Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ReD aka Socijalista

#1651 Re: Bundesliga

Post by ReD aka Socijalista »

Ide li Barrios iz Borussije?
vicious

#1652 Re: Bundesliga

Post by vicious »

ReD aka Socijalista wrote:Ide li Barrios iz Borussije?
Ako se nađe neki interesent koji će biti spreman da plati neku malo bolju cifru (a to je 10+ miliona), otići će sigurno.
On nije igrač za klupe, a opet pored Lewandowskog u ovoj formi teško će se izboriti za mjesto u prvih 11. A i Dortmundu bi bilo u interesu da ga prodaju, jer ako uzmu neke pristojne pare za njega, mogli bi se uključiti u licitaciju oko Reusa.
simonese

#1653 Re: Bundesliga

Post by simonese »

vicious wrote:
Ako se nađe neki interesent koji će biti spreman da plati neku malo bolju cifru (a to je 10+ miliona), otići će sigurno.
On nije igrač za klupe, a opet pored Lewandowskog u ovoj formi teško će se izboriti za mjesto u prvih 11. A i Dortmundu bi bilo u interesu da ga prodaju, jer ako uzmu neke pristojne pare za njega, mogli bi se uključiti u licitaciju oko Reusa.
Reus je ad acta(Bayernarhiva)
vicious

#1654 Re: Bundesliga

Post by vicious »

simonese wrote:
vicious wrote:
Reus je ad acta(Bayernarhiva)
Moguće. Ne pratim toliko šta se dešava oko Bayerna :D
Korisničkoime

#1655 Re: Bundesliga

Post by Korisničkoime »

vicious wrote:

Čisto sumnjam da će se neko naći da ponudi 10+ za Barriosa, prvo u BL bi to jedino mogao Bayern a oni to sigurno neće, drugo mislim da lik realno ne vrijedi te pare pogotovo ne pare koje navodi tm. ali to je opet lično mišljenje. Reus bi bio lud da ode negdje drugo ako ga Bayern želi, nisam ljubitelj Bayerna ali to je uvijek bila prva adresa u BL, ako nastavi ovako onda se ne mora plašiti da će ga isti uništiti kao neke druge koji su dovedeni iz ne znam ni ja kojih razloga a nisu mogli odoliti iako nisu materijal za Bayern.
missko

#1656 Re: Bundesliga

Post by missko »

Kako ba sam Schweini kaze nema mjesta Reus sada u Bayernu i da je jos rano za njegov transfer jer su popunjeni na njegovoj poziciji i da misli da ne bi mogao pokazati ono najbolje, ali da je Götze sasvim druga prica i kao trebalo bi ga dovesti sto prije.n Mada i za jednog i za drugog mislim da je igranje u inostranstvu nesto sto se ne moze iskljuciti i to se moraju okusati u najvecim svjetskim klubovima i ligama. Sada su Njemacki mladi fudbaleri izuzetno cijenjeni i vani, bilo u Engleskoj , Italiji ili Spaniji.
BHF_Manijak

#1657 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Ja sam jos u sampionskoj godini Dortmunda govorio da je Barrios krampa igrac, jebo ti tog napadaca koji mora imati 5 100% prilika da da jedan-dva gola, da ne govorim o tome da ih je promasajima izbacio iz Evropa lige, neko ce reci pa dao je dosta golova za dortmund, tacno ali kad se pogleda procenat iskoristenih sansi onda to i ne djeluje bas tako bajno!
Lewandowskog je krenulo i iskoristio je Barriosovu povredu, zasad je prvi napadac, iz Dortmunda su rekli da bi volili zadrzati Lucasa, medjutim ako igrac sam kaze da bi volio napustiti sredinu onda mu nece predstavljati prepreku.

Sto se Reusa tice, moja zelja bi bila da ne ode u Bayern, mislim da mu je to jos uvijek rpevelik korak jer ipak iz Gladbacha odmah u Bayern, tesko, nema internacionalnog iskustva, ogromna konkurencija, tako da ne bi bilo pametno, kada i gdje igrati pored Robbena, Mullera i Riberya??? Za nekih 2-3 godine kad Ribery vec imadne 29-30, Robben bude blizu 30-tim, eh onda ok, ali sad je prerano, sto je reko i Schweinsteiger, po meni je bolja varijanta Goetze! A jedino sto mi daje nadu da bi recimo Reus mogo zavrsit u Dortmumd, koji je po meni idealan klub za njega, jeste sto su iz Dortmunda najavi neko extra pojacanje visokog kalibra, pa se nadam da je to upravo Reus, uz prodatog npr Barriosa za nekih 8-9 miliona, dodati jos 10 i dovesti Reusa, extra bi odgovaro njihovom stilu igre!
Basler

