vlast da smanji tu diskriminaciju on to ne radi nego je cak samo i povecava. I sta da kaze ljudima u Cjanicu i Posusju? Mi smo za BiH ravnopravnih naroda, multi-kulti, ovo ono. A on i njegova stranka apsolutno ne rade nista po tom pitanju gdje imaju uticaj.
Delboy.Trotter

#1668 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Delboy.Trotter »

Ja stvarno ne vidim razlike između, recimo Dodika i Silajdžića. Ili bilo kojeg drugog nacionalnog lidera.
Obojica vode nacionalne politike, koje su u suštini u potpunosti suprostavljene.
Prvi ima jake karte u rukama, zalaže se za status quo, a koliko je vidljivo iz trenutne situacije,izgleda da i nema baš previše posla da ga sačuva. Usput proba i nešto politički i ušićariti, pa ako uspije - uspije, a ako ne, nema veze, u pozitivnoj je nuli. Finansijski se napunio k'o tanker, politički je još uvijek neprikosnoven u RS-u i u idućem periodu misli se više baviti protokolarnom politikom- na mjestu predsjednika RS, na mnogo ležernijoj i zaklonjenijoj poziciji
Hare ima jako težak posao, gotovo nemoguć, i pošto nema nikakvih jačih karata u rukama, i osuđen je na stalno blefanje. Pravilo u kartanju glasi da onaj koji prečesto i bezrazložno blefira, a i dugo je u partiji, na kraju postaje providan i svi ga uzimaju. Već su ga prokužili da je blefer i nimalo ne cvikaju. A inače ga se živo jebe za lokalnu sredinu, folove i golove. Čovjek je utuvio da ima viziju, želi je pošto-poto odraditi i jedino što mu je još ostalo je žestoka borba za još jedan mandat, čime bi i naredne 4 godine gledali onaj cirkus od blefiranja.
spreca

#1669 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by spreca »

Delboy.Trotter wrote:Ja stvarno ne vidim razlike između, recimo Dodika i Silajdžića. Ili bilo kojeg drugog nacionalnog lidera.
Obojica vode nacionalne politike, koje su u suštini u potpunosti suprostavljene.
Prvi ima jake karte u rukama, zalaže se za status quo, a koliko je vidljivo iz trenutne situacije,izgleda da i nema baš previše posla da ga sačuva. Usput proba i nešto politički i ušićariti, pa ako uspije - uspije, a ako ne, nema veze, u pozitivnoj je nuli. Finansijski se napunio k'o tanker, politički je još uvijek neprikosnoven u RS-u i u idućem periodu misli se više baviti protokolarnom politikom- na mjestu predsjednika RS, na mnogo ležernijoj i zaklonjenijoj poziciji
Hare ima jako težak posao, gotovo nemoguć, i pošto nema nikakvih jačih karata u rukama, i osuđen je na stalno blefanje. Pravilo u kartanju glasi da onaj koji prečesto i bezrazložno blefira, a i dugo je u partiji, na kraju postaje providan i svi ga uzimaju. Već su ga prokužili da je blefer i nimalo ne cvikaju. A inače ga se živo jebe za lokalnu sredinu, folove i golove. Čovjek je utuvio da ima viziju, želi je pošto-poto odraditi i jedino što mu je još ostalo je žestoka borba za još jedan mandat, čime bi i naredne 4 godine gledali onaj cirkus od blefiranja.

lahko je tudim qrcem mlatiti po koprivi,probaj malo svojim samo da se ubjedis da nije isto ko tudim.Svako izjednacavanje ove dvojice u najmanju ruku je cinicno s obzirom kako si opisao Dodolfa.

Da si na mjestu Siladzica kako bi ti reagovo na Dodu i na njegovu Velikosrpsu politiku u BiH?
draganbl

#1670 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by draganbl »

7cokanja wrote:
draganbl wrote:
drndalo wrote:Jel' moguce da se vise ne sjecate zadnjih izbora...? Kad se Hare frisko vratio iz Stambola/Carigrada/Konstantinopolja, iz kojeg nije godinama dolazio duze nego na par dana, da odrzi predavanje pred "Krugom 99" ili Vijecem Kongresa Bosnjackih intelektualaca... A sve to da nas povede u 100% buducnost, i otvori nam oci... Slucajno ? Jasta, odavno ne vjerujem u slucajnosti...

