Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
arzuhal

#1651 Re: Star Trek

Post by arzuhal »

Bobi wrote:Top :evil:
Image
Oženiš vaku, 'arane, pa te ujutru sastavljaju iz sva četiri budžaka sobe i stružu špahtlom sa plafona... :mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1652 Re: Star Trek

Post by Bobi »

arzuhal wrote:
Image
Oženiš vaku, 'arane, pa te ujutru sastavljaju iz sva četiri budžaka sobe i stružu špahtlom sa plafona... :mrgreen:
Image

:evil: :evil:
Raigor Stonehoof

#1653 Re: Star Trek

Post by Raigor Stonehoof »

al gledaj onog nehljeba ispod nje :lol:
Bloo
Globalna šefica

#1654 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Bobi, ne spojlaj mu strahote :D
hadzinicasa

#1655 Re: Star Trek

Post by hadzinicasa »

Raigor Stonehoof wrote:al gledaj onog nehljeba ispod nje :lol:
bas.
Haris.ba

#1656 Re: Star Trek

Post by Haris.ba »

Image
Podsjeća me na moju kad dođe kući, a ja nisam ispeglao veš, oprao suđe i veš.

:D

P.S.
Samo premotam kad je ona u kadru.
dale cooper

#1657 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Hell yes, captain/emperor Philippa Georgiou! Ready to kick some Klingon ass. :evil: Ovo je ustvari dobar plan, i ja
sam slično kontao dok sam još gledao originalne Star Trek filmove sa Kirkom i pitao se zašto to nikada nisu pokušali.
Federacija je uvijek bila u defanzivi, a jedan dobro isplaniran, masivan napad u srce klingonske imperije i njene vojne mašinerije
bi ih dobrano osakatio. Eh sad, čini mi se da Georgiou, Sarek i Cornwellova imaju nešto mnogo gadnije na umu, nešto
što bi moglo biti protivno svim federacijskim idealima.
Bloo
Globalna šefica

#1658 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Cek jel to izasla epizoda?
hadzinicasa

#1659 Re: Star Trek

Post by hadzinicasa »

dale cooper wrote:Hell yes, captain/emperor Philippa Georgiou! Ready to kick some Klingon ass. :evil: Ovo je ustvari dobar plan, i ja
sam slično kontao dok sam još gledao originalne Star Trek filmove sa Kirkom i pitao se zašto to nikada nisu pokušali.
Federacija je uvijek bila u defanzivi, a jedan dobro isplaniran, masivan napad u srce klingonske imperije i njene vojne mašinerije
bi ih dobrano osakatio. Eh sad, čini mi se da Georgiou, Sarek i Cornwellova imaju nešto mnogo gadnije na umu, nešto
i mislila sam da bi ova mogla biti malo "laganija" epizoda. da se malo raspetlja i ponovo podijele uloge. sumnjiva mi je ona Klingonica, a i pakt admiralice i Sareka. i trebaju one Saruove ganglije na remont :D
Tajler me nervira opasno, smrko smrkavi... idi placi tamo negdje u cosak... njah be a man damnit.
bice naredna dobra, Majkl na braniku etickog kodeksa.
fali kapetan.. :cry:
hadzinicasa

#1660 Re: Star Trek

Post by hadzinicasa »

Bloo wrote:Cek jel to izasla epizoda?
aha, nedjeljom izlazi, ponedjeljkom se poslije posla gleda. 8-)
Bloo
Globalna šefica

#1661 Re: Star Trek

Post by Bloo »

hadzinicasa wrote:
Bloo wrote:Cek jel to izasla epizoda?
aha, nedjeljom izlazi, ponedjeljkom se poslije posla gleda. 8-)
Aha ok, ne upratih. Potrazim kad se teleportiram kuci finally.
tr_ba

#1662 Re: Star Trek

Post by tr_ba »

Ja pogledao 13,ima'l ovog jos?
dale cooper

#1663 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

hadzinicasa wrote:
dale cooper wrote:Hell yes, captain/emperor Philippa Georgiou! Ready to kick some Klingon ass. :evil: Ovo je ustvari dobar plan, i ja
i mislila sam da bi ova mogla biti malo "laganija" epizoda. da se malo raspetlja i ponovo podijele uloge. sumnjiva mi je ona Klingonica, a i pakt admiralice i Sareka. i trebaju one Saruove ganglije na remont :D
Tajler me nervira opasno, smrko smrkavi... idi placi tamo negdje u cosak... njah be a man damnit.
bice naredna dobra, Majkl na braniku etickog kodeksa.
fali kapetan.. :cry:
Yeah he does. :| Ali nešto mi govori da bi se "naš" Gabriel Lorca mogao pojaviti u budućnosti. :D
I iako mi se sviđa kick ass Georgiou ne znam koliko je pametno dati joj komandu najjačeg broda u floti. :zoka: To mi se ne
čini baš kao najzrelija odluka Cornwellove. Mislim, imperatorica mora, jednostavno mora da ima neki back up plan kako
da ili pobjegne ili se vrati u mirror universe.
dale cooper

#1664 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

tr_ba wrote:Ja pogledao 13,ima'l ovog jos?
Ima...14-ta. :D
hadzinicasa

#1665 Re: Star Trek

Post by hadzinicasa »

dale cooper wrote: Yeah he does. :| Ali nešto mi govori da bi se "naš" Gabriel Lorca mogao pojaviti u budućnosti. :D
I iako mi se sviđa kick ass Georgiou ne znam koliko je pametno dati joj komandu najjačeg broda u floti. :zoka: To mi se ne
čini baš kao najzrelija odluka Cornwellove. Mislim, imperatorica mora, jednostavno mora da ima neki back up plan kako
pa i meni, mislim sta im je tacno mogla dati u zamjenu za komandu broda, pored admiralice? ok, dala im je ideju sto mi je logicno, ne mozes raditi uvijek iste stvari a ocekivati drugaciji ishod, ali morala im je dati nesto vise osim svojih sposobnosti vojevanja.
zar ne?
dale cooper