#1658 Re: Bundesliga

Post by Basler »

BHF_Manijak wrote: po meni je bolja varijanta Goetze!
dobro, götze jeste kompletniji igrac, iako je mladji od reusa, ali kad je vec tako popunjeno u bayernovom ofanzivnom dijelu, gdje ti vidis da mario moze igrati? standardno.
Baudelaire

#1659 Re: Bundesliga

Post by Baudelaire »

Pa Kroos, Ribery, Muller, Robben ne mogu svi dovoljno igrati, a Bayern bi još uzeo Reusa.
Riddle

#1660 Re: Bundesliga

Post by Riddle »

Vise je vazno oslabiti konkurenta nego sebe pojacati. Stara politika.
Corola

#1661 Re: Bundesliga

Post by Corola »

Riddle wrote:Vise je vazno oslabiti konkurenta nego sebe pojacati. Stara politika.
To Bajern najcesce i najvise radi,pa opet svake druge ubode.
missko

#1662 Re: Bundesliga

Post by missko »

Ako BvB kupi Reusa, to ce mi biti znak da ima nade za BL, bila bi onda liga totalno zanimljiva, s jedne strane starije i iskusnije internacionalne zvijezde tj Bayern a sa druge mlade Njemacke nade Reus, Götze, Humels, Grosskreuz.
alijagoro

#1663 Re: Bundesliga

Post by alijagoro »

Pa zar nije ovaj Reus izjavio da nikad nece potpisati za Bayern ili sam ja pogresio ime?
BHF_Manijak

#1664 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Basler wrote:
BHF_Manijak wrote: po meni je bolja varijanta Goetze!
dobro, götze jeste kompletniji igrac, iako je mladji od reusa, ali kad je vec tako popunjeno u bayernovom ofanzivnom dijelu, gdje ti vidis da mario moze igrati? standardno.
Misljenja sam da bi se Goetze brze probio i imao vece sanse nego Reus, ne zato sto je Goetze toliko bolji igrac, oni su za mene u pet deka, obojica vec sad odlicni fudbaleri, ali Goetze ima vise tog internacioalnog iskustva iako 2 godine mladji, ima cak iskustva igranja za reprezentaciju, postignut gol Brazilu itd...Mada, kad ukupno gledam, najbolje je obojici da jos uvijek ne prelaze u Bayern!

Sto se tice te politike slabljenja konkurencije, da je neko drugi u pitanju slozio bih se, ali Reus ili Goetze, to ne, obojica ce biti strasni igraci ako ovim tempom nastave, ovo je prvenstveno pojacavanje sebe pa tek ostalo, kao i za Neuera, Bayernu prvi cilj nije bio oslabiti Schalke, vec sebe pojacati! :wink:
Korisničkoime

#1665 Re: Bundesliga

Post by Korisničkoime »

Ja sam jos u sampionskoj godini Dortmunda govorio da je Barrios krampa igrac, jebo ti tog napadaca koji mora imati 5 100% prilika da da jedan-dva gola, da ne govorim o tome da ih je promasajima izbacio iz Evropa lige, neko ce reci pa dao je dosta golova za dortmund, tacno ali kad se pogleda procenat iskoristenih sansi onda to i ne djeluje bas tako bajno!
:thumbup: Za top napadača, vrhunsku klasu jednostavno mu treba previše šansi.

Mislim da mišljenje Schweinia i nije od nekog značaja kada su u pitanju pojačanja ili slične odluke u Bayernu. Druga stvar ako ga Dortmund dovede daće mu ugovor na 4-5 godina i za 2-3 godine kada Bayern bude tražio zamjenu za Riberya i Robbena Reus će, ako nastavi ovako, vrijediti 2 do 3 puta više nego sada. Jest da je u Bayernu sve popunjeno i realno još bi mu rano bilo da ide bilo gdje a pogotovo u Bayern ali mislim ako igdje ode onda u Bayern. Ne znam ali Dortmund čak i ako proda Barriosa mora dobro se napregnuti da skupi te pare a tek su izašli iz financijske krize koja im zamalo nije došla glave. U istu su upali baš zbog takvih stvari naprezali se sa kupovinom igrača i gradnjom stadiona a sportski rezultati izostali tj. LP.
BHF_Manijak

#1666 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Kao sto sam i rekao prije neki dan, Reus se sastao sa celnicima Dortmunda, prema "Der Westen", Reus vise naginje ka Dortmundu nego ka Bayernu... :thumbup: :thumbup: :)