Pa 6 mjeseci prije tih izbora, ni jedno iole ozbiljno istrazivanje biraca ni Harisu ni Miloradu nisu davali ni 10% glasova... Kad, ne lezi vraze, poce Hare:"Ja cu ukinuti Republiku Srpsku!", na to ce Milorad-Mico:"Ko ce ukinuti Republiku Srpsku? Haris!? Ma ja cu ukinuti BiH!"... Prodje par mjeseci bubanja u svim sredstvima informisanja ovih njihovih dubokih misli, i vidi sta bi, dobise obojica 3-4x vise glasova nego su i optimisti oko njih ocekivali...

Pametno zamisljeno, odlicno dogovoreno, superiorno izvedeno, to im moram priznati... Dobitna formula, pa zasto je mjenjati... I "udri mujo u tarabe" vec godinama, ista prica, ovce su jos spremne na sisanje, i jos stoje u redovima, zeljne kontakta sa cobanovim makazama... :run:
Dobar post :thumbup:

..vid', vid' mog draganceta koja mu se spika dopada.. :lol: :lol:
..bravo dragance, makar si dosljedan, nagradjujes sa "thumb up" ublehatorske jatake koji ti pos'o odradjuju..moram reci, plaho, plaho..davno sam rek'o, dragance, lahko je vama, ne morate se brinuti za svoju buducnost..ti ovdje sa "thumb up" a dodo u seheru, sa "klap, klap" po ledjima svoga dragog jataka pod ahmedijom, poznatog i kao reis..plaho, plaho, dragance..a ovom gore, ublehasu, sto drnda bih samo porucio da ode malo do Visegrada i posjeti Pionirsku ulicu, pa upita onda komsije koji zive u toj ulici "sta je ovo ova kuca crna, pogorela", mozda ce tebi k'o jataku reci koja je crna fleka od dva dana stare, pa da li se uopste moze upotrijebiti izraz "stare", bebe, kou su pobornici genocidnog brloga, junacki zapalili u majcinim rukama..i zajedno sa jos stotinu drugih, zena djece , staraca..nji'ov si, mozda c'e ti rec'i......moj drndalo, izabrao si pravi i odgovarajuci nick..i ti imas kuveta da nekom kazes da je ovca za sisanje..fuj..
Tek sam sad vidio ovaj post, a bolje da nisam ni sada.
Kratko, molim te da mi se više ne obraćaš. Bolje je i za tebe i za mene. A i za ostale.
7cokanja

#1671 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 7cokanja »

Kratko, molim te da mi se više ne obraćaš. Bolje je i za tebe i za mene. A i za ostale.
..sta bi, dragance??..koji dio ne valja..ha, jel' ono o Visegradu, jal' ono o ordenima..ha..jal ti je zao "tvoje" raje, drndala & co..e, moj dragance, znam ja da bi ti volio da ti se ja ne obracam, ali dragance, sta cu, nisi ti onima tamo , sto bi sad da unapredjuju ekonomiju, zauzeo kucu i imanje i nadio mu cetnicko ime i slavu mu propis'o..moj dragance, tu tvoju spiku, istu, je upraznjavao jos prije pet godina dezmekasti Ivanic, i tada sam upozoravao i govorio, cuvajte se "primirja", kostace vas plaho..ali sta ces, oni tamo, drndalovi se namirili, pa im sad glavni vojvoda Ti'ic, i po Begisu hoda..sav zapjenio od srece..ne znam samo, jel mu Bota moro pelene mjenjati, kad se uneredio od uzbudjenja, jal ga je pusto da uneredjen hoda..ha, dragance, kako je doceko i poskocio od srece kad je cuo da ipak Hare ne ide u Begis..moj dragance, koja je ono hulja..ni streljiva vrijedan nije, jerbo da je bio vrijedan, cetnici bi mu dohakali, onomad, kad su ga kobajagi uhitili..hahahaah..dragance, dragance, duboke su vam krvave lokve po kojima hodite, da bi ste imali prava da trazite da vam se neko ne obraca..i raso kaze za svakoga ko mu natrlja nos "ma kakav on, pristrasno svjedoci"..moj dragance, samo naivci mogu vjerovati u "vasu demokratiju"..pogledaj onog nistavila cetnickog, radmanovica, jebote bijede od insana, cetnickom kokardom mase, a ide na Sutjesku da obiljezava godisnjicu najvece i najkrvavije pobjede partizana nad tim istim cetnicima radmanovim..moj dragance, kazes demokratija, a tvoj radmanovic i njegovi kalabici i mica i ostala bulumenta, blokiraju zakon o faschistickim organizacijama..pa i jes' kako ce sami sebe ukinuti, to mogu samo takozvani "nasi"..Ti'ic, Ceric i drndalo..kazem ti, lahko je tebi, dragance.. ;-)
CarobLJak

