60 MINUTA - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
StupskaBitanga

#1651 Re: 60 MINUTA - All about

Post by StupskaBitanga »

Been wrote:
malo se više informisati... čuj misica ?!...
pa učesnica OBN star modela a bila je na nekakvom takmičenju ljepote na palama
ja mislim da mi ne govorimo o istoj osobi !

Aida Delić na OBN Star modelu ?
ne ti govoriš o jučerašnjoj voditeljici Dnevnika 2 koja je ok najbolja trenutno na FTV a ja govorim o Jeleni Blagojević voditeljici jučerašnjeg Dnevnika 1 u 12h
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1652 Re: 60 MINUTA - All about

Post by KatarinaKosaca »

samo malo wrote:Ova emisija je dotakla krajnje dno, tj. njen urednik.

Ovo je sada neskriveno i otvoreno stranacki bilten SDP-a, tj. Bakir vise i ne krije da je glasnogovornik Zlatka Lagumdzije..
Nikada nije ni krio da je glasnogovornik i ideolopoklonik do servilnih granica Vožda, ali je sinoć i sudiju glumio. Prvo je lijepio, etiketirao, a onda je prekrštenim rukama izricao presudu. Malo je reći dno... minus beskonačno profesionalnog i moralnog jada.
samo malo

#1653 Re: 60 MINUTA - All about

Post by samo malo »

komeba wrote:
samo malo wrote: SDP, isto govno ko i ostale vladajuce mafijaske stranke.
Ovim si sve rekao o sebi.
Moguce, ali ja zaista ne vidim nikakve razlike izmedju SDP-ove borbe za fotelje, i ovih ostalih.

Odjednom je normalna koalicija sa SDA, a vec godinama se Bakir bavi aferama SDA celnika, prije ne znam ti koliko godina Dodik je bio spasitelj demokratije u RS-u (toga se svi sa malo boljim pamcenjem mogu i moraju prisjetiti), danas je laktaski vozd, da ne govorim kako su Ivanica resetali medijski dok je ono bio u vlasti, sad je odjednom IVanic spasitelj demokratije u RS-u :-)

Ne znam jarane, ali meni je to vise nego smijesno i tragicno u isto vrijeme.

Sutra da Covic kaze "dobro Zlaja, ti ces biti prvi covjek VM, ja te podrzavam", kladim se da bi ga Bakir pozvao u studio i uvukao mu se malo u guzu.

Jebote, taj covjek je uradio intervju sa Selimovicem u tom tonu, da je neupucen covjek stekao dojam da se radi o menadzerskom i ekonomskom gigantu.

Ne branim ja ovime ni Harisa ni SDA ni SDS ni HDZ ni Radoncica, samo primjecujem da su oni svi isti, u pet deka razlika. Do jucer sam vjerovao da je SDP ipak malo bolji, danas ne vjerujem ni to.
Politika je kurava, i gotovo.
loki loki

#1654 Re: 60 MINUTA - All about

Post by loki loki »

prestani citati avaz.
supervizor

#1655 Re: 60 MINUTA - All about

Post by supervizor »

Bakir puca na ambasadrosku poziciju, zato gura Lagumdžiju i Komšića. Za koji mjesec, Bakir ide u Rim. Ništa nije slučajno, pa ni Bakirova ljubav prema SDP-u.
loki loki

#1656 Re: 60 MINUTA - All about

Post by loki loki »

supervizor wrote:Bakir puca na ambasadrosku poziciju, zato gura Lagumdžiju i Komšića. Za koji mjesec, Bakir ide u Rim. Ništa nije slučajno, pa ni Bakirova ljubav prema SDP-u.
jah... ti znas.
NightSkyWalker

#1657 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

loki loki wrote:
supervizor wrote:Bakir puca na ambasadrosku poziciju, zato gura Lagumdžiju i Komšića. Za koji mjesec, Bakir ide u Rim. Ništa nije slučajno, pa ni Bakirova ljubav prema SDP-u.
jah... ti znas.
Loki, jel ti stvarno mislis da Bakir nije sdp-ov igrac??
zonbirile

#1658 Re: 60 MINUTA - All about

Post by zonbirile »

pa očito je,ali to ne umanjuje njegovo djelo.
NightSkyWalker

#1659 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

zonbirile wrote:pa očito je,ali to ne umanjuje njegovo djelo.
Koje djelo?? Jel to sto za nase pare vrsi propagandu stranke mu zenine? Jel to sto vec 10 godina pravi gradjane budalama govoreci im da je objektivan i nepristrasan?