Ako se ovaj transfer i obistini, onda ce ovaj put Dortmunda biti odlican ka konstatnosti u vrhu, zadrzati kostur, dovesti velikog talenta, ma odlicno! A i Schalke grabi tim koracima, imaju spoj mladosti i iskustva, imaju odlican mladi potencijal, bice od njih nesto,s amo mi je malo nidje veze sto se zavlace oko Farfana, nek mu ponude bolje uslove i nek covjek produzi ugovor, uz Raula, Huntelaara i Hoewedesa najjaci im je igrac!
Basler

#1667 Re: Bundesliga

Post by Basler »

alijagoro wrote:Pa zar nije ovaj Reus izjavio da nikad nece potpisati za Bayern ili sam ja pogresio ime?
nisi pogrijesio ime :-D istina je da je ta vijest (uslovno receno) bila plasirana u nekim medijima, e sad, da li je bila izmisljotina ili se marco ujeo za guzicu sto je tako nesto izjavio, ne znam. uglavnom, sve je brzo gurnuto pod tepih, reus pjeva drugu pjesmu i tako to. :D
BHF_Manijak wrote: Misljenja sam da bi se Goetze brze probio i imao vece sanse nego Reus, ne zato sto je Goetze toliko bolji igrac, oni su za mene u pet deka, obojica vec sad odlicni fudbaleri, ali Goetze ima vise tog internacioalnog iskustva iako 2 godine mladji, ima cak iskustva igranja za reprezentaciju, postignut gol Brazilu itd...Mada, kad ukupno gledam, najbolje je obojici da jos uvijek ne prelaze u Bayern!
nije tolika stvar u tome ko bi se brze probio i da li neko ima vise internacionalnog iskustva, jer i jedan i drugi bi imali sigurno jesto - na klupi! :D slazem se sa tobom da im nije jos mjesto u bayernu (u svojim klubovima su glavni i uvijek igraju) i toga su svi svjesni u bayernu (kalle, uli, franz). tek kada se vidi sta ce biti sa robbena i kako ce se dalje odvijati situacija sa dvojicom talenata iz bundeslige, onda mozemo biti pametniji. mislim (po trenutnom stanju) da bayern treba igraca kojem nece biti mrsko sjediti na klupi i da, kao takav, ne unosi nemir u ekipu. druga je stvar sto se i oni boje da njemacke vedete neko drugi ne uzme (stranci) i da se onda ne pokaju. bit ce interesantno vidjeti kako ce se situacija dalje odvijati. meni nece biti uopste krivo ako reus zavrsi u dortmundu. dok bi odlazak u ausland smatrao gubitkom za bundesligu.
inace, slazem se sa drugim dijelom tvoga posta, kao i sa ovim posljednjim.
dobar si ti, moram te upamtiti (ako budem cesce navracao ovdje). :thumbup:
BHF_Manijak

#1668 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Bayernovim navijacima bi bilo naravno zao da Reus zavrsi u Dortmundu, no meni kao velikom ljubitelju njemackog fudbala to bi bio idealan scenarij, jer samo uz jake ostale timovi moguca je i jaka Bundesliga, a i Bayernu bi sigurno vise godila jaca konkurencija, automatski bi ih cinila jacim...
Mnogi su naucili u slucaju Podolskog, momak je vanserijski talenat bio, dosao je u Bayern i a-a, nije to to bilo, da bi sad opet pokazao da ipak vrijedi, pa cemo vidjeti kako ce se sa njim dalje stvari razvijati.
Tako isto mislim za Goetzea, Reusa, drugacije je ipak kad jedan klinac ponikne u velikom timu, prodje svu omladinsku skolu i uskace onda u prvi tim, kao Muller recimo ili Schweinsteiger, a ipak je nesto sasvim drugo kada mladi igrac bude okosnica nekog prosjecnog ili malo iznad prosjecnog tima(ovdje ne mislim na Dortmund!), pruza odlicne partije pa onda dodje u jednog giganta kakav je Bayern, Real, Barca, Milan, ManU itd, to je jos jedan-dva levela iznad, jedna sasvim druga liga, tesko je tu mladom covjeku da se odmah uklopi i nerijetko se desavalo da ustvari ta djeca propadnu i imaju sasvim prosjecne karijere a mogli su recimo imati odlicne, da su malo pametnije radili!!
Toga recimo ima na nasem podneblju koliko hocemo, zalete se i mrka kapa, Dzeko je jedan svijetal primjer kako postepeno treba ici!
simonese

#1669 Re: Bundesliga

Post by simonese »