#1672 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by CarobLJak »

Spustite malo tenzije, odlutali ste sa teme :D

Nije ni Haretu maslo za ramazana :) Izbori nisu daleko. Za koga glasati? Kako glasati? Iskreno meni je svejedno ko ce doci na vlast, samo da narod hajruje. Da poboljsamo malo situaciju, da se ima sta jesti! Meni licno Komsic djeluje vrlo pristojno, pogotovo sto znam da ne zivi u vili niti se trudi da uzme pare preko tudjih ledja. Koliko sam mogao skontati kako ono kazu " 3 losa ubise Milosa", doduse to je i javno izjavio. >Ne mogu ja sam raditi na boljitku kad onim 100 kvarim ugled, ako budemo radili na boljitku nece ici u dzep ovim ostalim<. Nisam nacionalno opterecen ni jednom stranom i iz iskustva mogu reci da na svakoj strani ima "opterecenih" vjeroispovjescu. Te usijane glave su nas i dovele do rata, i jos uvjek ih drzimo na vlasti, mi narod, niko drugi! Svi koji su bili predsjednici iliti utjecajne osobe prije rata, vodili rat, bili su na golom otoku. Sigurno ne bez razloga.
U republici srpskoj, nedaleko od Sarajeva, pop (balavac 22-23 godine), individuum koji treba da propagira mir, vjeruje u boga, i ne bi trebalo da ga interesuje koje sam nacije ili ispovjesti, bez ikakvog povoda meni pocne objasnjavati da su muslimani nastali od srba. Pa mu kazem covjece boziji jesi li ti pop ili si slika ljudi vjernika kojih ima i na one 2 strane, koji misle da je njihova vjeroispovjest najjaca i najbolja, bas onih zbog kojih je bio rat?
Toga ima i na ove druge 2 strane bez sumlje.

Meni licno ne igra ulogu da li se zoves Goran, Zoran, Boban, Matija, Nusret, Munever ili Isaak. Budi covjek, karakter i takvog cu te prihvatiti. Sve ostalo je stvar odgoja kucnog.
draganbl

#1673 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by draganbl »

7cokanja wrote:
..sta bi, dragance??..koji dio ne valja..ha, jel' ono o Visegradu, jal' ono o ordenima..ha..jal ti je zao "tvoje" raje, drndala & co..e, moj dragance, znam ja da bi ti volio da ti se ja ne obracam, ali dragance, sta cu, nisi ti onima tamo , sto bi sad da unapredjuju ekonomiju, zauzeo kucu i imanje i nadio mu cetnicko ime i slavu mu propis'o..moj dragance, tu tvoju spiku, istu, je upraznjavao jos prije pet godina dezmekasti Ivanic, i tada sam upozoravao i govorio, cuvajte se "primirja", kostace vas plaho..ali sta ces, oni tamo, drndalovi se namirili, pa im sad glavni vojvoda Ti'ic, i po Begisu hoda..sav zapjenio od srece..ne znam samo, jel mu Bota moro pelene mjenjati, kad se uneredio od uzbudjenja, jal ga je pusto da uneredjen hoda..ha, dragance, kako je doceko i poskocio od srece kad je cuo da ipak Hare ne ide u Begis..moj dragance, koja je ono hulja..ni streljiva vrijedan nije, jerbo da je bio vrijedan, cetnici bi mu dohakali, onomad, kad su ga kobajagi uhitili..hahahaah..dragance, dragance, duboke su vam krvave lokve po kojima hodite, da bi ste imali prava da trazite da vam se neko ne obraca..i raso kaze za svakoga ko mu natrlja nos "ma kakav on, pristrasno svjedoci"..moj dragance, samo naivci mogu vjerovati u "vasu demokratiju"..pogledaj onog nistavila cetnickog, radmanovica, jebote bijede od insana, cetnickom kokardom mase, a ide na Sutjesku da obiljezava godisnjicu najvece i najkrvavije pobjede partizana nad tim istim cetnicima radmanovim..moj dragance, kazes demokratija, a tvoj radmanovic i njegovi kalabici i mica i ostala bulumenta, blokiraju zakon o faschistickim organizacijama..pa i jes' kako ce sami sebe ukinuti, to mogu samo takozvani "nasi"..Ti'ic, Ceric i drndalo..kazem ti, lahko je tebi, dragance.. ;-)
Lijepo te molim još jednom da mi se ne obraćaš, ne zato što ne želim da diskutujem sa forumašem, već zato što ne želim da raspravu o političkim temama spuštam na nivo mahalaškog govora, nevještih jezičkih konstrukcija i podsmijavanja na ličnom nivou. Ako to do sada nisi shvatio iz mojih postova, evo sad ti to napominjem, direktno i iz najbolje namjere: nemoj mi se obraćati takvim tonom, ništa nećeš postići, jer tako ne želim da razgovaram.
Zbogom i ne vidimo se.
Suti i trpi