:-) :roll:
zonbirile

#1660 Re: 60 MINUTA - All about

Post by zonbirile »

zlatan momak,kada se uporedi sa drugim golubovima-prevrtanerima i dupeuvlakačima.Sad što je senzacija priča o kriminalu i stalno o istima,jebi ga.
supervizor

#1661 Re: 60 MINUTA - All about

Post by supervizor »

"Bakir zaista" je novinarska parodija-ilustracija koliko je novinarstvo u BiH korumpirano, površno, jadno...
loki loki

#1662 Re: 60 MINUTA - All about

Post by loki loki »

alooo ...

bakir i opcija koju bakir zastupa je suprotstavljena opciji koja nas je dovela u ovu situaciju. a u ovu situaciju su nas doveli slececa lica, organizacije i pojave:
sds, sbbbih, bps, asda, hsp, sda, hdz-ovi, snsd, szbih i ostali lopovi, gangsteri, sjecikese, dzeparosi, makroi, izdajnici, gnjide, talibani, beskicmenjaci, nabildani silosi, mediokriteti, seljacine, mentalno bolesni nacionalisti, ksenofobi, hayati, sovinisti, kamatari, dileri, korumpirana banda, klerofasisti, majmuni sa chizama na bradi, jata, vjerski poglavari, poglavnici, poglavice, vjerske zajednice, sibicari, neoustase, oldtime cetnici, pijacari, pink, ugledni piljari, zadrigli mesari, avaz, kamionski lobi, ratni zlocinci, generali, zgadija iz pasivnih krajeva, rezimski poltroni, kockoglavi celavci, promotori seljakluka i primitivizma, nekompetentne podobne spodobe, populisti, lazovi, polusvijet, udruzeni zlocinacki poduhvat u toku, extremiste, satanisticki ritual u toku, razvlacenje pameti u toku, krvopije, bezdusna cudovista, sandzaklije, siptarska mafija, turkosrbi u globalu i mirnes ajanovic...

mi smo kao drzava poslednji sljam u evropi, jad i bijeda, bes skolstva, bes zdravstva, bez nade... nemojmo zaboraviti ko je kriv za to.
samo malo

#1663 Re: 60 MINUTA - All about

Post by samo malo »

loki loki wrote:alooo ...

bakir i opcija koju bakir zastupa je suprotstavljena opciji koja nas je dovela u ovu situaciju. a u ovu situaciju su nas doveli slececa lica, organizacije i pojave:
sds, sbbbih, bps, asda, hsp, sda, hdz-ovi, snsd, szbih i ostali lopovi, gangsteri, sjecikese, dzeparosi, makroi, izdajnici, gnjide, talibani, beskicmenjaci, nabildani silosi, mediokriteti, seljacine, mentalno bolesni nacionalisti, ksenofobi, hayati, sovinisti, kamatari, dileri, korumpirana banda, klerofasisti, majmuni sa chizama na bradi, jata, vjerski poglavari, poglavnici, poglavice, vjerske zajednice, sibicari, neoustase, oldtime cetnici, pijacari, pink, ugledni piljari, zadrigli mesari, avaz, kamionski lobi, ratni zlocinci, generali, zgadija iz pasivnih krajeva, rezimski poltroni, kockoglavi celavci, promotori seljakluka i primitivizma, nekompetentne podobne spodobe, populisti, lazovi, polusvijet, udruzeni zlocinacki poduhvat u toku, extremiste, satanisticki ritual u toku, razvlacenje pameti u toku, krvopije, bezdusna cudovista, sandzaklije, siptarska mafija, turkosrbi u globalu i mirnes ajanovic...

mi smo kao drzava poslednji sljam u evropi, jad i bijeda, bes skolstva, bes zdravstva, bez nade... nemojmo zaboraviti ko je kriv za to.
Sve je ovo istina, ali ne kontam kako suprostavljena, ako opcija koju zagovara Bakir vec najavljuje koaliciju sa onima koje si ovdje nabrojao i koji su nas doveli na dno.