BHF_Manijak wrote:Bayernovim navijacima bi bilo naravno zao da Reus zavrsi u Dortmundu, no meni kao velikom ljubitelju njemackog fudbala to bi bio idealan scenarij, jer samo uz jake ostale timovi moguca je i jaka Bundesliga, a i Bayernu bi sigurno vise godila jaca konkurencija, automatski bi ih cinila jacim...
Mnogi su naucili u slucaju Podolskog, momak je vanserijski talenat bio, dosao je u Bayern i a-a, nije to to bilo, da bi sad opet pokazao da ipak vrijedi, pa cemo vidjeti kako ce se sa njim dalje stvari razvijati.
Tako isto mislim za Goetzea, Reusa, drugacije je ipak kad jedan klinac ponikne u velikom timu, prodje svu omladinsku skolu i uskace onda u prvi tim, kao Muller recimo ili Schweinsteiger, a ipak je nesto sasvim drugo kada mladi igrac bude okosnica nekog prosjecnog ili malo iznad prosjecnog tima(ovdje ne mislim na Dortmund!), pruza odlicne partije pa onda dodje u jednog giganta kakav je Bayern, Real, Barca, Milan, ManU itd, to je jos jedan-dva levela iznad, jedna sasvim druga liga, tesko je tu mladom covjeku da se odmah uklopi i nerijetko se desavalo da ustvari ta djeca propadnu i imaju sasvim prosjecne karijere a mogli su recimo imati odlicne, da su malo pametnije radili!!
Toga recimo ima na nasem podneblju koliko hocemo, zalete se i mrka kapa, Dzeko je jedan svijetal primjer kako postepeno treba ici!
kao ljubitelj Bundeslige najvise bih volio da Reus ostane u BMG
mislim da ce BMG igrat Evropu i bilo bi odlicno da Reus odigra tu sezonu pa onda razmisle o nekom transferu
Basler

#1670 Re: Bundesliga

Post by Basler »

Pa naravno, ti mladi igraci osciliraju u svojoj formi jos kod "svojih" ekipa. nisu navikli da se o njima pise, govori na sva zvona, sele ih s jednog kraja (kluba) u drugi itd itd. da bi bio jedna velicina, izrastao karakterno kao i igracki, nema nista bolje za igraca nego da igra tamo gdje je poceo i gdje ima punu podrsku. jos kada tome pridodamo da bvb i bmg trenutno dobro ide, nema dalje.
dakle, jesam navijac bayerna dugi niz godina (da ne ispadnem starkelja, necu reci desetljeca :D ) ali isto tako volim da bundesliga bude sto jaca. znaci, samo u slucaju da se reus ili götze odluce da napuste svoje dosadasnje klubove, onda iz sveg glasa navijam da oni dodju u bayern. naravno, ako im inostranstvo ne bude glavna preokupacija.

nego da se vratim na ovaj tvoj post.
BHF_Manijak wrote: A i Schalke grabi tim koracima, imaju spoj mladosti i iskustva, imaju odlican mladi potencijal, bice od njih nesto,s amo mi je malo nidje veze sto se zavlace oko Farfana, nek mu ponude bolje uslove i nek covjek produzi ugovor, uz Raula, Huntelaara i Hoewedesa najjaci im je igrac!
ne znam da li ti je poznato, ali vec duze vrijeme heldt daje signale (zvanicno 2 sedmice) farfanu kako ga zele zadrzati pod mnogo boljim uslovima nego sto je do sada imao. u pitanju je ponuda od 6 mio. (duplo vise od dosadasnjih primanja), ali peruanac oklijeva i oklijeva, tako da je navodno puk´o film ovima iz schalkea i misle povuci ovu ponudu.
stvarno bi za ovu ekipu bilo steta da im ovakav igrac ode besplatno, tako da ocekujem (pogotovo nakon dolaska obasija) njegov odlazak. u bayern? ili wolfsburg? ko ce ga znati, sad navodno nema nekih ponuda poslije zadnje povrede.
juznoamericka posla.
missko

#1671 Re: Bundesliga

Post by missko »

BHF_Manijak wrote:Kao sto sam i rekao prije neki dan, Reus se sastao sa celnicima Dortmunda, prema "Der Westen", Reus vise naginje ka Dortmundu nego ka Bayernu... :thumbup: :thumbup: :)

Ako se ovaj transfer i obistini, onda ce ovaj put Dortmunda biti odlican ka konstatnosti u vrhu, zadrzati kostur, dovesti velikog talenta, ma odlicno! A i Schalke grabi tim koracima, imaju spoj mladosti i iskustva, imaju odlican mladi potencijal, bice od njih nesto,s amo mi je malo nidje veze sto se zavlace oko Farfana, nek mu ponude bolje uslove i nek covjek produzi ugovor, uz Raula, Huntelaara i Hoewedesa najjaci im je igrac!
Kazu jos da je on igrao do juniora za BvB i da mu roditelji zive u Dortmundu ali da su ga zbog fizickih predispozicija otpisali i otisao je u Gladbach. Tako su i Dzeli Muharemovicu vasem rekli u Zelji pa se kasnije vratio i bio najbolji. ;-)
BHF_Manijak

#1672 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Cito sam bas na rtl-ovom teletekstu jucer da su kao povukli ponudu za ugovor i moze da trazi novu sredinu, medjutim danas je to demantovano, pa ce biti zanimljivo pratiti razvoj dogadjaja, volio bih da ostane!