#1674 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

draganbl wrote:
7cokanja wrote:
Lijepo te molim još jednom da mi se ne obraćaš, ne zato što ne želim da diskutujem sa forumašem, već zato što ne želim da raspravu o političkim temama spuštam na nivo mahalaškog govora, nevještih jezičkih konstrukcija i podsmijavanja na ličnom nivou. Ako to do sada nisi shvatio iz mojih postova, evo sad ti to napominjem, direktno i iz najbolje namjere: nemoj mi se obraćati takvim tonom, ništa nećeš postići, jer tako ne želim da razgovaram.
Zbogom i ne vidimo se.
Takvim tonom, malo ljepse upakovanim, Hare pokusava uspostavit dijalog sa Srbima :D :lol: . I on sam zna da je nemoguce da mu neko odgovori dobrim na lose, tako da je logicno da mu uzvrate pljuvanjem, nekada jos zescim. Ti si pokazo kako se treba postavit prema pljuvacima i huskacima, treba ih ignorisat. Njima i jeste cilj da se ljudi lijepe na njihove bljuvotine, jer nema drugog nacina na koji mogu privuci paznju covjeka. Zato i nacionalisticka retorika pred izbore. 'Nisu krivci primitivci...'...
Delboy.Trotter

#1675 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Delboy.Trotter »

spreca wrote:
Delboy.Trotter wrote:Ja stvarno ne vidim razlike između, recimo Dodika i Silajdžića. Ili bilo kojeg drugog nacionalnog lidera.

lahko je tudim qrcem mlatiti po koprivi,probaj malo svojim samo da se ubjedis da nije isto ko tudim.Svako izjednacavanje ove dvojice u najmanju ruku je cinicno s obzirom kako si opisao Dodolfa.

Da si na mjestu Siladzica kako bi ti reagovo na Dodu i na njegovu Velikosrpsu politiku u BiH?
A možemo i izokrenuti: Da si ti na mjestu Dodika, kako bi ti reagirao na Silajdžića i njegovu politiku?
E, pa to je to.Tu je poenta. Zašto ih ne bih izjednačio? Koja je razlika u njihovim političkim konceptima?
Idemo gledati objektivno.
Kažeš Dodikova velikosrpska politika. Pa sad da li je velikosrpska, ne znam bi li se složio. Prije bih je nazvao ''betonirajuća'' s tendencijom jačanja armature. Čovjek ima ono što im je Haris lijepo pred svjedocima poklonio u Dejtonu, i nije valjda lud da to sada vrati. Nećeš naći ni jednoga političara u RS koji bi bio spreman o tome razgovarati. U tim stvarima tamo nema lijevi-desni, svi su jednoglasni. I kako sad dalje?
Kakva je politika Silajdžića? Koja je razlika? Najradije bi im svima u RS leđa vidio. Bili bi mu najdraži kada bi svi kolektivno preselili u Srbiju. A njima se ne ide, i još ga ne fermaju. I šta sada. Pat pozicija.
A sve su prilike još ćemo gledati taj cirkus koju godinu.
Post Reply