Ne kontam, kakve ce se to promjene desiti, ako ce opet isti lopovi, gangsteri, dzeparosi, makroi (i da ne nabrajam dalje sta si naveo) na vlast, ovaj put u koaliciji sa opcijom koju Bakir zagovara.

Sad su odjednom manje gangsteri, lopovi, mafijasi, makroi?

Ja tu politiku ne kontam, pa vi kako hocete. Za mene je to onda sve isto, samo su bitne fotelje.
wolf07

#1664 Re: 60 MINUTA - All about

Post by wolf07 »

loki loki wrote:alooo ...

Hajd' umij se!
loki loki

#1665 Re: 60 MINUTA - All about

Post by loki loki »

zaboravih pomenuti placena forusmka piskarala.
vee-jay

#1666 Re: 60 MINUTA - All about

Post by vee-jay »

loki loki wrote:zaboravih pomenuti placena forusmka piskarala.
i glupi ljudi...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1667 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Chmoljo »

samo malo wrote:
Sve je ovo istina, ali ne kontam kako suprostavljena, ako opcija koju zagovara Bakir vec najavljuje koaliciju sa onima koje si ovdje nabrojao i koji su nas doveli na dno.

Ne kontam, kakve ce se to promjene desiti, ako ce opet isti lopovi, gangsteri, dzeparosi, makroi (i da ne nabrajam dalje sta si naveo) na vlast, ovaj put u koaliciji sa opcijom koju Bakir zagovara.

Sad su odjednom manje gangsteri, lopovi, mafijasi, makroi?

Ja tu politiku ne kontam, pa vi kako hocete. Za mene je to onda sve isto, samo su bitne fotelje.
nisu manje lopovi, nego ih manje ima. SDP je u jednoj nezahvalnoj poziciji, ali isto tako to mu može biti i sjajan poticaj. rukovodstvo je vrlo dobro svjesno stanja svijesti u narodu i ono šta se priča u narodu i kakav je stav naroda. sve ovo što ti pričaš, sve je jasno. stoga je to isto rukovodstvo SDP-a svjesno da ako zabrlja da će im se mnogo teže oprostiti u narodu, nego drugima. iako je mazohistički, ja sam kao SDP-ovac sretan zbog te činjenice, jer tjera stranku da bude bolja.

mislim da je narodu potrebno pokazati da se MOŽE. nadam se da ako narod shvati da se može, da će tražiti i da se odrade stvari koje mu trebaju. i NVO i svi oni korektivi vlasti koji tek u zajedničkim naporima mogu ostvariti nešto.

VLAST teško išta može uraditi sama, pogotovo u konstelaciji snaga kakva je kod nas. na vlasti je odgovornost inicijative i finansiranja raznih projekata. ali bez podrške građana... sve je to džaba.

evo da vas pitam: recimo u idealnom scenariju da nova vlast krene rezati javnu potrošnju i otpuštati prekobrojne u administraciji. sigurno je da će izbiti nezadovoljstvo kod džabojeda, možda protesti, optužbe da ih se njih i njihove porodice ostavlja bez hljeba. zar mislite da ne bi trebala vlasti podrška građana (ne mislim na proteste sada, da se neko tuče, božesačuvaj, nego načelnu podršku) i podrška NVO sektora, a i podrška struke.

mnogo je ovakvih bolnih stvari na kojima se moraju napraviti rezovi, a koje će mnoge pogoditi, pitam vas biste li stali iza tog POTEZA te vlasti? da li biste prvo rekli: ostavljaju ljude bez hljeba, ili da je nužno oštetiti manjinu da bi profitirala većina?

ako vlast učini pravi potez, potez u korist građana, potez u vašu korist, dokle ste spremni ići da odbranite takve inicijative? :)
kamen spoticanja

#1668 Re: 60 MINUTA - All about

Post by kamen spoticanja »

Chmoljo wrote:
ako vlast učini pravi potez, potez u korist građana, potez u vašu korist, dokle ste spremni ići da odbranite takve inicijative? :)
do kraja... :wink: bez obzira na stranacku opciju koja ce povuci te poteze
Chmoljo

#1669 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Chmoljo »

kamen spoticanja wrote:
Chmoljo wrote:
to tek ostaje da se vidi :wink:
kamen spoticanja