#1666 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

hadzinicasa wrote:
dale cooper wrote: Yeah he does. :| Ali nešto mi govori da bi se "naš" Gabriel Lorca mogao pojaviti u budućnosti. :D
pa i meni, mislim sta im je tacno mogla dati u zamjenu za komandu broda, pored admiralice? ok, dala im je ideju sto mi je logicno, ne mozes raditi uvijek iste stvari a ocekivati drugaciji ishod, ali morala im je dati nesto vise osim svojih sposobnosti vojevanja.
zar ne?
Mislim da im je i dala ideju, način ili oružje za svojevrsni "final solution" za klingonce. Što je suprotno svemu što
federacija predstavlja. Nije mi samo jasno kako bi Sarek, koji je uvijek bio logični glas razuma kao i moralna ličnost,
ikada pristao na takvo nešto. Cornwellova je očajna, to mi je jasno, ali ni to ne može opravdati jednog federacijskog
admirala da razmišlja na taj način.
hadzinicasa

#1667 Re: Star Trek

Post by hadzinicasa »

dale cooper wrote:
Mislim da im je i dala ideju, način ili oružje za svojevrsni "final solution" za klingonce. Što je suprotno svemu što
federacija predstavlja. Nije mi samo jasno kako bi Sarek, koji je uvijek bio logični glas razuma kao i moralna ličnost,
ikada pristao na takvo nešto. Cornwellova je očajna, to mi je jasno, ali ni to ne može opravdati jednog federacijskog
pa ja mislim isto da im je dala neko oruzje ili informaciju za konacni udarac ili neki cilj koji nije samo vojni. Iako Sarek, suocen sa izumiranjem logicno bira nagon za prezivljavanjem, jer to i jeste logika. moral je skup vjerovanja koji se nekad kosi sa instiktom za prezivljavanje i u tom smislu je on pravi Vulkanac. sto bi se uklapalo u njegove rijeci Majklu i podcrtavanje njene ljudskosti.
brine me i njen osjecaj, nadam se da grijesi.
dale cooper

#1668 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

hadzinicasa wrote:
dale cooper wrote:
pa ja mislim isto da im je dala neko oruzje ili informaciju za konacni udarac ili neki cilj koji nije samo vojni. Iako Sarek, suocen sa izumiranjem logicno bira nagon za prezivljavanjem, jer to i jeste logika. moral je skup vjerovanja koji se nekad kosi sa instiktom za prezivljavanje i u tom smislu je on pravi Vulkanac. sto bi se uklapalo u njegove rijeci Majklu i podcrtavanje njene ljudskosti.
brine me i njen osjecaj, nadam se da grijesi.
Da, ali sasvim je moguće zadati dovoljno jak udarac klingoncima bez da izvršiš genocid i uništiš cijeli planet. Udarac od kojeg bi se oporavljali
duže vrijeme i koji bi ih primorao da se povuku nazad u svoju teritoriju, što bi federaciji dalo dosta vremena da se pregrupiše. Preživljavanje jeste logično, ali sumnjam da se brisanje cijele rase i planete može opravdati logikom. Mislim da i Sarek to zna, i da računa na Majkla da bude prevaga.
Haris.ba

#1669 Re: Star Trek

Post by Haris.ba »

Čim ova limunada od serije izaziva ovakve duboke društvene rasprave - da li radi opstanka zaboraviti ideale, onda je serija uspjela.

P.S.
To će i biti i razvijeno u finalu sezone, i priprema za slijedeću sezonu. Nešta slično je DS9 uradio sa samoubilačkim napadima Đemhadara i genocidnim biološkim oružjem koji je Federacija upotrijebila prema jednoj civilizaciji. I iako je uradio neke stvari oko toga dobro, opet mislim da su mnoge šanse propuštene.

ČItava premisa STY je bila da se neće preći ideali radi vlastitog komfora. I veoma je ta premisa meni bila neiskorištena. Iako je bilo buljuk epizoda, opet na kraju svake sve je bilo nedorečeno. Ili bolje rečeno, igralo se na siguricu. Nadam se da sada neće.
arzuhal

#1670 Re: Star Trek

Post by arzuhal »

Bobi wrote:
arzuhal wrote:
Image
Image

:evil: :evil:
:shock:

Image
hadzinicasa

#1671 Re: Star Trek

Post by hadzinicasa »

arzuhal wrote: :shock:

Image
hahahhahaa joj Arzo hvala ti
ahahahahhahaa
tr_ba

#1672 Re: Star Trek

Post by tr_ba »

dale cooper wrote:
tr_ba wrote:Ja pogledao 13,ima'l ovog jos?
Ima...14-ta. :D
Haaaa...
Pogledao sinoc,malo falilo da zaspem,mozda sam bio umoran,a mozda i nije bila nesto...
Uglavnom,nek se samo vrti.
I sta sada?
Opet se ponedjeljak mora cekat?
arzuhal

#1673 Re: Star Trek

Post by arzuhal »

tr_ba wrote:Pogledao sinoc,malo falilo da zaspem,mozda sam bio umoran,a mozda i nije bila nesto...
I've been there...

Image
ITNet

#1674 Re: Star Trek

Post by ITNet »

Jooj jesu ga ovu zanju epizodu nekim monolzima uspavali ali bas ono :zzzz: taman kontas nema vise opet neka dubokoumna poruka medju neko dvoje :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1675 Re: Star Trek

Post by JoseMujica »

prava safunjara :lol:
Post Reply