Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
veleno wrote:
Niko ovdje nije spominjao nacionalnost vlasnika,nego obilježja na ambalaži od proizvoda.
Po tvom rezonovanju sasvim je normalno da kupujmo proizvod sa ovakvim znakom na ambalaži...
...jer eto,ne treba miješati politiku i prehrambene proizvode,bitno je da zadovoljimo naše prizemne potrebe,a principi i moral,who cares
Toliko od mene o ovoj temi.
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/20 ... ROOAB0mZLM
Et' vidiš neki to vole i sa svastikom....a neko i ne voli i smeta mu. Opet kažem kom ne valja nek zaobiće i nek ne prosipa otrov
PS: i ja ne podnosim nacizam i fašizam i ne sviđaju mi se izloženi artikli
veleno wrote:
Niko ovdje nije spominjao nacionalnost vlasnika,nego obilježja na ambalaži od proizvoda.
Po tvom rezonovanju sasvim je normalno da kupujmo proizvod sa ovakvim znakom na ambalaži...
...jer eto,ne treba miješati politiku i prehrambene proizvode,bitno je da zadovoljimo naše prizemne potrebe,a principi i moral,who cares
Toliko od mene o ovoj temi.
Et' vidiš neki to vole i sa svastikom....a neko i ne voli i smeta mu. Opet kažem kom ne valja nek zaobiće i nek ne prosipa otrov
PS: i ja ne podnosim nacizam i fašizam i ne sviđaju mi se izloženi artikli
ne vidjeh na datim slikama nigdje svastiku, vidim samo iron cross koji i dan danas koristi njemacka vojska
pokusaj pronaci neki drugi argument/izgovor za koristenje simbola kojima se kitila znasecijaikakva vojska
U svakom slučaju i jedno i drugo nekome nakazno i morbidno a nekome je dobar fol, individualno mišljenje je kao š00pak - svi ga imaju (bez uvrede ) tako da je bezveze da trolamo temu jel se slažeš?
Lajavikrelac wrote:U svakom slučaju i jedno i drugo nekome nakazno i morbidno a nekome je dobar fol, individualno mišljenje je kao š00pak - svi ga imaju (bez uvrede ) tako da je bezveze da trolamo temu jel se slažeš?
slazem se da je previse offtopica za ovu temu ali ti ne prestajes da opravdavas sranja...
molim administraciju da procisti temu i obrise visak
Rial tunjevina povucena sa trzista Hrvatske iz Konzuma!
U mlijeku vindije i dukata pronadjene kancerogene tvari!
Znam da je offtopic, ali ova Rial tunjevina se cesto povlaci sa trzista, tako da je ne namjeravam vise NIKADA uzimati, a za ova gore navedena mlijeka NO COMMENT!
BIONA wrote:Rial tunjevina povucena sa trzista Hrvatske iz Konzuma!
U mlijeku vindije i dukata pronadjene kancerogene tvari!
Znam da je offtopic, ali ova Rial tunjevina se cesto povlaci sa trzista, tako da je ne namjeravam vise NIKADA uzimati, a za ova gore navedena mlijeka NO COMMENT!
I to skontali nakon miliona litara mlijeka, pa znaci svi smo mi potrovani ovim ili onim jer JEDEMO SMECE! S obzirom da nam se zivotni vijek skratio na 50-e, ne cudi me vise nista...
ovakve boce s likovima svih mogućih likova od pape, Staljina, Musolinija, Hitlera, Che Guevare, Tita itd itd se mogu kupiti u većini turističkih odredišta širom svijeta. npr. u Italiji je cijena po boci 10 eura. sumnjam da vino ima ikakvu kvalitetu, poenta je isključivo u novcu jer uvijek ima ljudi koji će to kupiti i u tome ne treba tražiti nikakve političke konotacije jer ih nema
karanana wrote:a recite mi ova rial tunjevina, je li to ustvari K plus tunjevina? ja ne vidjam nigdje brend Rial, ali vidjam K plus.
to je identicna tunjevina, rial mozes kupiti u velpru jer je to njihova robna marka (ili u nekom malom granapu koji se snabdijeva u velpru), a kplus kupujes u konzumu jer je to njihova robna marka...ne bi me cudilo da se na istu ovu tunjevinu stavlja i neka druga etiketa a da toga nismo ni svjesni...
Nikako mi nije jasno kako ljudi mogu hraniti svoju djecu hranom iz uvoza, tipa mlijecni proizvodi, meso, jaja itd.
Nedavno kupio maslac "Poljorad" Travnik, prva liga. Mladi kajmak "Pađeni" Bileća isto.
Imamo kvalitetne, ukusne i bezbjedne hrane.
FKSarajevo wrote:Ko u BiH puni i prodaje vodu osim Sarajevske pivare, Sarajevskog kiseljaka i Ilidzanskog dijamanta?
Ako neko ima spisak fabrika ili web stranice.
Tuzlanska Pivara, Kap, ima ovih manjih lokalnih firmi tipa Kladanjski Safir itd...
FKSarajevo wrote:Ko u BiH puni i prodaje vodu osim Sarajevske pivare, Sarajevskog kiseljaka i Ilidzanskog dijamanta?
Mislim da tešanjci dosta toga rade:
Tešanjski kiseljak
Tešanjski dijamant
Mg
Oaza
....ima toga još dosta. Zajedničko im je to (osim kod Oaze) da pune vodu u flaše od 2 litra umjesto uobičajene flaše od 1,5l.