#1670 Re: 60 MINUTA - All about

Chmoljo wrote:
kamen spoticanja wrote:
Chmoljo wrote:
to tek ostaje da se vidi :wink:
sta? potezi ili podrska istim?
samo slazem se sdp je u nezgodnoj situaciji...muda pod bubrege nece piti vodu upravo zbog pedigrea sdp koji je nastao dobrim dijelom i zbog 60 minuta...
al opet ponavljam sve sto bude u korist domovine i naroda u njoj, imalo je ,i imat ce moju bezrezervnu podrsku bez obzira na politicku opciju koja bude vukla te poteze...
NightSkyWalker

#1671 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

Situacija je vrlo jednostavna:
Bakir vec deset godina jasno i glasno promovise jednu partiju i jednu grupu ljudi. Ne zato sto je to dobro za drzavu, vec zato da bi ti pojedini politicari profitirali. Boli Bakira briga za nama i Bosnom, njemu su bitni partijasi i njegov udio. A sve to nema pravo da radi jer ga finansiramo svi mi, gradjani razlicitih politickih opcija. :wink:
Been

#1672 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Been »

NightSkyWalker wrote:Situacija je vrlo jednostavna:
Bakir vec deset godina jasno i glasno promovise jednu partiju i jednu grupu ljudi. Ne zato sto je to dobro za drzavu, vec zato da bi ti pojedini politicari profitirali. Boli Bakira briga za nama i Bosnom, njemu su bitni partijasi i njegov udio. A sve to nema pravo da radi jer ga finansiramo svi mi, gradjani razlicitih politickih opcija. :wink:
po zakonu o JRTVS financiraš ti i RTRS ( čak i emisije o "antifašističkoj kraljevoj vojsci", pa čak i Furtuline uvijek živopisne intervjue sa Dodikom), pa ne vidim da si naročito razočaran...

Zaključak, da Bakir H. promovira tvoju političku opciju sumnjam da bi bio glasan u primjedbama !

:run:
Chmoljo

#1673 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Chmoljo »

kamen spoticanja wrote: sta? potezi ili podrska istim?
samo slazem se sdp je u nezgodnoj situaciji...muda pod bubrege nece piti vodu upravo zbog pedigrea sdp koji je nastao dobrim dijelom i zbog 60 minuta...
al opet ponavljam sve sto bude u korist domovine i naroda u njoj, imalo je ,i imat ce moju bezrezervnu podrsku bez obzira na politicku opciju koja bude vukla te poteze...
i jedno i drugo. ako recimo u GRAS-u 500 njih prekobrojnih dobije otkaze, a oni budu napravili blokadu, pa policija krene degenečiti... hipotetički...

to je grozan scenario, nadam se da takvih neće biti, ali...
kamen spoticanja

#1674 Re: 60 MINUTA - All about

Chmoljo wrote:
kamen spoticanja wrote: sta? potezi ili podrska istim?
i jedno i drugo. ako recimo u GRAS-u 500 njih prekobrojnih dobije otkaze, a oni budu napravili blokadu, pa policija krene degenečiti... hipotetički...

to je grozan scenario, nadam se da takvih neće biti, ali...
vidis chmoljo to su ljepote zivota u poziciji :wink: dakle ona linija gdje, djecaci postaju muzevi,jer jedno je kritikovat a drugo je raditi :wink: ...degenek nije politicka vjestina...ni otkazi nisu politicka vjestina...ni stecaj grasa zbog prekobrojno uposlenih nije vjestina...vjestina je ono cetvrto...sta je cetvrto smislit ce neko ko je za to zaduzen...ja vadim zube i onako malo gledam :wink:
no u svakom slucaju ovo dosad :D dobija aferim :)
Chmoljo

#1675 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Chmoljo »

kamen spoticanja wrote: vidis chmoljo to su ljepote zivota u poziciji :wink: dakle ona linija gdje, djecaci postaju muzevi,jer jedno je kritikovat a drugo je raditi :wink: ...degenek nije politicka vjestina...ni otkazi nisu politicka vjestina...ni stecaj grasa zbog prekobrojno uposlenih nije vjestina...vjestina je ono cetvrto...sta je cetvrto smislit ce neko ko je za to zaduzen...ja vadim zube i onako malo gledam :wink:
no u svakom slucaju ovo dosad :D dobija aferim :)
nije istina. vještina je objasniti narodu da se ne može *ebati, a da mu ne uđe.
Locked