@Simonese, ma realno tesko :mrgreen: On im je 50% ekipe, vidjelo se kad je povrijedjen bio da Gladbach nije ni sjena onog tima kad Reus igra, mislim da bi mogli zavrsit slicno Mainzu ako odu u Evropu, jer nije to jos taj nivo ipak, imaju Reusa jedino koji je igracina a ostalo je po meni mrtvi prosjek...Eh sad, ako nastave sa ovakvim radom i politkom, pa kroz koju godinu izbace jos 2-3 "Reusa", pocnu debelo naplacivati te igrace, onda bi od njih nesto moglo biti, a dotad neka ih van iz internacionalnih takmicenja, ipak za to treba jos kuveta! :)

Nego gledam Werder hoce da dovede Junuzovica iz Austrije, oni opet nastavljaju po svom ne bi li kako uboli kakav dobar transfer. :roll: Prodali Ozila, otiso Frings, a nisu doveli adekvatna rjesenja, ja im se divim kako su jos uvijek na 4. mjestu, uzasni su ove godine, nemaju kontinuiteta, bljesnu jednu tekmu pa onda zijan i sve tako u krug, steta, bili su extra dobra ekipa sa dobrim ucinkom u Evropi, ali kao da su im se okrenula kola naopako...Pojacanja su im zadnjih godina uzasna, pokusavaju za jeftine pare ubost, ali ne ide...

@Missko upravu si, nekad negdje mi to rece jedan jaran, inace vatreni navijac Dortmunda! :mrgreen: :thumbup:
fosil

#1673 Re: Bundesliga

Post by fosil »

Evo jedan malo stariji intervju sa Reusom iz "Der Westena".
http://www.derwesten.de/sport/fussball/ ... 43282.html
Najvise mi se svidja dio gdje na pitanje sta je konkretno dogovoreno, odgovara da tek od 2013 uz odgovarajucu nadoknadu moze ici. :D
Korisničkoime

#1674 Re: Bundesliga

Post by Korisničkoime »

BHF_Manijak wrote: Nego gledam Werder hoce da dovede Junuzovica iz Austrije, oni opet nastavljaju po svom ne bi li kako uboli kakav dobar transfer. :roll: Prodali Ozila, otiso Frings, a nisu doveli adekvatna rjesenja, ja im se divim kako su jos uvijek na 4. mjestu, uzasni su ove godine, nemaju kontinuiteta, bljesnu jednu tekmu pa onda zijan i sve tako u krug, steta, bili su extra dobra ekipa sa dobrim ucinkom u Evropi, ali kao da su im se okrenula kola naopako...Pojacanja su im zadnjih godina uzasna, pokusavaju za jeftine pare ubost, ali ne ide...
Werder tj. Alofs je zabrljao, u skorije vrijeme, što mu se rijetko dešava sa dva transfera Carlos Alberto a izgleda i Wesly obojica oko 7-8 mil. Eura. Prvi je svi tvrde odličan fudbaler ali se ispostavilo da mu psiha nije jača strana naime lik je obolio od insomnije tj. kronične nesanice tako da se vratio u Brazil. Da šteta bude veća to su za Werder velike pare tako ubode sa jednim Bargferdeom, Ozilom prije Mertesackerom, Pizzarom itd. koji su spram ovih sitne pare koštali. Zatim zaklao ih je stadion 75 mil. su mislim vlastitih sredstava uložili i opet nisu sve završili. Tako kako im se ne bi desila repriza Dortmunda od prije nekoliko godina i pojačanja su sitna. Inače mi je to drag tim jer često iz ništa naprave nešto imaju dobrog trenera a imaju i lijepu igru nekad kamikaze taktiku ali lijepo za gledati.
Nogatrans

#1675 Re: Bundesliga

Post by Nogatrans »

Dortmund za 2-3 sezone ce se boriti za opstanak,tako da bi mu bilo dobro tamo da predje jer ipak ima iskustva u tome.. :D
Post Reply